evlilik mükemmel bir şey değil mi?

Cok ballisin bebis seninkide soyleniyo arada ama napcan

Evlilim doğru insanla olunca güzel.
Aksi halde zulum bile olabilir sanirim.
Eşiniz zor mu desem, sorunlumu desem bilemedim.
Tabiki her evlilik, eş ayni değil ama evliligi zorlastirmak ve kolaylastirmakda eslerin elinde.
Bukadar elestirmek, bukadar sorun cikarmak yani esinizin tavirlarindan bahsediyorum cok degisik.
Memnuniyetsiz bir insan.

Mesela benim esim cok ince dusunen biri degildir ama genelde eve bisey alinacaksa, ben bir yere gitmissem, birseyi yapmissa. bilirki bunu yapmam gerekliymis almaliymisim yapmaliymisim.
Yani bana bırakir ve guvenir halledemiyorsa.

Ben dusuncemi soyleyerek onunda bakis acimla bakmasini saglarim bir sekilde.
Ama esiniz size baski yapiyor ve enerjinizi dusuruyor.
Olumsuzluk yaratiyor.
Bu da evlilik guzel degil dusuncesini yaratiyor sizde.

evlilik degil guzel olamayan, zorlastiran esinizin tavirlari guzel olmadigini dusunduruyor size.

Hepsine harfiyen katılıyorum canım.O kadar doğru ki.Mesela benimde öyle dışardan bakınca herşey çok çok iyi bu kadının hiç derdi yok dersin.Ama eşimle yaşadığımız o kadar problem oldu ki.Boşanma aşmasına geldik neredeyse.Ama tutupta herkese anlatmıyorsun herşeyi.

Gerçekten eşinizi okurken böyle içimi afakanlar bastı. Bunaldım.
Hiç bir insanın hayatı da 4 4 lük olamaz bunu bilin..

Kadın durduk yere niye böyle ballandıra ballandıra dökmüş onu anlamadım samimide bulamadım

Esiniz tam bir narsist. Ne cektik bu narsistlerden. Ileride cocuguna da boyle davranirsa yazik o cocuga

Okurken sanki kalbime hancer saplanti,ayni benim eşim .
Bu adam beni hayata küstürdü ,artik yaşayann ölü gibiyim .
Ruh sağliğimi alt üst etti ,sürekli altan beni eleştirmesi ,beni yetersiz anne olarak görmesi ,beni beceriksiz ev hanimi ve iyi bir eş olmadiğimi bana yertleştirdi.
Senelerdir evliyim ,böyle erkekler sirf kendinden başkasini kendi ailesinden başkasini görmez .
Asla cevresinden gördüklerinden ders almaz ,sanki at gözlükleri var ve o saplanti halinde yaşarlar .
Maalesef hiç düzelmedi yontulmadi ,şimdi yapayalniziz ,senede evime belki iki kere misafirim gelir oda aileden .
Her misafir çağirmamda yada gitmekte hep kavga gürültüyle olduğu için bende birakmiştim ve cevremdeki insanlarda bunu fark ettikleri için görüşmek istemiyorlar artik .
Ben artik umudumu kestim ,hayata küstüm nolur sen yapma .
Iyice bir konuş ,hayattan ne beklediğini neler istediğini söyle .
Eğer daha önemsiz görüyorsa sende onun istediklerini beklentilerini yerine getirme .
Hatta boşana bileceğini söyle.
Gercekten değmiyor ...

Ben bazılarının numara yaptığını düşünüyorum..o kadar da olur mu..komşularına sormak lazım..baksan, benim yan dairemdekiler muhteşem bi hayat sürüyor..kariyerse kariyer, paraysa para..ama akşam evden yükselen sesleri diğer insanlar değil ben duyuyorum..yani her evliliğin dinamiği farklı..sizde saydıklarınız sorun oluyordur, onların evliliğinde sizin basit gördüğünüz mevzu dert ediliyordur..bu kadar büyütmeyin kimsenin hayatını gözünüzde..yoksa kendinizi hasta edersiniz..

olumlu düşünuyor demekkı arkadaşınız.

Neden sizin yanınızda anneliğini övme gereği duydular o kısmı anlamadım. Sanki şey gibi, hani siz çocuğunuzu yanınızda getirmişsiniz o annesine bırakmış ya acaba kendini savunmak zorunda mı kaldı?
Onun dışında eşinin canı istedi diye saat kaç olursa olsun çıkıp markete vs giden tanıyorum ben imkansız değil o. İlla yalan olacak diye bir şey yok. Azdır ama evet.
Sizin sıkıntınız eşiniz, anneliğinize kadar eleştirmiş. Odun dediklerinden evet.

Çok tatlı yazmışsınız.masallah

Benim eşimde gider gece canım bişey istese ona yeter ki boğaz olsun
Eşiniz baya dırdırcı epey yorar sizi ama çözülmeyecek şey değil. Çocuk konusuna gelince boşuna kimse kendini ovmesin ben de arada buhrana girerim yetersizlik ve beceriksizlik hissiyle. Bu sanırım anneligin şanindan. Ama eşiniz siz böyle hissettiğinizde destek olmalı köstek degil.

Kimseyle kendini kiyaslama.
Her insan farkli her evlilik farkli.

Ayrica kendini evliligini cok oven insana pek de inanmam.

Esinizin sizi surekli elestirmesinden de, o adamin karisini, karisinin kocasini, her ikisinin ogullarini vs ovmesinden de daraldim okurken :)
Her evliligin dinamigi, eslerin arasindaki iliskiler farklidir. Karsilastirma yapip kendinizi uzmeyin bence.
benim esimde öyle hep başkalarının kadınlarını över

Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor.Ne yapsanız da memnun edemezsiniz huyu huy değil.evlilik eş iyi olursa çok güzel birşey ama sıkıntılı olursa tam bir iskence,huzursuz hayat insanın psikolojisini mahveder.

annenin mutluluğu+ babanın mutluluğu= çocuğun mutluluğu... evde huzursuz edilen anne etrafına da negatif enerji veriyor çocuğuda yansıtor muhtemelen. Burda eş kişisine büyük rol düşüyor ama rol sahibi menopozlu teyzeler gibi huysuz bilemedim

siz böyle bir adama neden katlanıyorsunuz ki? seviyor musunuz_

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…