- 3 Eylül 2012
- 21.890
- 57.782
- 798
Durduk yere anlatmadı sohbet esnasında bir şekilde bunlar konuşuldu. Zaten anlatmasalar bile karı-koca arasında iyi bir enerji var ve hissediliyor. Benim yakındığım nokta neden benim de böyle bir eşim olmadı
Inanma diyenler herkesin surunmesini mi istiyor nedir? Evlilik boyle olmali evet. Iletisim kuruyorsaniz ve birbirinize sayginiz varsa evlilik tam da boyle olur. Insanlar mutlu olabilirler, olsunlar da. Onlar aslinda mutlu degil diyerek kendi anormal sartlarinizi normallestirmeyin. Bu cozmek degil, gommektir. Gomulen her sey birgun mutlaka gun yuzune cikar. Fukara tesellilerine siginmayin.
Ozellikle size gelse sizi alintilardim. Son sayfalari okumadim bile. Genel anlamda boyle yorumlar kullanilmis okuduysaniz eger. Sizin mesajiniz bu minvaldeyse alinabilirsiniz benim icin hic sıkıntı yok.bu laflar bana mı geldi???
Ozellikle size gelse sizi alintilardim. Son sayfalari okumadim bile. Genel anlamda boyle yorumlar kullanilmis okuduysaniz eger. Sizin mesajiniz bu minvaldeyse alinabilirsiniz benim icin hic sıkıntı yok.
Bol soru isareti koymanizdan ne anlamaliyim?
Normal olan bu mu, diye sormus ben de cevap verdim.soru işaretlerine takıntım var.
çok şükür evliliğimde anormal bir durumum yok.
bayanı anlamaya çalışıyoruz ve siz diyorsunuz ki bu züğürt tesellisi... o zaman boşansın. direk bunu mu diyelim??? kadın başkalarının hayatına bakarak kendi yuvasından uzaklaşıyor diye yardım etmeye çalışıyoruz.
o zaman diyelim ki evet onlar çok mutlu, senin kötü bir evliliğin var, ayrıl kurtul...
bu mudur???
Evet kendine bir şeyler çıkarmış. Bak o arkadaşa hiç çocuğuyla ilgileniyor mu ama ben öyle miyim ne kadar oğluma düşkünüm sana yardımcı oluyorum diyor. Evde de genel mana da elinden geldiğince işlerin ucundan tutar ama hep konuşur. Ben yaptım da benim gibisi var mı da sen nankördünde böyle erkek nerde de... vs gibi. O kadar konuşur ki keşke hiçbir şeye karışmasa da susup bi köşede otursa dersiniz.Merhaba,
Merak ettim 4 kere görüşmüşsünüz eşiniz ne yorum yapıyor onların bu muhabbetine sohbetine, yani siz normal bir insan olarak kendi evliliğinizi kıyaslamış bunu dert edinmişsiniz, Eşiniz ne yorum yaptı? belki de bu size bir başlangıç noktası olur ve eşinizle bu konuları konuşun iyi yönde yol kat edebilmeye başlarsınız.. Ne demişler her şerde bir hayır vardır.
Birde ihraç edildim demişsiniz bu duruma içten içe kızmış olabilir mi, fazla detay yazmamışsınız kaç yıllık evlisiniz çocuğunuz kaç yaşında mesela akşam yatıp sabah kalkan çocukta kadının söylediği diğer her şey gibi olabilen şeyler. Çocuğuna yaşına ve karakterine bağlı. İnşallah bu konuları hallederseniz, her insanın mutlu olmaya hakkı var evlilik sizin için mutluluk demek değilse diğer ihtimallere de göz atma zamanı gelmiştir belki de.
Normal olan bu mu, diye sormus ben de cevap verdim.
Lakin mesajinizi okudum da "kocam beni gezdirir" kismina gelince dusunce farkliligimizi anladim. Ve evet insanlar mutsuz olduklari, aci cektikleri evlilikleri surdurmemelidir. Bu da tuhaf degildir. Kimse kimseyi yuvasindan uzaklastiramaz. Yuva beklentiyi karsiliyor en azindan es kisisi bunun icin cabaliyorsa hele hic olmaz o dediginiz. Size kendimi acikladigim icin gidip kendime kızayım ben. :)
Sevgiler.
