- 26 Eylül 2010
- 17.555
- 32.863
- 798
- Konu Sahibi TersAlfabe
-
2 haftada nasil bukadar ciddi bir karar aldiniz ki? bence henuz soylemeyin tanimiyorsunuz bile
Birlikte yaşamadık, yani evlilik hayatı sürmedik, sadece bir şekilde ilişki oldu işte detaya girmek istemiyorum. Ailem de bilmedi hiçbir zaman nikahı, onun ailesi de. Belki o çok sonradan ailesine anlatmıştır bilemiyorum. Kafamız karışıktı ne yapacağımızı bilemedik o zaman, böyle bir yola başvurduk. Şu an doğru mu yanlış mı sorgulamıyorum yaşandı bitti.
Anlamıştır heralde acaba söylemesem mi, o kadar karışığım ki. Ya anlamadıysa?
Yahu birlikte yasamadiysaniz neyin detayıni anlayacaksınız. Bir kez birini sevdim doğru insan sandım ilişki yaşadık ama olmadı ayrıldık dersiniz
O kişi yarın birgün çıkıp "böyle böyle olmuştu" derse diye korkuyorum. Açıkçası ben kıydığımız nikaha inanmıyorum çünkü ne etrafa bildirmemizi sağladı ne de benim onurumu ve haklarımı korudu. Allah tarafından bunun kabul edilmeyeceğini düşünüyorum. O nikah benim yücelmemi değil ezilmemi sağladı çünkü.
Neden öyle birşey yapsın ki eski sevgiliniz. Hem farz edelim yaptı. E siz zaten birlikte olduğunuzu söylüyorsunuz. Saklanan bişey yok ki. Imam nikahı cahillikle yaptığınız çokta anlamı olmayan bişey çünkü benim bildiğim kızın ailesinin haberi olmadan gizli yapılan nikah kabul degil. Hem nikah neden yapılır evlilik hayatını yaşamak için. E sizin bir evlilik hayatınızda olmamış. Birliktelik yaşamanıza takılmadan biri cahillikle yapılmış anlam ifade etmeyen dini nikaha neden takılsin ki. Bakın ben bunun örneklerini çevremde çok gördüm. Erkekler modern olsalarda bekareti onemsemeselerde kızın hayatına dair detaylar canlarını sıkıyor. Yani sözüm meclisten dışarı bu biraz Eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak gibi. Adam biriyle birliktelik yaşadığını bilsin yeterli. Imam nikahiydi aileleri karşınıza almaktır bilirse gözünde buyur kendinle yasadiklarinizla kiyaslamaya gidebilir.
sorarsa söyle bence.
daha önce bir kişiyle birlikteliğim oldu demen kafi.
dini nikah falan bence karıştırma.
detay vermene gerek olduğunu sanmıyorum.
ben sevgiliyken eşime geçmişini sordum, senden sonra kimse olmayacak dedi, benim için yeterli.
önceki kız arkadaşlarını zaman içinde öğrendim. ama sorun etmedim.
benden öncesi beni ilgilendirmez.
aynı şeyi karşı taraftan da beklerim.
bence sorarsa söylersin.
Allah yardimcin olsun konu sahibi.
bence cok fazla detayda boguluyorsun.
nikah dedigin seyin ne dini ne resmi bir gecerliligi yok, ayni evi paylaşmamissiniz bile
o konuya hic girme bence.
sevdim, etkilendim ve birlikte olduk tarzi bir seyler soyle.
pismansan pismanligini dile getir ama degilsen de kimseye hesap vermek zorunda değilsin,
oldu bitti durum budur seklinde konuyu kapat.
bir de arkadaslarin dedigi gibi cok fazla ayrintiya girip adamin gozunde canlandirmasini saglama bazi seyleri.
hakkinda hayirlisi olsun insallah.
