Evlilik ve çocuk fobisi

bu bencillik değil ki kendi hayatını yaşamadan tabi ki çocuk olmamalı çünkü elini kolunu bağlıycak istemeden olmaz

hayatimizda bi cok seyi evlenecegimiz zamana erteliyoruz. cünkü toplumumuzda bi cok sey anca evlenince hos karsilaniyor. sevdiginle doyasiya tatile cikamazsin, istedigin saate kadar gece disari cikip eglenemezsin. hatta sevdiginle istedigin kadar gezemezsin.
Sürekli anneler "Evlenince kocanla yaparsin" diye kisitlar insani.
EE evleniyorsun, bu sefer tam bunlari yapicak zaman cocuk yapip tekrar yeni edindigim bu özgürlügü teslim etmek cok zor geliyor.

esimde öyle cocuk delisi bi insan degil, ama ileride istiyor.
Benim kadar soguk degil bu konuya.

Genelde erkekler ister evet. Artık devir değişti bazı kadınlar çocuk sahibi olmak istemeyebiliyor ama erkekelr ısrarcı olabiliyor. Bu konu sorun olurmu sizce ileride? Olursa naparsınız?

evleneli iki yılı geçti kesinlikle istemiyorum çocuk millet yap da yap dedikçe nefret ediyorum ya istemiyorum diyorum olsun bitane et sanane yani değilmi sen yap çok istiyorsan diyorum ben yaptım iki tane diyor e sen istedin yaptın ben istemiyorum diyorsun ısrar ediyor iyi ha sen istedin diye yaparım bu akşam diyorum??? sinirlerim ve isteklerim daha da çok bozuluyo kaçıyo istiyorum ki kocamla doya doya geezelim tatile gidelim eğlenelim en son hayatımıza renk ve ya değişiklik katmak için çocuk olabilir diyorum ama çocuk büyütmek yetiştirmek çok zor başına bişşe gelirse diye çok endişelenirm herkes de kısır sanıyor çocuk yapmayanları nekadar tuhaf bir toplumumuz var evlenir evlenmez çocuk<<<<<<<<<< allah allah yaaaaaaa

Genelde erkekler ister evet. Artık devir değişti bazı kadınlar çocuk sahibi olmak istemeyebiliyor ama erkekelr ısrarcı olabiliyor. Bu konu sorun olurmu sizce ileride? Olursa naparsınız?

cocuk bakimda sorumlulugun büyük payi kadina ait, o yüzden erkeklere o kadar büyük bi sorumluluk olarak görünmeyebiliyor.

sorun olucak ister istemez, belki ilerki senelerde fikrim degisir.
esim disinda herkes bu konuda üzerime baski kuracak gibi, annem babam, babaannem ve en fazlada kayinvalidem.
ona kalsa simdiden cocuk yapmam lazim. sen bakmazsan ben bakarim bana birakirsin diyor
yanlis anlasilmasin kayinvalidem dünyatatlisi bi insan, ama esim evin tek oglu oldugu icin
onun cocugunu görmeyi cok istiyorlar. cok hevesleri var.
hele benim babamin :26: torun sevmek istiyorum artik diyor.

cok zor bu isler. yamoo arkadasin da dedigi gibi cocuk yapmadigin zamanda esin veya sen kisir olarak görünüyorsun. esim kisir bi erkek olarak bilinmekle asla mi asla bas edemez...

Grektiğinde yapmaya ikna olmuşsun bile bence Thirty. Bu güzel bir şey. Umarım her şey dilediğin gibi olur.

Evlilik, Karşılıklı belkentiler uyuyorsa korkulacak bir şey değil, ama çocuk, bir kere değil bin kere düşünülmesi gereken bir konu, etrafım bütün hayatını çocuğuna feda eden yine de doğru düzgün çocuk yetiştiremeyen çiftlerle dolu,
6 yıllık evliyim, canımız sıkılır çıkar taksime eğleniriz, her yaz en az 2 kez tatile gideriz, arkadaşlarımızı çağırıp sabahlara kadar yer içer film izleriz falan filan çocuk tüm bunlardan vazgeçiş bizim için, yani hayatta zevk aldığımız ne varsa hepsinden...

Daha da önemlisi çocuğa gerek duymuyorum, eşimi, ailemi çok seviyorum onlar yetiyor bana, çocuk arzum isteğim gereksinimim yok ve burda da gördüğüm kadarıyla benim gibiler giderek artıyor.

