- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
- 158
- Konu Sahibi Madamgonca
Gelirler giderler ortak olmalı bence.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
madem öyle parayı ablana vermenin amacı ne?Eşim biliyor zaten ondan gizli birşey değil
Ablam benim paramı harcayacak biri değil .madem öyle parayı ablana vermenin amacı ne?
bende ablanın parayı harcadığını düşünüyorum.
Ablamı tanımıyorsunuz . Hiç tanımadığınız birinin neden günahını alıyorsunuz ki . Gözünüzle Görmüş gibi parayı yemiş net diyorsunuzAblan parayı yemiş net...
Evet kasa ortak ama ben kendime bir miktar mutlaka ayırıyorum. Öyle ablaya anneye vs emanet etmiyorum hesabımda duruyor eşim kart şifremi de bilir mobil banka şifremi de ama o paraya dokunmaz, dokunamaz.
yooo okudum verme sebebini merak ediyorum.Ablam benim paramı harcayacak biri değil .
Sorunun basında belirttim evlenmeden önce verdim diye okumadan mı yorum yapıyorsunuz ???
Çok büyük bir birikim olsa tamam anlardım bende sizin gibi düşünürdüm ama evlenmeden önce öğrenci iken bir miktar bursumla ve babamdan aldığım yetim Aylığı ile birikim yapmıştım . Onu da o dönemlerde bankada koyabileceğim biryer yoktu zaten devamlı da değildi . Ablama emanet ettim . Ablamda parayı yiyecek biri değil yorumlarda insanlar nasıl da hiç tanımadan parayı yemiş net gibi yorumlar yapıyorlar anlamıyorum . Evlendikten sonra zaten aylık birikimimiz sizinki gibi aynı ortam hesapta bizimde . Ne kadar harcıyorum ne kadar ayırıyorum eşimden gizlediğim bşy değil hersey açıkYani kusura bakmayın ama bu devirde evde para saklamak kadar saçma birşey yok. Alın paranızı bankada bir altın hesabı açıp yatırın. Türk parası sürekli değer kaybettiği için o para 3-5 sene sonra kuş kadar kalır.
Ablanızın bunu kabul etmesi de hiç akıl karı değil, ya evine hırsız girse, para çalınsa.. İnsanlar nasıl böyle bir sorumluluk alıyor anlamıyorum.
Bizim maaşlarımız yattığında hepsini tek hesapta toplayıp, ödemeleri yapıyorum. Birikim olan kısmını ayırıyorum. Senin şu kadardı benim bu kadardı muhabbeti olmuyor hiç. Yani herşey ortak.
Eşim de evlenmeden önce yaptığı birikimi başka birinin üzerinde tutsa, hırsız mıyım ben karaktersiz miyim diye düşünüp kahrolurdum.
Kendim için kişisel eski bir kartım borcu zatenPeki bu borç tam olarak ne için yapıldı.Evin harcamaları için mi? Yoksa kişisel bir ihtiyacınız oldu da onun için mi?
Bende para saklamadım ki zaten öğrencilik yıllarımdan kalan küçük bir birikimdi o . 10 bin bile değil ayrıca eşimde biliyor o paramın ablamda olfuğunuBizim sistemi anlatayım: eşimin yarısını ödediği bir evi vardı evlendikten Sonra Altınları bozdurup tapusunu aldık. Benim arabam vardı onu düğünden önce satmıştım. Parası hesabımda duruyordu.
Evlendik ortak hesap açtık birikim iÇin. Maaşlar yatar eşim ödemeleri yapar kalan paranın bir kısmını ortak hesaba atar. Ben de varsa borçlarımı öderim kendime para ayırıp kalan parayı ortak hesaba yollarım. Dışarda bi şey yenecekse eşim öder. Alışverişi o yapar. Mesela araba aldık birikimden aldık parayı. Şimdi hamilelikten dolayı ayrı kalıyoruz. Herkes kendinden sorumlu. Bebek için alınacak büyük en o alıyor. Küçük şeyleri ben alıyorum veya listeyi ona yolluyorum sipariş veriyor.
