- Konu Sahibi TersAlfabe
-
Zor şeyler yaşadım, dik durmaya çalışsam da yaşadıklarımın altında ezildim. İyileştim sayılır ama yine de kanadımın köşesi kırık kaldı. Haklısınız kendime güvenli olup onu tanımaya devam etmeliyim. Beni iyice tanımalı ki sonra anlatınca yanlış kanılara kapılmasın.
Aynen öyle
Sen kendinle barışık ol, her yönünle kendini beğen. Gözün, kaşın, bakışın, yürüyüşün, giyimin, geçmişin... Seni sen yapan herşeyi sevmelisin, kendini sevmelisin, önce kendine saygı duymalısın ki insanlardan bekleyebilesin.
Doğu kökenliymiş, bu tür şeylere takılırmış vs bunlar boş - eğer ki o kişi seni olduğun gibi kabul etmezse yol verirsin gider ve seni sen olduğun için seven, olduğun halinle saygı duyan biriyle devam edersin.
Önce kendine saygı duy, kendi değerini bil, kendini sev ki insanlardan da saygı, sevgi ve anlayış bekleyebilesin
Hiçbir şey senden daha değerli değil ayrıca kafaya geçmişini takma ne zaman hazır hissedersen o zaman anlatırsın, seni yargılama ya da suçlamaya hakkı yok ve sen de ona bu hakkı vermemelisin olur mu?
kadın olmak çok zor aslında.belki o da sizden önce birileriyle bir şeyler yaşadı ama bunu anlatmasına gerek yok nasılsa ortaya çıkmayacak ama siz bunu anlatmak zorundasınız.bazen erkekleri kıskanıyorum
Herkes bu hayatta birşeyler yaşıyor, acılar çekiyor, bedeller ödüyor. Sonuçta bizi şimdiki kişi yapan yine geçmişte yaşadığımız olumsuzluklar...
Bence ilişkinin boyutunu tam olarak kestirebildiğin, o kişiye güvenebildiğin ve bazı eksik noktalar netleştiği zaman konuşabilirsin. Ayrıca geçmişin seni ilgilendirir, ona anlatmak zorunda olduğunu da düşünmüyorum ama karar senin.
İşte ben de bu ikilemlerdeyim. Kimi arkadaşlar hemen söylemelisin diyor, kimi arkadaşlar ise söyleme diyor.. Benim de kalbimin bir yarısı söyle diyor, diğer yarısı söyleme..
Ben de bu yorumuna katılıyorumTelden girdigim icin begenemiyorum fakat aynen katiliyorum!
Konu sahibi cok sanslisin, bu aksam o kadar guzel yorumlar var ki... :)
Isin ozu ne zaman soyleyeceginden ziyade, senin ona veya birbaskasina guvenecegin gunu belirleyebilmen icin oncelikle kendine guvenmen
Teşekkür ederim ben de sizi öpüyorumÖpüyorum siziHala böyle şeyler düşünüp buraya yazabilen kadınlar var mı ya? şaşırdım gece gece
Sen de iyi ki varsın, hayat güzel herşeye ve herkese rağmen, o yüzden sen önce kendindeki güzelliklerin farkına var ve bunlarla mutlu ol ki diğer insanlar da sana sen olduğun için saygı duyabilsinIyi ki acmisim basligi, cok kotu bir moda dogru surukleniyordum. Karamsar, guvensiz ve uzgun. Sayenizde isiltim yerine geldi, toparlandim:) Iyi ki varsiniz KK nin mantikli hanimlari :)
İlişkim ciddileşmeye başladı diyorsun aileler ile tanışacağız demişsin bunlardan sonra anlattığın zaman daha kötü sonuçlar çıkabilir geçmişi ni de bir suç gibi anlatma tabiki yaşadıklarından bilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatırsın devam sa devam edersiniz biterse de biter baştan
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Çok fazla ilerlemeden ilişkiniz güzelce anlatmalısın. Çünki zaman geçtikçe daha çok bağlandıkça hem anlatman zor oluyor hemde çekip giderse kaldırman.