Aynen katılıyorum .. Tam bu özgürlüğünü güzelce yaşayacakken çocuk sahibi olmak.. Tuhaf geliyor bana.. Belkide yaşımdan dolayı böyle geliyor bilmiyorum ama şu anki düşüncelerim böyle benimde.. :103:

benim istedigim hayatta böyle birsey. evlilik karari bence cocuk yapma karari kadar zor degil
evlenirsin anlasamazsin bosanirsin, ya cocuk?
yok ben bu hayati begenmedim diyip geri veremezsin ki

benim etrafimda gördügüm anneler babalar cok korkutuyor beni :
anne cocuklari ugruna herseyden vazgecmis, kendi hayati yok, zevkleri yok, hobileri yok.
anne tüm zamanini cocuklara ayirdigi icin babada anneden vazgecmis
arkadaslariyla vakit geciyor, kari koca olarak ortada hic bi paylasim yok.
kadin cocuklarla, erkek arkadaslariyla. ayni evin icinde farkli farkli hayatlar.

bide bende su durum var. ben yurtdisinda yasiyorum, ama burda kalmak istemiyorum. ileride istanbuldan daire alip oraya yerlesme düsüncesi var.
cocuk olunca sanki bu hayalimdan vazgecmek zorunda kalicam gibi geliyor.
cünkü onu alistigi bu ortamdan, okulundan, arkadaslarindan koparamam mecbur buraya cakili kalirim diye düsünüyorum.

yasin kac ki canim? benim 24, esim 27 olucak.

Ben o özgürlüğe 6 yıldır doyamıyorum, yaş da 30 a yaklaştı, bundan sonra değişmem artık, zaten insan özgürlüğe ve rahata alışınca vazgeçemiyor

Eşin acele etmiyorsa sen de rahat ol, zaten daha 24 yaşındaymışsın, yapmak istediklerini yapmak için önünde uzun bir zaman var, zaten artık insanlar 30undan önce çocuk yapmıyor.

esinizde sizin gibi düsündügü icin c ok sanlisiniz

Eşim ayrı bir hikaye zaten, o da senin sevgini kendi çocuğumuz da olsa kimseyle paylaşamam diyor
Zaten istese de vazgeçmesi için çocuklu bir aile görmesi yeterli, ben severim bebekleri ama o seslerine bile dayanamıyor.

Bende 8 senelik evliyim ve kisa bir zaman önce hicmi hic cocuk istemiyordum. Etrafimda ailem dahil herkez nezaman cocuk yapicaksin diye sorarken, amaaan cocuk büyük sorumluluk düsünmüyorum, diye gecistirirdim. Yegenlerim haric baska cocuklari kesinlikle sevemezdim bile. Hatta adetim geciktiginde, acaba hamilemiyim, kesinlikle istemiyorum diye aglardim. Ama su an bu hal ve hareketlerim icin hem üzülüyorum hemde cok pismanim. Su an ama birtanecik bile olsa diye yanip tutusuyorum. Cok istiyorum ama hala tik yok. Büyük konusmamin cezasi bu galiba
Yinede Rabbim herkezin gönlüne göre versin. Insan nasil istiyorsa ve nasil daha mutluysa öyle yasasin bence.

yasin kac ki canim? benim 24, esim 27 olucak.

21 yaşındayım canım

Ben o özgürlüğe 6 yıldır doyamıyorum, yaş da 30 a yaklaştı, bundan sonra değişmem artık, zaten insan özgürlüğe ve rahata alışınca vazgeçemiyor

Büyük konuşma canım yinede =)

Amin inşAllah Rabbim herkesin gönlüne göre versin tatlım

sevdiginiz bi insanlar tanışırsanız ozaman evlilik size hiç uzak gelmiyor..ben 30dan önce evlenmem diyordum 26 yaşımda evlendimm...eşim kaşrıma çıkmasaydı keisnlikle evliligi düşünmesdim ama kısmet bence...
çocuk konusundaa herkeste oldugu gibi insanda bi korku oluyor acaba lar çok geçiyor akılda..ama evliligi çocukla daha pekiştirir insan öyle düşünüyorumm..daha 9 aylık evliyim bebek şimdilik düşünmüyorum ama olursada yok demem:)severim minnak kedileri:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…