- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
Ben bugun bir magazaya kozmetik almaya gittim kadini daha onceden taniyorum alisveris yaptigim bir yer ne zamandir görmüyordum sizi ,dedi bana ,yanınızda nisanlinizla gelmiştiniz o nisanlinizmi esinizmi bende yok eşim o benim dedim
Kadin benden 10 12 yas büyüktür 38 40 vardir yaşi
Evlilik guzel birsey dedi
O esnada makyaj urunu deniyordum yuzume uyguluyordu
Bende aynen dedim.
Ben daha evlenemedim dedi
Ben hicbise soylemedim ne soyleyecegimi bilemedigim icin tam dedimki kotu biri olacagina hic olmasin derken kadin baska bisey soyledi dedigimi duymadı
Sonra calisiyor musunuz dedi
Yok ben calismiyorum dedim
Keske bende calismasam iste falan dedi
Ben onun icinde kopan firtinalari bilemem esim yuklu bir miktar para ödedi ve çıktık
Orada hayatımli askimli konusuyorduk belkide kadin icinden geçirmiştir vay be esi geldi aldi pahali seyler kadin ev hanimi koca parasi yiyor vs
Ama su da var ben herkese soyluyorun gercekten
Evlenmemek evlenmekten daha hayirli olabilir bazilari icin yaptığımız secimler kader kismet meselesidir bir yerde haksiz miyim kizlar eve geldim esime de dedim boyle boyle soyledi esim dediki evlenir o da yaaa yani baska terbiyesiz erkek olsa evde kalmis vs de diyebilirdi bilmiyorum insanin kalbini temiz tutmasini isterim hatta esimin bir arkadasi var ona mi ayarlasak onu dedi buda çöpçatan oldu başıma yani bir yerde kismet meselesi
Hepsine harfiyen katılıyorum canım.O kadar doğru ki.Mesela benimde öyle dışardan bakınca herşey çok çok iyi bu kadının hiç derdi yok dersin.Ama eşimle yaşadığımız o kadar problem oldu ki.Boşanma aşmasına geldik neredeyse.Ama tutupta herkese anlatmıyorsun herşeyi.Her evlilik sinanir bence... kimi parayla kimi saglikla kimi esle kimi kv kimi cocukla... yasadiginiz hayattaki olumlu seylerden memnun olmayi deneyin. Bayanin anlattiklari evet dogrudur, ama anlatmadigi bambaska sorunlari vardir.
Bir cift taniyorum esiyle cocuklariyla kv filan sahane iliskileri var, ama esinin yillar yillar once actigi sirkettte bazi yolsuzluklar oldugu icin surekli bir mahkeme, surekli bir tedirginlik halindeler... ama asla caktirmaz...
Baska bir arkadasim maddi olarak sahane bir hayat yasiyor, ama esi hodugun teki....
Yani inanin herkesin var sikintilari bu hayatta. Ama insanlar bahsetmiyor sikintilarindan cok yakinlari disindakilere. Karsidan bakinca da mukemmel hayatlar varmis ta bintek bizimki b.ktan geciyor saniuoruz:)
Benim hayatimi da kusursuz saniyor insanlar mesela. Pek bahsetmem cunku. Ama gel gor ki neler neler yasaniyor kapinin ardinda...
O yuzden bence iletisiminizi guclendirmeyi, esiniz boyle davrandiginda nasil hissettiginizi anlatin.
Aynı şeyi yazacaktımBiri sana öyle gözüne soka soka bişey anlatıyorsa bilki yalandır o
Çok tatlı yazmışsınız.masallahKendinizi kucumsemeyin. Her evlilikte inisler cikislar olur... bana kalirsa da evlilik mukemmel bir sey. Iyi ki iyi ki diyorum...cok sukur..
Vakti zamaninda sizde cok sevilmissiniz yada cok sevmissiniz ki bu evlilikten bir evladiniz var. Bazi esler sevgilerini, asklarini omur boyu surdurebiliyor. Bazi esler gerek yasam kosullari, maddi olanaksizliklar, karsilikli ilgisizlikler vs sayabilecegim bir cok nedenden dolayi, sevgileri ve saygilari tuketebiliyorlar. Bu neden oluyor ben de anlamiyorum. Askin omru 3 yildir derler. Ama ben esime 10 yildir asigim. O da bana. Allahim daim etsin, herkese de nasip etsin diye de dua ederim hep. Sanirim sevginin uzun sureli devam etmesinin altinda en basta saygi ve anlayis kaliyor. Hic bir zaman esime cemkirmem, bu katiyen olacak demem. Bekletilerimi hep dusuk tuttum hayattan, hayat da bana guzel seyler nasip etti. Esler birbirine saygi duymali, anlayisli olmali. Her kosulda ve sartta birbirini sevmeli. Siz o kisiyi kiskanmak yerine esinizi anlamayi, ona saygi duymayi deneyin. Akabinde bir konusma yaparak onunla mutlu oldugunuzu ve bu mutlulugun devam etmesi icin elinizden geleni yapacaginizi soyleyin. Esinizin bunlar hosuna gidecektir ve o da guzel dusunmeye baslayacaktir. (Odun degilse) ☺ Guzel dusunelim, guzel hissedelim. Hayatimiz her kosulda guzelliklerle dolu olsun. Evladinizi saglikla sihhatle omur boyu mutlu bir yuvada buyutun insallah...
