Geçim sıkıntısı yüzünden çalışmak zorundayım

K.çını devirip yatmalısın, bu kadar

Senin birde görümcen yok muydu aynı evde yaşayan ? Bulduğun işi ona pasla o gitsin görüşsün, belki oda da kabul edilir o çalışmaya başlar. Böylece hem para gelir, hem sen çalışmamış olursun.

Adam dedigin ne olursa olsun gerekirse sogan ekmek yer karısını bu halde calıstırmaz bebeginize yazık günah..Allah korusun düserse bir daha ki sefere diyip gecilcek konu mu

çok özür diliyorum ama söylemeden gecemeyecegım...madem kayınvalıde yanında oturuyosunuz madem gecım sıkıntıınız var neden hemen bebek yaptınız be arkadaşım düzenini kursaydınız borclarınızı toparlasaydınız bebek zaten baslı basına bir sorumluluk sız evlılık sorumluluguna alısamadan bebegın sorumlulugunu alacaksınız ama olan olmus önemli olan bundan sonrası madem düşük tehlıken var önce sağlıgını düşünmelisin dinlenebildiğin kadar dinlen ağır işler yasak sana

bunu en baştan düşünmen gerekmez miydi be güzel kardeşim

korunurken olmuştur o korunurken
bi de tabi bizim ülkemizde bebek kısmetiyle gelir
sen evini geçindireme bebek gökten kısmetiyle gelsin

Son düzenleme:
Tek senin cocuğun değil ki,eşinin de cocuğu....Ama benim anladığım kadarıyla cocuk isteyen taraf sensin.Ki eşin bu kadar rahat davranabiliyor...Bir de hemen cocuk olunca eşler dışlanıyor.Çocugunu düşündüğün kadar eşini de düşünmelisin bence...

Çok rahat bi hamilelik geçirdim sadece bebek yerleşirken 2 damla lekelenmem oldu dr 1 ay cinsel ilişkide bulunmayın dedin eşim korkudan 9 aydır yanıma yaklaşmıyo, elini karnıma dahi koymuyo ya fazla bastırırsam diye karşıdan izleyip mutlu oluyo, geçende uyuyamadım eşim uyuyodu yanımda bana doğru döncek önce eliyle kontrol ediyo ona karnım dönükmü yakındamıyım çarparmı diye yavaşça dönüyo çok güldüm uykusunda bile aklında yani, iş yaptırmaması vs hiç saymıyorum bile...
Bizde 1 maaşla geçiniyoruz durumumuz iyi değil herşeyi kendimiz aldık takside girdik çarşamba kısmetse doğuma gidiyorum ve daha yeni kenara koyabildik hastane paramızı ama bende bi iş bulsam desem öldürürdü beni daha önce durumumuz dahada kötüydü ve ben rahatsızdım ne paralar harcadık o zamanlar bile 1 kere duymadım git çalış para getir dediğini allah razı olsun.
Ben senin yerinde olsam iş bakmaya diye çıkar bidaha dönmezdim valla kendine başka köle bulsun.

Bazı arkadaşlar çocuğu bulunca eşini düşünmeyi unutmuşsun demişler eşi ne kadar düşünüyoki bu kızı evde koloni halinde yaşamak, fakirlik, git çalış demeler harbiden çok düşünceli eş ve fedakarlığı hakediyo!
Geçende benim herkesin boşan dediği halde kocasına kene gibi yapışan arkadaşımın yaptığını yapcan o zaman, adam sürekli yeyip içip .ıçıp yatıyosun git çalış deyip duruyo, eline 1 kuruş vermiyo, bulduğu işlerde az maaşlıymış diye ağız burun kıvırıp acayip ağır işlere göndermeye çalışıyo ve bu öküz afedersiniz bi şeyine sahip çıkamayıp kızı 2.ye hamile bırakıyo, 1 çocuğu var kızın anneleri destek çıkmasa açlıktan ölürdü o çocukta adamda babalık namına hiçbi icraat yok anca itip kakıyo kız gitti bebeği aldırdı ben çok üzüldüm hamileliktende heralde çok içim yandı ama o kocasının emirlerini yerine getirmeli o yüzden o bebekten kurtulmalıydı ve kurtuldu günahları boyunlarına ben o günden sonra bidaha görüşemedim soğudum çünkü ben olsam o kocadan kurtulurdum!
Sende o zaman burdaki bazı arkadaşlara bakarsan git bebeği aldır zaten düşme tehlikesi varmış sonrada çalışır kocana ve ailesine bakarsın anne olmaya ne hakkın varki önemli olan koca!

