Firuze zayifliyor....

Tamam canım şimdi alıyorum randevuyu

Baktım ama bulamadım. Mhrs ile randevu alırım diye düşünmüştüm. Yaa devlet hastanesinden alicam randevuyu. Özel diyetisyen 80 tl veremem o kadar. Devlette ki de çok iyiymiş. Herkese aynı listeyi vermiyorum diye duydum denemek fayda var. Ama randevu alamadım nasıl randevu alınıyor onu bilmiyirum

senle anlaşma yapalım;gel sen bu pazartesi al şu randevuyu : )

Yaa randevu yla olsa şimdi alırdım. Gidenlere bi sormam lazım nasıl gidiliyor. devlet hastanesi randevu alma bölümünde diyetisyen yok. Muhtemelen başka bi doktorun sevki ile gidiliyor. Bunun için de ya psikiyatrdan yada dahiliye den randevu almak gerek. Pazartesi olmaz bu iş çünkü 5ekada isteyim cuma günü boş günüm. O zamana kadar alamam

pazartesiye degil pazartesi günü randevu almayı hallet demek istemiştim : ) tamam canım haftaya sen halledersin bu işi

Merhaba
Bi hafta sonuna daha erdik. Ama ben değerlendiremiyorum güzelim hafta sonlarini.
Yaklaşık 76 kg oldum günlük yiyorum yiyorum abur cubur pilav ekmek vs yenmeyecegini ,zararlı olduğunu, bana kilo yapacağını bile bile yiyorum. Yerken bile mutlu değilim aslında ama neden bunu kendime yapıyorum bilmiyorum. Tek kelimeyle stres ve psikolojik boşluk. Günlüğüm de hep şikayet günlüğü gibi oldu ...madem şikayet ediyosun çözümün bir parçası ol benim hayat görüşumu yansıtır aslında. Ama diyet konusunda niye böyleyim niye hep şikayet hiç icraat yok.
???Madem kilo almayi istemiyorsun madem bu halinden şikayetçisin napman gerektiğini biliyorsun.
Yaaa biliyorum ama gel gör ki uygulama ole kolay olmuyo. Kilo almanın sebeplerini, nelerin faydali nelerin zararlı olduğunu bilimsel gerçeklerle biliyorum aslında. Bununla ilgili çok kitap okudum.ama teori ve pratik aynı şeyler değil. Bilmek ve yapmak aynı değil.

Sevgili günlüğüm

Geçenlerde bi yazı okudum hani hep hızla zayiflatan diyetler hızla da şişmanlatir diye biliriz ya bunun bilimsel olarak yanlış olduğu ispatlanmis yani yavaş verilen kilolar da hızlı verilen kilolar da aynı hızla tekrar alınabiliyomus araştırmada ilgimi çeken yön ise hızla zayiflama nin kişiyi daha çok motive ettiği ve diyetin surdurulebilirligini artırdığı yönünde. Ben de bu bilgiyi kullanarak pazartesieen cumaya kadar 5te 5 diyetini yapmaya karar verdim bu kez uygulamaya geçiyorum hadi bismillah

Diyet yaparken hızlı kilo vermenin, kaybedilen kiloları daha çabuk almaya yol açacağı görüşünün doğru olmadığı ortaya çıktı.

Avustralya'da bilim adamlarının araştırması, yavaş ve istikrarlı kilo verenlerin de hızlı zayıflayanlar gibi ilerde kaybettikleri kiloları aynı şekilde geri alabildiği sonucuna vardı. 200 obezin katıldığı araştırmada, gönüllüler 12 haftalık hızlı ve 36 haftalık yavaş kilo verme programına tabi tutuldu. Yavaş kilo verme programına katılanların kilolarının yüzde 12,5'ni kaybettiği belirlendi.3 YIL SONRA HEPSİ AYNI ORANDA GERİ ALDI

Hızlı kilo verme programına katılanların ise yüzde 12,5'ten daha fazla kilo kaybettiği ancak 3 yıl sonra her iki gruptakilerin verdikleri kiloların yüzde 71'ini geri aldığı görüldü. Ayrıca hızlı kilo verenlerin amaçlarına daha çabuk ulaştığı da belirtildi.

