Evlilikten çok bunaldım

Inşallah düzeltebilirsin...
Yoksa benim gibi yillar sonra pişmanliktan
için kurur ve hayattan hiç birşeyden zevk alamazsin.
Bizde öyleydik,aşkla ilk aşkimla gözü kör evlendim.bizde her konuda zıt insanlariz.
Eşimde gezmeyi eğlenmeyi sevmez dışarda yemek yemek ,bir cafede birşeyler içmek,bir pastanede bir dondurma yemek..
Yani 10 seneden fazla evliyim ve belki iki kere eşimle bir cafede oturdum.
Evdede düzenlerimiz ayri,herşeyi tertipli ister ben biraz rahatim,herşeye karişir yorum yapar yaptiklarimi beğenmez
Cünkü zevklerimiz ayri ,
Böyle olunca insan coook yoruluyor.
Sonra cocuklar geldi eğitimle sorunlarimiz başladi ,ben şimdi düzenli ve disiplinli eğitmek isterdim eşim özgür ve müdahalesis ,böylece cocuklarda iki arada birderede kaldilar.
Benim eşim cok inatci kendi bildiğinden başka iyi yoktur,hiç esnek değil ve bence bencil.

Diyecem senin eşinde kendinden ödun vermiyorsa ,senin isteklerine kulak asmiyorsa,seni gece ağladiğinı duyduğu halde umursamiyorsa emin ol ki değişmez.
Belki bir kere yapar belki iki kere ama sonra ayni cizgiden devam eder.
Maalesef ben cok pişmanim onca boş akan senelerime onca ruhusuz hayata.

Sen biraz cabala zorla ,bir arkadaşin dediği gibi herşeyi hazirla ayarla önüne koy
Onay bekleme ve isteme,yapici ol.
Şehirdeyseniz herzaman onu bir cafeye yada bir lokantaya davetle.
Ben zamaninda passif kaldim bekledim ve onun aklina asla gelmedi.

Aslında insanı en çok acitan şey
Hayal kırıklari değil
Yaşanmasi mümkünken
Yaşayamadığı mutluluklardır...

Merhaba kızlar. 2015 yılının nisan ayında evlendim. Eşimle 1 yıllik sevgiliydik. Severek evlendik anlayacağınız. Hani evliliğin ilk yılı zor diye duyuyrdm ben de çok zor ve mutsuz geçiriyorum. Eşimle hiç bir ortak noktamızin olmadığını maalesef evlilikte anladım . 1 tane bile ortak noktamız yok. Hangisinden başlıym bilmiyorum anlatsam belkide çok basit gelecek size ama benm icin 24 saatimi mahvetmek için yeterli .
Mesela ben yeni atandım sayılır ve daha önce hayatım sınavlara hazırlanmakta geçti hayatımı yasayamadigim için atandigindan zaman gezmek toz mak parami gönlünce harcamakti hayalim cnku çok fakir bir öğrencilik gecrdm. evlenmeden öncede 1 yıl gönlüme göre yasadm . Evlendikten sonra böyle olmadı. Küçük imkansizliklarla dolu bir ilçedeyz ve gezmek toz mak için il merkezine gitmemiz gerekiyor. Bu benim için çok önemli cnku burada hafta sonları çok bunalyrm ama eşim için bu çok gereksiz şeyler ona kalsa hep evde oturalim gezmek çok gereksiz . Ben tüm dünyayı gezmek gibi hayaller kurarken bulunduğum il merkezine bile gidemiyorum artık sebebi araba gaz yakiyor diye.
Sinema en sevdiğim şeylerden biri ama eşim gereksiz masraf olarak görüyor
Daldan dala atlicam ama eşimle aynı kurumda çalışıyoruz is yerinde aramızda en ufak bir anlaşmazlık olsa eve dönerken arabada sinirle dolup taşıyor bi kere yine aramızda bir soğukluk oldu yolda arabada bana bağırmaya başladı aniden fren yaptı o zaman çok korktum eve geldim çok agladm yanıma bile gelmedi sonra ona bu konuda hassas olmasını söyledim arabada korktuğumu söyledim geçen yine çok ufak bir bozulma oldu aramızda hemen başka bir şoför e sinirlendi bastı gaza o... diye başlayan bir küfür etti normalde böyle biri değil ve yine beni üzdü.
Arkadaşlar ben çok mutsuzm size içindekilern belki yüzde ikisini anlattım bir hısım la. Psikologa da gttm 4 seans ama ona da gtmyrm artık pek faydası olmadı.
Evlilikten mutlu değilim . Nikah yapmamizda aceleye geldi şimdi insanin 1 günde verdiği ani bir kararın bütün hayatına mal olduğunu düşünüyorum . Bosansam hayatım nasl olir kafam hep bunlarla dolu. Ne yapsam icinden çıkamıyorum . Bazen hepsi bu evlilik bir kabus olsa uyansam diyorum çok mutsuzum
Canim cok iyi anliyorum. Allah yardimcin olsun cok zor bir süreç

