facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

Bazılarınında tanışıp yuva kurmasına vesile olabiliyor.
Ama bende sevmiyorum faceyi kullanmıyorumda.

buna çok şaşırdım gerçekten ve çok üzüldüm, kocasından duyamadığı sözleri kendisi yazarak bir şekilde tatmin olmak istiyor keşke gerçekten duyabilse böyle saçma işlerle uğraşmasa ya da eşini olduğu gibi kabul edebilse

evet birbirlerinin face ine girip sanki sevgilisi ona göndermiş gibi yapanlar, yorumlayanlar da mevcut..istediği fotoğrafı ekleyip çıkaranlar..

mutlu olduğunu herkes avazı çıktığı kadar bağırmak ister eminim ki ..

ama ya olamayanları düşünen kaç kişi ?? aç insanların karşısında ben boğazıma kadar tokum diye gezmek neden mesela?
sonra yayınlayıp her türlü halini , bak aslında beni kıskanıyorsun diyenlerde var..gerçi kişi kendinden bilir işi demişler.

kavga ederken bi foto koyamayacaklarına göre mutlu oldukları anlardakileri paylaşıyolar doğal olarak...
öyle bikaç fotoyla ölçülmez ki mutluluk....

itiraf ediyorum birkere kocamın duvarında bir film fragmanı paylaştım ,aa baktım oralı değil cevap filanda yazmamış ,bende girdim onun adresinden kendi kendime teşekkür ettim ,eee rezil olmak vardı sonunda onca insan görüyor

Hiçbir evlilk dört dörtlük değildir.
Mutlaka o güzel fotolu çiftlerin de sorunları vardır.
Küs tartışmalı anların fotolarını koyacak değiller elbet.
İlla mutlu güzel anlarınkini çekip koyacaklar.

yani mutsuzluğun fotoğrafı çekilemiyor sonuçta.bir işin bu boyutu var bir de e insanoğlu hava atmayı seviyor.facebook da buna çok çanak tutuyor orada herşey olduğundan farklı gösterilmeye çok müsait.yani hayatlara bakarsan herkes bar,disko,tatil,sınırsız aşk modunda yaşıyor.e gerçek hayat böyle mi?hastalıklar,geçim derdi,ailesel çatışmalar vs... vs...hayatın içinde onlar da var bunlar da var.ama adam da hasta yatağında foto çekinecek değil.tabiki bunlar ego tatmini.ama illa foto paylaşanlar mutludur ya da mutsuzdur diye bir genelleme yapılamaz.

Bence sen kim mutludur değildiri bırakmadan evliliğinde mutluluğu yakalayamzsın. Elbette 4 duvar arasında olanlar iki kişi arasındadır, kimse bilemez. Tatsızlıklar da var mutluluklar da. Ben hiç eşimle fotoğrafımı koymam-bu aralar biraz kilo aldım belki ondan- ama koyan arkadaşlarımı da like ladığım olur. Çünkü onları mutlu görmek bana da mutluluk veriyor. Kimse zaten birbirine trip atarken fotoğrafını çekip koymaz ki. Sen de huzursuzlukların olsa bile eşinle yine de güzel şeyler yapmaya çalış, güzel güzel de fotoğraflarınızı çek. İstiyorsan oraya koy sizi sevenler like lasın, istersen de o fotoğraflara baktığın zamanlar bir de sizin güzel fotoğraflarınıza bak ve gülümse.

ee canım haliyle, mutluykenki fotolar konur, mutlu anlar, reklama bile malzeme olmuştur, hatta genel geçer bi laf haline bile gelmiş "bir kodak anı" diye, herkes 32 diş
face de evinizdeki albümlerden farksız, kimin evindeki albümde mutsuz ağlarken fotosu var, ağlarken fotosu olan olsa olsa kınada çekilmiştir
gerçekmi değil mi sorgulamam, gerçek olmasını dilerim

Son düzenleme:

vallah bende vardi bir kac kisi hastanede cekilmis resimlerini koymuslardi.. kollarinda serum..
ilgi alaka bende olsun diye cekmis koymuslar.. taniyan tanimayan yorum atmis ay gecmis olsun noldu diye..
ne gerek varki böyle seylere?

Çok şükür evliliğimde mutluyum, ama bunu facebooktan yansıtma gereği duymadım asla. Facebookta sadece eşimle balayında deniz kenarında çekilmiş bir fotoğrafım var, eşimi görmek isteyen arkadaşlarım için koydum,bu yaz evlendim tek düğün fotoğrafı dahi koymadım. Bahsettiğim fotoğraf dışında ne eşimin ne kendimin fotoğrafı var. Allah nasip eder de bebişimi kucağıma alırsam onun da fotoğraflarını koymayacağım.

Bunu yapanlara, albüm albüm kendinin eşinin çocuğunun yüzlerce fotoğrafını koyanlara acayip gıcığım. Ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum. Şahsen yapmayacağım şeyler bunlar, zira facebookta, reelde bekar ve evlenmek isteyen , evli olup çocuk sahibi olamayan arkadaşlarım var benim, onlara mı nispet yapacağım? Bak 'evliyim, mutluyum, çocukluyum' diye. Bunu yapanlara diyorum 'Biraz empati...'

