- Konu Sahibi TersAlfabe
-
Henuz tam olarak tanimadigim, hele ki sizin cumlelerinizdeki gibi "sır tutar mi tutmaz mi bilmedigim" kisiye degil gecmisimdeki ayrintilari; annemin kizlik soyadini bile soylemem.
Benzer sekilde, bu dusuncelere sahip oldugum 2haftalik iliski icin de evlilige dair ciddi adimlar atmam, zamana birakirim...
Ne zaman ki onu tanir adam akilli guvenirsiniz iste o vakit "sizin belirleyeceginiz sınırlar cercevesinde" cocukluktan bugune ne yasadiysaniz ozelinizi zamanla paylasirsiniz.
Zaten bazi konular "karsilikli" olarak kendiliginden acilir
İşte henüz çok yenisiniz ve karşılıklı güven tam anlamıyla oluşmamış, biraz kendine ve ilişkinize zaman tanı, ne zaman ki gerçekten bu adamla ileriye yönelik ciddi adımlar attınız ve onu müstakbel eşin olarak görmeye başladın, o zaman anlatırsın (kendini hazır hissedersen)
Şu an ona yalan söylemiyorsun, kendini suçlu hissetmen için bir neden yok, ne yaşadıysan yaşadın bu seni ilgilendirir lütfen geçmişte takılmak yerine anı yaşamaya ve mutlu olmaya çalış, olur mu?
Aslında attığım adımlar henüz evliliğe doğru değil, ciddi bir tanıma evresine doğru. Bu evrede "daha önce niye söylemedin" lerin yaşanmasından korkuyorum.
bu kişiyi önceden tanıyor muydunuz? insan olarak karakterini yapısını biliyor musunuz? arkadaşlar çok güzel söylemişler ki siz de hak vermişsiniz yarın dönüp dolaşıp bu laflar sizin ya da ailenizin kulağına gelebilir başkalarından.
ben olsam belli bir seviyede sürdürürdüm ilişkimi, bir anda evlilik konularına dalmaz karşımdakinin dalmasına da izin vermezdim. daha çok birbirimizi tanıyalım gibi düşünün, eğer bana o güveni verirse ve ben gerçekten karşımdakinden hoşlanıyor ve evliliği düşünüyor isem anlatırdım.
söylemeyip vebalini almak da istemem, ya aslında dini nikah olmasa anlatmamayı tercih edebilirdim ama o kısım tehlikeli bilemiyorum anlatırdım bi şekilde mutlaka gibi geliyor ama hemen değil iyice tanıdıktan sonra.
Boşandınız mı peki ayıptır sorması :26: Çünkü boşanmanız lazım yeni bir dini nikah için kadın olduğumuz için öyle sanırım :26:
Benim anladığım kadarıyla henüz birbirini tanıma evresindesiniz ama ilişkiniz lay lay lom değil ileriye yönelik ciddi niyetlerle başlamış bir şey.Aslında attığım adımlar henüz evliliğe doğru değil, ciddi bir tanıma evresine doğru. Bu evrede "daha önce niye söylemedin" lerin yaşanmasından korkuyorum.
Geç olmaz dediğim gibi anlatmak zorunda bile değilsin senin yaşadıkların senin geçmişin, seni olduğun gibi kabul etmeli.İşte o aşamaya gelince de geç olur mu herşey için diye tereddüt ediyorum. Ama anın tadını çıkarmam lazım, yoksa böyle tedirgin ve bunalımlı devam edersem güvenilirliğimi de kaybederim; mutluluk yerine huzursuzluk veren biri olmak istemem.
Benim anladığım kadarıyla henüz birbirini tanıma evresindesiniz ama ilişkiniz lay lay lom değil ileriye yönelik ciddi niyetlerle başlamış bir şey.
Her ne olursa olsun sana "keşke ilk başta anlatsaydın" deme lüksü yok zira sana diyeceğini demiş zaten "hazır olduğunda anlatırsın" diye. Eğer ki suçlamayla karşılaşırsan da o zaman hazır değildim şimdi kendimi hazır hissettim ve anlattım dersin kendini suçlu hissetmene neden olacak bir durum göremiyorum ben. Sen kendi kendini üzüyorsun kafana çok takarak...
Geç olmaz dediğim gibi anlatmak zorunda bile değilsin senin yaşadıkların senin geçmişin, seni olduğun gibi kabul etmeli.
Önceden tanıyordum, arkadaş ve iş ortamında beraber bulunduk ama yakinen tanımıyordum. Doğu kökenli biri ama çevresiyle ilişkilerinde çok tutucu değil. Henüz evlilik düşüncesi kısmına gelmedik ama en azından ilişkimizi çevre bilsin istiyoruz.
Ya cnm neler yasadin kimbilir bide bu durumu anlatmak var kadınların iste hali ama erkekler ne yaparsa yapsın onlar bu durumu hic aciklama geregi duymaz neyse. Bence konusun ama ona guvenince aileller hemen girmaesin araya henüz cok yeni kendini hazir hisedince ilk ve son kez bu konuyu acin ve bunu asla bir daha dillendirmeyin diye tavsiye ederim yani ben olsam oyle davranirim onsanin basina kucuk yasta her sey gelebiliyor bunu kimse olmaz demesin umarım karsindaki bu durumubanlayan biridir
Aslında attığım adımlar henüz evliliğe doğru değil, ciddi bir tanıma evresine doğru. Bu evrede "daha önce niye söylemedin" lerin yaşanmasından korkuyorum.
umarım kalbiniz tekrar kırılmaz karşınızdaki sizin iyi niyetinizi suistimal etmeyecek biridir de çok mutlu olursunuz ♥
Yanitiniz hazir, onu henuz tam olarak tanimiyordunuz..
Soyle dusunun siz yoldan gecen kisiye adinizi soyluyor musunuz? Fakat henuz tam olarak tanimadiginiz birine ilk bilgi olarak isminizi paylasirsiniz. Yani insan tanimak zamanla olan birsey.
Diger konularda oldugu gibi siz onu guvenirlilik konusunda da tanimaya calisirken, o da zamanla sizin hakkinizda bilgi sahibi olacak.
Iste bu "zamani" da soyleyecegim vakit ne zaman gelcek diye baslangictan beri dusunmek yerine olabildigince mutlulugunuzu paylasarak gecirmeye calisin...
Guveninizi kazandigi ve es aday adayligindan ciktigi vakit, onun sorgulamayacagim istedigin zaman anlatirsin dedigi seyleri siz uygun gordugunuz kadariyla paylasirsiniz.
Burdaki ilk yorumunuz bile kusura bakmayin ama sirrinizin altinda eziliyormussunuz gibi.
Oncelikle siz kendinize guvenin ve olumlu olumsuz gecmisinizin sizi siz yapan degerler butunu oldugunu kabul edip kimsenin hakaret etmesine ve ezmeye kalkismasina izin vermeyin...
Aynen öyleBen de aynen bu düşüncedeyim ama ya şöyle olursa ya böyle olursa diye kendimi yiyorum. Doğu kökenli birisi, onlarda bu konuların çok önemli olduğuna eminim. Canım yeterince sıkıldı, hayatımın geri kalanında da sıkılsın istemiyorum. Sağolun rahatlattınız beni, kendime güvenli ve geçmişimle barışık olmam lazım, kendime nasıl davranılacağını benim belirlemem lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?