evlilik için şehir dışına taşınmak

Ben bekarken çok rahat büyüdüm.evlendim başka şehire geldim tam tersi bir aileye.ilk zamanlar anlaşamadık çok sorun oldu ama hiç birisi eşimle bana yansımadı bir iki laf söylendi o da dger kulağımdan çıktı zaten yani daha ilk baştan annemlerin yanında etek giy diyen insan bilemedim şimdi peki senin cevabın ne oldu?

O ZAMAN ÜNİDEYDİK YENİYDİK DAHA BEN DEDİM Kİ SEN BENİ BÖYLE GÖRDÜN BÖYLE TANIDIN BÖYLE SEVDİN BEN NEDEN DEĞİŞMEK ZORUNDAYIM Kİ? KUSURA BAKMA BEN BÖYLEYİM BENİ BÖYLE KABUL ETTİYSEN AİLENDE ETMELİ. DAHA SOBRA ZATEN HİÇ BNUNU BAHSİ GEÇMEDİ

O ZAMAN ÜNİDEYDİK YENİYDİK DAHA BEN DEDİM Kİ SEN BENİ BÖYLE GÖRDÜN BÖYLE TANIDIN BÖYLE SEVDİN BEN NEDEN DEĞİŞMEK ZORUNDAYIM Kİ? KUSURA BAKMA BEN BÖYLEYİM BENİ BÖYLE KABUL ETTİYSEN AİLENDE ETMELİ. DAHA SOBRA ZATEN HİÇ BNUNU BAHSİ GEÇMEDİ
Eğer taviz verirsen sürekli hep daha fazlasını isteyecek bunu aklından çıkarma

Evlenip yurt dışına giden bile var..ne bu böyle ailemden ayrilmam falan...madem ayrilamiyorsunuz kadin yada erkek farketmez evlenmeyin arkadas...bende istanbuldan kucuk bir sehre geldim.benimde burada kimse yok ..sadece eşimin ailesi var..insan kendi kendine yetmeli

Tatillerde aynen bana da boyle oluyor. O arkadaslariyla geziyor ben evde sacma sapan muhabbetler, türlü çeşitli cahillikler dinliyorum, yalanlarina kafa sallıyorum ve pisliklerine göz yummak zorunda kaliyor, müdahale edebildiklerime mudahale ediyorum. Eşime deşarj, bana stres oluyor bütün tatil.
Ya bana da şey çok saçma geliyor. Mesela ailesine gidiyoruz ben eşimden daha çok ailesiyle vakit geçiriyorumfkkfkfk. Eee anan baban işte geçirsene bolca zaman?? Ben kendi aileme gidince hep ailemle oturuyorum mesela. Şikayetçi değilim iyi insanlardır ama bana tuhaf geliyor😅

ben de kendi ailemden uzakta eşimin ailesinin yaşadığı şehirde yaşıyorum.Sizden farklı olarak ben buraya atandım eşimle daha sonra tanıştık.Yani burda da arkadaşlarım ,çevrem var .Eşimin ailesi benimle aynı kafa yapısında olmasalar bile anlayışlı insanlar.Çok şükür herhangi bir konuda bugüne kadar bir saçmalıkları olmadı.Eşimde en baştan burda yaşamak istediğini söyledi ben de kabul ettim .Buna rağmen ailemin eksikliğini hissediyorum keşke aynı yerde olsaydık ya da tamamen her iki taraftan da uzak olsaydık diyorum.Ki öyle aşırı aileci biri olmamama rağmen.Eş akrabaları,bayram ziyaretleri falan aşırı bunaltıyor çünkü beni.Hele bi de baskıcı olsalardı herhalde keşke burda yaşamasam pişmanlığım on kat artardı herhalde.Lütfen iyi düşünün. Sonra geri dönmek çok zor çünkü

onun kadar sevmiyorum belki de onun beni bu denli sevmesini ve anlamasını seviyorum sanırım. ben burada büyüdüm başka şehirde yapamayacağımı biliyorum ve annemin de istemediğini biliyorum annemi karşıma alıp tamam ben geliyorum da diyemem ben çok rahat büyüdüm karışanım edenim olmadı yani kalabalığı oldum olası sevmem onun ailesine yakın olmak beni çok korkutuyor ve orada hiç kimsem olmayacak ben çok sosyal biriyim eminim ki oraya gitsem böyle şansım da olmayacak ama ayrılmakta istemiyorum bekleyeyim bi diyorum belki bir şeyler değişir diyorum ama öyle bir belirsizlik var ki önümü göremiyorum ve ailesi geldiği zaman tanışmaya annem burada yaşayacaklar dediği zaman onun ailesinin de bunu kabul etmeyeceğini biliyorum inanın düşünmekten çıldırıcam.

O asla İstanbul'a dönmeyecek, bir iki sene döneriz diye oyalqyacak muhtemelen, sonra düzenim gelirim bu diyecek.

