4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. İşi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. İşi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
bunu en baştan düşünmen gerekmez miydi be güzel kardeşim4 aylık evliyim ve 3 aylık hamileyim. Zayıflıktan düşük riskim var. Doktor kesinlikle yorulmaman sürekli yatman gerekiyor dedi. Kayınvalideyle birlikte yaşadığımız için sürekli yatmam pek mümkün olmadı. Biraz da geçim sıkıntımız var. Yalnız eşim çalışıyo ve onun kazandığı parayla nasıl geçiniceğimizi bilmiyoruz. Rahat bir iş bulursam üç kuruş faydam olur belki diye iş aramaya başladım. Yalnız görüşmeye gittiğim yerlere hamile olduğumu söyleyemedim. Bugün bir fabrikadan aradılar, gidip görüştüm. Ben masabaşı iş bakıyordum ama bu iş öyle değil. Bütün gün ayaktasın ve haftanın en az 3 günü gece 12'ye kadar mesaisi varmış. Bizim buraya servisi yok ve gece 12 de otobüste yok. Eşim haftada 3 gün gelip beni almaya kalksa maaşımın yarısı yola gidecek zaten. Ayrıca doktor ürekli yatacaksın dediği halde gece 12lere kadar çalışmamın doğru olmadığını düşündüm ve zaten düşük riskim olduğu için sancılarım da oluyor dayanabileceğime inanmıyorum. Eşim aradı ne yaptın diye sordu. O da maddi açıdan sıkıştığı için bir kaç ayda olsa çalışıp ona destek olmamı istiyor farkındayım. Işi anlattım ona, içime sinmediğini söyledim, birden ses tonu değişti. Orada çalışmak istemediğimi öğrenince soğuk konuştu benimle. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
4 aylik hamilesiniz daha evliliginiz oturmamis, maddi durumunuz kötü.
Bu nasil bir cesaretki hemen hamile kalmissiniz.
Artik olan olmus kim ne derse desin önemli olan sizin ve bebeginizin sagligi.
Doktor yorulmayin diyorsa yorulmayacaksiniz.
Allah o bebegi verdiyse nasibinide verir.
Rizik allahtan, siz ona dua ederek isteyin.
Allah yardimciniz olsun.
Bazı arkadaşlar çocuğu bulunca eşini düşünmeyi unutmuşsun demişler eşi ne kadar düşünüyoki bu kızı evde koloni halinde yaşamak, fakirlik, git çalış demeler harbiden çok düşünceli eş ve fedakarlığı hakediyo!
Geçende benim herkesin boşan dediği halde kocasına kene gibi yapışan arkadaşımın yaptığını yapcan o zaman, adam sürekli yeyip içip .ıçıp yatıyosun git çalış deyip duruyo, eline 1 kuruş vermiyo, bulduğu işlerde az maaşlıymış diye ağız burun kıvırıp acayip ağır işlere göndermeye çalışıyo ve bu öküz afedersiniz bi şeyine sahip çıkamayıp kızı 2.ye hamile bırakıyo, 1 çocuğu var kızın anneleri destek çıkmasa açlıktan ölürdü o çocukta adamda babalık namına hiçbi icraat yok anca itip kakıyo kız gitti bebeği aldırdı ben çok üzüldüm hamileliktende heralde çok içim yandı ama o kocasının emirlerini yerine getirmeli o yüzden o bebekten kurtulmalıydı ve kurtuldu günahları boyunlarına ben o günden sonra bidaha görüşemedim soğudum çünkü ben olsam o kocadan kurtulurdum!
Sende o zaman burdaki bazı arkadaşlara bakarsan git bebeği aldır zaten düşme tehlikesi varmış sonrada çalışır kocana ve ailesine bakarsın anne olmaya ne hakkın varki önemli olan koca!
Evlilikte kadının erkekği,erkeğinde kadını düşünmesi gerekiyor.Herkes kendi başının caresine bakmaya bakarsa olmaz ki.
Konu sahibi arkadasın eşi hamile riski var deyip düşünmeli
Ama konu sahibi arkadas da baştan bu adamın maddi durumu zaten kötü bir de cocuk olunca naparız,adamın sırtında kaç kişinin yükü var diye düşünmesi gerekmezmiydi?
Evlilikte herkes önce kendini değil önce karsı tarafı düşüncek benim evlilikten anladığım bu.
Yahu arkadaşlar kimseye niye hemen çocuk yaptın diye hesap sorma hakkını verdiğimi düşünmüyorum. Herkes kendi yaşadıklarını bilir. Böyle oldu sonuçta dimi! Bende oturup düşünürdüm çocuk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye. Ben şu durumda ne yapmalıyım diye soru soruyorum burda, sağolsun biçok kişi bana çözüm göstermeye çalışırken bazı çokbilmiş bayanlar suçlu arama derdinde laf sokma derdinde. Böyle yapıp moral bozun diye soru sormuyor insanlar burada. Biraz duyarlı olamıyorsanız burada cevap vermek için yormayın lütfen kendinizi. Ben şuraya gelen cevaplara teşekkür edeyim diye giriyorum ama taşlamalardan fırsat bulup da yazamıyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?