Evlilik ve çocuk fobisi

evlenmek ve çocuk yapmak zorunda değilsin özgür olmak güzeldir yaa ben de evlenmem zaten ailemden başka kimseyi sevmedim şu ana kadar kocayı çocuğu napcaz dimi=D

istemiyorum kelimesi bana çok yanlış geliyor...Bir çok bebek sahibi olmak isteyen insanlar var Allah kısmet etmiyor belki bir gün sizde onlardan biri olacaksınız istemiyorum yada istiyorumla olmuyor ki bu işler herşey Allah kısmet ederse oluyor....Evlilikte bebekte :44::44:

Yanlış derken :44: Biz şu an için konuşuyoruz .İlerde hayat şartları ne gösterir, kimse bilemez bunu.

Son düzenleme:
Çocukları çok sevmeme rağmen çocuk fobim var.Arkadaşlarımın çektiklerini görünce içim daralıyor.Tahammül edemiyorum çocuğu yaramaz olanlarla sık görüşmüyorum.Çocuk özgürlüğü kısıtlayacak bu nedenle fobim var.

bende çocuklardan bir yerden sonra hemen skılıyorum ben heyecanlı hayatı seviyorum bağımlılık bana göre değil...

bana böyle düşünmemek garip geliyor zaten :26:
işte insanlar çok farklı

benim cevremde böyle düsünen bi ben varim, annem bile sasiriyor. korkuyor kadin gercekten hic cocuk yapmicam diye. 1 tane bile olsun yavrum ben bakarim diyor

bende düsündükce dahada soguyorum cocuktan.:26:

Ne yalan söyleyim ben de türümüm son örneği olduğumu düşünüyordum =) Çevremde benim gibi düşünen insanlar pek yok .

benim cevremde böyle düsünen bi ben varim, annem bile sasiriyor. korkuyor kadin gercekten hic cocuk yapmicam diye. 1 tane bile olsun yavrum ben bakarim diyor

bende düsündükce dahada soguyorum cocuktan.:26:

içinde olmadıktan sonra gerek yokki sonuçta çocuk çok büyük bir sorumluluk ve gerçekten istemek gerekiyor hemde doğru insanla olması gerek ki o çocuğa güzel bir gelecek sağlanabilsin...
ama insan hayata bir kere geliyor kendi hayatını yaşamadan çocuk için yaşamak gereksiz her şey doya doya yaşanmalı önce

Ne yalan söyleyim ben de türümüm son örneği olduğumu düşünüyordum =) Çevremde benim gibi düşünen insanlar pek yok .

bence bu konuyu bizim kadar detayli düsünende yok.
cogu cocugu evliligin temeli, anlami olarak görüyor.

ben sanmiyorum cevremdeki yasitlarin benim gibi oturup bu konuyu enine boyuna düsündügünü

bence bu konuyu bizim kadar detayli düsünende yok.
cogu cocugu evliligin temeli, anlami olarak görüyor.

ben sanmiyorum cevremdeki yasitlarin benim gibi oturup bu konuyu enine boyuna düsündügünü
Ben de sanmıyorum =)
Sende daha çok hangi korku baskın? Çocuk fobisi mi yoksa evlilik mi ?

Son düzenleme:
Ben de sanmıyorum =)
Sende daha çok hangi korku baskın? Çocuk fobisi mi yoksa evlilik mi ?

ben evliyim. evlenme konusunda hic tereddütüm olmadi. bende asiri düzeyde bi cocuk fobisi var.
cocuk sevmek iyi hos, ama ben hayatimin tümünü tek bi kisiye odaklamak istemiyorum
cok bencilim biliyorum ama napabilirim?

bu bencillik değil ki kendi hayatını yaşamadan tabi ki çocuk olmamalı çünkü elini kolunu bağlıycak istemeden olmaz

Çocuk konusunda benimle aynı düşüncede olanları görmek güzelll ..

ben evliyim. evlenme konusunda hic tereddütüm olmadi. bende asiri düzeyde bi cocuk fobisi var.
cocuk sevmek iyi hos, ama ben hayatimin tümünü tek bi kisiye odaklamak istemiyorum
cok bencilim biliyorum ama napabilirim?

Sanki ben yazmışım gibi bu cümleyii

ayyy walla çocuk yapıcaksanızda hamileliğinz sırasında sürekli kontrole gidin kendinize dikkt edin. ben küçükken hep kardeşim olsun istiyodum.bn üzülüyorum diye kardeşim oldu.ama oda otistik oldu.hayatınızın tümü değişio kendimi sorumlu tutuyorum babam annemde ayrı şimdi kardeşime şuan bakmıyorum ama vicdan azabı çok ağır geliyo insana.em çocuk yapıyosanızda bakıcaksınız arkadaşım yok yap çocukken sew sonra at gitsin çocugnuz istediğiniz özelliklere sahip olmayabilir.istediğiniz huyları taşımayabilir.ama onlara kötü bir gelecek werecekseniz hiç doğurmayın daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…