- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
Bunları durup dururken anlatmadı sohbet esnasında geçti bu konuşmalar. Konu bir şekilde buralara geldi de bunlardan bahsetti yaniBen bu mukemmel evliligi olan ciftin neden birbirlerini ovduklerini, mukemmel evliliklerinden bahsetme geregi duyduklarini anlamadim. Boyle birseye gerek var miydi?
Her evlilik sinanir bence... kimi parayla kimi saglikla kimi esle kimi kv kimi cocukla... yasadiginiz hayattaki olumlu seylerden memnun olmayi deneyin. Bayanin anlattiklari evet dogrudur, ama anlatmadigi bambaska sorunlari vardir.
Bir cift taniyorum esiyle cocuklariyla kv filan sahane iliskileri var, ama esinin yillar yillar once actigi sirkettte bazi yolsuzluklar oldugu icin surekli bir mahkeme, surekli bir tedirginlik halindeler... ama asla caktirmaz...
Baska bir arkadasim maddi olarak sahane bir hayat yasiyor, ama esi hodugun teki....
Yani inanin herkesin var sikintilari bu hayatta. Ama insanlar bahsetmiyor sikintilarindan cok yakinlari disindakilere. Karsidan bakinca da mukemmel hayatlar varmis ta bintek bizimki b.ktan geciyor saniuoruz:)
Benim hayatimi da kusursuz saniyor insanlar mesela. Pek bahsetmem cunku. Ama gel gor ki neler neler yasaniyor kapinin ardinda...
O yuzden bence iletisiminizi guclendirmeyi, esiniz boyle davrandiginda nasil hissettiginizi anlatin.
Böyle iyilik mi olur ya ayrıca bu işler ortak ben sana iyilik yapıyorum diye yapılmaz. Sinir oldum iyi sabrediyorsunuz.Yapma tamam deyince daha çok konuşuyor. Bu sefer benim ne nankörlüğüm ne iyilik bilmezliğim kalıyor
O yontulmamış orası kesinde en azından arkadaşının eşinden daha gerçekYani evet abartı illa ki vardir da ben şey kismindan yola ciktim cocugu anneanneye ya da babaanneye birakmak,ne bileyim birlikte bi tatile cikmak vs bunlar normal. Yoksa 12 saat uyuyan cocuk varsa orada ben de hasedimden çatlayabilirim
Ama konu sahibinin eşi de gercek olamayacak kadar hödük. Şaşırıyorum boyle adamlara.
Benim esim de romantik degildir vs ama asgari müşterek de buluşuyoruz. Bu tipler bana cok korkunc geliyor.
E ne var bundaAdam bizi döneri güzel diye 1.5 saatlik uzakta ki bi yere yemek yemeye götürdü ve ne olacak otobandan basar gideriz dedi
Bence kendini yipratma resmen ablami gordum okurken ablamin evliligi daha kotu simdi simdi iyi oldular biz uc kardes evliyiz hepimizinki cok farkli kimi cok rahat herkonuda kimi cok sıkı benimkide orta hali herkez bi dönemden geciyo kimseyle kiyaslama kendini herkez özeldir helede anneler her daim özel inan bana 3 sene öncesine kadar bunu idrak edemiyordum ama bi olaydan sonra her annenin ne denli özel oldugunu anladim kendini bunaltma kısıtlama esinde olsa sınırlarıni belirt , ablam 12 yillik evli uc oglu var kendi öz babamiz bile laf ediodu cocuklarin simarik die esi babamdan cok yardim almasina ragmen kotuluyodu sonunda tak etti ablama. Herkeze sınır belirledi gerekti kimseyle konusmadi ceza verdi resmen su an iyiler tabi sen daha bilirsin ama taktikca buyur buyudukce uzuntun artar yipranir yipratirsin en yakinlarini sewdiklerini belki bi test yasiosundur bu bi sinavdir öle dusun.Bugün eşimin bir arkadaşı ve eşiyle birlikte dışarı çıktık. Eşlerimiz samimi ama bizim daha birkaç kez görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler esnasında ki gözlemlerim ve kadının eşiyle alakalı anlattıkları beni bunalımlardan bunalımlara sürükledi resmen.
Ben okulu bitirir bitirmez atandım ve hemen (severek)evlendim. Sonrasında işimden ihraç oldum. Yılların emeği hiç oldu gitti. O arkadaş okumamış eşinin iyi bir işi ve çok iyi imkanları var. Tabiri caizse bir eli yağda bir eli balda
Benim eşim ailem her daim maddi manevi destek olmasına rağmen asla aileme karşı yüzü gülmez. Ne zaman ailem gelse başı ağrıyor halsiz yorgun. Surat beş karış. Kendi ailesi de ne yaparsa yapsın hep en kıymetli.
