Arkadaşlar konu başlığı "Bir derdim var"
"derdime dert kat" değil.
pratikte söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Ama bence bunları söylemek boş.
Olan olmuş ve arkadaşımız hamile.
Şu anda hamileyim paramız yok diye konu açacak durumda olmayabilrsiniz.
Ama hayatın ne tür cilveleri olduğunu unutmayın.
kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Niçin insanları daha fazla üzüyorsunuz?
mesleği olmayabilir, parası olmayabilir. her yerde bağıyorsunuz tıpkı onun gibi onun bedeni onun kararı.
Konu sahibi arkadaşım durumunun zor olduğunu görüyorum. ama şu durumda çalışmanın doğur olmayacağı da bir gerçek.
ne yazık ki eşin ek iş bulacak bu işi çözecek. sen de durumun düzelince çalışacaksın. Zaten kayınvalidenle yaşıyormuşsun.
Biraz daha idareli davranın 2 kuruşun bile kıymetini bil evden para kazanmanın yollarını araştır. bu avon falan satışı gibi işler de yapabilirsin kayınvaliden de yardımcı olur belki.
Yalnızca kendini üzme. bu senin için çok özel bir dönem umarım sonraki günleriniz daha da güzel olur.
biz kınamıyorum
doğru, burası dert köşesi
peki biz ne yapabiliriz? maaşımızımı gönderelim?
çok zengin olsaydım gönderirdim ama benim maaşım anca yetiyor.
bebeği büyümüş olanlar belki bebek kıyafetleri falan gönderirler, veya beşik falan
başka ne yapabilirizki?
kendi zaten kendi kararlarını vermiş, ona göre hareket etmiş
ha doğru, onun bedeni, onun kararı biz zaten karışamayız ona
o zaman bi kez daha karar versin ne yapacağına dair, madem çok iyi biliyor.
biz sadece fikirlerimizi sunduk burda, hoşuna gitsede gitmesede gerçekler bunlar, en azından bundan sonra belki akıllanırda ikinci çocuğu hemen yapmaz, toparlanmayı bekler ve biraz daha düşünceli davranır.
daha geçen konusunda küfürlerin havada uçuştuğu neredeyse saç başa kavga eden kayınvalide gelini için avonda yardımcı olacak gerçekten çok mantıklı
sanıyorum düşünerek yada isteyerek hamile kalamadın.
eşinde bebek konusunda pek de hassas değil. bujiteri, oyuncakçı gibi yerlere baksan senin için daha iyi olabilir. Allah yardımcın olsun.
benimde düşük riskim vardı. dr. yatak istirhati vermişti. bende bu yüzden işimi bıraktım. şimdi geziyorum. ama yinede yorulunca hemen yatıyorum.
Sonunda anlayan birileri çıktı çok şükür. Evet isteyerek hamile kalmadım. Hatta hamile kaldığımda evli bile değildim. Şimdi herkes başlar evlenmeden verirsen böyle olur iyi olmuş gibisinden laf sokmaya. Ama artık ona da susuyorum. Sırf bebeğe kıyamadığımız için kaçtık. Bir süre birlikte otururuz sonra ayrı eve çıkarız diye düşünmüştük eşimle. Ama ailesi çok yaman çıktı. Asla ayrı eve yollamam oğlumu diyip duruyorlar. Bu kadar sıkıntının stresin içinde sağlıklı bi hamilelik de geçiremiyorum. Şuan kızanlar azarlar gibi cevap verenler haklılar mı bilmiyorum ama hamilelikten olsa gerek ağlayarak okuyorum cevaplarını. Belki bi teselli olur diye soruyorum, çünkü başka bi şehirdeyim, ve dertleşebileceğim kimsem yok. Ve burada sorduğum sorularda hep keşke diyorum, keşke yine içime atmayı tercih etseydim...