Araştırmaya imza atanlardan Diyetisyen Katrina Purcell, dünya genelinde obezite tedavisinde yavaş ve istikrarlı kilo kaybının önerildiğini, hızlı kilo kaybının verilen kiloların daha çabuk alınmasına yol açtığının düşünüldüğünü ancak sonuçların bunun aksini gösterdiğini vurguladı.

Bu durumun hızlı kilo vermede uygulanan çok düşük kalorili diyetin daha fazla tokluk sağlamasından ve sınırlı yiyeceğin vücuttaki yağların yakımını artırmasından kaynakladığını belirten bilim adamları, ayrıca çabuk kilo vermenin kişileri diyete bağlı kalınması konusunda motive ederek daha iyi sonuçlar alınmasına yardım ettiğine dikkati çekti.

Işte bu haber neticesinde böyle bi karar aldım ama uzun süreli zaten yapamam 5 gunluk

Patates leri mi fırında pisirdim. Yarın için koyucam çantama. Hiç böyle bi diyet yapmadım. 5 gün disimi sıkıcam sonrasında Diyetisyenimin verdiği listeye devam edicem sağlıklı beslenmeye 72 lerle başlamak istiyorum

Ilk gün bitti yeme işi tamam. Aslında sağlıksız ama amaç disipline girmek tüm gün patates yedim közlenerek. Tuz yok pul biber ve karabiberleyip yedim

76 kg idim sabah inşallah bu diyet ise yarar da bir an önce eski kiloma dönerim 72 73 e kadar insem normal diyetime gecicem

sen yinede uzmanla yapsan keşke
yinede sağlıksızmış gibi görünüyor
bencede hızlı kilo vermenin bir sakıncası yok sağlıklı kilo verdikten sonra
ama 5 de 5 diyeti biraz sağlıksız değil mi canım

Yaaa evet sağlıksız aslında ama gerçekten bi disipline olmam gerek. Böyle bir diyetle sağlıklı beslenmenin ne kadar güzel ve besleyici olduğunu da anlıyorum. Şimdilik baş ağrısı ya da bağırsak sorunu filan yaşamadım. Isin açıkçası normalde de çok doğru beslenmiyorum peynir ekmekle gün geçiriyorum hatta hafta geçiriyorum bazen

sana akıl vermek haddim değil canım
sadece yanlış yaptığını bile biliyor olman artık gerisi teferruat
bence biraz daha motivasyon lazım sana
yakında foto eklerim nispet yaparrım sana

sana akıl vermek haddim değil canım
sadece yanlış yaptığını bile biliyor olman artık gerisi teferruat
bence biraz daha motivasyon lazım sana
yakında foto eklerim nispet yaparrım sana
Yalnız ben de çok pis gaza geldim ne açlık hissediyorum ne tatlı krizine giriyorum. Bakalım sonuç nasıl olucak bindim bi alamete bakalim. Sen ekle Fotolarini. Şu an Motivasyonum tavan.

Bugün de tamamlandı sayılır akşam yemeğim pişiyor lahana. Ve karnıbahar hasladim tüm gün sebze yedim . 5 gün geçtikten sonra eski yeme düzenime dönersem fazlasıyla kilo alırım önemli olan kilo vermek değil verilen kiloyu korumak ben de bunu yaptığım sayısız diyetlerle öğrenmiş bulunuyorum. Verdiğim kiloyu korumak için de eliptik bisiklet alicam ve her gün 20 dakikayla baslicam musait olduğum günler daha da fazla yaparak kilo vermeyi düşünüyorum. Artık uygulamaya geçtim inşallah. Yılbaşına kadar vericem fazlalıkları ayda 4 kilodan 8 kg yapar yılbaşına kadar bu iş biter bitmesi de ben burdayım ve kilolarimdan kurtulana kadar burdan ayrılmaya niyetim yok.

Yalnız ben de çok pis gaza geldim ne açlık hissediyorum ne tatlı krizine giriyorum. Bakalım sonuç nasıl olucak bindim bi alamete bakalim. Sen ekle Fotolarini. Şu an Motivasyonum tavan.
ben dün tatlı istedi canım evde biskrem vardı
yemedim adet oldum bugün ondanmış
hadi bakalım istikrar önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…