Geçmişi ne zaman, nasıl anlatmalı?

Aslında attığım adımlar henüz evliliğe doğru değil, ciddi bir tanıma evresine doğru. Bu evrede "daha önce niye söylemedin" lerin yaşanmasından korkuyorum.

İşte o aşamaya gelince de geç olur mu herşey için diye tereddüt ediyorum. Ama anın tadını çıkarmam lazım, yoksa böyle tedirgin ve bunalımlı devam edersem güvenilirliğimi de kaybederim; mutluluk yerine huzursuzluk veren biri olmak istemem.

bu kişiyi önceden tanıyor muydunuz? insan olarak karakterini yapısını biliyor musunuz? arkadaşlar çok güzel söylemişler ki siz de hak vermişsiniz yarın dönüp dolaşıp bu laflar sizin ya da ailenizin kulağına gelebilir başkalarından.

ben olsam belli bir seviyede sürdürürdüm ilişkimi, bir anda evlilik konularına dalmaz karşımdakinin dalmasına da izin vermezdim. daha çok birbirimizi tanıyalım gibi düşünün, eğer bana o güveni verirse ve ben gerçekten karşımdakinden hoşlanıyor ve evliliği düşünüyor isem anlatırdım.

söylemeyip vebalini almak da istemem, ya aslında dini nikah olmasa anlatmamayı tercih edebilirdim ama o kısım tehlikeli bilemiyorum anlatırdım bi şekilde mutlaka gibi geliyor ama hemen değil iyice tanıdıktan sonra.

Aslında attığım adımlar henüz evliliğe doğru değil, ciddi bir tanıma evresine doğru. Bu evrede "daha önce niye söylemedin" lerin yaşanmasından korkuyorum.

tanıma evresinde tüm gerçekleri anlatmazsanız ciddi adım atma evresinde tepkisi çok sert olabilir.beni kandırdın,gerçekelri sakladın vb...şeyleri duymanız muhtemel.bence biraz daha tanıyıp gerçekleri anlatın,çok beklemeyin.

Boşandınız mı peki ayıptır sorması :26: Çünkü boşanmanız lazım yeni bir dini nikah için kadın olduğumuz için öyle sanırım :26:

Önceden tanıyordum, arkadaş ve iş ortamında beraber bulunduk ama yakinen tanımıyordum. Doğu kökenli biri ama çevresiyle ilişkilerinde çok tutucu değil. Henüz evlilik düşüncesi kısmına gelmedik ama en azından ilişkimizi çevre bilsin istiyoruz.

Benim anladığım kadarıyla henüz birbirini tanıma evresindesiniz ama ilişkiniz lay lay lom değil ileriye yönelik ciddi niyetlerle başlamış bir şey.
Her ne olursa olsun sana "keşke ilk başta anlatsaydın" deme lüksü yok zira sana diyeceğini demiş zaten "hazır olduğunda anlatırsın" diye. Eğer ki suçlamayla karşılaşırsan da o zaman hazır değildim şimdi kendimi hazır hissettim ve anlattım dersin kendini suçlu hissetmene neden olacak bir durum göremiyorum ben. Sen kendi kendini üzüyorsun kafana çok takarak...
Geç olmaz dediğim gibi anlatmak zorunda bile değilsin senin yaşadıkların senin geçmişin, seni olduğun gibi kabul etmeli.

Ya cnm neler yasadin kimbilir bide bu durumu anlatmak var kadınların iste hali ama erkekler ne yaparsa yapsın onlar bu durumu hic aciklama geregi duymaz neyse. Bence konusun ama ona guvenince aileller hemen girmaesin araya henüz cok yeni kendini hazir hisedince ilk ve son kez bu konuyu acin ve bunu asla bir daha dillendirmeyin diye tavsiye ederim yani ben olsam oyle davranirim onsanin basina kucuk yasta her sey gelebiliyor bunu kimse olmaz demesin umarım karsindaki bu durumubanlayan biridir

kadın olmak çok zor aslında.belki o da sizden önce birileriyle bir şeyler yaşadı ama bunu anlatmasına gerek yok nasılsa ortaya çıkmayacak ama siz bunu anlatmak zorundasınız.bazen erkekleri kıskanıyorum

