facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

Bilmem hiç düşünmedim bunu...
Herkes neyi seviyorsa onun fotoğrafını çkeip koyuyor.
O an eşiyle güzel bir anda mutludur,fotoğraf koymuştur. Yarın tartışabilir de...
Kimin evi 7/24 güllük gülüstanlık ki zaten.
Şahsen evli değilim ama şu anda mutlu anlarımın fotoğraflarımı koyarken gerçekten de mutluydum yani...

Değişir..
Gösteriş için yapıyorlarsa,
Zaten kendini belli eder diye düşünüyorum

Son düzenleme:
rahatsız olanlar neden face kullanıyor,adı üstünde paylaşım sitesi.isteyen istediğini paylaşır

arkadaşım biz paylaşımlara diil yalan yanlış ve görgüsüzce yapılan paylaşımlara kızıoruz yada anlam veremioruz:)
yalan internettede yalandır gerçektede görgüsüzlük internettede görüszlüktür gerçek hayatta konuşmada davranıştada......

Ben asil hicbirseyini paylasmayarak asil davranis sergiledigini, cok gorgulu oldugunu, cool gorundugunu sananlari komik buluyorum.

ben kendim yalan yanlış paylaşım yapmadığım için karşımdakinin yapacağı aklıma gelmez.zaten face'imde hep sevdiklerim var.onların yaptığı her paylaşımlardan çok mutlu oluyorum.gezmelerine yemelerine memnun oluyorum.alıp paylaştıklarıyla hoşnut oluyorum.yapılan paylaşımlarda art niyet aramıyorum.yaptıkları bana görgüsüzlük olarak gelmiyor.onlar benim akrabalarım arkadaşlarım.her hallerinden mutluluk duyuyorum

Yorumlara bakıyorumda bu kadar takmayın arkadaşlar şu siteyi...Olmadı kapatın hesaplarınızı....

Ben bu siteyi faal bir şekilde kullanıyorum.Fotoğrafta paylaşıyorum..Yeğenlerimle,arkadaşlarımla,eşimle...

Düğün fotoğraflarımda kına fotoğraflarımda balayı fotoğraflarımda var..Hoşuma gidiyor..Başka arkadaşlarımın resimlerine bakmakta hoşuma gidiyor..

Mutsuz bir evliliğim yok çok şükür..Ama vay bilmem kim eşiyle mutlu fotoğraflarını paylaşmış.Acaba gerçekten mutlumu diye düşünmedim hiç..Bunun düşünülmeside garip.. hatta bunun için derdim var bölümüne konu açılması ayrı garip...

tamm beni anlatmışsın yaaaaaaaaaaa
cool durmuyor muyum yani

Benim listemde de var hicbirseyini paylasmayanlar. Adam ya sadece dikizlemeye gelmis, ya da cool oldugunu saniyor.

Adi ustunde sosyal paylasim sitesi, isteyen yedigini koysun isteyen kocasini isteyen karikatur

Hayir bir de bunun ayari var, gormek istemiyorsan bu kisinin iletileri bana gorunmesin dersin oldu bitti

Son düzenleme:
benim bildiğim ve düşündüğüm internet ortamının gerçek olmadığı...ne bu forumdaki mutsuzluklar tamamen gerçek ne de sosyal paylaşım sitelerindeki sonsuz mutluluklar....

hayat böyle değilmidir zaten mutsuzlukla mutluluk birlikte yoğurulup sunulmuştur bize...hepsi vardır hayatta...

forumun "bir derdim var" kısmı adından da belli ki insanların sadece dertlerini anlattıkları bir bölüm...sanıyormusunuz ki orda dert yazan insanların hiç mutlu zamanları olmuyor...bi bakın kocasından dert yanan bir kadın, diğer hemcinsleri kocasına yüklendiğinde kaplan kesilip kocasını savunuyor...belli ki sadece anlatıp rahatlamak istiyor...çoğu böyle çünkü insan salt mutsuzlukla var olamaz.....

tam tersi sosyal paylaşım sitelerinde insanlar mutlu oldukları anları paylaşırlar. kimi mutsuzluğunu örtmek için, kimi gerçekten mutlu olduğu için...mutsuzluklar neden fotoğraflanıp paylaşılsın ki?? hiç mantıklı değil öyle değil mi?? yanlış algılıyoruz insanların mutlu anlarını tüm hayatlarıymış gibi düşünüyoruz böyle olunca ne kadar çok foto paylaşırsan o kadar mutlu, keyifli bir hayatın varmış gibi görünüyor...

burda esas nokta bizim nasıl gördüğümüz...öyle bi hale geldik ki insanlar -mış gibi başkalarının hayatlarını yaşamaya çalışır oldular...herkes birilerinin bişeylerine özenir oldu...örneğin burdaki bazı konularda bana garip geliyor...."çeyizim için şunları aldım" "bugün şunu giydim" " bugün şunları aldım" vsvsvs....insanları kendileri gibi olmaktan uzaklaştırıyor...gerçekten ihtiyacı olmayan şeyleri zaruretmiş gibi almak zorunluluğu hissettiriyor...kendi kesesine uygun ve işini göreceği şeyi almak varken gereksiz zorlanıyor....bi kaç kez okudum "burda görüyorum çok istiyorum beniim neden yok üzülüyorum" tarzı konuşmalar...bütün çeyizler aynı, bütün evler aynı, bütün giyilenler aynı...