Benim eşim asla misafir sevmiyor. Akraba arkadaş... vs kimi evime davet edecek olsam hep huzursuzluk çıkarıyor. Gelmelerine müsade etmiyor. Gelince bir şekilde beni ve gelen misafiri huzursuz ediyor.
Alıp satacağım her şeyi gereksiz görüyor. Gelen her faturadan sonra arıza çıkarıyor. Sürekli sana şöyle yapacağım şuraya götüreceğim neler yapacağım... vs anlatıyor. Zamanı geldi mi çok mu gerekli bunlar yani diyor. Oğlumu birkaç saat anneannesine emanet edip dinlenmek istesem sen ne biçim annesin bi çocuğa bakamıyorsun o sana muhtaç falan diye anneliğime sürekli laf ediyor. Evle alakalı bir işten yakınsam ama ben sana dedim çocukla evini eşini ihmal etmeden hepsini birlikte yürütebilecek misin diye saatlerce konuşuyor. Sonra okuduğum kitaba izlediğim diziye giydiğim kıyafete...her şeye karışıyor. Bunun gibi olumsuz bir çok şey sayabilirim ama daha fazla uzatmak istemiyorum.
Bir de bugün o arkadaşın eşine baktım. Bu dördüncü kez buluşmamız üçü dışarda oldu. Üçünde de oğlunu babaannesine bırakmıştı ve eşi sürekli ‘bizim hanım oğlana çok düşkün aklı hep onda, onsuz boğazından da zor geçer’ gibi sürekli kadının evladına düşkünlüğünden bahsetti. Ben o ara ağlayan oğlumu susturmaya çalışırken bir yandan da bir şeyler yemeye çalışıyordum. Sonra kadın ‘Allah razı olsun eşimde ailesi de beni bir gün üzmediler, bir dediğimi iki etmediler diyor. Gece 2 de olsa bir şey canım istese 2 saatlik yol olsun gider alır getirir diyor. Sadece beni değil ailemi de el üstünde tutar diyor. Yani benim eşimin tam zıttı
Sonra çocuklardan bahsediyoruz. Oğlum gece 12 de bir yatar sabah 12 ye kadar uyur diyor. Benim oğlumda gece 2lere kadar ağlar maksimum sabah 8 de uyanır( 2 saatte bir uyanarak o da)
Sonra tüm bu konuşmalar üstüne evlilik çok güzel bir şey Hele evlat sahibi olmak o hiç anlatılmaz değil mi diyor? Oğlum nasıl olursa olsun bir kez üff demedim şükürler olsun deyor. Ben de sessizce dinliyorum ve kendi kendime soruyorum...
Sahi gerçekten evlilik çok güzel miydi? Evlat nasıl olursa olsun anne asla şikayet etmez miydi? Ben iyi bir anne değil miydim? Şimdi ben bu kadını kıskanıyor muydum? Acaba ben ne zaman bu kadar zavallı bir kadın olmuştum.
Allah mutluluklarini daim etsin. Boyle evlilikler vardir ama cok az. Genelde evlilikler daha cok erkegin rahat ettirilmesi uzerine kurulu. Guzel baslayip rutine binince erkegin esini degersiz gormesiyle devam eden evlilikler daha cogunlukta. Disaridan mutlu gibi gorunup iceri bakildiginda oyle olmayanlar cok. Kadin omru eski gunleri yakalar miyim diye ugrasip durmakla gecen turden evliliklerin cogunlugu malesef...Bunları durup dururken anlatmadı sohbet esnasında geçti bu konuşmalar. Konu bir şekilde buralara geldi de bunlardan bahsetti yani
Evet tam olarak böyle. Memnuniyetsiz ve geçimsiz
Ben lohusayken komsum bebk gormeye gelmisti. subat ayiydi o zamn.. tabi o zaman esimle tartismalarimiz coktu bagirarak hemde... iste bu komsu geldigi zaman bana "siz cok kavga ediyorsunuz... hele sen hic alttan almiyorsun en cok senin sesini duyuyorum( esim daha cok bagiriyor sinirleniyordu halbuki) Iste biz hic kavga etmeyiz.. sorunumuz olunca oturur duzgunve konusuruz" falan filan dedi... neyse bu olaydan birkac ay sonra bayram da gormedim kadini.. 1 ay gecti gene gormedim bizim ayakli gazete komsu neneye sordum... "o bayram da koye annesine gitti dedi.. toplamda iki ay sonra kadin dondu kocasi yok... meger bosanmislar... hic sorun olmayan dort dortluk evlilige bak... hep yalan
kadinda nispet yapiyor canim tabiki herkes 4. 4 luk yasamiyor keza bizde oyleyiz. ben esimin olumsuz yonlerini aldiris etseydim suan. bir derdim vara kendimde konu acardim aldirma bu konularda gamsiz ol herkes mukkeml bir hayat yasayamaz hepimizin sinavlari imtihanlari farkli. sadece sabir et. bak asgada komsularim 1 tane cocuklari var her gece agliyor evi kiriyorlar her gun kavga gurultu var o evde dede baba anne dayi amca anne baba. 1 cocukla bas edemiyor zor iste benm de 3 cocgum var kv demler var allah. razi olsun ama uyku oyuun yemek banyo suyu buyu kendim hal ediyorm cok bunalirsam yukari cikariyorm. onun disinda allah yardim ediyor. her cocuk her ortam her es farkli olabilir onemli olan aldirma kimseye yoksa evlilikten tat alamazsinBugün eşimin bir arkadaşı ve eşiyle birlikte dışarı çıktık. Eşlerimiz samimi ama bizim daha birkaç kez görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler esnasında ki gözlemlerim ve kadının eşiyle alakalı anlattıkları beni bunalımlardan bunalımlara sürükledi resmen.
