evlilik mükemmel bir şey değil mi?

Daha 1-2 buluşmada, kadın niye böyle evliliğini ispatlama çabasına girmiş sizin karşınızda ben anlamadım; durduk yere insan kocasını, evliliğini niye över, nasıl bir konu açar da "Ay kocacım gece iki de olsa canımın çektiğini iki saatlik yoldan getirir" tarzı bir cümle kurabilir?

Çok gerzekçe bi sohbet bu.

Ben bu mukemmel evliligi olan ciftin neden birbirlerini ovduklerini, mukemmel evliliklerinden bahsetme geregi duyduklarini anlamadim. Boyle birseye gerek var miydi?
Bunları durup dururken anlatmadı sohbet esnasında geçti bu konuşmalar. Konu bir şekilde buralara geldi de bunlardan bahsetti yani

4,5 yillik evliyim ve ciddi olmayan tartismalari bile anneme dahi anlatmam tartistik ettik diye, buraya yazdim en sinir olduklarimi Disarda asla kimsenin yaninda bozuk vermeyiz. :)
Genel anlamda mutlu bir evliligim var ama esimin sevmedigim yönleri de var ve bunlari kalkip insanlara anlatacak degilim.

Bu arada canim birsey cekti diye esim 2 saatlik yola hayatta tek basina gitmez. Ben de gelirsem heryere gider. Sirf yarim saat oturup biseyler yiyip donmek icin civar sehirlere gitmisligimiz var, bu yapilir birlikte ama oteki turlu insan sıkılır tek basina sirf birsey almaya 2 saat yolda yahu, kadin belki abartiyordur ya da adam kafasini dinlemek icin gidiyordur bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapma tamam deyince daha çok konuşuyor. Bu sefer benim ne nankörlüğüm ne iyilik bilmezliğim kalıyor
Böyle iyilik mi olur ya ayrıca bu işler ortak ben sana iyilik yapıyorum diye yapılmaz. Sinir oldum iyi sabrediyorsunuz.

O yontulmamış orası kesinde en azından arkadaşının eşinden daha gerçek
Ne acayip insanlar var ya
Hani mutluysa bile anlatmaz insan
Karşında ki ne yaşıyor bilmeden etmeden bol keseden sallamışta sallamış :)

Bence kendini yipratma resmen ablami gordum okurken ablamin evliligi daha kotu simdi simdi iyi oldular biz uc kardes evliyiz hepimizinki cok farkli kimi cok rahat herkonuda kimi cok sıkı benimkide orta hali herkez bi dönemden geciyo kimseyle kiyaslama kendini herkez özeldir helede anneler her daim özel inan bana 3 sene öncesine kadar bunu idrak edemiyordum ama bi olaydan sonra her annenin ne denli özel oldugunu anladim kendini bunaltma kısıtlama esinde olsa sınırlarıni belirt , ablam 12 yillik evli uc oglu var kendi öz babamiz bile laf ediodu cocuklarin simarik die esi babamdan cok yardim almasina ragmen kotuluyodu sonunda tak etti ablama. Herkeze sınır belirledi gerekti kimseyle konusmadi ceza verdi resmen su an iyiler tabi sen daha bilirsin ama taktikca buyur buyudukce uzuntun artar yipranir yipratirsin en yakinlarini sewdiklerini belki bi test yasiosundur bu bi sinavdir öle dusun.
Üzülme..

Bunları durup dururken anlatmadı sohbet esnasında geçti bu konuşmalar. Konu bir şekilde buralara geldi de bunlardan bahsetti yani
Allah mutluluklarini daim etsin. Boyle evlilikler vardir ama cok az. Genelde evlilikler daha cok erkegin rahat ettirilmesi uzerine kurulu. Guzel baslayip rutine binince erkegin esini degersiz gormesiyle devam eden evlilikler daha cogunlukta. Disaridan mutlu gibi gorunup iceri bakildiginda oyle olmayanlar cok. Kadin omru eski gunleri yakalar miyim diye ugrasip durmakla gecen turden evliliklerin cogunlugu malesef...

Benim eşim de çok iyidir. Ama bunu anlatma ihtiyacı duymam hiç ortamlarda.

