- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
Yahu arkadaşlar kimseye niye hemen çocuk yaptın diye hesap sorma hakkını verdiğimi düşünmüyorum. Herkes kendi yaşadıklarını bilir. Böyle oldu sonuçta dimi! Bende oturup düşünürdüm çocuk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye. Ben şu durumda ne yapmalıyım diye soru soruyorum burda, sağolsun biçok kişi bana çözüm göstermeye çalışırken bazı çokbilmiş bayanlar suçlu arama derdinde laf sokma derdinde. Böyle yapıp moral bozun diye soru sormuyor insanlar burada. Biraz duyarlı olamıyorsanız burada cevap vermek için yormayın lütfen kendinizi. Ben şuraya gelen cevaplara teşekkür edeyim diye giriyorum ama taşlamalardan fırsat bulup da yazamıyorum!
Kimsenin seni üzerek sorgulama hakkıda yok zaten.. hadi gülümse gereksiz insanlarıda kafana takma
Ben de geçim sıkıntısı yüzünden çalışmak zorundayım...
Kimse ben böyle nette keyif yaparken evimin faturalarını,market alışverişlerimi ödemiyor?
Cidden yoksa bu masrafları karşılayan bir kurum var da benim mi haberim yok acep?
Şu konuyu bir araştırayım ben...
4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. İşi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
eşinin git çalış demesine karşıyım
ama konu sahibi gökten o eve inmedi
biliyordu aynı evde koloni halde yaşayacağını peki dedi ses çıkarmadı
maddi durumunu da biliyordu peki dedi
bir tek o ailede eşinin çalıştığını da biliyordu peki dedi
o zaman birtek suçu kocaya atmak yanlış
sen peki kocacım tamam kocacım olsun evlenelim de aynı evde de yaşarım bi maaşla 35 kişi de geçiniriz ah ne güzel bebişimiz de olsun dersen
hiç kimse daha iyisi için çabalamaz
ne zannediyordu ki konu sahibi
sihirli değnek gelip
ayrı ev olacağını
maaşının 3 katı olacağını mı
sonunu düşünmeden atılırsan bi yola bir de hamile kalırsan
bunların yaşanması süpriz değil
bir tek suçlu koca değil bence
işaretlediğim yer ise kadının aklı yok mu
madem böyle bi kocası var neden korunmuyor
hadi diyelim kocası istemiyor korunmak
bi tane gizliden hap yutmak çok mu zor
o yüzden bi hata varsa tek taraflı değildir
Bu hem eşine saygısızlıktır, hem de evliliğine zarar verir.
Çocuk sahibi olmak nasıl iki kişilik bir kararsa, korunmak da öyledir.
evet normal şartlarda sevgi saygı huzur olan evlilikler için yerden göğe kadar haklısın ama ben o cümlemi
" adam sürekli yeyip içip .ıçıp yatıyosun git çalış deyip duruyo, eline 1 kuruş vermiyo, bulduğu işlerde az maaşlıymış diye ağız burun kıvırıp acayip ağır işlere göndermeye çalışıyo ve bu öküz afedersiniz bi şeyine sahip çıkamayıp kızı 2.ye hamile bırakıyo, 1 çocuğu var kızın anneleri destek çıkmasa açlıktan ölürdü o çocukta adamda babalık namına hiçbi icraat yok anca itip kakıyo kız gitti bebeği aldırdı "
bi arkadaş yazmış arkadaşının başına gelen bi olayı paylaştı bu yazı için söyledim
Bu ifadedeki insanlar kim yasmin?
Tanıyor muyuz biliyor muyuz kk eşrafından mıdır ?
Yoksa öyle konu sahibine şirin görüneyim telaşesi midir?
4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. İşi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
Yahu arkadaşlar kimseye niye hemen çocuk yaptın diye hesap sorma hakkını verdiğimi düşünmüyorum. Herkes kendi yaşadıklarını bilir. Böyle oldu sonuçta dimi! Bende oturup düşünürdüm çocuk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye. Ben şu durumda ne yapmalıyım diye soru soruyorum burda, sağolsun biçok kişi bana çözüm göstermeye çalışırken bazı çokbilmiş bayanlar suçlu arama derdinde laf sokma derdinde. Böyle yapıp moral bozun diye soru sormuyor insanlar burada. Biraz duyarlı olamıyorsanız burada cevap vermek için yormayın lütfen kendinizi. Ben şuraya gelen cevaplara teşekkür edeyim diye giriyorum ama taşlamalardan fırsat bulup da yazamıyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?