Geçim sıkıntısı yüzünden çalışmak zorundayım

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. İşi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?

önce sağlığı düşünmelisin kimseyi memnun edemessin bebeğine bişy olmasına izin verme çalışma sonuçta o bebeği tek başına yapmadıgına göre böyle tepki vermesi yersiz olmuş sen kendini düşün lütfen..

canım benim öncelikle allah yardımcın olsun fakat hamile halinle eşinn senden bunu beklemsei hiç hoş değl gerekrse gitsin 2 şte çalışsın bir şekilde halletsin sen asla asla asla çalışmamalısın kaldı k dnmzde böyle br yükümlülüğün falan da yok eşn yükümlü sen değil bence gereksiz fedakarlık yapma şu durumda kimse senden ve bebeğinden daha değerli olmamalı gerekirse tasarrufa gidin durumunuz zor olablir rabbm yardımcın olsun ama çalışmayı hiç düşünme bırak eşin br yol bulsun inan ki bu tarz fedakarlıklar asla değer görmüyor etrafımda çok gördüm bunu ben!!! yükümlülük senin değil onun kenara çekil elnden geleni yapsın ama sakın çalışma canım

çalışamayacağını uygun bir dille anlat ve bu konu kapansın olur mu canım sana bu yüzden tavır alamaz kusura bakmasın o bebeği tek başına yapmadın sonuçta allah yardımcın olsun

bir kaç ay daha dişinizi sıkın. çocuk doğunca babanne bakar o zaman çalışırsınız.

durumunuz bu kadar zorken bebeği çok erken düşünmüşsünüz ama olan olmuş artık yapacağınız tek şey bebeği sağlıklı bir şekilde doğurmayı düşünmek.

önce sağlıgını düşüneceksin tabiki bu durumda çalışma derim , eşinin soğuk konuşmasınıda anlayamadım doğrusu sana mı güvenip evlendi veya sana mı güvenipte çocuk yaptı sakın eşini bu konuda ezdirme kendini hamile olmasan fikrim başka olurdu çalışmak çok güzel bir sey evde durmakdan. Kendini yıpratma

Allah yardımcın olsun canım ama bu halde düşük tehliken varken bile iş arıyosun yaa ne diyeyim sana eşinin bunu senden istemesi bile acı verici zaten... senin taşıdığın bebeğe kavuşabilmek için herkes tüpbebek merkezlerinde sıra bekliyor canım bir zahmet bunuda eşine hatırlatıver. Hayır tavır yaptıgı işde tam istediği gibi bir iş olurda kızcagız kabul etmez sende tavır yaparsın bu ne şimdi.. canım senden bunu istemeye bile hakkı yok eeşinin senin sağlığın ve bebeğiniz önemli olan bence çalışma sevdasından vazgeç derim bennn

en nefret ettiğim erkek tipi. eşini hamile halinle çalışmaya zorluyo yuh ya. madem gucun cocuğa yetmiyo ne diye hemen çoçuk yapıyorsun. sözüm sana değil eşine arkadaşım. adam gibi arkanda durmayıp bu halinle senden iş bekliyo çalışmanı bekliyo peki sana ne verdi "kayınvalideyle birlikte yaşam". çok guzel tebrik ederim

Ters acıdan bakalım; maddi durumu iyi olmayan ve bebek bekleyen bir anne.

4 aylik hamilesiniz daha evliliginiz oturmamis, maddi durumunuz kötü.
Bu nasil bir cesaretki hemen hamile kalmissiniz.

Artik olan olmus kim ne derse desin önemli olan sizin ve bebeginizin sagligi.
Doktor yorulmayin diyorsa yorulmayacaksiniz.
Allah o bebegi verdiyse nasibinide verir.
Rizik Allahtan, siz ona dua ederek isteyin.
Allah yardimciniz olsun.

canım öncelikle Allah yardımcınız olsun. durumunuz maddi olarak zor olsa da bence bebeğini riske atmana değmez. öncelikli olan seni ve bebeğinin sağlığı. masbaşı bir iş olsa tamam ama dediğin fabrika işi hiç olmaz. evden yapabileceğin bir iş bulamaz mısın? bazen ev hanımlarına boncuk işleme işleri vs. oluyor ya. çevrene bir bakınsan. belki o tip birşey bulup ailene destek olabilirsin. Allah yar ve yardımcın olsun canım.

eşiniz bencillik ediyor siz çalışmak isteseniz eşinizin karşı çıkması lazım ayıp ediyor bence bebeğiniz sağlığınız herşeyden önemli insanlar bebek sahibi olmak için nelere katlanıyor ya bebeğinize Allah korusun bişi olursa :26: eşinize destek olmak istemeniz güzel ama hiç zamanı değil kendine güvenmeyen evlenmeseydi evi geçindirmek onun görevi bunun için size tavır yapacaksa zaten vicdanından şüphe ederim

cnmm eşinin sesi işin düzgün olmadığınadır.. sen çalışmıyorsun diye değil biliyordur senin iş sana uygun olsa çalışacağına ayrıca adamın sesi değişir tabi hamile kadının çalışıp çalışmamasına kalmış (maddi)rahatlaması kendini yetemediği için kötü hissediyordur sen üstüne alınma cnm bnm... senin çalışıp çalışmak isteyip istememenle alakalı değildir emin ol...
hamile olduğun ve alıngan olduğun için sana öyle geliyor... kendini ve bebeğinin sağlığını düşün üzme tatlı canını hereyde bir hayır vardır...

ben olsam açık açık o an ses tonun neden deişti die sorardım ... vereceği cvp a görede tepkimi koyardım

arkadaş herşeyi anlatmış zaten

sıkma canını borçlar ödenir bende bı ton borcun altına girdim.
henuz yeni evlıısn ama bebk için cok acele etmişsin.
1 sene bari çalışsaydın. bırde ustelık kayınvalıdeyle oturuyosun onun maaşı yokmu peki?

eşinin canının sıkıntısı bence maddiyat hamileliğinde verdiği değişimle yanlış anlamış olabilirsin canım onun üzerinde de çok büyük yük vardır şimdi.Allah yardımcınız olsun canım.

önce sen ve bebeğinin sağlığı canım

kocan düşünsün bunları allah korusun bebeğine birşey olsa vicdan azabı duyabilirsin...

yoksa bebeğini istemiyorlar mı?

koskoca ailede bi tek eşin mi çalışıyor

eğer öyleyse ayrı eve çıkın daha rahat edersiniz

bütün aileye bakmaktansa 2 kişi geçinmek daha mantıklı

zaten o evde huzurunda yok

ilk önce bi bebeğin sağlıcakla al kucağına sonra çalışırsın

Canım gebeligin çok erken olmuş.. Bende çalışmak zorunda kaldıgım için bebegimi kaybettim. Ki benim işim masa başı..İnan onu kaybetmenin verdigi üzüntü herşeyden daha büyük... Bu yüzden sakın o işe girme..Sonrasında çok büyük pişmanlık yaşarsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…