Size uygun, yorulmayacağınız bir iş bulmadığınız sürece asla çalışmayın. Kimin sesi düşüyor, yüzü buruşuyor aldırmayın.

Sen bu halinle gece 12 lere kadar calismayi nasil dusunebilirsin????

Esin o berbat is sartlarini bile kabul ediyorsa kusura bakma ama yuh olsun onun adamligina!

Cok afedersin esek gibi bakmak zorunda.

Bu arada bu maddi zorlugun icinde, evlendiginin 1.ayinda hamile kalmak da neyin nesi?

Cocugun dunyaya getirdikten sonra is araman en mantiklisi. Yat, dinlen, kim ne derse desin.

eşinin git çalış demesine karşıyım
ama konu sahibi gökten o eve inmedi
biliyordu aynı evde koloni halde yaşayacağını peki dedi ses çıkarmadı
maddi durumunu da biliyordu peki dedi
bir tek o ailede eşinin çalıştığını da biliyordu peki dedi
o zaman birtek suçu kocaya atmak yanlış
sen peki kocacım tamam kocacım olsun evlenelim de aynı evde de yaşarım bi maaşla 35 kişi de geçiniriz ah ne güzel bebişimiz de olsun dersen
hiç kimse daha iyisi için çabalamaz
ne zannediyordu ki konu sahibi
sihirli değnek gelip
ayrı ev olacağını
maaşının 3 katı olacağını mı
sonunu düşünmeden atılırsan bi yola bir de hamile kalırsan
bunların yaşanması süpriz değil
bir tek suçlu koca değil bence

işaretlediğim yer ise kadının aklı yok mu
madem böyle bi kocası var neden korunmuyor
hadi diyelim kocası istemiyor korunmak
bi tane gizliden hap yutmak çok mu zor
o yüzden bi hata varsa tek taraflı değildir

Son düzenleme:
Herkes kendi sectiği hayatı yaşıyor,memnun olmayan boşanıyor....
Eşi çalış diyorsa bence baştan istemiyor bebegi,kadınıda sevmiyor.(Eşim bana böyle baypsa ben bunu düşünürdüm sevmiyo istemiyo)
Burda kadın yüzsüzlük yapıp, bakacaksın edeceksin demesi bana ters geliyor.
Uygun şartlar oluşmadan çocuk yapmak da o çocuğun günahına girmek değilmi?
Cocuk daha doğmadan anne ayrı mutsuz baba ayrı dertli.
Önce anneyi düşünmeli baba.Düşünmüyorsa ne yapılabilirki ?

Konu sahibi arkadasımız bastan herseye lades demiş:Bir de üstüne cocuk yapmıs

E senin bunca çileyi göze alıp evlendiğin adam,uğruna hayatını mahvettiğin adam değil eşin!Her durumda insan eşini düşünmeli.Erkek o yapsın etsin demek erkek olarak sorumluluklarını alsın deniyorsa konu sahibi arkadas da yaptığı tercihlerin sorumluluğunu alsin.

insan kendi hayatından önce kendisi sorumludur

Kocaya yapacaksın edeceksin diye yaptırımları ben yakıştıramıyorum

evlilikte umduğunu bulamayanların hemen cocuga sıgınmasına karsıyım

Son düzenleme:
Evlilikte kadının erkekği,erkeğinde kadını düşünmesi gerekiyor.Herkes kendi başının caresine bakmaya bakarsa olmaz ki.

Konu sahibi arkadasın eşi hamile riski var deyip düşünmeli

Ama konu sahibi arkadas da baştan bu adamın maddi durumu zaten kötü bir de cocuk olunca naparız,adamın sırtında kaç kişinin yükü var diye düşünmesi gerekmezmiydi?

Evlilikte herkes önce kendini değil önce karsı tarafı düşüncek benim evlilikten anladığım bu.

Son düzenleme:

İyi de çocuk sahibi olmak sadece bu bayanın isteği miydi acaba? Bayan hamile kalınca çalışamayacağına göre elbette eşi bakacak. Boşansa bile eşi bakacak. Bakmak zorunda.