Devamlı ailesi ile içli dışlı olacaksın
Ailesi sana büyük ihtimalle senin ailenin bile karışmadığı konularda karışacak
Ha sen bunları hazmederim sorun etmem diyorsan hemen evlen

Ama yok hazmedemem dersen;
İstanbul'a dönmediğiniz için, onun ailesinin sana devamlı karışmasına izin verdiği için, hsonu hafta içi devamlı onun ailesi ile görüşmek zorunda kalıp basbasa kalamadiginiz için devamlı tartisacaksiniz.

Bunları bilerek dusunun

merhaba 25 yaşındayım, 2018 de üniversite de biriyle tanıştım . bu zamana kadar çok kez ayrıldık(ben ayrıldım hep) ama sonunda dayanamadım annem biliyor ailemden herkes biliyor (babam hariç) herkes onaylıyor. Onunda babası hariç ailesi biliyor. o kadar güzel seviyor ki onunla evlenirsem mutlu olacağımı biliyorum. Biz ilk konuşmaya başladığı zaman denizlide yaşıyordu şuan malatyada yaşıyor ben ise İstanbul'da yaşıyorum. ona ilk zaman da söylemiştim mesafeler benim için çok önemli o da bunu aşarız demişti hep bu uzak olduğumuz için ayrılmıştım. Benim annem ve babam ayrı ve aileme ben bakıyorum erkek kardeşim var ama aşırı sorumsuz birde 11 yaşında bi kız kardeşim var. Ben ona da bak asla ailemi bırakıp gelemem diyordum o da tamam ben gelirim diyordu şuan inşaat mühendisi ve işe daha yeni başladı şimdilik nereden baksanız iki fabrikanın bitmesi 3-5 yılı alır, şimdi gelemeyeceğini burada işinin olduğunu söylüyor benim gelmemi orada yaşamamızı ya da evlenelim işlerim bitsin istanbula gideriz diyor. Farkındayım ailesine de diyemiyor ailesi de benim için burada yaşamasına onay vermez biliyorum. Kaç sene bekleyeceğim bunu da bilmiyorum. Ve annem asla malatyada yaşamamı istemiyor. Ve bende asla istemiyorum. Ailesi çok kalabalık benim orada asla kimsem yok. Kafayı yiyeceğim lütfen bana bi akıl verin ayrılmakta istemiyorum, ailemi bırakıp oraya taşınmakta.
Aşkından ölmuyorssan bırak bence. Hoş çok aşık olup bu şartlarda evlenenlere bile aşk meşk kalmıyor. Çünkü huzur olmayan yerde sevgi de kalmaz. Ayrıca İstanbul a hiç bı zaman gelmez bu adam seni kandırıyor. Hiç olur gibi değil. Sen bilirsin. Ama her şeye göğüs gererim diosan. Ayrıca sen gidersen ailen ne olcak. Ordan mi para gonderceksin. . Bana çok olumsuz geldi şartlar.

Yalnizca susmuş. Sizin kararınıza saygi duyacagi anlamina gelmiyor bu suskunluk. Teklif etmesi bile hadsizce.

Kalabalık aile ve asiri gelenekçi ise gelin derler hizmet beklerler çalışsan da beklerler.
Bende samsundan İstanbul’a geldim bazen çok mutsuz oluyorum şuan yine mutsuzum
Ben eşimle yalnizim cikip gezebiliriz annesi akrabaları yok o yonden rahatim.
Hakkinda hayirlisi olsun 🙏

Ya bana da şey çok saçma geliyor. Mesela ailesine gidiyoruz ben eşimden daha çok ailesiyle vakit geçiriyorumfkkfkfk. Eee anan baban işte geçirsene bolca zaman?? Ben kendi aileme gidince hep ailemle oturuyorum mesela. Şikayetçi değilim iyi insanlardır ama bana tuhaf geliyor😅
Evet ben de annemlere gidince evde onlarla durmayi seviyorum. Benim icin de cok sacma onun yaptigi.😁

Şimdi evlenip oraya giderseniz birkaç sene sonra burada "eşimi istanbul'a ikna edemiyorum, ailesi her şeye dahil oluyor bunalıyorum, çocuğum var boşanamıyorum" temalı başlıklar açacağınızı düşünüyorum. İstanbul'a maddi durumlar ve iş konusu yüzünden gelmek istememesini anlıyorum ama bu seneye kadar sizi bu konuda oyalaması, bundan sonra da aynı şekilde oyalayacağını gösteriyor. Eğer kendi ailesiyle bu kadar yakın oturmasaydı ve sizin ailenizin size ihtiyacı olmasaydı "çok seviyorsanız gidin" derdim ama şimdi "aşkınızdan ölseniz de kendinize bunu yapmayın" diyorum. Ailenizi özleyeceksiniz ve onlar için endişeleneceksiniz, İstanbul gibi büyük bir şehirden sonra gittiğiniz yere adaptasyon sorunu yaşayacaksınız, karşı tarafın ailesi eteğinizden ev düzeninize kadar karıştıkça depresyondan depresyona koşacaksınız ve henüz sevgiliyken bile ayrıl barış yaptığınız bir kişiden öyle kolay kolay boşanamayacaksınız. En iyi ihtimalle bile yıllarınız harap olur. Yaşınız çok genç, son şansınız bu insanmış gibi bile bile yakmayın kendinizi. O da kendi şehrinde kendi ailesine uygun biriyle mutlu olur, siz de kendi düzeninize ve aile yapınıza uygun biriyle daha mutlu olursunuz. Yıllar boyu üzülüp kahrolacağınıza, en başından ayrılıp üç beş ay üzülün daha iyi.

