Geçim sıkıntısı yüzünden çalışmak zorundayım

Eşiniz biraz rahatlarız diye düşünmüştür olmadığını duyunca ondan suratı düşmüştür.Ya gerçekten hayat çok zor parayla saadet olmaz denirdi eskiden ama şimdi elin cüzdandan çıkmıyor napsın adam bunalmıştır.Çocuk evet taşlar yerine oturunca düşünseydiniz güzel olurdu ama yapılcak bir şey yok bu saatten sonra, sizin ve bebeğin sağlığı herşeyden önemli

el beceriniz varsa internetten falan araştırsanız salon takımları falan yapıyorlar kasnakla tutkalla, perde akseseuarları, takı hediyelik eşya 3_5 ev geçindirmez ama bir harçlık olur.Allah yardımcınız olsun.

Ya kızlar olanla ölmüşe çare yok demişler hamile kalmış evet bebek erken olmuş ama yapacak bişey varmı_? Şimdi canım evde çalışmanı öneririm hem yorulmazsın hem istediğin zaman kalkar yürürsün rahatlarsın,elinden öyle bişeyler geliyosa tabi; incik boncuk yap yani bileklik, yüzük ,kolye, gibi onu pazara falan gönder satsınlar, dantel oya falan yap pazara gönder satsınlar yada kaynanan gelin adaylarının evine misafirliğe gitme bahanesiyle gider gösterir gösterir satar, yada güne falan gidiyosa giderken çanta içinde götürür gösterir...Yok elimden öyle bişeyler gelmez dersen evde çalışma imkanları çok çoğaldı, evde çağrı merkezi olarak çalış, int araştır evde çağrı merkezi olarak ev hanımlarına iş imkanı sunuyolar... Bebeğine iyi bak onu çok isteyen ama bulamayan var 20 yılını hastanelerde senin karnındakini bulma umuduyla gidenler var.... Allah kolaylık versin Allaha emanet.....

sakın bu dönemleri üzgün ve stresli olarak geçirme.hiç hamilelik geçirmedim fakat aldığım eğitinlerden,okuduklarımdan biliyorum.çünkü karnındaki bebek senin yaşadığın en ufak olumlu ya da olumsuz bir şeyi hemen hisseder.sen bebeğinle güzel vakit geçirmeye çalış.çok da kafana takma para mevzuunu.muhakkak sıkıntı çekeceksiniz,daralacağınız günler olacak fakat çoğu insan zorluklarla büyüdü.o çocukta rızkıyla gelecektir zaten er ya da geç .arkadaşların dediği gibi evde yapabileceğin işler araştırabilirsin bulamazsanda çok sıkıntı değil.yeterki sen kendini strese sokma.bebeğin doğduğunda yaşayabileceğin güzellikleri düşün...

Düşük riskin varsa çalışma..Bebeğini kaybedebilirsin..Ben de tüm hamileliğim boyunca yatmak zorunda kalmıştım..Her hamilelik öyle laylaylom geçmiyor malesef...Eşin 2. bir iş bulup çalışmalı..Bebeğin doğduktan sonra çalışman en mantıklısı..

Hamileliğinde düşük riski olan ve dr.tarafından yatması önerilen bir hamileden çalışması istenmez arkadaşlar....

Geçmiş olsun Canım
Senin ayrılma isteğin keyfi değil, sağlıkla ilgili bir durum. Bence de doktor dinlenmen gerek derken çalışmayı devam etmek hata olur, Allah korusun bebeğine ve sana zararı olabilir.
Allah mutlaka bir geçim rahatlığı verir , bence işten ayrıl ve kararını eşine bildir. Sonra yine çalışırsın girersin bir işe. fakat bu durumda çalışmayı devam edip kötü birşey olursa " keşke ayrılsaydım "dersin,

En basta saglıgın söz konusu. Hamileligin riskli oldugu icin calısmanı dogru bulmuyorum. Evet gecim sıkıntısı cekiyorsunuz ama bugüne kadar nasıl geldiyseniz biraz daha sabredin. Sonucta karnında bebegini tasıyorsun. Bir anne icin evladını kaybetmek cok zordur. O yüzden calısma isini biraz daha ertele derim. Hayırlısı olsun hakkınızda.

niye hamile kaldın o zaman?

bence konu sahibesi gerçekten çalışmayı düşünmüyordu (bebeğini gerçekten düşünüyorsa), sadece blöf yaptı, eşide bunu büyük ihtimal anladı o yüzden tepki vermedi, nasıl olsa çalışmıycak diye

her gelen bebek rızkıyla gelır.eve bereket getırır.tabıkı çalısma saglık problemın var.esınınde anlayıslı olması lazım.evlenırken herseyı hesap edecektı.