goldcity-tourism-complex-oda3.jpg

deluxe%20(5).jpg

jacquizzi-bath.jpg

Sen onu şu otele götür Şubat ayında.
Hem ucuz hem on numara tatilin dibini görsün.
Millet yaşıyor be biz de anca çalışalım diye bak nasıl uyanıyor. :)

Otel adı Goldcity Turizm Complex bu arada. Alanya'da olur.

Sonra Karlık Evi Kapadokya, romantik gecelerimiz olsun ikimizi orada hayal etsene bebeğim diye kandır:KK66:

index.php

tsr03542635500192481145000.jpg

Bu iki yerde para harcayan harcadığı paraya acımaz, zaten lüksüne göre çok çok uygunlar emin olabilirsin :)

Bunlar tatil önerilerim.. ( Ama ne olursa olsun git, bunu bir tattır pes etme)

Gelelim filmlere..:)
Omg omg kapadokyadaki otele bayıldım yahu! Bookingde en düşük fiyat 411 tl diyor ama nasıl uygun fiyat bu :(

Kızma birader tavla hepsini denedik bu sefer o tavla sevdi ben kızma birader sinema izledik evde ben korku seviyrm deli gibi o korkudan hoşlanmıyor dedim ya tamamen zit

Ben de ağustos ayında evlendim ve anlattiginiz şeyleri aynen yaşadım, aynı şeyleri hissettim
Ama zamanla anladım ki adam böyle ve değişmiyor,olduğu gibi kabul etmeye başladım
Tabi arada patlamalarim oluyor :)

Biz de iş nedeniyle doguda çok çok küçük bir ilcedeyiz ve arabamiz da yok
Hafta sonlarını hep evde geciriyoruz

Film zevklerimiz çok çok farklı
İlk başlarda çok takiyordum ama sonra yanında olmak da güzel dedim ve o sevdiği filmi izlerken ben dizine yattım kitap okudum, ben film izlerken o bana sarıldı oyun oynadı

Eşini kendi beklentilerine gore değil de onun kendini ne kadar aştığına bakarak degerlendir

Aslında yazacak cok şey var da uzatmayayim :)

Konuşmak istedin zaman yazabilirsin :)

Ama şunuda itiraf edeyim birbirine denk birilerinide hiç rastlamadım , demek ki etrafta çok azı böyle olanlarda biz görmedik,

Arkadaşım belkide seni en iyi ben anlarım ben çok rahat büyüdüm gittim gezdim ama evlenince hayat çok değişti eşim arkadaş bile sevmez hep evde otursa sikilmaz bide benim evlat hasretim var ama şöyle geride kalan 5 yılına baktimda sevgi varsa çözülüyor bu tür sorunlar ayak uydur sevdiği şekilde konuş seninle evde mutluyum ama sinemaya da ihtiyacın olduğunu göster aklıma bu geliyor

Bazen olduğu gibi görmek kabul gerek ona sorsak belki neler anlatır hata görerek değil hata örterek bakmak gerek

