evlilik mükemmel bir şey değil mi?

Sorulara ek olarak...

Benim neyim eksikti?

Dimi ama..

Oyyyy oyyy diyeyim sen anla..

Durduk yere anlatmadı sohbet esnasında bir şekilde bunlar konuşuldu. Zaten anlatmasalar bile karı-koca arasında iyi bir enerji var ve hissediliyor. Benim yakındığım nokta neden benim de böyle bir eşim olmadı

Merhaba,
Merak ettim 4 kere görüşmüşsünüz eşiniz ne yorum yapıyor onların bu muhabbetine sohbetine, yani siz normal bir insan olarak kendi evliliğinizi kıyaslamış bunu dert edinmişsiniz, Eşiniz ne yorum yaptı? belki de bu size bir başlangıç noktası olur ve eşinizle bu konuları konuşun iyi yönde yol kat edebilmeye başlarsınız.. Ne demişler her şerde bir hayır vardır.
Birde ihraç edildim demişsiniz bu duruma içten içe kızmış olabilir mi, fazla detay yazmamışsınız kaç yıllık evlisiniz çocuğunuz kaç yaşında mesela akşam yatıp sabah kalkan çocukta kadının söylediği diğer her şey gibi olabilen şeyler. Çocuğuna yaşına ve karakterine bağlı. İnşallah bu konuları hallederseniz, her insanın mutlu olmaya hakkı var evlilik sizin için mutluluk demek değilse diğer ihtimallere de göz atma zamanı gelmiştir belki de.

ya lütfen bu anlatılanlara inanmayın. yani konu sahibine söylüyorum. inan o kadın o kadar mutlu değildir. sadece lafta mutlular.
ben 2 yıl vajinismustum ve bu yüzden evliliğim kötü başladı. çok şükür eşim anlayışlı iyi biri, eşimin ailesi de benim ailem de iyi anlaşır ve aramızda sorun yok. ama vajinismus yüzünden 2 senem berbat geçti. hep etrafımdaki arkadaşlarıma akrabalarıma bakar özenirdim. ne güzel mutlular, bebekleri var, demek ki eşleriyle ilişkiye girebiliyorlar diyerek kendimi üzüyordum. kendimi çok aptal hissediyordum. arkadaşlarım akrabalarım sosyal medyada mutluluk pozlarını paylaştıkça çıldırıyordum. arkadaşlarımın hamilelik haberlerini duyunca ağlıyor kriz geçiriyordum. bana göre ben hariç herkes mutluydu...amaaaa,

bir gün arkadaşımın eşinin onu aldattığını öğrendim. bebekleri olmuştu. adam aylardır aldatıyormuş. ben ise hayran hayran fotolarına bakıyordum.
bir akrabamın eşiyle hiç anlaşamadığını hep kavga ettiklerini öğrendim, 2 çocukları var. ben ise onu örnek almalıyım diyordum.
başka bir arkadaşım eşinin onu hiç gezmeye götürmediğini anlattı. haftasonu sahile bile götürmez dedi. benim eşim ise beni her yere her şehire götürüyordu. sürekli geziyorduk.
en yakın arkadaşım hamile olduğunu öğrendi ama ben ondan daha çok sevindim. ağlayarak eşimden bıktım, bir sürü borcumuz var hamile kalayım diye hergün zorla ilişkiye giriyor, hergün acı çekiyorum dedi.

kuzenim birgün ağlamalarımdan sıkılıp bak dedi başka insanlar neler yaşıyor ama dışarıya belli etmiyorlar. belki senden daha kötü durumları ama hiç anlatmıyorlar, kimseye inanıp da onlara özenme dedi. aklım başıma geldi ve artık kimsenin hayatına bakmaz oldum. Aslında fark ettim ki ben başkalarının sahte hayatlarına baka baka eşimin iyi yönlerini hiç görmemişim. halbu ki eşim onların eşlerinden, evliliğim onların evliliğinden daha iyi. S S_eren

Son düzenleme:
kiyaslama yapmak hic dogru degil.
ama insaniz, boyle hissetmeniz cok normal.

Evet evlilik guzel bir seydir,
ama hayat zor ve sorunlar yasamak da normal.

Ama siz nasil oldu da esinizle severek evlendiniz?
Cok itici birine benziyor.

Inanma diyenler herkesin surunmesini mi istiyor nedir? Evlilik boyle olmali evet. Iletisim kuruyorsaniz ve birbirinize sayginiz varsa evlilik tam da boyle olur. Insanlar mutlu olabilirler, olsunlar da. Onlar aslinda mutlu degil diyerek kendi anormal sartlarinizi normallestirmeyin. Bu cozmek degil, gommektir. Gomulen her sey birgun mutlaka gun yuzune cikar. Fukara tesellilerine siginmayin.

bu laflar bana mı geldi???

bu laflar bana mı geldi???
Ozellikle size gelse sizi alintilardim. Son sayfalari okumadim bile. Genel anlamda boyle yorumlar kullanilmis okuduysaniz eger. Sizin mesajiniz bu minvaldeyse alinabilirsiniz benim icin hic sıkıntı yok.
Bol soru isareti koymanizdan ne anlamaliyim?

soru işaretlerine takıntım var.