Evlilikte her konuda şeffaf olmak lazım. Mesela eşim 50bine yaıın para ödemiş ev almaya çalışmış. Evlenince aldığımız iÇin şu an o ev ikimizin oldu. Ben bunu görmezden gelip araba Paramı saklasaydım bence eşim bozulurdu. Veya Aynı şey benim başıma gelse düşünüyorum da sinir olurdum . Güvenemezdim
Olamaz öyle biri değilAbladaki para ucmuş olabilir .
Sen mi ödersin diye teklif etmek istemediğim için eşime zaten ablamdaki paradan ödeyeceğim . Çünkü esimin de şu an biraz durumu sıkışık sen mi ödersin demek istemiyorum .Madem biliyor “kredi kartı borcumu ablamdaki birikimle mi ödeyeyim, yoksa sen mi ödersin” diye sorun eşinize. Ortada gizem yoksa, abla sözüyle de hareket etmeye gerek yok. Sizin ve eşinizin bildiği bir birikimse abla hangi hakla karışabilir?
Çok büyük bir birikim olsa tamam anlardım bende sizin gibi düşünürdüm ama evlenmeden önce öğrenci iken bir miktar bursumla ve babamdan aldığım yetim Aylığı ile birikim yapmıştım . Onu da o dönemlerde bankada koyabileceğim biryer yoktu zaten devamlı da değildi . Ablama emanet ettim . Ablamda parayı yiyecek biri değil yorumlarda insanlar nasıl da hiç tanımadan parayı yemiş net gibi yorumlar yapıyorlar anlamıyorum . Evlendikten sonra zaten aylık birikimimiz sizinki gibi aynı ortam hesapta bizimde . Ne kadar harcıyorum ne kadar ayırıyorum eşimden gizlediğim bşy değil hersey açık
Evet eşin ödesin sözü tam güvenmemekle ilgili .Eşim kredi kartı ev kredisi kreş vs ödedikten sonra faturalar geldikce parası kalmıyor haliyle. Ben maasımı alır almaz her ay kafama göre gönderiyorum. Netten bişe alcaksan onun kredi kartıyla alırım benim yok. Sonra parası bitince bana para gönderir misin der yine gönderirim istediğim kadar:) hep parası ay sonuna kalan hesap benım ki. Cunku ödemeler onun maasıdna. Heray ne kadar kalırsa da biriktrmeye calısırz. Kredi hariç elden borçlarımz var onları bitirmeye calısıyorz. Ama hersey ortak tabıkı. Ayrı gayrı gizli saklı asla yok. ( maaşı belli aylık ödemeler belli o yüzden bu kadar eminim:) )
Kredi kartı borcunu kocan ödesin vs lafları ablanızın eşinize tam güvenmeşiyle alakalı olabilir. Saçma geldi bana
Kendim için kişisel eski bir kartım borcu zaten
Çünkü taa öğrencilik yıllarımda yaptığım bir birikimdi 10 bün bile değil toplam tutarı . Saklayacak koyacak yerim yoktu bankada da hesabım yoktu . Bende ablama emanet ettim .yooo okudum verme sebebini merak ediyorum.
Kötü niyetli biri değildir aslında . En nihayetinde benim ablam kötü niyet düşünerek söylese bile benim ablam atamam :)Artık öğrenci değilsiniz, yetişkin bir kadınsınız. Zamanı geldiğinde siz teklif dahi etmeden ablanızın o parayı geri vermesi gerekirdi. Miktarı önemli değil.
Paranızı yememiş olabilir ama kurduğu cümleden ve tavrından dolayı ablanızda iyi niyet göremedim.
Ablam benim paramı harcayacak biri değil .
Sorunun basında belirttim evlenmeden önce verdim diye okumadan mı yorum yapıyorsunuz ???
Evlilikten önce ya o Yüzden kendi eski birikimden ödemek istedimEvlilikten önce ise kenardaki paranızla halletmeniz daha makul olur.
Evlilik sonrası hastane temel ihtiyaç vs olsa yada fatura olsa ortak olabilirdi borcunuz.
Çünkü uzak bir Şehirde para da önemli bir miktar değil . Bende abla ver paramı diyemedim . Eşimin de haberi var zaten o paradan gizli Saklı bşy değil zatenBiz neden verdiğinizi anladık da neden geri istemediğinizi anlamadık. Neden hala ablanızda ?