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Erken evlenmişsin,ne acelen vardı laflarını takmayın. Ve 1 sene az diyenleride .. Yıllarca görüşüpte ilişkileri laçkalaşmış bir şekilde evlenip,birbirlerinin suratlarına bile bakmayan sonu boşanmayla sonuçlanan bir sürü insan var. Eee nooldu yıllarca mıccık mıccık flört ettinde? madalya mı verdiler sana. ! Dediniz gibi geçmişi konuşmak sizi üzer. Geçmişi konuştuğunuzda,çözüm bulunacaksa konuşulsun. Kesinlikle boşanmak insanı çok yıpratan bir sonuç.. Çocuk olsun olmasın. Niye size bunşarı diyorum ? Çünkü sizin durumunuz o kadar da vahim değil. MUTSUZLUKTAN ÖLÜRÜM Denilecek kadar değil. Öyle evlilikler gördüm ve şahit oldum ki,Lütfen şükredin,eşinizi kucaklayın. Boşanmayın . Diyorum bu yüzden. Sizin derdinizi küçük gördüğümden değil. Bakın şuna inanın ki,Bir kaç seneye birbirinize alışıcaksınız. Ve birbirinizin huylarını alıcaksınız. Bu sizi mutlu edicek. Onu da.. Çünkü yazınızda hemen hemen benım evliliğimi gördüm. Benim eşimde böyledir hemen hemen. Ama para konusunda değil tabiki ! aksine harcar,oraya buraya gideriz,ben ne istersem alır vs. vs.. Sadece az konuşur,öz konuşur,çok duygusal değildir,romantik değildir,sessiz sakindir,rahattır biraz.. E bende aksine... İlk aylarımı , ilk senemi hatırlıyorum şöyle.. Kbus gibiydi benim için. Bir de 14 saatlik uzaklıktaydım ailemden. Burada eşimden başka kimsem yoktu !.. boşanmk benimde aklımdan geçti. Geçti ! ama ışık hızıyla geri gitti.. Olmaz dedim,bboşanmıcam. Bu adam benı dövmüyor,bana sövmuyor ,aldatmıyhor. Uyum problemı var ama bunu aşıcaz. ALLAHA Her gece her saniye dualar ederdim.. Tesbihatlar çekerdim.. Çok şükür şuan çoook iyiyiz. O yüzden umudunuzu yitirmiyin. Her şey düzelicek,her şey oluna girecek,Ama ALLAHın izniyle ♥

Ben bir seyi merak ediyorum, o aşk yanimda olsa da yeter, yanına uzanip cay iceyim dedirtmiyor mu?
Bir de esinizin burcunu merak ettim

Eşin köylü oluşu herşeyi açıklıyor
onun için para biriktirmek önemlidir gezmek,eğlenmek değil o kültürden gelme ,
görmediği birşeyin eksikliğini hissetmez ayrıcada seni suçlar
onun için midesi daha önemli
işin zor

İnsanları ne kadar kolay sınıflandırabiliyoruz değil mi ?
Konu sahibinin eşi gezmeyi sevmiyor, sinemayı gereksiz görüyor çünkü köylü...
Şehirli olsa böyle olmazdı...
Benim nişanlım da köy ortamında büyümüş yetişmiş biri. Üniversite mezunu da değil. Buna rağmen birlikte gezmediğimiz şehir, gitmediğimiz mekan kalmadı.
Ne zaman dilersem istediğim filme gidebiliriz. Oturup kitap oku demem, çünkü sevmez. Ben kitap okurken o başka şeylerle ilgilenir, yine de yanyana olmak bile bize huzur verir.
Konu sahibinin eşinin sorunu köylü olmakta değil yani, tamamen karakter meselesi. Keşke bu kadar önyargılı olmasak.

