facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

ya evet hala profilinde düğün fotosu olanlar bana da tuhaf gelio. tmm albümünde dursunda 2 yılı 3 yılı geçmiş hala niye profilde olur ki o foto :) benimde en şaşırdığım durumlardan biri bu.

Bence genelleme yapamayız gerçekten mutlu olanıda var gösteriş yapanıda.

Ama şunu biliyorumki mutsuz insan dışarıya yansıtmiyim diye sevgi gösterisi yaparken çok göze batan oluyor.

Bebeğinin her anını yansıtan sürekli "ay ne tatlı yerim ben onu şeker şey" kıvamında yorum bekleyenlere sinir oluyorum. Benimde uzun zaman görüşmediğim bir zamanlar çok samimi olduğum arkadaşım beni sosyal paylaşım sitesinden eklemişti. Uzun yıllar aramaya tenezzül etmeyen zat her bir fotoğrafımın altına çiçeğim, böceğim ile başlayan bir sürü yorum yazmıştı. Bende dayanamayıp arkadaşçılık oynamak hoşuna gitti sanırım yazdım. Sessiz sedasız da çıkardım listemden. Hiç gerek yok sahteliğe.

Bir de aynı hesaptan yazıp bir türlü profil resmine karar veremeyenler var tabii. Kadın güzel tek resmini, erkek güzel tek resmini, olmadı animasyon bir resim. Hop hesap kapalı. Bu döngü de belli aralıklarla tekrar ediyor.

Son düzenleme:
ya evet hala profilinde düğün fotosu olanlar bana da tuhaf gelio. tmm albümünde dursunda 2 yılı 3 yılı geçmiş hala niye profilde olur ki o foto :) benimde en şaşırdığım durumlardan biri bu.

ben birkere evlilik yıldönümümüzde koymuştum imza atarken çekilmiş bir fotografımızı -ki çok severim- eski bir iş arkadaşım tebrik etmişti çok sevimli olmuştu baya gülmüştük

onca zamandır face kullanırım.fotolara bakmaya da bayılırım.fotolara bakıp bunlar gerçekten mutlu mu mutsuz mu diye sorgulamak aklıma gelmedi.insanların günü gününe uymaz kavga ettikleri de olur,tartıştıkları da olur ama hep mutsuzlar diye düşünmek saçma olur.gün içinde bile değişik ruh halleri sergileyebiliyoruz.en iyisi herkesin mutluluğunu paylaşmak,üzüntüsüne de ortak olmak gerekir

isteyen istediği fotoğrafı koysun umurumda olmaz.
hatta daha çok foto koysunlar sıkıntı atıyor insan.
o onunla atışmış, bu onunla atışmış umurumda olmaz.
ben kimseye gönderme yapmam.
gönderme yapana da niye yaptı demem.
isteyen entel dantel foto koysun, isteyen kocasının,
isteyen oyun oynasın bana ne derim.
zaten üyelik koşulları olarak mutsuzsan mutluymuş gibi resimlerini koymayacaksın diye kural yok.

ha çok birşeylerden rahatsız oluyorsam o kişiyi silerim.
yada o mekanı terkederim.

hayatın kendisi yönetmesi zor bir alanken,
facebook için kendimi üzmem

Son düzenleme:
Evet ben de fotograflara bakmayi cok severim. Ay bu hava atiyor galiba diye de dusunmuslugum pek olmaz.

Aksine hic bir sey paylasmayan insanlar niye facebookta varlar onu anlamiyorum, sadece dikizlemek icin mi?

En azindan bir haber, sevdigin bir sarki falan paylas.

Bir yerde okumuştum facebook insanların psikolojisini bozuyor diye..
Sebep orda herkesin mutlu fotolarını gören insanlar neden ben mutsuzum
hayatım sıkıntılarla dolu herkes mutlu ben mutsuzum diye depresyona giriyormuş..
Oysa işin gerçeği şuki kimse oraya ağlarken ki resmini koymaz..,Herkes kahkaha atarken
cıvıl cıvıl anlarını paylaşıyor sadece..Bunun farkında olmak gerek.
Ben dertsiz kulun,ve problemsiz dört dörtlük evliliğin olmadığına inanıyorum

benimde esimle resimlerim var facebookta, gayette mutluyum..
gezdigimiz yerleride eklerim, hicde sakinca görmem
kimseye ne nispet icin, ne kiskandirmak icin yaparim
zaten benim mutlulugumu kiskanacak ve sorgulayacak insan bi zahmet silsin beni...

türkiyeden bi sürü akrabam var facebookta, esimin ailesi tamamen türkiyede
onlarla mutlu anlarimizi paylasmanin ne sakincasi var?
evli arkadaslarim mutlu resimlerini paylastikca ben mutlu oluyorum
ve gezdikleri yer bana fikir oluyor bir daha ki tatil günleri icin...
bi sürü arkadasim var yine türkiyede, evleniyorlar nisanlaniyorlar...
ordan paylasmasalar ben nerden görecegim o resimleri mesela...

herseye bu kadar kötü niyetle yaklasmamak gerek ve rahatsiz oluyorsaniz silin o kisileri
zor degil alt tarafi bi engel tusuna bakar...

Son düzenleme:
insanlar hep mutlu anılarını hatırlamak ister..
o yüzden onları fotoğraflarız
o fotoğrafların çekildiği gün veya an mutludur insan ..

lakin kotu anıları fotograflamayız
kimse bilmesin isteriz hasıraltı ederiz
kaldı ki paylaşmak..

ama o fotoğraflara bakıp bu insanlar kesin çok mutludur
yada mutsuz diye çıkarımlar yapmak doğru gelmiyor..

anneannemin verdiği bir tavsiye var bana
''ellerin hayatta terazin olsun bak bakalım artı eksisi hangisi fazla
ona gore ver kararını''

bakın bakalım terazinize mutluluklar mı ağır basıyor sıkıntılar mı?
yoksa bir kaç mutlu anı bize evlilikte ne kadar çok şey anlatabilir ki..