sonra evliliklerde de durum aynı burda insanların yaşadıklarını bilmeden herkes kendi hayatıyla karşılaştırıyor...bir derdim var bölümünü okuyorsa kendi hayatına şükrediyor es kaza
insanların abartarak yansıttıkları mutlulukları okuyorsa kendi hayatına bakıp mutsuz oluyor...hepsi böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın abartmayan olduğu gibi yansıtan insanlar da var elbetteki ama sorun insanların kendi hayatlarını başkalarının hayatlarına göre değerlendirmeleri....oysa herkesin yaşaması gereken ve yaşacağı farklıdır, başkalarının mutsuzluklarında pay çıkarıp mutlu olmak ya da mutluluklarına kendisi için hayıflanmak hiç de sağlıklı değildir...
neyse çok uzattım uzattıkça karışır (mutlaka karışmıştır kusura bakmayın ) "çok laf eşşek yükü" demiş atalarımız, ne söylemek istediğimi anlamışsınızdır.... kısacası bu görünenler, daha doğrusu gösterilenler tam anlamıyla gerçeği yansıtmaz, bilincinde olup öyle yaklaşmalı...hoş gerçeği yansıtsa bile kendi hayatımızı kendi şartlarımızda değerlendirmeli...

Son düzenleme:
adı üstünde "sosyal paylaşım" sitesi. Gezdiğimi de , aldığımı da, o an aklımdan geçenleri de paylaşabilirim bi nevi blog gibi. Mutsuz insanlar başkalarının mutsuzluğunu bekliyor heralde, ya da evden çıkmayanlar da gezenleri yaftalamaya çalışıyor. Herkesin yaşam tarzı, paylaşım alanları farklıdır. Sen mutsuzsan yada sosyal yaşantın yoksa diğer insanlar neden görgüsüz olsun. Nispet yapmaya çalışan yada olmayanı var gösteren yok mudur, vardır tabi ama onların ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum. Neden mutsuz evliliğini mutlu gösterme çabası ? anlayamıyorum...sonuçta eş dost neyin nolduğunu az çok biliyodur güllük gülistan olmadığını. Bu tür sitelerde rahatsız oluyorsanız bildirimleri kısıtlar görmezsiniz ya da sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarınızı kapatırsınız. O sitenin amacı sosyal paylaşım çünkü, arkadaş bulmak/günlük yaşadıklarını yada fotoğrafladıklarını paylaşmak. Ben şahsen Instagram 'a (iphone uygulaması) bayılıyorum mesela, ilginç fotoğraflar paylaşıp arkadaşlarımın da çektiği güzel fotoğrafları takip edebiliyorum. Hiç de aklıma gelmiyor 'görgüsüz gittiği yerin fotoğrafını koymuş' vs. demek.

Son düzenleme:

bu kadar basit aslında...bu şekilde bakmalı...

Son düzenleme:
Sosyal paylaşım siteleri bu kadar önemsenmemeli diye düşünüyorum. İnsanlar kendilerine profil oluşturuyor, fotoğraflarını paylaşıyor, yer bildirimi yapıyor vs. Sırf bunları dikkate alarak başkalarının mutluluğununun ölçülmesini doğru bulmuyorum.

bizim arkadaşlarımızdan da sürekli fotoğraf, iltifat paylaşan çiftler var ve bana inanılmaz itici geliyor. tamam ben de evliliğimde çok mutluyum ama bunu insanların gözüne sokmak saçma geliyor...

biz aa görgüsüz gittiği yerin fotosunu koymuş demiyoruz zaten. bunu gerçekten paylaşımda bulunmak için yapanlar var bir de "bakın ben geziyorum görün, ben aldım giyiyorum görün, ben yaptım görün " diye yapan kişiler de var. bunu ayırt edebiliyorsunuz tarzından kendini belli ediyor..gerçek hayatlarını biliyoruz az çok. herşeyi mükemmel gösterme çabasındalar..
bişey paylaşmayarak asil davranış mı sergileniyor yani ? benim eşiminde var hesabı. hiçbişey paylaşmaz. oyununu oynar kapatır. şimdi benim eşim asil,cool mu davranmış oluyor acaba yada birilerini mi dikizliyor?
abes olan fotoğraf vs. paylaşmak değil, bunu görgüsüzlük seviyesine getirenler var gerçekten.

Son düzenleme:

Hayir bizim de dedigimiz o. Kocaniz hic bir sey paylasmayarak cool bir gorunum sergilemiyor. Lafim hic bir seyini paylasmayarak cool davrandigini sananlara..Orasi bir paylasim sitesi, isteyen istedigini paylasir, rahatsiz olan da ayarlarini ona gore yapar.

rahatsız olacağım insan yoktur face'imde.sevdiklerimin de yaptığı hiç bir şey beni rahatsız etmez.

Buradaki yorumları görünce gerçekten birçok fotoğrafımı sildim.Ben fotoğraflara anlam yüklemek için hiç koymadım mesela paylaşmaktı amacım.
Buradaki yorumlardan sonra insanların kıskanacağını,nazar değeceğini düşünüp sildim iyi oldu bu konu açtığınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…