her gelen bebek rızkıyla geliyorsa neden bi sürü sokak çocuğu var?
hadi onları geçtik, anneleri babaları terketmiş diyelim
peki o çok çocuklu fakir ailelere, karton kutuda yaşayanlara ne diyelim?

sen yine iyisin, ben neredeyse 5 yıllık evliyim ve hala korunuyorum
avukatlık ofisi açana kadarda korunacam

en azından biliyorum ki yarın öbürgün, kızlar ben hamileyim, eşimin maaşı bize yetmiyo, napacam diye konu açmam diye düşünüyorum

Son düzenleme:

anladığım kadarıyla mesleği falanda yok
acaba el işi falan biliyomu
oya falan, patik, havlu kenarları

her gelen bebek rızkıyla gelır.eve bereket getırır.tabıkı çalısma saglık problemın var.esınınde anlayıslı olması lazım.evlenırken herseyı hesap edecektı.

Canım Türkiyemde hala bu zihniyet devam ediyor ya pes diyorum.

Ben çocukları çok severim,20 tane doğurayım,nasılsa rabbim rızkını verir???????????

Ben çocukları çok severim,20 tane doğurayım,nasılsa rabbim rızkını verir???????????

bide diyor ya kocası için :'' evlenirken herşeyi hesap edecekti''.
he yaa, bi tek erkek hesap edicekti, kadın kıt ya, aklı basmıyor

daha çok şey dicemde banlanırım diye çekiniyorum

Son düzenleme:

her gelen bebek rızkıyla geliyorsa neden bi sürü sokak çocuğu var?
hadi onları geçtik, anneleri babaları terketmiş diyelim
peki o çok çocuklu fakir ailelere, karton kutuda yaşayanlara ne diyelim?

Sokakta cok ac cocuk var cünkü:

Tevekkül yok, tedbir yok, sükür yok.

Çünkü tembellik var.

Çünkü zenginlerin bir gözü kapalı.

Bunlari 1sen arkadasimiz baska biryerde yazmis.
Ne kadarda güzel yazmiş, ne kadarda dogru yazmis.

Seni tebrik ediyorum ve katiliyorum canim benim.

malesef artık böyle şekerim, kk da yeni trend bu..
herkes birilerinin hayatına laf ediyor yardım isteyen zaten üzgün olan dahada moralini bozuyor daha kötü oluıyor..
çoğu kişide konu açtığına bin pişman..
Bol bol dua et canım mübarek 3 aylarda rabbim dermanını verir inşallah..

dua etmekte bir sakıncası yok
ama gerçekçide olmak lazım.

Arkadaşlar konu başlığı "Bir derdim var"
"derdime dert kat" değil.
pratikte söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Ama bence bunları söylemek boş.
Olan olmuş ve arkadaşımız hamile.
Şu anda hamileyim paramız yok diye konu açacak durumda olmayabilrsiniz.
Ama hayatın ne tür cilveleri olduğunu unutmayın.
kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Niçin insanları daha fazla üzüyorsunuz?
mesleği olmayabilir, parası olmayabilir. her yerde bağıyorsunuz tıpkı onun gibi onun bedeni onun kararı.

Konu sahibi arkadaşım durumunun zor olduğunu görüyorum. ama şu durumda çalışmanın doğur olmayacağı da bir gerçek.
ne yazık ki eşin ek iş bulacak bu işi çözecek. sen de durumun düzelince çalışacaksın. Zaten kayınvalidenle yaşıyormuşsun.
Biraz daha idareli davranın 2 kuruşun bile kıymetini bil evden para kazanmanın yollarını araştır. bu avon falan satışı gibi işler de yapabilirsin kayınvaliden de yardımcı olur belki.
Yalnızca kendini üzme. bu senin için çok özel bir dönem umarım sonraki günleriniz daha da güzel olur.

daha geçen konusunda küfürlerin havada uçuştuğu neredeyse saç başa kavga eden kayınvalide gelini için avonda yardımcı olacak gerçekten çok mantıklı

biz kınamıyorum
doğru, burası dert köşesi
peki biz ne yapabiliriz? maaşımızımı gönderelim?
çok zengin olsaydım gönderirdim ama benim maaşım anca yetiyor.
bebeği büyümüş olanlar belki bebek kıyafetleri falan gönderirler, veya beşik falan
başka ne yapabilirizki?
kendi zaten kendi kararlarını vermiş, ona göre hareket etmiş

ha doğru, onun bedeni, onun kararı biz zaten karışamayız ona
o zaman bi kez daha karar versin ne yapacağına dair, madem çok iyi biliyor.
biz sadece fikirlerimizi sunduk burda, hoşuna gitsede gitmesede gerçekler bunlar, en azından bundan sonra belki akıllanırda ikinci çocuğu hemen yapmaz, toparlanmayı bekler ve biraz daha düşünceli davranır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…