- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
-
Hayırlı olsun,sayma bakma işine bende karismadim kardeşlerimin düğünde,sadece takı töreninde babamin annemin ısrarıyla kardeşimin yanında durup üstüne taktım o kadar.Martin ilk haftasi kardesim evlendi bilezik takamadim 2 yarim aldik 2200tl tuttu. Annemler dügünde 7 bilezik ,taki seti ,dügün salonu ,esya yapti bir emekli maasini 5 yıl bankaya bagladilar yinede bir çeyregini bile almadilar. Takı töreninden sonra kız tarafindan 1 kisi ve görümce olarak beni gelin odasina cagirdilar saymak icin gitmedim. BANANE YANİ.
bir görümcenin gözünde en iyi gelinin bile uyanık olmama ihtimali yok zatenHaklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik
Size neden guvensın ki altınları taksitle odemeye CALISMAK isteyen bi grup insansınız?Ama kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük
Benım buna benzer bi durumda para yırtmıslıgım var baya parca pıncık sekilde.Sevmesin size ne akşamdan akşama öpüp yatacak belki. Kurda kuzu emanet etmektense evde tehlikede olsun daha iyi
Bu tip insanlar hakediyorlar az bileValla benim babamin taktiklarini vermeyecekler. Benim babam bana bırakmaz ana avrat söver kapi baca kırar.
Bundan sonra sizi takipteyim konuları, konu sahibelerini pek unutmuyor gibisinizBunlar tabi ki sebep değil ama ben konu sahibinden bir olgunluk bekleyemiyorum, önceki konularından da bildiğim kadarıyla olan geline olmuş :/
Yeni gelen gelin inşallah öyledirde konu sahibi buralarda bir dert yakınırsa hep beraber oh çeker rahatlarız inşallahNe kadar terbiyesiz bir aileymişsiniz...
Size söyle dişli çirkef bir gelin olacaktı ki o zaman görecektiniz ...
Düşman basındasınız.
Kız haklı tabı masallah tam bir gorumcesınız unutmayın yarın bir gun sizde evleneceksınız altın kadının hakkıdır istediginı yaparSelamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Hanımefendi sizene sevip sevmemesinden. Birikim değil mi gelinin hakkı değil mi bu altınlar ??? Siz düğününüzde takılan altınları naptınız sevmiyorum diyip hibe mi ettiniz ? Fakir fukaraya mi dağıttınız ? Naptınız altınlarınızı bi anlatın yaAma kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük
Terbiyesizler .. dinde bile kadının hakkı denir inşallah rabbim görür duyar ailecek gelinizin ayağına kapanıp helallik isteyecek duruma gelirsiniz hala vermedik istemedi bı daha diyor . Terbiyesiz ...sizde gelindeki gurur olsa hemen hepsini verirdiniz ama oda yok . Alma mazlumun ahını çıkar .... ... İnsallahhhGelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
Ben de sizin gibi düşündüm ailesinin takısının manevi değeri olduğu için almak istemiştir. Yani kızcağız hiçbir şeye sesini çıkarmamış ki aile de istedikçe ister tabiki. Ben eşini de merak ettim benim düğünümde eşime takılanları ailem verin biz saklayalım dedi eyvallah sonra diğer erkek kardeşim evlenecek diye eee bunları biz kullanalım size de para olarak öderiz dedi hani saklamak nerde kaldı? E bu diğer kardeşin düğününden gelen altınlar da sıradaki çocukta kullanılmak üzere mi alınacak nasıl bir düzen bu tam olarak ilginç gerçekten. Evlenmek isteyen erkek kardeş borçla girsin düğüne ve düğünde gelen takılarıyla borcunu ödesin bunlar da bi an önce altınlarını aileden alsın en güzel çözümAyrıca kendi ailesinin taktığı takıların manevi değeri de vardır, para karşılığı almak istemeniz çok mantıksız. Sen kendi ailenin sana taktığı altınları eşinin ailesine vermek ister misin? Madem bugünün parasıyla almak istiyosunuz gidip kuyumcudanda alabilirsiniz
Dogru, gelip gıdıp konuya bakıyorum yorumunu gordukce konu sahıbının yazmak zorunda hissediyorum kendimikonu sahibi, aklin varsa konunu kapattir bizim de parmaklarimizi yorma.. icimiz sogumuyor.
Allah size sizin zihniyetinizde eş ailesi versin inşallah. Tek diyeceğim bu!!Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Kendimi dedi bunu size kim dedi ?siz goturin koyun kızcağız kendi altınının dilencisi mi olsun gururlu duruyor belliki . Götürün koyun evine . Siz bi arada samimi olarak az önce kıskanıyorum demiştiniz ıyide neden kıskanıyorsunuz. Sizde evlisiniz önceki yorumlarınızdan hatırladığım kadarıyla gayet özgüvenli bir kadınsınız gelini kıskanmanın manası ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?