Geçmişi ne zaman, nasıl anlatmalı?

Yasadiklarinizdan ve gecmisinizden utanmayin.. bunlar sizi siz yapan seyler.. sizi boyle oldugunuz gibi kabul etmeyecek bir adamla zaten birlikte olmayin bu iliski bir yerde elbet patlak verir.. acik acik alin karsiniza konusun bir an once.. ve konusurken egilip bukulmeyin yasadiklarinizin arkasinda durun. Secimlerinizden dolayi sizi yargilarsa da yol verin gitsin.. elbet cok daha mutlu olacaginiz biri cikacaktir karsiniza

Bana kalırsa söyleme. Ağzının sıkı olup olmadığını kestiremediğini söylemişsin henüz yeterince tanımıyorsun kimsenin ne yapacağı belli olmaz daha çok az olmuş bir şeyler başlayalı. İleride bir şeyler oturduğunda bu konudaki fikirlerin örnek olaylar üzerinden öğrenir ona göre yolunu çizersin. Ama zaten doğru düzgün kıymet bilecek bir adamsa geçmişi kurcalamaz, önemli olanın birlikte olmaya başladıktan sonraki sadakatiniz olduğunu bilir.

Bence kesinlikle anlatmayın dürüstlük değil bu size değer veriyorsa sizle tanıştığınız andan sonrası onu ilgilendirir . İlla anlatıcaksanız lütfen anlatırken başınızı eğmeyin zaten nikahınızda varmış olmasa bile geçmiş geçmişte kalmış bugün azda olsa başınızı eğdiğinizi hissederse ileride mutlaka bunu başınıza kalkar .

"sana anlatmam gereken şeyler var, güvenince anlatacağım" demişsin.

anlamıştır zaten, gayet açık...

bunu dedikten sonra davranışları değişti mi?

bir de o sana "istemezsen anlatma geçmişi, sorgulamayacağım" demiş. yani sorun etmeyecek gibi işte...

Katılıyorum...

Hiçbir erkek de öyle hikayeleri dinlemeyi sevmez bence.. saygısı azalır, itip kakar..

Bence de anlatmak en doğrusu. Umarım anlayışla karşılar, saygısını eksiltmez. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Bizim işler iyice ilerliyor, ailesine de benden bahsetti. Kurban Bayramında söz keselim diyor Önümüzdeki hafta arkadaşlarıyla tanıştırmak istedi ama kabul etmedim, önce seninle konuşalım dedim. Önümüzdeki hafta içi anlatacağım, Allah yardımcım olsun, umarım beni karakterimle değerlendirebilecek bir adamdır da sizlere de iyi haber veririm. Çok gerginim hanımlar.

Bunu dedikten sonra davranışları değişmedi, hala saygılı, düşünceli. Gerçi anlamadığından da olabilir. Hiç belli olmaz adamlara, en ahlaksızı bile el değmemiş eş isteyebiliyor, bu yüzden geçmişi sorun etmeyecek bir adam anasından doğmamış gibime geliyor, ben görmedim hiç.

Hanımlar bugün büyük gün. Bu konuyu konuşacağız. Dün çok güzel vakit geçirdik, hafiften geçmiş konusuna değindik. Ben birkaç seferdir ufaktan ima ediyorum, eşek değilse anlamıştır.

"Konuşcam konuşcam diyosun ama ben özellikle susturuyorum seni, seni bulduğum için ve kişiliğini tanıdığım için çok mutluyum ve şükrediyorum, anlatmana gerek bile olmayabilir" dedi. Ama ben hayır anlatıcam dedim.

Karnımda kramplar, aklımda sorular, elim ayağım buz. Ama kalbim sıcak. Allah yardım eder de bunu aşarsak herkese benden çay :)

Ayy okurken ben bile üşüdüm vallahi.
Canım inşallah ters tepki yapmaz sanki anlamış gibi anlatmana bile gerek kalmaz belki demiş
Konuyu baştan sona kadar okudum takipteyim

Erkek arkadaşınız zaten geçmişinizi onemsemedigini üstü kapalı ifade etmiş. E size az çok birseyleri ima etmişsiniz. Bence hicbirsey anlatmayın. Bunu kendiniz için değil sevdiğiniz adam için yapın. Çünkü detaylı olarak gecmisinizi bilmesi onun canını yakar. Benzer şeyi arkadaşım yasası dürüst oldu evlendikten sonra eşi keşke herseyi anlatmasaydin aklımdan çıkmıyor diye zirvalamis kızida kendinide uzmustu . Durust olucam diye onun canini sikacak ayrintilari anlatip aklina sokmanin alemi yok bence. Ayrıca kimseye gecmisinizle ilgili hesap vermek zorunda değilsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Hayirlisi olsun adam anlamış zaten anlatma diye direniyor sadece, nikah kısmı sanırım senin için önemli hayırlısı olsun sen rahat edeceksin söylediğinde...inşallah herşey istediğin gibi olur. ..

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Detay derken mesela?
Sdaece daha önce ilişki yaşadım desin adam bir şey sorarsa cevap vermesin mi onu mu kastettiniz?

2 haftada nasil bukadar ciddi bir karar aldiniz ki? bence henuz soylemeyin tanimiyorsunuz bile

Detay derken mesela?
Sdaece daha önce ilişki yaşadım desin adam bir şey sorarsa cevap vermesin mi onu mu kastettiniz?

Konu Sahibi arkadaş birlikte yaşamıs imam nikahı yapmış ailesini karşısına almis bunları kast ediyorum. Birliktelik yaşadığını zaten adam büyük ihtimalle anlamıştir. Bence sadece bakire olmadığını bilmesi yeterli

Sonra ileride bir şekilde öğrenirse "ama ben bu kadar tahmin etmiyordum benden gizledin" tribine girmesindense detaysızca anlatacağım. En detaysız nasıl anlatabilirim? Umarım didiklemez, telaştan yalan söylerim diye korkuyorum, üstümde büyük baskı var.

Birlikte yaşamadık, yani evlilik hayatı sürmedik, sadece bir şekilde ilişki oldu işte detaya girmek istemiyorum. Ailem de bilmedi hiçbir zaman nikahı, onun ailesi de. Belki o çok sonradan ailesine anlatmıştır bilemiyorum. Kafamız karışıktı ne yapacağımızı bilemedik o zaman, böyle bir yola başvurduk. Şu an doğru mu yanlış mı sorgulamıyorum yaşandı bitti.

Anlamıştır heralde acaba söylemesem mi, o kadar karışığım ki. Ya anlamadıysa?

İlişki yaşadığını ve bir süre aynı evi paylaştığını söyle.
Nikahtan filan bahsetme kimden duyacak ki ya?
Bu kadar kasma. Panik yapma.
Normal bir şekilde konuş. Gözlerini gözlerinden kaçırma.
Pişmanlığını hissettir ama ezilme karşısında.
Tepkisi olumsuz olur sa -inşallah olmaz- ısrar etme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…