Ayrica esimle ne kadar iyi olursak olalim insanlarin yaninda birbirimize sevgi pitircigi gibi davranmayiz. Uzulen olur, esiyle mutsuz olan vardir vs diye. Keske herkes ince dusunebilse... umarim bu vakitten sonra cok mutlu olursunuz...
benim esimde öyle hep başkalarının kadınlarını överEsinizin sizi surekli elestirmesinden de, o adamin karisini, karisinin kocasini, her ikisinin ogullarini vs ovmesinden de daraldim okurken :)
Her evliligin dinamigi, eslerin arasindaki iliskiler farklidir. Karsilastirma yapip kendinizi uzmeyin bence.
Bugün eşimin bir arkadaşı ve eşiyle birlikte dışarı çıktık. Eşlerimiz samimi ama bizim daha birkaç kez görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler esnasında ki gözlemlerim ve kadının eşiyle alakalı anlattıkları beni bunalımlardan bunalımlara sürükledi resmen.
Ben okulu bitirir bitirmez atandım ve hemen (severek)evlendim. Sonrasında işimden ihraç oldum. Yılların emeği hiç oldu gitti. O arkadaş okumamış eşinin iyi bir işi ve çok iyi imkanları var. Tabiri caizse bir eli yağda bir eli balda
Benim eşim ailem her daim maddi manevi destek olmasına rağmen asla aileme karşı yüzü gülmez. Ne zaman ailem gelse başı ağrıyor halsiz yorgun. Surat beş karış. Kendi ailesi de ne yaparsa yapsın hep en kıymetli.
Benim eşim asla misafir sevmiyor. Akraba arkadaş... vs kimi evime davet edecek olsam hep huzursuzluk çıkarıyor. Gelmelerine müsade etmiyor. Gelince bir şekilde beni ve gelen misafiri huzursuz ediyor.
Alıp satacağım her şeyi gereksiz görüyor. Gelen her faturadan sonra arıza çıkarıyor. Sürekli sana şöyle yapacağım şuraya götüreceğim neler yapacağım... vs anlatıyor. Zamanı geldi mi çok mu gerekli bunlar yani diyor. Oğlumu birkaç saat anneannesine emanet edip dinlenmek istesem sen ne biçim annesin bi çocuğa bakamıyorsun o sana muhtaç falan diye anneliğime sürekli laf ediyor. Evle alakalı bir işten yakınsam ama ben sana dedim çocukla evini eşini ihmal etmeden hepsini birlikte yürütebilecek misin diye saatlerce konuşuyor. Sonra okuduğum kitaba izlediğim diziye giydiğim kıyafete...her şeye karışıyor. Bunun gibi olumsuz bir çok şey sayabilirim ama daha fazla uzatmak istemiyorum.
Bir de bugün o arkadaşın eşine baktım. Bu dördüncü kez buluşmamız üçü dışarda oldu. Üçünde de oğlunu babaannesine bırakmıştı ve eşi sürekli ‘bizim hanım oğlana çok düşkün aklı hep onda, onsuz boğazından da zor geçer’ gibi sürekli kadının evladına düşkünlüğünden bahsetti. Ben o ara ağlayan oğlumu susturmaya çalışırken bir yandan da bir şeyler yemeye çalışıyordum. Sonra kadın ‘Allah razı olsun eşimde ailesi de beni bir gün üzmediler, bir dediğimi iki etmediler diyor. Gece 2 de olsa bir şey canım istese 2 saatlik yol olsun gider alır getirir diyor. Sadece beni değil ailemi de el üstünde tutar diyor. Yani benim eşimin tam zıttı
Sonra çocuklardan bahsediyoruz. Oğlum gece 12 de bir yatar sabah 12 ye kadar uyur diyor. Benim oğlumda gece 2lere kadar ağlar maksimum sabah 8 de uyanır( 2 saatte bir uyanarak o da)
Sonra tüm bu konuşmalar üstüne evlilik çok güzel bir şey Hele evlat sahibi olmak o hiç anlatılmaz değil mi diyor? Oğlum nasıl olursa olsun bir kez üff demedim şükürler olsun deyor. Ben de sessizce dinliyorum ve kendi kendime soruyorum...
Sahi gerçekten evlilik çok güzel miydi? Evlat nasıl olursa olsun anne asla şikayet etmez miydi? Ben iyi bir anne değil miydim? Şimdi ben bu kadını kıskanıyor muydum? Acaba ben ne zaman bu kadar zavallı bir kadın olmuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?