Merhaba kızlar. 2015 yılının nisan ayında evlendim. Eşimle 1 yıllik sevgiliydik. Severek evlendik anlayacağınız. Hani evliliğin ilk yılı zor diye duyuyrdm ben de çok zor ve mutsuz geçiriyorum. Eşimle hiç bir ortak noktamızin olmadığını maalesef evlilikte anladım . 1 tane bile ortak noktamız yok. Hangisinden başlıym bilmiyorum anlatsam belkide çok basit gelecek size ama benm icin 24 saatimi mahvetmek için yeterli .
Mesela ben yeni atandım sayılır ve daha önce hayatım sınavlara hazırlanmakta geçti hayatımı yasayamadigim için atandigindan zaman gezmek toz mak parami gönlünce harcamakti hayalim cnku çok fakir bir öğrencilik gecrdm. evlenmeden öncede 1 yıl gönlüme göre yasadm . Evlendikten sonra böyle olmadı. Küçük imkansizliklarla dolu bir ilçedeyz ve gezmek toz mak için il merkezine gitmemiz gerekiyor. Bu benim için çok önemli cnku burada hafta sonları çok bunalyrm ama eşim için bu çok gereksiz şeyler ona kalsa hep evde oturalim gezmek çok gereksiz . Ben tüm dünyayı gezmek gibi hayaller kurarken bulunduğum il merkezine bile gidemiyorum artık sebebi araba gaz yakiyor diye.
Daldan dala atlicam ama eşimle aynı kurumda çalışıyoruz is yerinde aramızda en ufak bir anlaşmazlık olsa eve dönerken arabada sinirle dolup taşıyor bi kere yine aramızda bir soğukluk oldu yolda arabada bana bağırmaya başladı aniden fren yaptı o zaman çok korktum eve geldim çok agladm yanıma bile gelmedi sonra ona bu konuda hassas olmasını söyledim arabada korktuğumu söyledim geçen yine çok ufak bir bozulma oldu aramızda hemen başka bir şoför e sinirlendi bastı gaza o... diye başlayan bir küfür etti normalde böyle biri değil ve yine beni üzdü.
Arkadaşlar ben çok mutsuzm size içindekilern belki yüzde ikisini anlattım bir hısım la. Psikologa da gttm 4 seans ama ona da gtmyrm artık pek faydası olmadı.
Evlilikten mutlu değilim . Nikah yapmamizda aceleye geldi şimdi insanin 1 günde verdiği ani bir kararın bütün hayatına mal olduğunu düşünüyorum . Bosansam hayatım nasl olir kafam hep bunlarla dolu. Ne yapsam icinden çıkamıyorum . Bazen hepsi bu evlilik bir kabus olsa uyansam diyorum çok mutsuzum
işte evlilik pembe panjur her cazı nazı her istedigini yapacagınız her hayalinizin gercekleştigi bir mercii olmadıgını anlamışsınız.
şimdi de bunaldım. kacınılmaz son....
her çiftin her şeyden aynı zevki aynı tadı veya aynı şeyi istemesi begenmesi vb. şeylerin aynı olması beklenemez. bir iki tane bile aynı fikre sahip oldugunuz ortak konular birşeyler vardır.
her ikinizinde ayakları duygusal manevi ve maddi acından yere basıp evlenseydiniz birlikteliginiz daha güzel olurmuş.
öncelikle siz hayallerinizi eliniz ekmek tuttugunda (daha evlenme olmadan) gezip tozaydınız iyiymiş.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Erken evlenmişsin,ne acelen vardı laflarını takmayın. Ve 1 sene az diyenleride .. Yıllarca görüşüpte ilişkileri laçkalaşmış bir şekilde evlenip,birbirlerinin suratlarına bile bakmayan sonu boşanmayla sonuçlanan bir sürü insan var. Eee nooldu yıllarca mıccık mıccık flört ettinde? madalya mı verdiler sana. ! Dediniz gibi geçmişi konuşmak sizi üzer. Geçmişi konuştuğunuzda,çözüm bulunacaksa konuşulsun. Kesinlikle boşanmak insanı çok yıpratan bir sonuç.. Çocuk olsun olmasın. Niye size bunşarı diyorum ? Çünkü sizin durumunuz o kadar da vahim değil. MUTSUZLUKTAN ÖLÜRÜM Denilecek kadar değil. Öyle evlilikler gördüm ve şahit oldum ki,Lütfen şükredin,eşinizi kucaklayın. Boşanmayın . Diyorum bu yüzden. Sizin derdinizi küçük gördüğümden değil. Bakın şuna inanın ki,Bir kaç seneye birbirinize alışıcaksınız. Ve birbirinizin huylarını alıcaksınız. Bu sizi mutlu edicek. Onu da.. Çünkü yazınızda hemen hemen benım evliliğimi gördüm. Benim eşimde böyledir hemen hemen. Ama para konusunda değil tabiki ! aksine harcar,oraya buraya gideriz,ben ne istersem alır vs. vs.. Sadece az konuşur,öz konuşur,çok duygusal değildir,romantik değildir,sessiz sakindir,rahattır biraz.. E bende aksine... İlk aylarımı , ilk senemi hatırlıyorum şöyle.. Kbus gibiydi benim için. Bir de 14 saatlik uzaklıktaydım ailemden. Burada eşimden başka kimsem yoktu !.. boşanmk benimde aklımdan geçti. Geçti ! ama ışık hızıyla geri gitti.. Olmaz dedim,bboşanmıcam. Bu adam benı dövmüyor,bana sövmuyor ,aldatmıyhor. Uyum problemı var ama bunu aşıcaz. ALLAHA Her gece her saniye dualar ederdim.. Tesbihatlar çekerdim.. Çok şükür şuan çoook iyiyiz. O yüzden umudunuzu yitirmiyin. Her şey düzelicek,her şey oluna girecek,Ama ALLAHın izniyle ♥

