evlilik mükemmel bir şey değil mi?

Bence yaptigimiz en buyuk hata kendi evliligimizi baskalarininkiyle kiyaslamak. Kisiler farkli, imkanlar farkli..
Evlilik hayatimizi kokaylastirdigi surece guzel geciyor bana gore. İs bbolumu yapmak, paylasmak vs. Bu olmayinca zor tabi..

Görmemişin oğlu olmuş da tutmuş, c..künü koparmis:) Siz kendi hayatınıza bakın. Görünenin görünmeyen kısmı da var.

Kimsenin evliliği ile kendinizi kıyaslamayın, kadının okumamış ama bir eli yağda bir eli balda olmasına bile takılmışsınız. Ama insanların evliliklerini , çocuğuyla olan ilişkilerini ayrıntılı anlatmalarını da doğru bulmuyorum orası ayrı.

Size gelince eşinizin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermemeniz lazım, okuduğunuz kitaba varana kadar nasıl kişisel alanınıza girmesine izin veriyorsunuz.

Evet evlilik tek taraflı yük taşıma merkezi değildir, kendi evliliğiniz için birseyler yapmalısınız ama başkalarıyla kendinizi kıyas ederek değil.

Bu soru eşten eşe değişir. Eşi iyi olana hergün ayrı güzeldir. Kötü olana dünyadaki en büyük ızdırap bence.
Allah iyilerle karşılaştırsın.

Dogru ınsanla evet ama sızın esınız bence ınsan olarak bıle karakterı oturmamıs bır kısılık. Sureklı elestırı elestırı bogmus sızı. Begenmıyorsa almasaymıs bıde anlasma yapmıs gıbı ne o yurutebılecek mısın dıye sordum falan. Valla bır ıkı kere sızde lsf sokun ne yapıyorsa aynısını yapın

Milana, Allah sana kolaylık versin. Son günlerde çok gördüm yorumlarda kızınla ilgili durumlarını. Geçecek biliyorsundur zaten. Benim kızım da bana düşkünlüğüyle çok zorlayıcı;yemek yemek,çay içmek,birisiyle muhabbet etmek, evde herhangi bir işle meşgul olmayı imkansız kılan bir çocuk..şu günlerde biraz biraz rahatladı. Etrafta gören herkes dile getiriyor bunu. Bana göre 3-5 ay öncesine göre yüzde bir milyon daha iyi..Zamanla gerçekten iyiye gidiyor, yeter ki sen toleransını, tahammülünü kaybetme.
Senin kızının huylarına çok benzer bir arkadaşın kızı vardı, bikaç ayda melek gibi birşeye dönüşmüştü. Darısı senin kızın başına olsun inşallah

Amin , insallah
Gercekten cok zorlaniyorum son 5 aydir , gececek elbette buyuyecek biliyorum ama cok yoruldum , insanliktan ciktim , cok sukur esimle oglum sabrimin tastigini anladiklari anda beni uzaklastiriyor ortamdan , git hava al diyorlar onlar ilgileniyorlar bir sekilde ama cidden yaka ignesi gibi , 24 saat ustumde , cok yoruldum cok
Baksana buradaki mesajlarima bile yansimis artik bezginligim , sana da Allah kolaylik versin
Yine döktüm icimi bir cirpida , tesekkur ederim mesajin icin , iyi geldi inan

Son düzenleme:
illa "napayim bendekini bosayip sendekini mi alayım?" dedirtecekler

Kadin okumamış diye neden belirtme geregi duydun anlamadim. Okumamis olunca,guzel bir hayati haketmiyor mu. Arkadas çalışmıyor ev hanimi vs desen anlıyacağım ama direk okumamis bir eli yagda bir eli balda diyerek bariz kiskandigini belirtmissin. Bence de kiskanilcak bir durumu var.

Karşılıklı çok övüşmüşler o yüzden samimi gelmedi bana.

Fakat şu bir gerçek ki eşiniz tam bir öküzlerin efendisi

Çok kötü evlilikler olduğu gibi, çok güzel evlilikler de var. Evlilik şudur demek yanlış. İnsanına göre değişir. Mutlu olmak için doğru evliliği yapmamışsınız, ama o yapmış. Fark bu.

Benım esımde ben istiyorum canımm cektı dıye gıdıp almaz valla hıcbısey
Yarın getırırım der
Ama kızım bebısken hıc uyanmazdı horul horul uyurdu:)))ben korkar kaldırmaya çalışırdım
Nazar deger diye kımseye soylemıyodukk:))
Sımdıı bıraksamsabah 6 ya kadar oturur

Evlendiğin kişiye göre değişir sorunun cevabı. O yüzden kişilik analizi güzel yapılmalı evlenmeden önce. Kaşı gözü güzel evleneyimle olmuyor bu işler.

Ben bugun bir magazaya kozmetik almaya gittim kadini daha onceden taniyorum alisveris yaptigim bir yer ne zamandir görmüyordum sizi ,dedi bana ,yanınızda nisanlinizla gelmiştiniz o nisanlinizmi esinizmi bende yok eşim o benim dedim
Kadin benden 10 12 yas büyüktür 38 40 vardir yaşi
Evlilik guzel birsey dedi
O esnada makyaj urunu deniyordum yuzume uyguluyordu
Bende aynen dedim.
Ben daha evlenemedim dedi
Ben hicbise soylemedim ne soyleyecegimi bilemedigim icin tam dedimki kotu biri olacagina hic olmasin derken kadin baska bisey soyledi dedigimi duymadı
Sonra calisiyor musunuz dedi
Yok ben calismiyorum dedim
Keske bende calismasam iste falan dedi
Ben onun icinde kopan firtinalari bilemem esim yuklu bir miktar para ödedi ve çıktık
Orada hayatımli askimli konusuyorduk belkide kadin icinden geçirmiştir vay be esi geldi aldi pahali seyler kadin ev hanimi koca parasi yiyor vs
Ama su da var ben herkese soyluyorun gercekten
Evlenmemek evlenmekten daha hayirli olabilir bazilari icin yaptığımız secimler kader kismet meselesidir bir yerde haksiz miyim kizlar eve geldim esime de dedim boyle boyle soyledi esim dediki evlenir o da yaaa yani baska terbiyesiz erkek olsa evde kalmis vs de diyebilirdi bilmiyorum insanin kalbini temiz tutmasini isterim hatta esimin bir arkadasi var ona mi ayarlasak onu dedi buda çöpçatan oldu başıma yani bir yerde kismet meselesi

