Geçmişi ne zaman, nasıl anlatmalı?

Zor seyler yasamis hatta dibe vurmus olabilirsiniz, fakat kendi cabanizla kalkmayi basarmissiniz.
Oncelikle bunun kiymetini bilin.
Siz bu kadar emek verip kendinizle gecegunduz hesaplasmisken adamin tekinin kabul edip etmemesi uzerinden kendinizi yargilamak gibi bir hataya dusmeyin... Dolayisiyla onun ne dusunecegi endisesi de sizin hakkiniizda olumsuz seyler soylemesi degil, hayalini kurdugunuz seylerin bu seferlik olumsuz sonuclanmasi olsun.
Kaldi ki sizi gecmisinizle ve bugununuzle kabullenemeyen saygi duymayan kisi ile yasayacaginiz sey, omur boyu eziyetten baska birsey olmaz.
Ancak karsi taraftan saygi beklerken bunun olusmasini saglayacak taraflardan biri de sizsiniz.
Oncelikle kendi ozsayginizi koruyun ve kendinize inanin ki o da sizin hakkettiginiz degeri verebilsin.
Iste tum bunlarin olusmasini saglayacak olan, onun karakterinin yanisira kaygilardan uzak bir sekilde aynen sizin de tarif ettiginiz gibi ozguveniniz ve kendinizi dogru ifade edebilmeniz
O yuzden takinti yapmadan ani yasamaya bakin. Gerisi zamanla karsilikli olarak birbirinizi tanidikca sekillenecektir...
Zaten kendinize olan guveniniz yukseldikce "dogru zaman" a da tereddutlerden uzak bir sekilde kendiliginden karar vermis olursunuz

Telden girdigim icin begenemiyorum fakat aynen katiliyorum!

Konu sahibi cok sanslisin, bu aksam o kadar guzel yorumlar var ki... :)

Isin ozu ne zaman soyleyeceginden ziyade, senin ona veya birbaskasina guvenecegin gunu belirleyebilmen icin oncelikle kendine guvenmen

kadın olmak çok zor aslında.belki o da sizden önce birileriyle bir şeyler yaşadı ama bunu anlatmasına gerek yok nasılsa ortaya çıkmayacak ama siz bunu anlatmak zorundasınız.bazen erkekleri kıskanıyorum

Ortaya çıkmayacak vede biz bayanlar bile erkeklerin birlikteliklerini normalleştirdiğimiz için sorgulamıyoruz . Ee onlarada normal geldiği için vicdanları rahat.
Bayanlarda hem anlaşılıyor hemde söylemesek vicdanımız rahat etmiyor.

Bende erkekleri bu yönden kıskanıyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öpüyorum sizi Hala böyle şeyler düşünüp buraya yazabilen kadınlar var mı ya? şaşırdım gece gece

Iyi ki acmisim basligi, cok kotu bir moda dogru surukleniyordum. Karamsar, guvensiz ve uzgun. Sayenizde isiltim yerine geldi, toparlandim:) Iyi ki varsiniz KK nin mantikli hanimlari :)

Son düzenleme:
İşte ben de bu ikilemlerdeyim. Kimi arkadaşlar hemen söylemelisin diyor, kimi arkadaşlar ise söyleme diyor.. Benim de kalbimin bir yarısı söyle diyor, diğer yarısı söyleme..

İlişkim ciddileşmeye başladı diyorsun aileler ile tanışacağız demişsin bunlardan sonra anlattığın zaman daha kötü sonuçlar çıkabilir geçmişi ni de bir suç gibi anlatma tabiki yaşadıklarından bilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatırsın devam sa devam edersiniz biterse de biter baştan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bence de ona sana anlatmak istediğim şeyler var diyerek bir mesaj atın, durumun ciddiyetinden bahsedin. buluşunca da konuşun. vicdanınız rahatlasın, eğer bu onun için bi sorunsa da en azından vicdan azabı çekmediğiniz günler olur

ben korkulacak bir şey göremedim daha önce başımdan bir evlilik geçti dersiniz olur biter, evlenip boşanmış kadından bekaret bekleyecek hali yok heralde adamın.

Geçmiş karşındaki insanla yeterince birbirine güven duyana kadar yani o güven oluşana kadar anlatılmamalı..Senin olayındada korkunç bi yan yok, ama kendini rahat hissedinceye kadar bekle..

Son düzenleyen: Moderatör:
henüz nasıl tepki bile verebileceğini kestiremediğin biriyle şuan bu durumu paylaşman bence yanlış yıllar sonra söylemen gerektiğini yazmıyorum fakat en azından biraz onu tanımaya çalış pat diye söylemek ne kadar doğru olur ki :44:

Çok fazla ilerlemeden ilişkiniz güzelce anlatmalısın. Çünki zaman geçtikçe daha çok bağlandıkça hem anlatman zor oluyor hemde çekip giderse kaldırman.

