- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
- 448
- Konu Sahibi TersAlfabe
-
İki haftalık bir ilişkinin açıkçası gelecek açısından çok da netlik oluşturmadığnı düşündüm hem bu senin açından çok hassas bir konu yani olur da ağzı sıkı biri değilse bilmesini istemediğin başta ailen olmak üzere bir sürü insan öğrenebilir ve düşün ki ayrıldınız o zaman alacağın yıkım daha fazla olacaktır. Ben bu açıdan baktım olaya...
Tabii ki karar senindir anlatmak istersen anlatırsın ama anlatmadan önce bence kadınların evlilik öncesi ilişkilerine/bekaret kavramına olan düşüncelerini öğrenmeye çalışırsan daha iyi olur senin için.
Dünden beridir takip ettiğim bir konu vardı kız sevgilisinin geçmişini dert ediyordu, bu forumda birçok kişi de geçmişini neden sorguladın senden önce olmuş bitmiş diyordu ama tam tersi bir durumda erkeklerin bu konuda daha takıntılı olduklarını düşünüyorum. O yüzden sevgilinin bekaret hakkında ne düşünüyor ağzını yokla derim.
İşte ben de bu ikilemlerdeyim. Kimi arkadaşlar hemen söylemelisin diyor, kimi arkadaşlar ise söyleme diyor.. Benim de kalbimin bir yarısı söyle diyor, diğer yarısı söyleme..
Naçizane tavsiyem, çok güvenmediğiniz, uzun süredir tanımadığınız, size karşı kullanmayacağından emin olmadığınız hiç kimseye geçmişinizi anlatmayın.
Neden kendini suçlu hissediyorsun ki? Seni sen olduğun için sevmeli bir erkek ve ona ihanet etmediğine göre geçmişini irdeleme hakkı yok, bilmesi gereken şey sadece geçmişte birşeyler yaşadığın olabilir ama seni yargılamasına izin vermemelisin bence. Hem onun geçmişi çok mu parlak da sen kendini suçlu hissediyorsun? Bence olayları zamana bırak, eğer olur da laf geçmiş ilişkilere gelirse o zaman ben de yaşadım dersin olur biterİşte tam da bunlardan korkuyorum. Ya birilerine anlatırsa? Örnek olaylarla ağzını aramayı beceremem, kıvrak bir zekası var anında anlar nereye geleceğimi. Geçmiş konusu ufaktan açıldığında elimde olmadan çok sıkıntılı tavırlar sergiledim, dolayısıyla anlaması zor olmayacaktır. Sezinlediği birşeyler olmuş bile olabilir.
Çoğunluk anlatmanızı söylemiş saygım sonsuz tabi ki fakat ben henüz erken olduğunu düşünüyorum.. Siz onu daha yeni tanıyorsunuz iki hafta çok kısa bir süreç bu kadar kısa sürede geçmişinizdeki böyle önemli sırları anlatmak ne derece doğru olur bilemedim açıkçası.. Aileniz bile bilmiyorken üstelik..
Aslında ne düşündüğünü belli etti. "Geçmişimde şu an hiç tasvip etmediğim şeyler yaşadım, pişman değilim ama bazı şeyleri hiç yapmadım, yetiştiriliş tarzım böyleydi" dedi. Ve ben de anlamam gerekeni anladım..
Siz de haklısınız, ailem birşeyler yaşandığını biliyor ancak dini nikah olduğunu bilmiyor. Bu yüzden kaybediyordum zaten onları, sonra kabullendiler.. Ama anlatmazsam ve devam edersek, neden söylemedin diye hakaret duymak istemiyorum.. İnsanları çok uzun süre de tanıdığımızı zannetsek; içlerinden ne zaman bir canavar çıkacağını bilemeyiz..
O da kendince tasvip etmemiş olmasına rağmen pişman olmadığını söylemiş sen de yaşarken isteyerek yaşadığına göre pişman olmamalısın - unutma ki seni sen yapan da geçmişindir ve kimsenin seni bu konuda yargılamaya hakkı yoktur.Aslında ne düşündüğünü belli etti. "Geçmişimde şu an hiç tasvip etmediğim şeyler yaşadım, pişman değilim ama bazı şeyleri hiç yapmadım, yetiştiriliş tarzım böyleydi" dedi. Ve ben de anlamam gerekeni anladım..
Hakaret mi? Daha iki haftadır görüştğün kişiden bahsediyoruz eğer ki birkaç ay sonra anlatmaya karar versen ve sana hakaret etse zaten seni hak etmiyordur, hakaret kişiye saygısızlıktır ki sana saygısı olmayan bir insanla da hayat paylaşılmaz, evliliğin temeli saygı ve sevgi olmalı.Siz de haklısınız, ailem birşeyler yaşandığını biliyor ancak dini nikah olduğunu bilmiyor. Bu yüzden kaybediyordum zaten onları, sonra kabullendiler.. Ama anlatmazsam ve devam edersek, neden söylemedin diye hakaret duymak istemiyorum.. İnsanları çok uzun süre de tanıdığımızı zannetsek; içlerinden ne zaman bir canavar çıkacağını bilemeyiz..