Konu sahibi kardesim o kadinin anlattıklarına sakin inanma bu konuda cok tecrubem var birebir cevremden 2 evli cift 2 side arkadasim 2 side cocukluk arkadasim sayilir 2 si de mutsuz 2 side pisman ama oyle yalanlar salliyorlar ki hicbirsey göründüğü gibi degil buna emin ol,once kendilerini,inandirmalari lazim bunun icinde baskasina anlatiyorlar o mukemmel(!) Evliliklerini

Benim arkadasimin kocasi evinin yolunu bilmez,surekli disarida bekar gibi icki icer. Evde icmiiyor evde sıkılıyormuş cocuguna dogru durust esya bile almadi cocuk kuzeninin kuculmusleriyle buyudu ve daha bebek sayilir 2 buck yasinda adamin ne oldugu belli zaten ben bir insanin sigara icisinden catal tutusundan bakışından felegini anlarim kiz olsun erkek olsun cok şükür insan sarrafiyim
Bu arkadasim oyle bir bahsediyordu ki,ben zatenn inanmıyordum sonra kendi kendine döküldü esi için esine kufurler bile etti esinin anasina varincaya kadar keske bosansaydim vs dedi.ondan evvel ama neler soyluyordu ayni buna benzer bak sana söyleyim
Biz hala ilk gunku gibi flört ediyor gibiyiz
Ben cok guzel bir hamilelik gecirdim
Hic sigara dumani solumadim
(Daha sonra dedi ki,sehir merkezine uzak oturuyorlardi cani onu bunu asermis hamileyken esi de bunu almis babasinin evine goturmus rahat rahat istedigini yesin diye cunku biraz uzak merkezi olmayan bir yerde oturuyorlardi.)
Oysa adamin altnda arabasi da var
Cocugu icin esi asla yardim etmemis kucagina almamis tek basina cocuk buyuttu
Bazen mesajlarda bana çocuğunu cok sevdigini söylüyordu bazen ise yanina gidince 10 yas yaslandim sacimi basimi yolcam cok yoruyor beni insanlara rezil oluyorun gittigimiz yerde bizi yalanci cikartiyor gibi hareketleri var kafasina makarna döktü dusa soktum . Dusa sokana kadar neler cekiyorum durmuyor yerinde vs
Agliyor arkamdan anne anne diye kocam tutmuyor ben banyoda yikanirken dus alirken cocukla ilgilenmiyor
Süt kaynatacakken bile tutmadi ben kucagimda bebek diger elimde cezve kaynattim
Bana cok ceeektirdi cok
Acaba bir suriyeli mi buldu.. eve gelmez oldu aids olsun gebersin
Aynen bunlari kocasi icjn söylüyordu
Ondan evel aynen senin bahsettigin örnekteki gibi seyler anlatiyordu sen o kizin birazcik karanlik defterlerini kurcalasan bak neler cikar onun o kadar mukemmel evliligi olsa zaten anlatmaz ayrica evliligi kaynanayi kayimbabayi anlatmak nedir vizyonu misyonu bu mu yani
Oturmussunuz konusacak baska bisey bulamamis mi
Neden kendine dert ediyorsun ki kafanda kiyaslama yapıpta
Yuzde 90 salliyor yani kadın

Okurken ağlayasım geldi. Allah bir insana merhamet vermememişse ona yapacak bir şey kalmamış. Benim size tavsiyem hiç umursamayın söylediklerini. Ailenizin , misafirlerin yanında surat mı asıyor, siz daha çok neşeli olun. Aldığımız şeye laf mı etti ,daha fazla alın. Faturalar mı sorun oldu , az gelmiş falancaya daha çok gelmiş, diyin. Çocuğa bakamıyorsun mu dedi, al sen bak diyin. Bu tip insanların önünde ezilir iyice sessizleşirseniz aa benim karım ses çıkarmıyor ben de susayım demeyecek iyice tepenize binecek. Ama yeter artık derseniz geri adım atacak . Zor olduğunu biliyorum ama biraz yüzsüz olursanız ( yanlış anlamayın. Onun dediklerini takmamak manasında) anlattığınız diğer kadın gibi eşiniz sizin peşinizde dolanmaya başlar. Bizim insanımız iyilikten anlamaz . Bir deneyin ise yararsa devam edersiniz. Ama kocanız size daha kötü davranırsa orasını bilmiyorum. Ama bu taktik genelde ise yarar.

Hayat oyle bir sey kiyaslama yapmak cok yanlis..
Ornegin cok dramatik travmatik hayatlar yasayan insanlar var onlar ne yapsinlar.
Zaten ilk hata insanlari kendinizle kiyaslamak..
Elinize bir sey de gecmiyor.
Bir de her soylenene inanmayin ne yazik ki dogru olmayabilir..

Kadın ayaklı instagram çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…