çok şükür evliliğimde anormal bir durumum yok.

bayanı anlamaya çalışıyoruz ve siz diyorsunuz ki bu züğürt tesellisi... o zaman boşansın. direk bunu mu diyelim??? kadın başkalarının hayatına bakarak kendi yuvasından uzaklaşıyor diye yardım etmeye çalışıyoruz.
o zaman diyelim ki evet onlar çok mutlu, senin kötü bir evliliğin var, ayrıl kurtul...

bu mudur???

Normal olan bu mu, diye sormus ben de cevap verdim.
Lakin mesajinizi okudum da "kocam beni gezdirir" kismina gelince dusunce farkliligimizi anladim. Ve evet insanlar mutsuz olduklari, aci cektikleri evlilikleri surdurmemelidir. Bu da tuhaf degildir. Kimse kimseyi yuvasindan uzaklastiramaz. Yuva beklentiyi karsiliyor en azindan es kisisi bunun icin cabaliyorsa hele hic olmaz o dediginiz. Size kendimi acikladigim icin gidip kendime kızayım ben. :)
Sevgiler.

Evet kendine bir şeyler çıkarmış. Bak o arkadaşa hiç çocuğuyla ilgileniyor mu ama ben öyle miyim ne kadar oğluma düşkünüm sana yardımcı oluyorum diyor. Evde de genel mana da elinden geldiğince işlerin ucundan tutar ama hep konuşur. Ben yaptım da benim gibisi var mı da sen nankördünde böyle erkek nerde de... vs gibi. O kadar konuşur ki keşke hiçbir şeye karışmasa da susup bi köşede otursa dersiniz.

İhraç olmamla alakalı benim ona kızmam lazım. Benim ihraç Sebeplerimden birisi eşimin de ihraç olması zaten. Bu konulara çok girmedim konu başka yer kayıp kapanmasın diye. Oğlumuz 3,5 aylık 6 yıllık evliyiz. En başında da bu huyları vardı ama son bir iki yılda dayanılmayacak bir boyuta vardı

kocam beni gezdirir lafını o kadar yanlış anlamışsınız ki demek ki evli değilsiniz.
arkadaşımın eşi işten gelir ve uyuyana kadar kanepeye uzanırmış. bir kere bile hadi dışarı çıkalım hava güzel biraz gezelim demezmiş. otur evde dışarda b.k mu var dermiş sürekli. ev hanımının da çalışan bayanın da eşiyle gezmeye hakkı var. gezmek lafından ne anlıyorsunuz??? yurtdışı gezileri falan mı??? evli bir kadın ne demek istediğimi çok güzel anlamıştır. eşiniz sizi asla evden bir adım dışarı çıkarmazsa ne demek istediğimi o zaman anlarsınız.

gidin kendinize kızın siz.
ben de insan olduğum için kendimi yine çok seveyim.

Zaten yapmacık değil aralarında ki ilişki. Olanı farklı anlatanlardan değiller. Aralarında ki uyum dışarıya bile yansıyor. Bende buna içlendim. Benim neyim eksikti çok mu kötüydüm de böyle bir eşe sahibim diye

Ahahaha tam da oldugu gibi anlamisim.
Sizin anlamadiginizsa su, kocam izin vermezle gezdirir arasinda fark yok.
13 yillik evliyim ama siz bosverin bu detayi. :)

Belki esinizle konusmali ve bu durumdan nasil etkilendiginizi, beklentilerinizi anlatmalisiniz. Eger bundan da umudunuz yoksa evliliginizden beklentilerinizi degistirmeli ve bosanma gibi bir durum soz konusu degilse kabullenmeye calismalisiniz. Belki aile terapisi almalisiniz.

Ahahaha tam da oldugu gibi anlamisim.
Sizin anlamadiginizsa su, kocam izin vermezle gezdirir arasinda fark yok.
13 yillik evliyim ama siz bosverin bu detayi. :)

fark yok???

Son düzenleme:
Eşim kesinlikle kendisinde bir problem olduğunu kabul etmiyor. Misafir sevmemesini bana ve oğluna çok bağlı olmasına bağlıyor, her şeyime müdahale etmesini kocalığın şanından görüyor benim durumu abarttığımı sorunun bende olduğunu söylüyor

Kadın başkalarının yanında eşini överek yüceltiyor adamı pohpohluyor, bu da adamın çok hoşuna gidiyor ki eşini el üstünde tutuyor. Durum bu bence.

Tahmin etmistim. Bu yuzden aile terapisini onerdim aslinda. Buna kendiniz ihtiyac duydunugunuzu, esinizin de size ve cocuguna duskun bir baba olarak bu konuda size destek olmasini isterseniz belki ikna edersiniz. Tabii siz bu evliligi surdurmek, tamir etmek istiyorsaniz. Isik goruyorsaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…