Zaten yapmacık değil aralarında ki ilişki. Olanı farklı anlatanlardan değiller. Aralarında ki uyum dışarıya bile yansıyor. Bende buna içlendim. Benim neyim eksikti çok mu kötüydüm de böyle bir eşe sahibim diyeInanma diyenler herkesin surunmesini mi istiyor nedir? Evlilik boyle olmali evet. Iletisim kuruyorsaniz ve birbirinize sayginiz varsa evlilik tam da boyle olur. Insanlar mutlu olabilirler, olsunlar da. Onlar aslinda mutlu degil diyerek kendi anormal sartlarinizi normallestirmeyin. Bu cozmek degil, gommektir. Gomulen her sey birgun mutlaka gun yuzune cikar. Fukara tesellilerine siginmayin.
Ahahaha tam da oldugu gibi anlamisim.kocam beni gezdirir lafını o kadar yanlış anlamışsınız ki demek ki evli değilsiniz.
arkadaşımın eşi işten gelir ve uyuyana kadar kanepeye uzanırmış. bir kere bile hadi dışarı çıkalım hava güzel biraz gezelim demezmiş. otur evde dışarda b.k mu var dermiş sürekli. ev hanımının da çalışan bayanın da eşiyle gezmeye hakkı var. gezmek lafından ne anlıyorsunuz??? yurtdışı gezileri falan mı??? evli bir kadın ne demek istediğimi çok güzel anlamıştır. eşiniz sizi asla evden bir adım dışarı çıkarmazsa ne demek istediğimi o zaman anlarsınız.
gidin kendinize kızın siz.
ben de insan olduğum için kendimi yine çok seveyim.
Belki esinizle konusmali ve bu durumdan nasil etkilendiginizi, beklentilerinizi anlatmalisiniz. Eger bundan da umudunuz yoksa evliliginizden beklentilerinizi degistirmeli ve bosanma gibi bir durum soz konusu degilse kabullenmeye calismalisiniz. Belki aile terapisi almalisiniz.Zaten yapmacık değil aralarında ki ilişki. Olanı farklı anlatanlardan değiller. Aralarında ki uyum dışarıya bile yansıyor. Bende buna içlendim. Benim neyim eksikti çok mu kötüydüm de böyle bir eşe sahibim diye
Ahahaha tam da oldugu gibi anlamisim.
Sizin anlamadiginizsa su, kocam izin vermezle gezdirir arasinda fark yok.
13 yillik evliyim ama siz bosverin bu detayi. :)
Eşim kesinlikle kendisinde bir problem olduğunu kabul etmiyor. Misafir sevmemesini bana ve oğluna çok bağlı olmasına bağlıyor, her şeyime müdahale etmesini kocalığın şanından görüyor benim durumu abarttığımı sorunun bende olduğunu söylüyorBelki esinizle konusmali ve bu durumdan nasil etkilendiginizi, beklentilerinizi anlatmalisiniz. Eger bundan da umudunuz yoksa evliliginizden beklentilerinizi degistirmeli ve bosanma gibi bir durum soz konusu degilse kabullenmeye calismalisiniz. Belki aile terapisi almalisiniz.
Öfff her neyse tamam. Sizsiniz...fark yok???
olduğu gibi anlamak???
gerçekten hiç anlamamışsınız...
Bugün eşimin bir arkadaşı ve eşiyle birlikte dışarı çıktık. Eşlerimiz samimi ama bizim daha birkaç kez görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler esnasında ki gözlemlerim ve kadının eşiyle alakalı anlattıkları beni bunalımlardan bunalımlara sürükledi resmen.