Ben de aynen bu düşüncedeyim ama ya şöyle olursa ya böyle olursa diye kendimi yiyorum. Doğu kökenli birisi, onlarda bu konuların çok önemli olduğuna eminim. Canım yeterince sıkıldı, hayatımın geri kalanında da sıkılsın istemiyorum. Sağolun rahatlattınız beni, kendime güvenli ve geçmişimle barışık olmam lazım, kendime nasıl davranılacağını benim belirlemem lazım.

umarım kalbiniz tekrar kırılmaz karşınızdaki sizin iyi niyetinizi suistimal etmeyecek biridir de çok mutlu olursunuz ♥

Evet insan doğru bulduğu şeyi yapmaya çalışıyor; kaldı ki yanlış şeyler de yaşayabiliyor. Biraz daha tanımam lazım, Allah yalana düşürmesin..

Yanitiniz hazir, onu henuz tam olarak tanimiyordunuz..

Soyle dusunun siz yoldan gecen kisiye adinizi soyluyor musunuz? Fakat henuz tam olarak tanimadiginiz birine ilk bilgi olarak isminizi paylasirsiniz. Yani insan tanimak zamanla olan birsey.
Diger konularda oldugu gibi siz onu guvenirlilik konusunda da tanimaya calisirken, o da zamanla sizin hakkinizda bilgi sahibi olacak.

Iste bu "zamani" da soyleyecegim vakit ne zaman gelcek diye baslangictan beri dusunmek yerine olabildigince mutlulugunuzu paylasarak gecirmeye calisin...
Guveninizi kazandigi ve es aday adayligindan ciktigi vakit, onun sorgulamayacagim istedigin zaman anlatirsin dedigi seyleri siz uygun gordugunuz kadariyla paylasirsiniz.

Burdaki ilk yorumunuz bile kusura bakmayin ama sirrinizin altinda eziliyormussunuz gibi.
Oncelikle siz kendinize guvenin ve olumlu olumsuz gecmisinizin sizi siz yapan degerler butunu oldugunu kabul edip kimsenin hakaret etmesine ve ezmeye kalkismasina izin vermeyin...

Zor şeyler yaşadım, dik durmaya çalışsam da yaşadıklarımın altında ezildim. İyileştim sayılır ama yine de kanadımın köşesi kırık kaldı. Haklısınız kendime güvenli olup onu tanımaya devam etmeliyim. Beni iyice tanımalı ki sonra anlatınca yanlış kanılara kapılmasın.

Aynen öyle
Sen kendinle barışık ol, her yönünle kendini beğen. Gözün, kaşın, bakışın, yürüyüşün, giyimin, geçmişin... Seni sen yapan herşeyi sevmelisin, kendini sevmelisin, önce kendine saygı duymalısın ki insanlardan bekleyebilesin.
Doğu kökenliymiş, bu tür şeylere takılırmış vs bunlar boş - eğer ki o kişi seni olduğun gibi kabul etmezse yol verirsin gider ve seni sen olduğun için seven, olduğun halinle saygı duyan biriyle devam edersin.
Önce kendine saygı duy, kendi değerini bil, kendini sev ki insanlardan da saygı, sevgi ve anlayış bekleyebilesin
Hiçbir şey senden daha değerli değil ayrıca kafaya geçmişini takma ne zaman hazır hissedersen o zaman anlatırsın, seni yargılama ya da suçlamaya hakkı yok ve sen de ona bu hakkı vermemelisin olur mu?

Son düzenleme:
Bence ilişkinin başında konuşulmalı ki ona göre bi'yol çizilsin.
Mesela benim erkek arkadaşım ilk aşık olmuşsundur yaşamışsındır bi'şey diyemem deyip sonrasında ama iyi ki yaşamamışsın öyle bi'şey olsaydı düşünüyorum da unutamazdım sanırım gibi şeyler söylemişti konusu açıldığında.
Oyüzden güvendiğin an uygun dille konuş ki zaman ilerledikçe sen de yıpranma.
Erkekler bu konuda bi'cinsler kendileri yaparlar ama bakirelik diye tuttururlar. Halbuki biz kadınlarınki daha kabul edilesi hiç olmazsa ne yaşayacaksak aşık olduğumuz adamlarla yaşıyoruz. Onlar gibi ihtiyaç lafının arkasına sığınıp önümüze gelenle birlikte olmuyoruz.

Hakkında hayırlısı olur umarım:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…