Çok mantıklı geldi şu an. O kişi bana çok kinliydi (ben de ona öyle), senin hayatını mahvedicem sözleriyle ayrıldık. Yalnız şu an görüştüğüm adam nikahı ve dini vecibeleri önemseyen biri, sadece birliktelik yaşadım dersem gözünde farklı bir konuma düşerim diye korkuyorum. Neticede yanlış bir karar olsa de biz o nikahı birtakım yanlışlardan canımız yandığı için yaptık, aslında ne yaptıysak yanlış değil doğruyu yapalım çabasıyla yaptık. O yüzden bunu da söylemek istiyorum.
Zaten ne kadar ayrıntı açarsam geçmişimle o kadar iç içe yaşarım, geleceğimi sağlam kuramam değil mi?
Çok mantıklı geldi şu an. O kişi bana çok kinliydi (ben de ona öyle), senin hayatını mahvedicem sözleriyle ayrıldık. Yalnız şu an görüştüğüm adam nikahı ve dini vecibeleri önemseyen biri, sadece birliktelik yaşadım dersem gözünde farklı bir konuma düşerim diye korkuyorum. Neticede yanlış bir karar olsa de biz o nikahı birtakım yanlışlardan canımız yandığı için yaptık, aslında ne yaptıysak yanlış değil doğruyu yapalım çabasıyla yaptık. O yüzden bunu da söylemek istiyorum.
Merakla bekliyorum TersAlfabe,
neler oldu bugun?
Konuştun mu ???
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
bugun mu konusacaktı ne olmus acaba merak ettim :18:
merakla beklioruz inşallah bir sıkıntı çıkmamıştır
Bu kadar anlayışlı olmasını beni rahatsız etti.
Hanımlar, dua edin ki evleneceğim ve ömür boyu mutlu olacağım adamla karşılaşmış olayım.
Derin bir sükun içindeyim, zira bu durum bir sınav mı, ödül mü bilmiyorum. Allah zamanla ne nasip edecek bilmiyorum.
Tüm gün stresten sararıp soldum ve buluştuk. Ona konuşacağımızı söylemiştim. Beraber yemek yedik ve biryerde oturduk. Çok gergindim, yaydan boşalan ok gibi fırlayıp saçmalamayabilirdim.
Beni sakinleştirdi ve ben daha fazla uzatmayıp anlattım. Bu durumu hiçkimsenin bilmediğini, sadece evlenmek istediğim kişiye açıklamak için beklediğimi söyledim ve sırrımı saklamasını istedim. Detay vermedim, ilişkimin uzun sürdüğünü, birtakım yakınlaşmalardan dolayı şaşkınlıkla cahilce dini nikaha yöneldiğimizi, birlikte yaşamadığımızı ama aramızda bir birlikteliğin yaşandığını, sonunda da hem kendimizin hem ailelerin şiddetle kavga ettiğini ve ayrıldığımızı söyledim. Soracağın birşey varsa sor yoksa sonsuza kadar sus dedim.
Beni kendine çevirdi, gözlerime bak dedi. "Sana sen anlatmak istemediğin sürece başka hiçbirşey sormaya hakkım yok, insan yaşadığı şeylerden dolayı bugünkü insandır ve ben tanıştığımızdan beri sende hiç tereddüt ettiğim bir davranış görmedim, seni sen olduğun için sevdim" dedi. "Sırrını saklayacağıma söz veriyorum, anlatmak istediğin şeyler olursa bundan sonra da seni dinlerim ama kendi merakım için değil, senin yükünü hafifletmek için" dedi.
Ve "Ben senin kalbine talibim, ve bu konuşmamız hiçbir planımı değiştirmedi" diye bitirip alnımdan öptü.
Ona sormak istediğim şey varsa cevaplayacağını söyledi, pişmanlıklarım var elbet dedi. Ben kendimi bildiğim için, geçmişi duymayı kaldıramayacağım için sormadım; "hiçbirşey anlatma; yeter ki geçmişi bugüne sürükleme, doğru ve düzgün bir hayata devam et, pişmanlıklarını tekrarlama ve aile yapısına zarar verme" diyebildim.
Durum budur. Ben sessiz, duvarlar sessiz, gece sessiz ama kalbim bağırıyor hanımlar. Bu stres ağır geldi ve şaşkınlıkla şükredebiliyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?