evlilikten ne bekleyip,ne buldunuz?

Sımdıye dek bır suru duygu yasadım...Defalarca caresızlıgım yanaklarımdan suzuldu...

Fakat Allah'ın bahsetmıs oldugu en guzel duyguyu yasadıgım ıcın mutluyum...Bırını sevme duygusu...Nasıl mı ? Dınle sımdı...

''Bu benım olmalı dedıgım an oylesıne guzel bır ruyaya daldım kı,kımse asla uyandıramaz bu ruyadan...

Esımı tanıdıgımda,ona dokundugumda,gozlerıne baktıgımda,sefkatıyle ısındıgımda asık olup onu sevdıgım ıcın gurur duydum kendımle...

Oylesıne guzel yasıyoruz kı askımızı ve oylesıne ozel sevıyoruz kı bırbırımızı ..

Insallah bır omur boyu boyle devam eder dılerımm

Son düzenleme:

eşim maşallah karakterli,iyi kalpli,ilgili alakalı bir adamdır..ama buna rağmen içimde bastıramadığım korku ve endişeler vardı evlenirken..ama şimdi diyorum kii keşkeee daha erken evlenseymişimm
ufak tefek pürüzler illaki olur ama Allaha bin şükür içimizde biriktirmeden konuşarak,alttan alarak bir şekilde idare ediyoruz birbirimizi.Eğer birbirimizi rahatsız eden huyumuz,haraketimiz vs. varsa konuşarak hallediyoruz. Allahım kimsenin ağzının tadını bozmasın.

evlilikten klasik olacak aşk mutluluk huzur ilgi bekliodum şükür buldum ama malesef eşimin ailesiyle aynı şehirde oldugumuz için şu huzur kısmı çoğu zaman kalmıyor.ben ailemden uzaktayım eşimin ailesiyle aynı şehirde yasıyoruz önceden biraz mesafe vardı bu yıl karsı binamıza tasındılar ben ne kendi ailemle ne de esimin ailesiyle yakın olma taraftarı deildim ama işte kader diyelim.2 yıllık evliyim hala eşim bir aile oldugumuzun farkında değil üstelik şimdi hamileyim de inanın mutlulugumu bile yasayamıorum siz siz olun ailenizi bırakıp başka şehirlere gitmeyin veya gidiosanız iki taraftan da uzak olun çoğu aile nedense çocuklarının evlilğini evlilik olarak görmüyor onlarında bir yaşam tarzı olabileceğini kendilerine göre planlar yapabileceklerini düşünmüolar hala küçük çocukmus gibi davranıolar.her seye ragmen buna da şükür deyip yolumuza devam ediyoruz.

Canım durumun ne merak ettim.

sevgi saygı huzur mutluluk hepsini buldum çok şükür. bana yardım eder her işime koşan. dr tesisatçım herşeyim iyi vicdanlı biri güleryüzlü 13 yıldır ona del,ler gibi aşığım

kötü yönü arada saçma sapan sulu hareketleri var beni sinir ediyor. son aramalarını siliyor

dunyanin en ozel ve mutlu evliligi bizimki olacak sandim ama ilk gunden cirkefin ocagina dustum : ) nasip degilmis, bitti, bu evlilikle ilgili aldigim en isabetli karar bosanmakti.. hepimiz icin hayirlisi insaAllah..

Çok sevindim senin adına . Nasıl geçti o süreç çabuk atlatabildin mi?
Zor bir donemdi. Kendime gelmem epey surdu ama baska bir sehirde ise girdim. Oglumun okul telasi, yeni yer yeni ev yeni hayata adaptasyon derken kendimi epey toparladim. O artik umurumda degil. Iyi ki bitmis. Simdi aslinda keske daha once bitseydi, nasil kaldirmisim onca seyi diyorum.

dunyanin en ozel ve mutlu evliligi bizimki olacak sandim ama ilk gunden cirkefin ocagina dustum : ) nasip degilmis, bitti, bu evlilikle ilgili aldigim en isabetli karar bosanmakti.. hepimiz icin hayirlisi insaAllah..

