4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. İşi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
eşiniz bencillik ediyor siz çalışmak isteseniz eşinizin karşı çıkması lazım ayıp ediyor bence bebeğiniz sağlığınız herşeyden önemliinsanlar bebek sahibi olmak için nelere katlanıyor ya bebeğinize Allah korusun bişi olursa :26: eşinize destek olmak istemeniz güzel ama hiç zamanı değil kendine güvenmeyen evlenmeseydi evi geçindirmek onun görevi bunun için size tavır yapacaksa zaten vicdanından şüphe ederim
her gelen bebek rızkıyla gelır.eve bereket getırır.tabıkı çalısma saglık problemın var.esınınde anlayıslı olması lazım.evlenırken herseyı hesap edecektı.
ayy bulursanız bana da haber berin
çünkü mutlu bi evliliğim var ailelerle de sorunumuz yok
2 sene de oldu evliliğim ama ben hala korunuyorum
neden acaba ?
çocuğuma iyi bi gelecek sağlamak için memeurluk sınavına hazırlanıyorum da ondan
------
birisi de kalkmış gereksiz insan demiş
yahu ne diyecektim
çalışma dedim zaten ama yine her zaman ki karşı tarafa suç atıldığı için ( ne biçim kocan var sana ayrı ev açamamış maaşı düşük diyince ) yazmadan geçemedim
ben evlenirken kimse benim gözümü bağlamadı
herşeyi gördüm evlendim neyin ne olduğu biliyordum
bilerek evet diyorsunuz herşeye boyun eğiyorsunuz sesinizi çıkaramıyorsunuz aynı evde yaşamayı kabul ediyorsunuz kocanıza ses çıkaramıyorsunuz
sonra da bizden
ahh kardeş ne biçim bi ailedesin anı evde yaşıyorsun kaynana görümce zaten fena vah vahh
eşinde desen fakir sana bile bakamıyor bi de seni hamile bırakıyor ! tüh tühh dememizi bekliyorsunuz
en azından birileri okur da yazdıklarımızı belki aklının bi köşesinde yer eder ona göre davranır
konuyu açmanız da ki amaç kocanıza burda saydırıp sinirinizi çıkartıp akşama da kocanıza güler yüz gösterebilmek için anlaşıldı
Eşiniz biraz rahatlarız diye düşünmüştür olmadığını duyunca ondan suratı düşmüştür.Ya gerçekten hayat çok zor parayla saadet olmaz denirdi eskiden ama şimdi elin cüzdandan çıkmıyor napsın adam bunalmıştır.Çocuk evet taşlar yerine oturunca düşünseydiniz güzel olurdu ama yapılcak bir şey yok bu saatten sonra, sizin ve bebeğin sağlığı herşeyden önemli
el beceriniz varsa internetten falan araştırsanız salon takımları falan yapıyorlar kasnakla tutkalla, perde akseseuarları, takı hediyelik eşya 3_5 ev geçindirmez ama bir harçlık olur.Allah yardımcınız olsun.
her gelen bebek rızkıyla gelır.eve bereket getırır.tabıkı çalısma saglık problemın var.esınınde anlayıslı olması lazım.evlenırken herseyı hesap edecektı.
Canım Türkiyemde hala bu zihniyet devam ediyor ya pes diyorum.
Ben çocukları çok severim,20 tane doğurayım,nasılsa rabbim rızkını verir???????????
Canım Türkiyemde hala bu zihniyet devam ediyor ya pes diyorum.
Ben çocukları çok severim,20 tane doğurayım,nasılsa rabbim rızkını verir???????????
her gelen bebek rızkıyla geliyorsa neden bi sürü sokak çocuğu var?
hadi onları geçtik, anneleri babaları terketmiş diyelim
peki o çok çocuklu fakir ailelere, karton kutuda yaşayanlara ne diyelim?
Yahu arkadaşlar kimseye niye hemen çocuk yaptın diye hesap sorma hakkını verdiğimi düşünmüyorum. Herkes kendi yaşadıklarını bilir. Böyle oldu sonuçta dimi! Bende oturup düşünürdüm çocuk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye. Ben şu durumda ne yapmalıyım diye soru soruyorum burda, sağolsun biçok kişi bana çözüm göstermeye çalışırken bazı çokbilmiş bayanlar suçlu arama derdinde laf sokma derdinde. Böyle yapıp moral bozun diye soru sormuyor insanlar burada. Biraz duyarlı olamıyorsanız burada cevap vermek için yormayın lütfen kendinizi. Ben şuraya gelen cevaplara teşekkür edeyim diye giriyorum ama taşlamalardan fırsat bulup da yazamıyorum!
malesef artık böyle şekerim, kk da yeni trend bu..
herkes birilerinin hayatına laf ediyor yardım isteyen zaten üzgün olan dahada moralini bozuyor daha kötü oluıyor..
çoğu kişide konu açtığına bin pişman..
Bol bol dua et canım mübarek 3 aylarda rabbim dermanını verir inşallah..
Arkadaşlar konu başlığı "Bir derdim var"
"derdime dert kat" değil.
pratikte söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Ama bence bunları söylemek boş.
Olan olmuş ve arkadaşımız hamile.
Şu anda hamileyim paramız yok diye konu açacak durumda olmayabilrsiniz.
Ama hayatın ne tür cilveleri olduğunu unutmayın.
kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Niçin insanları daha fazla üzüyorsunuz?
mesleği olmayabilir, parası olmayabilir. her yerde bağıyorsunuz tıpkı onun gibi onun bedeni onun kararı.
Konu sahibi arkadaşım durumunun zor olduğunu görüyorum. ama şu durumda çalışmanın doğur olmayacağı da bir gerçek.
ne yazık ki eşin ek iş bulacak bu işi çözecek. sen de durumun düzelince çalışacaksın. Zaten kayınvalidenle yaşıyormuşsun.
Biraz daha idareli davranın 2 kuruşun bile kıymetini bil evden para kazanmanın yollarını araştır. bu avon falan satışı gibi işler de yapabilirsin kayınvaliden de yardımcı olur belki.Yalnızca kendini üzme. bu senin için çok özel bir dönem umarım sonraki günleriniz daha da güzel olur.
Arkadaşlar konu başlığı "Bir derdim var"
"derdime dert kat" değil.
pratikte söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Ama bence bunları söylemek boş.
Olan olmuş ve arkadaşımız hamile.
Şu anda hamileyim paramız yok diye konu açacak durumda olmayabilrsiniz.
Ama hayatın ne tür cilveleri olduğunu unutmayın.
kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Niçin insanları daha fazla üzüyorsunuz?
mesleği olmayabilir, parası olmayabilir. her yerde bağıyorsunuz tıpkı onun gibi onun bedeni onun kararı.
Konu sahibi arkadaşım durumunun zor olduğunu görüyorum. ama şu durumda çalışmanın doğur olmayacağı da bir gerçek.
ne yazık ki eşin ek iş bulacak bu işi çözecek. sen de durumun düzelince çalışacaksın. Zaten kayınvalidenle yaşıyormuşsun.
Biraz daha idareli davranın 2 kuruşun bile kıymetini bil evden para kazanmanın yollarını araştır. bu avon falan satışı gibi işler de yapabilirsin kayınvaliden de yardımcı olur belki.
Yalnızca kendini üzme. bu senin için çok özel bir dönem umarım sonraki günleriniz daha da güzel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?