Şu aşamada söylemesem olmaz gibi ama evlenmek için önümüzde uzun sayılan bir yol var, kendini maddi açıdan toparlaması gerekiyor. Yani ilişki uzayacak. Bu süre içinde bu bilgiyle ne kadar dayanabilir, nerede kopar, bana bakış açısı ne derece değişir? Tahmin edemiyorum.
Söylemem gerek. Ama.. Ama.. Hep ama'lar.. Ağzı ya sıkı değilse, cümle aleme yayılırsa? Öte yandan bilmeden de ciddi bir ilişkiye adım atamayız ki?....
Düşün, anlattın şimdiden çocuğun niyeti bozuk çıktı (ne kadar çok iyi desen de bilemezsin) o halde ne yapacaksın? bir sonrakinde yine anlat, yine anlat. Hiç söyleme, kandır demiyoruz ki. Sadece biraz gözlemle bakalım tanışın, kaynaşın, dengin mi değil mi, sana uygun mu, niyeti ne bunları bir ölçüp biç. Ve sakın suçlu psikolojisine girme karşısında bi tarafları kalkmasın. Erkeklere gidip de bunu o şekilde suçlu gibi anlatan kızları ezmeye meraklı oluyor bu zındıklar
Bence de emin olmadan böyle bir konuyu hemen açma. Bak bende yaşadım bunu. Seninki gibi delice gittim ve imam nikahi yaptim. Şu anda birisiyle görüşüyorum ve kendisinden emin olunca konuyu anlattım. Evet neticesinde beni sevdiğini ve bana aşık olduğunu, her insanin hata yapabileceğini, kendisinin de benim yerimde olabileceğini söyleyerek bana arka çıktı. Bunun aksi de olabilirdi. Bunu bana karşı kullanabilirdi. Işte bu noktada henüz 2 hafta geçmiş bir görüşme için tam anlamıyla guvenmeden konuyu açma bence.
Neden kendini suçlu hissediyorsun ki? Seni sen olduğun için sevmeli bir erkek ve ona ihanet etmediğine göre geçmişini irdeleme hakkı yok, bilmesi gereken şey sadece geçmişte birşeyler yaşadığın olabilir ama seni yargılamasına izin vermemelisin bence. Hem onun geçmişi çok mu parlak da sen kendini suçlu hissediyorsun? Bence olayları zamana bırak, eğer olur da laf geçmiş ilişkilere gelirse o zaman ben de yaşadım dersin olur biter
Yani daha önce hiç cinsel birliktelik yaşamamış mı?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
O da kendince tasvip etmemiş olmasına rağmen pişman olmadığını söylemiş sen de yaşarken isteyerek yaşadığına göre pişman olmamalısın - unutma ki seni sen yapan da geçmişindir ve kimsenin seni bu konuda yargılamaya hakkı yoktur.
Hakaret mi? Daha iki haftadır görüştğün kişiden bahsediyoruz eğer ki birkaç ay sonra anlatmaya karar versen ve sana hakaret etse zaten seni hak etmiyordur, hakaret kişiye saygısızlıktır ki sana saygısı olmayan bir insanla da hayat paylaşılmaz, evliliğin temeli saygı ve sevgi olmalı.
madem kimse bilmiyor ve çocuğun bunu başkasından öğrenme ihtimali yoksa bırak anlatma hiç , ama sanırım siz bu şekilde anlatmadan devam edemiyorsunuz.Sana karşı olan duygu ve niyetinden eminsen hemen ilk buluşmada herşeyi anlat , eğer bunları kaldıramıyor veya başkasınada anlatırsa üzülme geçmişinle yüzleş.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İşte henüz çok yenisiniz ve karşılıklı güven tam anlamıyla oluşmamış, biraz kendine ve ilişkinize zaman tanı, ne zaman ki gerçekten bu adamla ileriye yönelik ciddi adımlar attınız ve onu müstakbel eşin olarak görmeye başladın, o zaman anlatırsın (kendini hazır hissedersen)İnanın onu kaybetmek veya onun saygısını kaybetmek hiç umrumda değil, beni hak etmiyordur ve gider. Korkum, sağa sola anlatması. İnsanımız bazen acımasızca yargılayabiliyor, çevre baskısından korkuyorum..
Herkes bu hayatta birşeyler yaşıyor, acılar çekiyor, bedeller ödüyor. Sonuçta bizi şimdiki kişi yapan yine geçmişte yaşadığımız olumsuzluklar...
Bence ilişkinin boyutunu tam olarak kestirebildiğin, o kişiye güvenebildiğin ve bazı eksik noktalar netleştiği zaman konuşabilirsin. Ayrıca geçmişin seni ilgilendirir, ona anlatmak zorunda olduğunu da düşünmüyorum ama karar senin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?