Başın dik bir şekilde düzgünce anlat seni sen olduğun için kabul ediyor ise ne güzel etmiyor ise de onun kararı kendi bilir yol orada.
kimse bilmiyo madem anlatma derim ben.....
eğer ben olsaydım, anlatmazdım, zaten ağır bedeller ödemişsiniz. tekrar başa sarmanın gereği yok. geçmişte yaşadıklarım sadece beni ilgilendirir, geçmiş defterini kapatın, sizin de dediğiniz gibi yeni bir ilişki, sıfırdan başlayın. bugününüze yansıtmayın. önünüze bakın, geriye baktıkça dengeniz bozulur.
herkesin hayatında doğrusu yanlışı birçok şey yaşanır, böyle olgunlaşıyoruz.kimsenin öğrenmesine gerek yok.
bana inanın ki sizin tüm iyi niyetinizle anlattıklarınız, ilerde önünüze çıkar ve sizin canınızı onlarla yakarlar.
herşeyi bilmek herzaman iyi değildir.
Hassas bir konu ,hassaslik karşı tarafın tamam ya da devamı değil ,karşı tarafın bunu çevreye söyleyip söylememe olayı. ..Eğer siz kararınızı söylemekten yana kullaniyorsaniz güven vermesini bekleyin yoksa şuanda tanımiyorsunuz
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Sen de iyi ki varsın, hayat güzel herşeye ve herkese rağmen, o yüzden sen önce kendindeki güzelliklerin farkına var ve bunlarla mutlu ol ki diğer insanlar da sana sen olduğun için saygı duyabilsin
Hanımlar merhaba,
Bu zamana kadar küçük de olsa dertlerim konusunda konular açtım, fikirleriniz benim için değerli oldu. Şimdi ise hiç dile getiremediğim, senelerdir azap içinde olduğum ve yüzleşmek zorunda kalacağım anı beklediğim bir derdim var.
2 haftadır birisiyle görüşüyorum, birdenbire hayatıma girdi. Aslında tanıdığım ancak bu anlamda hiç görüşmediğim biriydi ama ben bir adım atarak aramızda seviyeli, düzgün bir ilişki başlamasına önayak oldum. Çok uzun yıllar hem kendime, hem de başka kimseye güvenememem sebebiyle ilişkim olmamıştı ama Allah'ın işi, beğendiğim ve beni beğenen biri karşıma çıkıverdi.
Bundan 6-7 sene önce hayatımın dönüm noktası diyebileceğim şeyler yaşadım. Çok acılar çektim, kendimi bulma yolunda yürüdüğüm yol çok çetrefilliydi ve ben bu yolda canımdan bile vazgeçmeye yeltendim. Okuldayken sevdiğim insanla evlenmemize mani olmuştu ailelerimiz, kıskançlıklarıyla beni çok üzüyordu çünkü. Çok büyük kavgalar yaşandı ama biz yine de ayakta durmaya çalışarak, çok karmaşık sebeplerle gittik kimsenin haberi olmadan dini nikah kıydık. Birliktelik de yaşandı.
Sonra yine çok büyük ailevi kavgalarla ayrıldık, benim ailem nikahı hıç bilmedi, dinden soğutmak istemedim çünkü onları. Kararım ne derece doğru bilmiyorum.
Şimdi ise görüştüğüm insan benimle ciddi düşündüğünü söylüyor, çevresine benden bahsetmeye başladı. Ben de aileme bu durumu söylemek istiyorum, sonuçta 28 yaşındayız ve ciddi olmayan ilişkiye ne halim var ne tahammülüm.
Bu durumda geçmişimi ona şu aşamada anlatmalıyım gibi hissediyorum. İşin içine aileler girmeden bilmesi lazım; öte yandan bunu kimseye anlatmadığım için büyük bir korkum var. Onu da henüz doğru düzgün tanımıyorum, bu durumu anlatınca ne tepki vereceğini bilmiyorum, bana ne gözle bakacağını kestiremiyorum. Ama bildiğim tek şey, bunu bilmeden asla ilerlemememiz gerektiği.
İşin içinden çıkamıyorum, ben bu sebeple çok ağır bedeller ödedim, ailemi kaybetme noktasından döndüm, canımı kaybetme noktasından döndüm, 5 yıl kimseyle görüşmedim, bu yıl kendimi dışarıya açtım. Mesleki ve eğitim durumum açısından çok iyi bir noktadayım ve yeniden ağır buhranlara sürüklenmek istemiyorum. Ne yapmalıyım.. Ne yapmalıyım..
Okuyanlara teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?