Benim akrabam, ne düzenli bir geliri var, ne bir dayanağı. Eşinin istememesine rağmen adam kendisi çocuk istiyor.

Allah korusun bebeğe bir şey olsa , oh şu iki ay çalıştım da durumumuz iyi oldu diyebilecek misin ? Sonuçları düşün , eşine de anlat.Sana bu konuyu bir daha açamaması için de sert ol bence olur mu böyle saçmalık.Borç alın eşya satın daha iyi !! Ortada bir can var !! Hem de sizin bebeğinizin canı !!

4 aylık evlisin ve 3 aylık hamilesin.. cesaretinizden ötürü kutlarım :26: Hadi Allah vermiş Rabbim nelere kadir, ama bu halde nasıl çalışacaksın ki ? Kendi sağlığını düşünmüyorsan çocuğunu düşünmelisin.. Ayrıca evde de yapılabilecek birsürü işler var.. İllede dışarda çalışman gerekmiyor.. İş ilanlarına evde iş imkanı diye bakarsan rahatlıkla bulursun

Yahu arkadaşlar kimseye niye hemen çocuk yaptın diye hesap sorma hakkını verdiğimi düşünmüyorum. Herkes kendi yaşadıklarını bilir. Böyle oldu sonuçta dimi! Bende oturup düşünürdüm çocuk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye. Ben şu durumda ne yapmalıyım diye soru soruyorum burda, sağolsun biçok kişi bana çözüm göstermeye çalışırken bazı çokbilmiş bayanlar suçlu arama derdinde laf sokma derdinde. Böyle yapıp moral bozun diye soru sormuyor insanlar burada. Biraz duyarlı olamıyorsanız burada cevap vermek için yormayın lütfen kendinizi. Ben şuraya gelen cevaplara teşekkür edeyim diye giriyorum ama taşlamalardan fırsat bulup da yazamıyorum!

Kimse niye çocuk yaptın diye soramayacaksa,o zaman nasıl bakacaksan bakacak nasıl doğuracaksan doğuracaksın.
Kimse sana hesap soramayacağı gibi sende kimseye güvenip hamile kalmadın herhalde.
Ne desin insanlar poponu devir yat demişler,yatabilecek misin?
Yatamazsın çünkü para yok çalışacaksın mecbursun..
Bir hayat seçmişsin ve onun kurallarına göre yaşıyorsun.
Kime niye neyin tribini atıyorsun anlamadım ki?
Buradaki kadınlar aaa canım çalışma dediği zaman sizin eve giren maaş iki katına mı çıkacak sanki?
Buradakiler sen mutlu ol diye söyler hayatı yaşayan sensin. Para sorunu yaşayan kocanın suratını çeken sensin.
Madem çocuk yapma rahatlığın hakkın keyfiyetin var bana kimse niye yaptın diye soramaz diyorsun(benim yok mesela şu an imreniyorum sana)
O zaman bu sorunlara da göğüs gereceksin
Sen bu adamla evlendiğin de bu insanlar milyoner değillerdi ,şimdi de değiller...
Ne değişti dört ayda anlamadım ki?
Annene söyle,beni çalıştırıyorlar de belki işe yarar?

Arkadaşım sen şimdi iki canlısın, kimsenin seni üzmesine izin verme. Bebek rızkıyla gelirmiş o yüzden bol bol dua et Rabbine...Elbet bir kapı açılır önünüze. Eşinde emin ol kötü niyetle sesini değiştirmemiştir. O ses tonu çaresizliğin sesidir. Herşeyi eşe yüklemek yanlış olur zaten. Eğer ki kendini kötü hissediyor ve tehliken varsa yapacağın sadece dua olur ama iyi olusan doğuma kadar çalış destek olursun biraz. Ben bile 9 ay çalışmaya devam edicem hamile kalsamda( İnşallah). Şimdi senin hormonlarında değişik herşeyi yanlış anlarsın ama unutma maddi sıkıntıdan daha kötü olan aile içi huzursuzluktur. Eşini anlamaya çalış elinden birşey gelmiyorsa da moral ver...Allah yardımcın olsun bebeğinide sağlıkla doğurursun inşallah. Kimsenin seni üzerek sorgulama hakkıda yok zaten.. hadi gülümse gereksiz insanlarıda kafana takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…