Şimdi evlenip oraya giderseniz birkaç sene sonra burada "eşimi istanbul'a ikna edemiyorum, ailesi her şeye dahil oluyor bunalıyorum, çocuğum var boşanamıyorum" temalı başlıklar açacağınızı düşünüyorum. İstanbul'a maddi durumlar ve iş konusu yüzünden gelmek istememesini anlıyorum ama bu seneye kadar sizi bu konuda oyalaması, bundan sonra da aynı şekilde oyalayacağını gösteriyor. Eğer kendi ailesiyle bu kadar yakın oturmasaydı ve sizin ailenizin size ihtiyacı olmasaydı "çok seviyorsanız gidin" derdim ama şimdi "aşkınızdan ölseniz de kendinize bunu yapmayın" diyorum. Ailenizi özleyeceksiniz ve onlar için endişeleneceksiniz, İstanbul gibi büyük bir şehirden sonra gittiğiniz yere adaptasyon sorunu yaşayacaksınız, karşı tarafın ailesi eteğinizden ev düzeninize kadar karıştıkça depresyondan depresyona koşacaksınız ve henüz sevgiliyken bile ayrıl barış yaptığınız bir kişiden öyle kolay kolay boşanamayacaksınız. En iyi ihtimalle bile yıllarınız harap olur. Yaşınız çok genç, son şansınız bu insanmış gibi bile bile yakmayın kendinizi. O da kendi şehrinde kendi ailesine uygun biriyle mutlu olur, siz de kendi düzeninize ve aile yapınıza uygun biriyle daha mutlu olursunuz. Yıllar boyu üzülüp kahrolacağınıza, en başından ayrılıp üç beş ay üzülün daha iyi.
o kadar haklısınız ki... Ama bunları bildiğim halde gerçekten ayrılmakta istemiyorum. O kadar şey paylaştık ki yani yeniden birini hayatıma almak o kadar zor ki birini tanımak, birine kendimi anlatmak... Gerçekten kimseyi içim alamaz buna o kadar eminim ki.. Keşke başta hiç başlamasaydım diyorum o kadar karmaşık bir haldeyim ki .

Ailelerden, buna kendi ailen de dahil, ayri ve uzak yaşamak cok guzel bir sey. Iki aile ayni sehirdeyken ve de oyle grektiriyorsa ayni sehirde yaşanabilir. Ama aslaaaaa ama aslaa, sakın, hicbir ihtimal dahilinde, kimse , hicbir genc kızımız boyle korku bir hata yapip da esinin ailesinin sehrine yerlesmemeli. Hayatın kararır

Bizim de aramızda araçla 3 saat gibi bir mesafe var ve ben de İstanbul'dan taşınacağım. Malatya çok uzak ben olsam istemezdim ve ailemde kabul etmezdi. Biz 3 saat mesafede zorlanıyoruz daha fazlasını düşünemiyorum. Evlilik yoluna girince daha zor oluyor.

güzel seviyor diye biriyle evlenilmez, ne güzel seven adamların içinden neler çıktı. bu adamla evlenirsen oralara da gidersen gelecekte açacağın konular gözümün önünde. yapma iyi düşün

Kusura bakma ama çocuk haklı işini bırakıp niye gelsin? Niye o fedakarlık yapsın sen ailenle olmak istiyorsun diye çocuk tüm düzenini işini bırakıp gelemez. İstanbul da iş bulur mu bilemem ama çoğu arkadaşım asgari ücretli çalışıyor. Orada iyi para kazanıyorsa haklı yani. Tam tersi olsa aileci diye adamı gömerlerdi ama durum hemcinsimiz olunca hemen haklı bulunuyor. Sürekli ayrılan aileci biriyle evlenmek isteyen adamında aklından zoru var herhalde
Hayir degil. Kuru ekmek yiyip eş ailesinden uzak oturmak evliligin sağlığı açısından daha elzem

Evlenip yurt dışına giden bile var..ne bu böyle ailemden ayrilmam falan...madem ayrilamiyorsunuz kadin yada erkek farketmez evlenmeyin arkadas...bende istanbuldan kucuk bir sehre geldim.benimde burada kimse yok ..sadece eşimin ailesi var..insan kendi kendine yetmeli
Bence konu Sahibini
Ailesinin kalabalık ve gelenekçi olması korkutuyor ben öyle anladım .

ben buradan başka bir şehirde yapamacağımı biliyorum ve hiç bilmediğim bir şehirde tek olmakta beni korkutuyor. orada hiç kimsem yok. ve annemi bırakıpta gidemem yani ondan da çok şey bekliyorum farkındayım ama bende yapamam.

Back
X