Geçim sıkıntısı yüzünden çalışmak zorundayım

her gelen bebek rızkıyla gelır.eve bereket getırır.tabıkı çalısma saglık problemın var.esınınde anlayıslı olması lazım.evlenırken herseyı hesap edecektı.

Kimse size laf sokma niyetinde değil. Sizi tanımıyoruz, bir garezimiz, geçmişten gelen bir husumetiniz yok.

Başınıza örmüşsünüz çorabı sonra gelip nasıl çözerim diyorsunuz, ah vahlı yorumlar gelmeyince de başlıyorsunuz hakaret etmeye.

Ben de geçim sıkıntısı yüzünden çalışmak zorundayım...
Kimse ben böyle nette keyif yaparken evimin faturalarını,market alışverişlerimi ödemiyor?
Cidden yoksa bu masrafları karşılayan bir kurum var da benim mi haberim yok acep?
Şu konuyu bir araştırayım ben...

ayy bulursanız bana da haber berin

çünkü mutlu bi evliliğim var ailelerle de sorunumuz yok

2 sene de oldu evliliğim ama ben hala korunuyorum

neden acaba ?

çocuğuma iyi bi gelecek sağlamak için memeurluk sınavına hazırlanıyorum da ondan

------

birisi de kalkmış gereksiz insan demiş

yahu ne diyecektim

çalışma dedim zaten ama yine her zaman ki karşı tarafa suç atıldığı için ( ne biçim kocan var sana ayrı ev açamamış maaşı düşük diyince ) yazmadan geçemedim

ben evlenirken kimse benim gözümü bağlamadı

herşeyi gördüm evlendim neyin ne olduğu biliyordum

bilerek evet diyorsunuz herşeye boyun eğiyorsunuz sesinizi çıkaramıyorsunuz aynı evde yaşamayı kabul ediyorsunuz kocanıza ses çıkaramıyorsunuz

sonra da bizden

ahh kardeş ne biçim bi ailedesin anı evde yaşıyorsun kaynana görümce zaten fena vah vahh

eşinde desen fakir sana bile bakamıyor bi de seni hamile bırakıyor ! tüh tühh dememizi bekliyorsunuz

en azından birileri okur da yazdıklarımızı belki aklının bi köşesinde yer eder ona göre davranır

konuyu açmanız da ki amaç kocanıza burda saydırıp sinirinizi çıkartıp akşama da kocanıza güler yüz gösterebilmek için anlaşıldı

sanıyorum düşünerek yada isteyerek hamile kalamadın.

eşinde bebek konusunda pek de hassas değil. bujiteri, oyuncakçı gibi yerlere baksan senin için daha iyi olabilir. Allah yardımcın olsun.
benimde düşük riskim vardı. dr. yatak istirhati vermişti. bende bu yüzden işimi bıraktım. şimdi geziyorum. ama yinede yorulunca hemen yatıyorum.

Çoğu yazılana katılıyorum.Kaç yaşındasın bilemiyorum ama bebek kararı cidden çok erken olmuş.
Neyse,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Yalnız...Çalışmak senin için bir kurtuluş olabilir.Çalışma fikrine kendini alıştır bence.
Evet bu kadar mesaili bir iş,hamile iken zor ama işe girme "şansını" hepten tepme bence.
Hep hamile kalmayacaksın,hep bebekli de kalmayacaksın.Çocuğun büyüyecek,daha önünde uzun yıllar olacak inşallah.
Çalışırsan hem şimdilik evden uzaklaşmış olursun hem de ileride ayrı eve çıkma ihtimalin olur.

keşke korunsaydın bu kadar erken hamile kalmasaydın sana da yazık o masum bebeğe de...bence kim ne derse desin şu durumda çalışman imkansız eşine de ki benim çalışmam demek bebeğimi gözden çıkarmam demek ve ben bebeğimi kaybetmek istemiyorum...adama bak ya madem çalışmanı istiyor bebek yapmasaymış sahip çıksaymış kendine

Bu hem eşine saygısızlıktır, hem de evliliğine zarar verir.

Çocuk sahibi olmak nasıl iki kişilik bir kararsa, korunmak da öyledir.

Bu hem eşine saygısızlıktır, hem de evliliğine zarar verir.

Çocuk sahibi olmak nasıl iki kişilik bir kararsa, korunmak da öyledir.

evet normal şartlarda sevgi saygı huzur olan evlilikler için yerden göğe kadar haklısın ama ben o cümlemi

" adam sürekli yeyip içip .ıçıp yatıyosun git çalış deyip duruyo, eline 1 kuruş vermiyo, bulduğu işlerde az maaşlıymış diye ağız burun kıvırıp acayip ağır işlere göndermeye çalışıyo ve bu öküz afedersiniz bi şeyine sahip çıkamayıp kızı 2.ye hamile bırakıyo, 1 çocuğu var kızın anneleri destek çıkmasa açlıktan ölürdü o çocukta adamda babalık namına hiçbi icraat yok anca itip kakıyo kız gitti bebeği aldırdı "

bi arkadaş yazmış arkadaşının başına gelen bi olayı paylaştı bu yazı için söyledim

canım işine karışmak gibi olmasın ama madem bu kadar maddi sıkıntın var neden hemen hamile kaldın bunun cefasını yine sen çekeceksin yazık değil mi sana bebeğe?