Ben okulu bitirir bitirmez atandım ve hemen (severek)evlendim. Sonrasında işimden ihraç oldum. Yılların emeği hiç oldu gitti. O arkadaş okumamış eşinin iyi bir işi ve çok iyi imkanları var. Tabiri caizse bir eli yağda bir eli balda
Benim eşim ailem her daim maddi manevi destek olmasına rağmen asla aileme karşı yüzü gülmez. Ne zaman ailem gelse başı ağrıyor halsiz yorgun. Surat beş karış. Kendi ailesi de ne yaparsa yapsın hep en kıymetli.
Benim eşim asla misafir sevmiyor. Akraba arkadaş... vs kimi evime davet edecek olsam hep huzursuzluk çıkarıyor. Gelmelerine müsade etmiyor. Gelince bir şekilde beni ve gelen misafiri huzursuz ediyor.
Alıp satacağım her şeyi gereksiz görüyor. Gelen her faturadan sonra arıza çıkarıyor. Sürekli sana şöyle yapacağım şuraya götüreceğim neler yapacağım... vs anlatıyor. Zamanı geldi mi çok mu gerekli bunlar yani diyor. Oğlumu birkaç saat anneannesine emanet edip dinlenmek istesem sen ne biçim annesin bi çocuğa bakamıyorsun o sana muhtaç falan diye anneliğime sürekli laf ediyor. Evle alakalı bir işten yakınsam ama ben sana dedim çocukla evini eşini ihmal etmeden hepsini birlikte yürütebilecek misin diye saatlerce konuşuyor. Sonra okuduğum kitaba izlediğim diziye giydiğim kıyafete...her şeye karışıyor. Bunun gibi olumsuz bir çok şey sayabilirim ama daha fazla uzatmak istemiyorum.
Bir de bugün o arkadaşın eşine baktım. Bu dördüncü kez buluşmamız üçü dışarda oldu. Üçünde de oğlunu babaannesine bırakmıştı ve eşi sürekli ‘bizim hanım oğlana çok düşkün aklı hep onda, onsuz boğazından da zor geçer’ gibi sürekli kadının evladına düşkünlüğünden bahsetti. Ben o ara ağlayan oğlumu susturmaya çalışırken bir yandan da bir şeyler yemeye çalışıyordum. Sonra kadın ‘Allah razı olsun eşimde ailesi de beni bir gün üzmediler, bir dediğimi iki etmediler diyor. Gece 2 de olsa bir şey canım istese 2 saatlik yol olsun gider alır getirir diyor. Sadece beni değil ailemi de el üstünde tutar diyor. Yani benim eşimin tam zıttı
Sonra çocuklardan bahsediyoruz. Oğlum gece 12 de bir yatar sabah 12 ye kadar uyur diyor. Benim oğlumda gece 2lere kadar ağlar maksimum sabah 8 de uyanır( 2 saatte bir uyanarak o da)
Sonra tüm bu konuşmalar üstüne evlilik çok güzel bir şey Hele evlat sahibi olmak o hiç anlatılmaz değil mi diyor? Oğlum nasıl olursa olsun bir kez üff demedim şükürler olsun deyor. Ben de sessizce dinliyorum ve kendi kendime soruyorum...
Sahi gerçekten evlilik çok güzel miydi? Evlat nasıl olursa olsun anne asla şikayet etmez miydi? Ben iyi bir anne değil miydim? Şimdi ben bu kadını kıskanıyor muydum? Acaba ben ne zaman bu kadar zavallı bir kadın olmuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?