Durumumu göze alarak lütfen büyük konuşmayın... Bende yaşadığım ne varsa büyük konuştuğum için yaşıyorum...
görümcen çalışsa ?
arkadaşım sen zaten yanlış yaptığının farkındasın. her şey insanlar için insanoğlunun başına her şey gelir. tabiiki annesin ben de biliyorum içinde bir can taşımanın ne demek olduğunu kıyamaman doğurmak istemen çok doğal. amaşimdioturacaksın bu bebek için her şeyinasıl işyi hale getirebilirim onu nasıl daha mutlu bir çocuk olarak yetiştirebilirim bunu düşünücaksin. bir kere kv.ile aslahır güre girmeyeceksin. ne derse sus içindeki cana sarıl. çünkü şu sıra ona muhtaçsın gibi duruyor. rezillik hem sana hem bebeğine zarar verir. bebek hayırlısı ile doğsun sen de çalışırsın (annenin durumunu bilmiyorum bebeğe bakabilir mi) hayatınızı kurarsınız inşallah.
Sonunda anlayan birileri çıktı çok şükür. Evet isteyerek hamile kalmadım. Hatta hamile kaldığımda evli bile değildim. Şimdi herkes başlar evlenmeden verirsen böyle olur iyi olmuş gibisinden laf sokmaya. Ama artık ona da susuyorum. Sırf bebeğe kıyamadığımız için kaçtık. Bir süre birlikte otururuz sonra ayrı eve çıkarız diye düşünmüştük eşimle. Ama ailesi çok yaman çıktı. Asla ayrı eve yollamam oğlumu diyip duruyorlar. Bu kadar sıkıntının stresin içinde sağlıklı bi hamilelik de geçiremiyorum. Şuan kızanlar azarlar gibi cevap verenler haklılar mı bilmiyorum ama hamilelikten olsa gerek ağlayarak okuyorum cevaplarını. Belki bi teselli olur diye soruyorum, çünkü başka bi şehirdeyim, ve dertleşebileceğim kimsem yok. Ve burada sorduğum sorularda hep keşke diyorum, keşke yine içime atmayı tercih etseydim...
Durumumu göze alarak lütfen büyük konuşmayın... Bende yaşadığım ne varsa büyük konuştuğum için yaşıyorum...
Okulu yeni bitti. Çalışmaya başladı. Birinin aracılığıyla hemen iş buldu. Yalnız şöyle bir sorun var, çalıştığını bankaya atacakmış. Yani eve katkıda bulunmak için değil kendisi için çalışıyor.
Evlenmeden önce neler yaptığınız bizi ilgilendirmez, sizi neden yargılayalım. Kendinize haksızlık etmeyin, madem birşeyler yaşadınız arkasında durun.
Sizin yaşadıklarınız bizim kafamızda oturmadığı icin yorumlarımız size iğreti gelebilir, aşırı gelebilir. Herşeyi tane tane anlatsanız, sebeplerini ve sonuçlarını yazsanız daha güzel değerlendirebiliriz.
Okulu yeni bitti. Çalışmaya başladı. Birinin aracılığıyla hemen iş buldu. Yalnız şöyle bir sorun var, çalıştığını bankaya atacakmış. Yani eve katkıda bulunmak için değil kendisi için çalışıyor.
Ne bileyim, böyle şeyler normal karşılanmıyor. Yine tepki almak istemediğim için doğrusunu anlatamadım başta. Ama aldığım tepkilerden sonra onu da kaldırabilirmişim diye düşündüm. Bilsem böyle olacağını baştan herşeyi anlatırdım...
Keşke yazsaydın ama olan oldu artık. Yaşadıkların kolay şeyler değil, ailenden de uzaksın, hiç tanımadığın insanların arasına düştün ve bu kadar tepkili olman doğal. Diyorum ya evlenmişsin, önceden ilişkiye girip girmemek senin bileceğin iş, sen yaptığının arkasında durup bebeği doğurmaya karar vermişsin, bu senin güclü bir insan olduğunu gösterir.
Forumdakileri öcü gibi görme :) Herkes sana yardımcı olmak ister fakat işin iç yüzünü bilmediğimiz icin yorumlarımız havada kalabilir, seni üzebilir.
Dedim ya bilsem böyle olacağını baştan anlatırdım herşeyi...
Ne güzel ki yaptığın hatanın farkında olup bebeğine kıymamışsın. Evlenmişsin. Canım kaynanan bir süre daha oğlumdan ayrılamam der. Ama sen sürekli o evde rahat hissedemediğini belirt. Bebeğin doğduktan sonra toparlanırsınız inşallah. Ayrı eve de çıkarsın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?