Ben okulu bitirir bitirmez atandım ve hemen (severek)evlendim. Sonrasında işimden ihraç oldum. Yılların emeği hiç oldu gitti. O arkadaş okumamış eşinin iyi bir işi ve çok iyi imkanları var. Tabiri caizse bir eli yağda bir eli balda
Benim eşim ailem her daim maddi manevi destek olmasına rağmen asla aileme karşı yüzü gülmez. Ne zaman ailem gelse başı ağrıyor halsiz yorgun. Surat beş karış. Kendi ailesi de ne yaparsa yapsın hep en kıymetli.
Benim eşim asla misafir sevmiyor. Akraba arkadaş... vs kimi evime davet edecek olsam hep huzursuzluk çıkarıyor. Gelmelerine müsade etmiyor. Gelince bir şekilde beni ve gelen misafiri huzursuz ediyor.
Alıp satacağım her şeyi gereksiz görüyor. Gelen her faturadan sonra arıza çıkarıyor. Sürekli sana şöyle yapacağım şuraya götüreceğim neler yapacağım... vs anlatıyor. Zamanı geldi mi çok mu gerekli bunlar yani diyor. Oğlumu birkaç saat anneannesine emanet edip dinlenmek istesem sen ne biçim annesin bi çocuğa bakamıyorsun o sana muhtaç falan diye anneliğime sürekli laf ediyor. Evle alakalı bir işten yakınsam ama ben sana dedim çocukla evini eşini ihmal etmeden hepsini birlikte yürütebilecek misin diye saatlerce konuşuyor. Sonra okuduğum kitaba izlediğim diziye giydiğim kıyafete...her şeye karışıyor. Bunun gibi olumsuz bir çok şey sayabilirim ama daha fazla uzatmak istemiyorum.
Bir de bugün o arkadaşın eşine baktım. Bu dördüncü kez buluşmamız üçü dışarda oldu. Üçünde de oğlunu babaannesine bırakmıştı ve eşi sürekli ‘bizim hanım oğlana çok düşkün aklı hep onda, onsuz boğazından da zor geçer’ gibi sürekli kadının evladına düşkünlüğünden bahsetti. Ben o ara ağlayan oğlumu susturmaya çalışırken bir yandan da bir şeyler yemeye çalışıyordum. Sonra kadın ‘Allah razı olsun eşimde ailesi de beni bir gün üzmediler, bir dediğimi iki etmediler diyor. Gece 2 de olsa bir şey canım istese 2 saatlik yol olsun gider alır getirir diyor. Sadece beni değil ailemi de el üstünde tutar diyor. Yani benim eşimin tam zıttı
Sonra çocuklardan bahsediyoruz. Oğlum gece 12 de bir yatar sabah 12 ye kadar uyur diyor. Benim oğlumda gece 2lere kadar ağlar maksimum sabah 8 de uyanır( 2 saatte bir uyanarak o da)
Sonra tüm bu konuşmalar üstüne evlilik çok güzel bir şey Hele evlat sahibi olmak o hiç anlatılmaz değil mi diyor? Oğlum nasıl olursa olsun bir kez üff demedim şükürler olsun deyor. Ben de sessizce dinliyorum ve kendi kendime soruyorum...
Sahi gerçekten evlilik çok güzel miydi? Evlat nasıl olursa olsun anne asla şikayet etmez miydi? Ben iyi bir anne değil miydim? Şimdi ben bu kadını kıskanıyor muydum? Acaba ben ne zaman bu kadar zavallı bir kadın olmuştum.
Tahmin etmistim. Bu yuzden aile terapisini onerdim aslinda. Buna kendiniz ihtiyac duydunugunuzu, esinizin de size ve cocuguna duskun bir baba olarak bu konuda size destek olmasini isterseniz belki ikna edersiniz. Tabii siz bu evliligi surdurmek, tamir etmek istiyorsaniz. Isik goruyorsaniz.Eşim kesinlikle kendisinde bir problem olduğunu kabul etmiyor. Misafir sevmemesini bana ve oğluna çok bağlı olmasına bağlıyor, her şeyime müdahale etmesini kocalığın şanından görüyor benim durumu abarttığımı sorunun bende olduğunu söylüyor
Öfff her neyse tamam. Sizsiniz...
Sohbetimize son vermek istiyorum yuksek müsaadenizle. Kimsenin bildiginden ote köy yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?