Ben sizin gibi duşűnmuyorum ...bazı insanların kriterleri dūsūktūr ve bosansam daha iyisini bulamam diyecek kadar kendilerine guvensizdirler...veya cesaretsiz...bu kız daha 25 yasında ògretmen ve eger guzellik olarak kendine de guveniyosa neden boyle birini ceksin...siz belki de cekmek zorunda hissettiniz cektiniz...ben de ayni sorunlari yasadim zamaninda ama cok pismanim bosanmadigim icin...simdi de otuzlardayim...o kadar cekmemin bi mantigi yokmus...zamanini mutsuzlukla kendini yipratmayla gecirecegine bosanip yoluna bakip kendine en uygun kisiyi secmesi icin cooook zamani var...

Ayrica sorunlu bi evliligi olup o evliligi herseye ragmen yūrūten insanlarda mutlaka bi engel vardir boşanması icin...ya yaşı gecmistir..ya cocugu vardir...ya ekonomik ozgurlugu yoktur..konu sahibi ise ekonomik ozgurlugu olan gencecik bir kız...

Ben sizin gibi duşűnmuyorum ...bazı insanların kriterleri dūsūktūr ve bosansam daha iyisini bulamam diyecek kadar kendilerine guvensizdirler...veya cesaretsiz...bu kız daha 25 yasında ògretmen ve eger guzellik olarak kendine de guveniyosa neden boyle birini ceksin...siz belki de cekmek zorunda hissettiniz cektiniz...ben de ayni sorunlari yasadim zamaninda ama cok pismanim bosanmadigim icin...simdi de otuzlardayim...o kadar cekmemin bi mantigi yokmus...zamanini mutsuzlukla kendini yipratmayla gecirecegine bosanip yoluna bakip kendine en uygun kisiyi secmesi icin cooook zamani var...

Ayrica sorunlu bi evliligi olup o evliligi herseye ragmen yūrūten insanlarda mutlaka bi engel vardir boşanması icin...ya yaşı gecmistir..ya cocugu vardir...ya ekonomik ozgurlugu yoktur..konu sahibi ise ekonomik ozgurlugu olan gencecik bir kız...
Bunun güzellikle ne alakası var. Güzel olan mutlu olur diye bir şey yok . Güzelliğine güvenıyorsa da ne demek ! . Ben konu sahibiyle muhattabım. Siz katılıyor musunuz bana diye sordum mu ? Hayır. O sizin düşünceniz. Bu da benim düşüncem. Benim tecrübeerimden mutlu son çıktı. Sizin tecrübelerinizden mutsuz son. ALLAH herkesin yardımcısı olsun.!