Yıllardır evli olup hala profil resmi düğün fotoğrafı olanlar da cabası..

Facebookta eskilerden bir arkadaş var, evleneli 7 sene falan oldu, her gün onlarca çocuğunun fotoğrafını paylaşırdı bir şey demezdim de geçenlerde kendi düğün fotoğraflarını paylaşmış gül gül öldüm.

''Düğün mü tazelediniz :) '' dedim, yorumumu silmiş.

Son düzenleme:
bunu nispet yapmak için yapan da çok, bi art niyet düşünmeden yapan insan da çok...
bi kaç mutlu fotoğraf koydu diye, kimseye evlilikleri çok süper gidiyo veya bi kavgalarına şahit olunduğu zaman vah vah bunlar anlaşamıyo, görüyo musun kavga ediolar diye bi durumda olamaz...
yediği yemeğe kadar, face'e koyan insanlar var, asıl sorun onlarda bence...

Son düzenleme:
konuyu saptırmak istemiyorum ama yazmasam çatlarım valla..

eşimin eniştesinin face si var.enişte bey bide babası için face açmış,yanlız babasının okuma yazması yok

neyse bu babasının duvarına yazıyor babacım nasılsın altınada kendisi iyiyim oğlum yazıyor

sonra herkesin tek tek duvarına yazıyor mesajlar felan hem kendi facesinden hemde babasının facesinden cevaplar yazıyor.

aslında silmek istiyorum ama bi taraftanda çok gülüyorum haline.

bi insan bile bile nasıl bu kadar aptalca davranırki.

facebookta mutsuzluğunu paylaşanı gördün mü?

oraya bakarsan herkes çok zengin herkes her gün yiyip içip geziyor her akşam bir parti hiçkimse işe gitmiyor süper tatıller...

of balon hepsi inanma.

hayy yaşa.bir de neden başkasının mutluluğuyla mutsuz olunuyor ki?

Ay kızlar valla içimi rahatlattınız :)

Ben de çoğunun o kadar da mutlu olmadığını sadece mutluymuş gibi göstermek için paylaştığını düşünüyorum ama bunu sizlere de sormak istedim ki kendi düşüncemi onaylatayım :)
Belki de çoğu insanın dediği gibi heranlarını fotoğraflayıp koydukarı için sinirimi bozuyorlar.
Elbette benim de çok mutlu anlarım var ama ben ne eşimle ne de ailemle olan her fotoğrafı face de paylaşmıyorum, her yaptığımı face de paylaşmıyorum, çok nadir tek tük paylaşırım.
Paylaşmıyorum çünkü ilan etmekten hoşlanmıyorum, bir arkadaşın da dediği gibi olan var olmayan var, kıskanan var, sevinen var.
Ben nazar değer diye de korkarım,koymam.

sonra sürekli bar, otel, tatil, doğa,restoran gezip kendini etiketleyenleri de anlayamıyorum. Gerçekten gidiyorlar mı acaba.
Eşimin de benim de iyi bir mesleğimiz var, Türkiye şartlarına göre iyi para kazanıyoruz ama biz bu kadar gezemiyoruz
İnsanlar gezmek için bu kadar parayı nerden buluyorlar gerçekten anlamıyorum.

Ama ben yinede çok mutlu bir evliliğin var, kocam beni çok seviyor, geziyorum tozuyorum şeklinde reklam yapanlara çooook gıcık oluyorum :)

ya bayıldım sana süpersin :))

bişey daha itiraf edeyim kankamla küsmüştük ama face den silmemiştim ,güya onsuzda hayatım süpermiş gibi göstermek için 2 akşamda bir etiketlediğim birkaç arkadaşımla bilmem nerde balık keyfi ,bilmem kimin konserinde diye bildirim yapıp duruyodum kıskansın da arasın barışalım diye , halbuki evde pijamayla oturmuş adını feriha koydumu izliyorum ta ki görümcem arayıp kızım ne kadar çok geziyosun sen ya kocan bişey demiyo mu diyene kadar ,havam söndü

benim tanıdıklarım hep gerçekten mutlu olanlar.içlerini de çok iyi biliyorum.ben de onların mutluluğuna tanık oluyorum ve mutlu oluyorum.zaten insan üzgünken foto çekilmez her halde.koyulan fotoğraflarda hep mutluluk fotoğrafları olur

bazılarını bılıorum gercekten mutlular Allah nazarlardan korusun. cogunun içini bilmem ama. mutlu degıllerse bıle Rabbim en kısa zamanda mutlu hayırlı gecım nasip etsın hepsıne.
mutlu bı evlılıgım var cok şükür Rabbime. Bende kocamla pek resım koymam face e. bıkac tane kızkardesımın bayramda cekıp etıketledıklerı var o kadar.
genelde pıtırcıgın resımlerını koyuyoruz. öyle komik halleri oluoki bazen herkes gorsun gülümsesin istiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…