Hatta eşimin olumsuz özerkliklerini söylerim ki ... kimse üzülmesin. Özellikle eşinden sıkıntı çeken insanlara bunu söylemem. Söylenmemeli.

Ha evet senin eşin tam bir tibet öküzü.

Ama kız da bu kadar övmemeli. Bu kadar ispata çalıştığına göre ters giden şeyler var demektir

Benim eşim çok iyidir.
Benim kv melek gibidir.
Ay üstüme ceket atsa hamile kalıyorum.
Maddi olarak çok rahatız.
Benim oğlum şöyle uyumlu,böyle sakin..
Ay iyiki çalışıyorum,kocamın eline bakmiyorum...

Bunları toplumda söylemek fark etmeden birilerini üzmek anlamına gelir. Gereği yoktur. Anlamsızdır.

Ben lohusayken komsum bebk gormeye gelmisti. subat ayiydi o zamn.. tabi o zaman esimle tartismalarimiz coktu bagirarak hemde... iste bu komsu geldigi zaman bana "siz cok kavga ediyorsunuz... hele sen hic alttan almiyorsun en cok senin sesini duyuyorum( esim daha cok bagiriyor sinirleniyordu halbuki) Iste biz hic kavga etmeyiz.. sorunumuz olunca oturur duzgunve konusuruz" falan filan dedi... neyse bu olaydan birkac ay sonra bayram da gormedim kadini.. 1 ay gecti gene gormedim bizim ayakli gazete komsu neneye sordum... "o bayram da koye annesine gitti dedi.. toplamda iki ay sonra kadin dondu kocasi yok... meger bosanmislar... hic sorun olmayan dort dortluk evlilige bak... hep yalan

Benim karşımda birisi durup kocişim şöyle kocişim böyle dese "kocişine yapışık gez yahu napim banane kocandan" der kalkarim masadan.
Bana kocasını anlatacak ben de üzgün bir şekilde benim kocam neden böyle değili düşüneceğim hiç işim yok da.Kadının yapmaya çalıştığı bu zaten.
Eziklik asıl bu'dur.Utanır insan anlatırken ne o görmemiş gibi.
İnanmaaa! Hiç bir evlilik,hayat,insan. Dört dörtlük değildir..

Herkesin bir sıkıntısı vardır evlilikte ama büyük ama kucuk. Şimdi yoksa da önceden olmuştur bunları zamanla tolere etmeyi öğrenmiştir. Ve birazda şans meselesi olduğuna inanıyorum.

Sessiz sakin çocuk görünce bende inanamıyorum çünkü kızım yerinde durmayan bir çocuk enerjik.

Evlilik dogru insanla yapilinca mukemmel gercekten , sevip sevildiginiz , deger verdiginiz , deger gordugunuz huzurlu bir yuva gercekten mukemmel yani arkadasiniz hakli
Ama annelikte insan soyleniyor da , yorgunluktan kafayi da yiyor , bunaliyor da , bunu zor cocugu olmayan anlamaz , her cocuk bir degil , zor cocuk anasi olmak da hic kolay degil

kadinda nispet yapiyor canim tabiki herkes 4. 4 luk yasamiyor keza bizde oyleyiz. ben esimin olumsuz yonlerini aldiris etseydim suan. bir derdim vara kendimde konu acardim aldirma bu konularda gamsiz ol herkes mukkeml bir hayat yasayamaz hepimizin sinavlari imtihanlari farkli. sadece sabir et. bak asgada komsularim 1 tane cocuklari var her gece agliyor evi kiriyorlar her gun kavga gurultu var o evde dede baba anne dayi amca anne baba. 1 cocukla bas edemiyor zor iste benm de 3 cocgum var kv demler var allah. razi olsun ama uyku oyuun yemek banyo suyu buyu kendim hal ediyorm cok bunalirsam yukari cikariyorm. onun disinda allah yardim ediyor. her cocuk her ortam her es farkli olabilir onemli olan aldirma kimseye yoksa evlilikten tat alamazsin

Bende kıskandım o kadını bazı insanlar şanslı doğar isim hariç hiç bir konuda şansım olmadı. Artık peşinide biraktim. Hayatın bana vereceği buymuş deyip geçiyorum. Sende çocuğuna odaklan. Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…