Başın dik bir şekilde düzgünce anlat seni sen olduğun için kabul ediyor ise ne güzel etmiyor ise de onun kararı kendi bilir yol orada.

eğer ben olsaydım, anlatmazdım, zaten ağır bedeller ödemişsiniz. tekrar başa sarmanın gereği yok. geçmişte yaşadıklarım sadece beni ilgilendirir, geçmiş defterini kapatın, sizin de dediğiniz gibi yeni bir ilişki, sıfırdan başlayın. bugününüze yansıtmayın. önünüze bakın, geriye baktıkça dengeniz bozulur.
herkesin hayatında doğrusu yanlışı birçok şey yaşanır, böyle olgunlaşıyoruz.kimsenin öğrenmesine gerek yok.
bana inanın ki sizin tüm iyi niyetinizle anlattıklarınız, ilerde önünüze çıkar ve sizin canınızı onlarla yakarlar.
herşeyi bilmek herzaman iyi değildir.

Son düzenleme:
Hassas bir konu ,hassaslik karşı tarafın tamam ya da devamı değil ,karşı tarafın bunu çevreye söyleyip söylememe olayı. ..Eğer siz kararınızı söylemekten yana kullaniyorsaniz güven vermesini bekleyin yoksa şuanda tanımiyorsunuz

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Ben de bu yorumuna katılıyorum Yazdıklarımızın aynı paralelde olduğunu düşünüyorum (sistem birden fazla beğeniye izin vermiyor da)

Öpüyorum sizi Hala böyle şeyler düşünüp buraya yazabilen kadınlar var mı ya? şaşırdım gece gece
Teşekkür ederim ben de sizi öpüyorum Açıkçası ben saygıdan yanayım, bir de empati kurmak lazım adamın yaşadıklarını kabul ederken tamam da neden kadınınki yargılansın?

Iyi ki acmisim basligi, cok kotu bir moda dogru surukleniyordum. Karamsar, guvensiz ve uzgun. Sayenizde isiltim yerine geldi, toparlandim:) Iyi ki varsiniz KK nin mantikli hanimlari :)
Sen de iyi ki varsın, hayat güzel herşeye ve herkese rağmen, o yüzden sen önce kendindeki güzelliklerin farkına var ve bunlarla mutlu ol ki diğer insanlar da sana sen olduğun için saygı duyabilsin

Yok aileler ile tanışma henüz olmayacak, sadece onun arkadaş çevresi bilecek, benim ise annem. O da gizli gizli buluşmayı engellemek için.

Yine de biraz daha tanımaya karar verdim, çünkü henüz güvenmiyorum. Doğru insanın o olduğundan emin değilim, çok beğendim ama maddi uyumsuzluk konusu mevcut, nasıl ilerleriz henüz belli değil.

kimse bilmiyo madem anlatma derim ben.....

Nikahlandığım zat'ın ailesi öğrenmişti, ne olur ne olmaz dünya hali. Yarın birgün onlardan biri yoluma çıkar, böyle böyle olmuştu der. Ailem yanımda olur ama el oğlu ne derece destekçim olur bilinmez, o yüzden gizlemeyi düşünmüyorum..

Anlatsam da karşıma çıkabilir, anlatmasam da. Anlatmadığımda yalancı, numaracı durumuna düşebilirim ama anlatırsam ilerde kendimi savunup resti çekip arkamı dönebilirim gibi geliyor.

Evet aynen, tamam veya devam umrumda değil, adamın ağzının sıkılığı benim için önemli. Peki bu kişiyi nasıl sınayabilirim bu konuda?

en kısa zamanda olanları anlatmalısın canım allah yardımcın olsun

Sen de iyi ki varsın, hayat güzel herşeye ve herkese rağmen, o yüzden sen önce kendindeki güzelliklerin farkına var ve bunlarla mutlu ol ki diğer insanlar da sana sen olduğun için saygı duyabilsin

Şu an beni beğenme sebebi de barındırdığım özelliklerim zaten, böyle düşününce rahatlıyorum. Ama birşey söyleyeyim mi, geçmişte bahsettiğim kişi de beni ben olduğum için sevip sonra abuk subuk şeylerle yargılamıştı geçmişe yönelik. Örneğin beni tüm cıvıltımla, giyim tarzımla, konuşmalarımla, sosyalliğimle, neşemle, kendimi geliştirmişliğimle sevmişti ama sonradan bunlar ona batmaya başlamıştı. Niye ondan önce havaiymişim, niye açık giyiniyormuşum, niye arkadaş çevrem genişmiş vb vb.. Bu da öyle yapacak diye korkuyorum, çünkü eskisi beni kimlik bunalımına sokmuştu..

ağzını aramadan
bekaret konusundaki fikirlerini bilmeden
ve o insana g,üvendiğinden emin olmadan
an lat maaa
şuan sana ciddi olduğunu söyleyen insanın
bunu öğrendikten sonra niyetini bozacak bir yapısı varmı yokmu
iyi tart
belkide fırsat bilecek
kimseye anlatmasa dahi
kendisi ilede benzer bir ilişkiye açık olabileceğini düşüncek

henüz çok başındasınız
acele karar verme
ama o gün geldiğinde ve anlatmaya karar verdiğinde
azilip büzülüp acizlik te sergileme
ayrıca lütfen ama lütfen
dini nikah vardı aramızda gibi bize anlattığın şekilde bir yaklaşımda bulunma
tam tersi
işleri daha kötüleştirebilceğini düşünüyorum
sen bir erkekle bir ilişki yaşamamış
üstelik bir de nikahlanmışsın
bunu kabul etmek daha zor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…