Bunun güzellikle ne alakası var. Güzel olan mutlu olur diye bir şey yok . Güzelliğine güvenıyorsa da ne demek ! . Ben konu sahibiyle muhattabım. Siz katılıyor musunuz bana diye sordum mu ? Hayır. O sizin düşünceniz. Bu da benim düşüncem. Benim tecrübeerimden mutlu son çıktı. Sizin tecrübelerinizden mutsuz son. ALLAH herkesin yardımcısı olsun.!

Mutluluk ve mutsuzluk kisinin kriterleriyle alakalı cnm sen elindekiyle yetiniyosun demek ki...gūzellik tabiki de onemlidir...kendine gūveni artirir..ve gūzel insanların secenekleri her zaman daha fazladir..ayrica bu kadar tepki gostermene gerek yok...sen fikrini söyledigin gibi ben de fikrimi soylemek de ozgurum..kimse kimseyi yorumlari icin engelleyemez...hakaret boyutuna ulasmadigi sūrece..:KK66::KK66:

Mutluluk ve mutsuzluk kisinin kriterleriyle alakalı cnm sen elindekiyle yetiniyosun demek ki...gūzellik tabiki de onemlidir...kendine gūveni artirir..ve gūzel insanların secenekleri her zaman daha fazladir..ayrica bu kadar tepki gostermene gerek yok...sen fikrini söyledigin gibi ben de fikrimi soylemek de ozgurum..kimse kimseyi yorumlari icin engelleyemez...hakaret boyutuna ulasmadigi sūrece..:KK66::KK66:
Benim yorumumdan alıntı yaparak yorum yapmak yerine,bireysel olarak yazabilrsiniz. Çirkin insanlar özgüveni olmayan,güzel insanlar özgveni olan insandır ! bak sen... :) Ayrıca biz buna elindekiyle yetinmek,cesaretsizlik veya güvensizlik demiyoruz ' Şükretmek 'diyoruz... Şükredersen,hep daha fazlası olur hayatında. Şükretmeyip kibirlenirsen,en aşağılarda olursun. Bu böyledir.

Benim yorumumdan alıntı yaparak yorum yapmak yerine,bireysel olarak yazabilrsiniz. Çirkin insanlar özgüveni olmayan,güzel insanlar özgveni olan insandır ! bak sen... :) Ayrıca biz buna elindekiyle yetinmek,cesaretsizlik veya güvensizlik demiyoruz ' Şükretmek 'diyoruz... Şükredersen,hep daha fazlası olur hayatında. Şükretmeyip kibirlenirsen,en aşağılarda olursun. Bu böyledir.

Cirkin insan ozguvensiz, guzel insan ozguvenli demedim ...yorumumu iyi oku oyle cevap ver...guzellik insanin ozguvenini artirir dedim...ve guzel insanin secenegi hep daha fazladir dedim..bu zaten bilinen evrensel bir gercek her ne kadar kabul etmesen de...neden bu kadar zoruna gitti anlamadim ayrica...sen şūkretmeye devam...

Ayrica bireysel olarak fikrimi yazdim zaten...senin mesajindan alintiladim cūnkū gercekten dusuncene katılmiyorum..bunu ifade etmek de en dogal hakkım..:KK66:

Hayatimin en mutsuz senesi evlendikten sonraki o 1 sene...
Simdi 2 senemize girecegiz...
Bunlara guleceksin emin ol.
Ben 6 ay boyunca agladim kendimi yiprattim hep kavga cikardim. Allaha.sukur simdide sorunlarimiz tabiki oluyor. Ama gulerek konusuyor cozuyoruz. Sorunlar bitiyor demiyorum sadece sorunlari farkli.sekillerde cozmeye baslayip evliligi yipratmiyosunuz. Bu gunler gecicek merak etme birbirinize tam anlamiyla aliscak ve ogreniceksiniz

Back
X