Allahıma binlerce şükür bende evimde çok çok çok mutluyum huzuru evimde kocamın yanında hissediorum ama facede evlendikten sonra resim paylaşmıorum yani bunun tam tersi olanda mutlaka vardır herkes bak desinler derdin de amaaaaaaaaaaaaaaaaan ben ayda bi giriorum o kadar hatta kapatıcam yane sıkıldım ayda bi giriorum kim evlenmiş kimin çocugu olmuş onu görüorum işte ama yok şuraya gittim yok burdan geldim yok şu marka ayakkabım var diye fotosunu çekip koymalar öf vallahi tahammül edemiorum bide herkes meraklı ıysss
ki bu dedğini kanıtlamak için faceye gerek yokki dışarda görürsün çifte kumru gibilerdir gözünün önünde yane bide evde gör sen onları:)

Yazilanlari okudumda yazmazsam olmaz tel giriyorym eksik haef yanlisi olabilir cokta uzatamiyorum 10 aydir facemin yok iyikide yok uzun zamandir vardi yaptigim bieyi yazicam gerisini pazartesi
Eski kocam beni terk ettiginde henuz beni silmediginde ben yenidendogdun yasim su bilindigi uzere cok isteyerek mucize(bebwgimin adi)oldu ve kocam bizi twek etti buraya yazdigim gibi
Bodrumda tel konusurken yakaladim baaka birine asikmis bizi ist birakti markete gidiyorum dedi ve bir xaha donmeyecek
Kizin adi su diye bi eklenti cok uzgunum gibi bi yazi yazmistim cok net hatirlamiyorum herkez bi sok yuzlerce yorum aldi ama okumadim cok uzulmustum simdi kemdimi neden bu kadar ezmisim diyorum
Tel zor oluyor iyi anlatamadim
Ilk aklima gelen bu oldu

Benimde eşimle çok mutlu fotoğraflarım var ama facede yayınlamıyorum
Desinler meraklısı insanlara uyuz olurum mutuyum aşkımla şurdayız şunu yedik bunu kustuk demek bana çok mutluyuz gibi inandırıcı gelmiyor
her evlilikte problemler olur büyük yada küçük eğer yoksa o zaman bişeyler ters gidiyor demektir

Bu konuya evlılık olarak bakamam ama genel olarak ben de sızın gb dusunuyorum :

sosyal paylasım sıtelerınde herkes cok mutlu , güzel , cool , sosyal hayat para ohh ..
Herkesın elinde ıponeler , son moda cantalar
Hele su yer bıldırımleri , x surda x burda vs..

Bunları gorunce allah allah ben mi cok eksik hayatı kaçıran bırıyım dıye dusunuyorum acıkcası.
Bu sızın acınızdan evlılık olarak yansımış.

Ama hayat o resımler kadar parlak değil malesef
yanı oyle olmadıgını umuyorum yoksa ben gercekten hayatı kacırıyorum demek tir.

facede olup hiç bir paylaşımda bulunmayan kişilere aksine gıcık olurum ne amaçlı orda olduklarını merak ederim çünkü adı üstünde sosyal paylaşım sitesi zaten arkadaş listemde sevdiğim kişiler yer almakta onlarında resimlerine bakmak diğer duygu düşünce ve paylaşımlarını okumak dinlemek bana keyif veriyor...

ben hiç face kullanmadım evlendikten sonra eşime rica ettim kapattırdım.orası bana cok sahte geliyo.cok yakın insanlar cevremde bana yetiyo.yüzlerce arkadasımın olmasına gerek yok.bana vakit kaybı geliyo orda takılmak.onu yerine eşinizle mısır patlatıp film izleyin cocuklarınızla vakit gecirin derim ben...

bazilarida ayy kocamin bana aldigi 40. canta diye aldigi her seyi facede paylasanlar
bilmesek inanicaz halbuki kocasi calismiyor evde issiz. kendisi calisiyor kendisi aliyor
kocasinin uzerinden hava atiyor millete. sonrada en yakin arkadasina kocasinin iktidarsiz oldugunu soyluyor

benimde mutlu sayılabilecek bir evliliğim var. eşimle de 2-3 fotom var facede.. geçen gün bi arkadaşım siz neden resimlerinizi koymuyosunuz , bi anlaşmalık mı var demişti :) "yoo malzeme vermek istemiyorum" dedim.

bi arkadaşımın da 800'e yakın fotosu var. pazara gitse dahi yazar.
bi de üni. den bi tanıdığım vardı. beni eklemiş. kabul ettim etmez olaydım. hergün görgüüzlüğün dibine vuruyor.
ehliyet almış fotosunu koyar, şal almış fotosunu koyar,oğlu yemek yemiş fotosunu koyar,yemek yapmış fotosunu koyar..

rahatsız olanlar neden face kullanıyor,adı üstünde paylaşım sitesi.isteyen istediğini paylaşır

Facebookta hangi arkadaşımı gördüysem, müthiş zengin insanlarla evlenmişler,
maddi hiçbir sıkıntıları yok, balayına dünyayı gezmişler
sürekli mekanlarda, evlerde arkadaşlarınla yemekler vs vs
ama hangisiyle konuşuyorsam hep bir problem var evliliklerinde..
hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değilmiş bunu anlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…