Bu konuları okudukça çok üzülüyorum bende evliliğin eşiğinden döndüm. Evlenmedn nasıl biri olduğunu gösterdi rabbim, çok şükür bitti kurtardı beni ondan. Ama bazen düşünüyodum devam etseydik değişirdi, değiştirirdim onu ama böyle şeyleri okudukca değişmeyeceğine hakkımda en hayırlı olanı bu olduğuna emin oldum.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Yeni hayatınız size mutluluk huzur getirsin inşallah. En doğrusunu yapmışsınız kimse kimseye katlanmak zorunda değil tek başına huzurlu bi hayat varken neden karaktersiz birinin derdini çekelim ki bi ömür, olmuyosa olmuyodur.

benim hatam 'duzelir' diye kendimi kandirmak oldu.. kimse degismez, sakin pisman olma

İnsanlık aradım
İnat,öfke ve sürekli suçlama buldum
Bir günlük mutluluğa, bir aylık didişme buldum
Üstelik bu adam bana yıllarca yalvarmış, ölmüş olsan seni mezarından çıkarıp bir gece koynumda yatıracağım diyen adam
Eşim kadar huyu ağır bir erkek var mıdır bilmiyorum, ne kadar dayanırım bilmiyorum
35 yaşımdan sonra halt ettim diye söyleniyorum kendi kendime ....

Evlenmeden önce de farkındamıydın peki
son zamanlar belli etmislerdi ailesi de kendisi de ama ben saf saf pembe gozlukle baktim, yanlis anlasilma vardir dedim, birbirimizi tanimiyoruz (aileler) ondan boyle oluyo dedim.. vs vs.. dugunden sonraki ikinci gun koptu hersey.. cirkef, basit, rezil insanlarmis, acikca gordum..
haa evlendikten sonra da 1 sene sabrettim duzelir diye..
en sonunda ben de koptum, bitti sukur..

evlenmeden önce önyargılarım volsa da,

saygı
sevgi
aşk
değer
hürmet

buldum çok şükür.

herkese evlliği tavsiye edebiliyorum.

heyecan,neşe,idealler,ilgi,sevgi,şevkat,çocuk bekledim sadece sonuncuyu buldum gerisi fısss

Ben anlamıyorum bu insanları hiç mi Allah korkuları yok? İnsanların evliliklerine, hayatlarına burnunu sokuyolar ama ilahi adalet var kimsenin yaptığı kalmaz yanına. Hep iyi niyetimizden böyle oluyo onlar gibi çirkef olmak vardı ya..Ama Allah korkusu var işte. Rabbim sevdiği kullarını korur senide kurtarmış onlardan inşallah daha güzel daha temiz bi hayatın olur içi pislikle dolu insanlarla bi ömür geçmez. Bende farkındaydım bile bile kabullenicektim değişir diyodum ama Allah izin vermedi tam olucakken herşey tepe taklak oldu bu konuları okudukca şükrediyorum kurtulduğum için.

Her günümün kavuşmayı beklediğim adamın kollarında geçeceğini, sürekli bakışacağımızı, sarılacağımızı, romantik akşamlar yaşayacağımızı zannettim.
Eşimin beni şımartacağını, el üstünde tutacağını umdum.
Aslında evlilikle büyüdüm sanırım. Ailemi, yaşadığım ufak şehri, alıştığım sosyal hayatı bir adam uğruna terkedip bundan hiç yara almayacağımı zannettim. Ailemi, memleketimi, yatağımı, odamı özledim. Ben alttan aldıkça ve sorunları önemsemedikçe mutlu olduğumu; bir şeyleri dert ettikçe o dertlerin büyüyüp dağ gibi olduğunu gördüm. Eşimle kavga ettiğimizde hep yalnız hissettiğim için ağladığımı gördüm. Derdim onunla küs olmak, sorunlarımızın olması değil ağlayacağım omuz bile olmamasıydı. O zamana kadar pek de iyi anlaşamadığım ailemin "çamurdan da olsa aile işte" olduğunu gördüm. Ve aynı hisleri eşimin de yaşadığını bildiğim için ailesinden birinin arkasından atıp tutsa dahi 2 gün sonra unutacağından ona çanak tutmadım. Evlilikte en büyük problemlerin aileler için çıktığını bildiğimden yanlış anlayabileceği şeyleri söylemedim. 5 düşündüysem 1 konuşunca daha az yorulduğumu ve daha huzurlu olduğumu gördüm.

her evlilikte olması gereken şeyler sevgi, saygı, sadakat istedim ama en önemlisi bir parça huzur bekledim
mutsuz bir çocukluk anne-baba boşanması hır gür içinde bir gençlik geçirdim üvey anne baba hepsini yaşadım şükür
eşimi tanıyınca mutlu olalım diye çok sarıldım ona ama olmadı uyuşmadı kişilikler, aileler hakaret,kısmen şiddet vs bir mutsuzluğum daha oldu
hayat işte düzelir diye geçiriyorum günlerimi sabrımın bittiği yere kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…