Ay pardon Konunun içine konu girmiş.

Haklısın, kocalık görevini yapmayan adamdan babalık beklemek hata olur.

bugün soğuk konuşur yarın geçer takma bunu sen çocuğunu ve sağlığını düşün canım, geçmişe bakıp keşke deme , üzme kendini.. hamilleliğin tadını çıkar

eşinizi anlayışla karşılayın bence. sizde hamile olduğunuz için duygusalsınız oda etkilemiş sizi. eşinizi de maalesef en büyük problem olan geçim sıkıntısı bunaltmış belli yoksa hiç kimse hele hele hamileyken eşinin çalışmasını istemez. olsun inşallah hayırlısıyla bugünlerde geçer allahım sağlık sıhhat versin

bu hızla bebek yapanlara hiç bir şey diyemiyorum.yeni evlilik belli ki borç var ama neyse bu konuda konuşmayalım.
eşinize destek olmalısınız evet tavrı çok yanlış olmuş.siz evde çalışabileceğiniz iş bakın.nikah şekeri yapın el işi yapın vs evde de para kazanılabilir.hem kaynananızda o işi yapar daha rahat edersiniz.

Size verebileceğim tek cevap eğer çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek istiyorsan ağır işlerde çalışma. Bunun dışında yapılacak pek birşey yok. Ayrıca diğer arkadaşla katılıyorum. Tamam, çocuk rızkıyla gelir ama Allah akıl fikir vermiş, gelen belli giden belli. Eşinizin tutumu, onun ailesinin yanında kalmanız... Bunlar hep belli.

Akrabamızın gelini bana her fırsatta "bak ben ikinciye yapıyorum sen hala yerinde say" gibi laflar etsede ne zaman görüşsek "geçinemiyoruz, maddiyattan eşimin psikolojisi bozuldu, çocukla bile ilgilenmiyor" tarzı konuşmalar yapıyor. İkinci çocuğu yaptı diye ona göre o akıllı. Bense biraz ince düşündüğüm için akılsızım sanırım.

Bu ifadedeki insanlar kim yasmin?
Tanıyor muyuz biliyor muyuz kk eşrafından mıdır ?
Yoksa öyle konu sahibine şirin görüneyim telaşesi midir?

Hayatım boyunca kimseye yalakalık yapmak için tek bir söz söylemedim ayrıca bu arkadaşı hiç tanımıyorum ama yaşlılara, hamilelere, çocuklara ayrı bir şefkat besliyorum...İnsanlık bunu gerektirir...Senin gibi boş oturup boş konuşan insanları hiç sevemedim...Kendine yararı olmayan ama başkalarının hayatlarını hep yargılayan, bütün yorumlarında hep bir kavgacı tavır sergileyen kişiler pek iyi niyetli gelmiyor malesef bana...burası ego tatmin etme yeri değil yapabiliyorsan yardım et yada sus...Hayırlı kandiller olsun, kalbinize nur dolsun...

çocuk kısmetiyle gelir...doğrudur muhakkak her şey Allahtan ama sebebini işleyelim tevekkül edelim öyle kader,kısmet diyelim mantığındayım,
yahu neyinize güvendiniz bir cesaret hamile kaldınız hemen...neredeyse üç yıl olacak ben hala o cesareti gösteremedim,maddi,manevi hazır olmayı beklemek
bu kadar mı zor bilemedim,neyse herkesin düşüncesi farklıdır,
madem riskli hamilelik var çalışmayacaksın ,eşin de evlenip,çocuk yapmayı biliyorsa buna göz yumup size bakacak..

Nerden baksan yanlışlar silsilesi dolu hikayeniz. Düşük riski olan bir anne adayı olarak o bahsettiğiniz işte çalışamanız bebeğinizin hayatını tehlikeye atar. Eşinizin ses tonu nasıl değişti anlamadım. Düşük riskiniz olduğunu bilmiyor mu?

Keşke kayınvalidenizle aynı evdeyken yani henüz kendi evinize çıkaramamışken ve çalışıp para biriktirmeden çocuk olayına girmeseydiniz. Hamilelik ve doğum sonrası maddi açıdan çok yıpratıcı oluyor ki sizin bunu karşılayacak durumunun olmadığı apaçık ortada.

İyide buraya konu açıp akıl istediğine göre bunu sormaya hakkınız olduğunu düşünüyorum. Ne yapalım bu durumda sizin hiç suçunuz yok eşiniz tüh kaka mı diyelim. İkisi de suçlu maddi zorluk yaşarken ve evde sürü halinde yaşarken bir de bebek düşündükleri için. O bebeğin suçuı ne, hangi bebek maddi sıkıntı yaşamak ister ki. En azında bir süre beklenip para biriktirebilinirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…