genç kızımı yalnız bırakmammı lazım

Ben onun aklindan gecenleri biliyorumki soylemesede oda bizim kileri.ben diyorumki onu istedigi gibimi birakmaliyim.yoksa budurum gecermi kac yaslarinda anlar bunu bunun biyasi varmi.seneyede okul kazanip gidecek gittiginde anlamasi cok kotu olacak

aaaaa okumadım ya bilmiyordum ,ayıp ya insanın ailesi kendisine destek olmayacakta kim olacak?Teşekkür ederim mesaj için

Bana 17 yaşi ergenlik yaşı gibi gelmedi. Bazılarınıza garip gelebilirse de benim 3 ay sonra 18 im dolacak aynı zaman da anneyim ? Gerizekalı ne demek yaa. Ben babamla konuşurken saygıdan elim ayağım titriyo.

Bizde ergen olduk ama bir gün anamiza babamiza gerizekali demedik. Kızınız çok şımarık bence. Ergenlik sıkıntılı bi dönem evet ama bu kadari da hadsizlik,terbiyesizlik. Terbiye etmeniz lazim yoksa üstünde huy olarak kalacak bu haller

evi otel gibi kullanmak mı sosyallik?
anneye babaya hakaret etmek mi ergenlik? herkes ergenlik dönemi geçiriyor kimi hafif bir şekilde kimisi daha ağır bir şekilde ama bu geçerli bir sebep değil bunlar için.
bir psikolog sizi daha iyi yönlendirir. lakin görmezden gelmek çare değil.

Ablam sana tavsiye verecek yasta degilim kizindan da 1 yas buyugum sadece ama belliki sen bu kızı fazla şımartmışsın tek anladığım bu. Bir ayar vermen gerek kendi arkadaşlarimdan boyle tipler gordugum icin soyluyorum hepsi annesi babasi el ustunde tutmus her istedigini yapmis bir dedigini iki etmemis sonuc senin kiz gibi davranis sergiliyorlardi.

Guzeller guzeli prenses kizim ayparcasi ilk gozagrim falan diyorum bazi durumlarda evisi nedirki dumanini attirir sinav nedir viz gelir tris gider diyorum .ama bildiginin dikine iste

Ben kizimi bendn yana
haklisinda temel ihtiyaclarini kismamam gerekk genckiz bu dilime yakismaz allah korusun baska yollara bas vurur .harcligini kessek nereye kadar

Ben kizimi bendn yana
haklisinda temel ihtiyaclarini kismamam gerekk genckiz bu dilime yakismaz allah korusun baska yollara bas vurur .harcligini kessek nereye kadar

Harclik kesmek uygun degil zaten de mesela gereginden fazla verme yemek ve yoluna yetsin yeter eger baska bir seyler icinde para istiyorsa evde sana yardim etmesi gerektigini soylersin her istedigi yere gitmesine izin veriyorsaniz her diledigini yapiyorsa zaten sizi takmaz. Sahsen ben de her istedigim yapilsa para verseler felan ben de ev isi yapmazdim kucuklukten bunlar onun bilincaltina yerlesiyor sonusta naparsa yapsin her istedigini yapacaginizi kazimissiniz kafasina bunu duzeltmeniz gerek o da yavas yavas olgunluğa erisecek bi onlem almazsaniz bu cocugu universitede tutamazsiniz universite ortamini gormeden bi ceki duzen vermeniz gerek

Çocuğu rahatsızmis gibi psikologa falan götürmeyim sakın birkere, arkadaslari tarafindan hoş karsilanmaz buda bunu çok takar kafaya. Kızlar cok çabuk olgunlaşıyor, şımarık değilse tabi 2 sene sabredin. Ve unutmayın herşeyi yaşayarak öğrenecek. Siz isterseniz birsuru sey anlatin bir kulagindan girip digerinden cikar gerco bunun icin yas fark etmiyor, insan kendi yasayarak ogrenmeli buyumeli olgunlasmali. 17yasinda genç bir bayana çocuk muameleside yapmayın. İyisiyle kötüsüyle öğrensin sıkmayın

Bence arada odaya kilitleyin otel gibi kullanamamis olur evde daha cok kalmis olur. Bide hakaret dozajini biraz arttirin altta kalmayin o gerizekali dediyse siz bunun ustune cikacak bisey soyleyin ustunlugunuz belli olsun saniniz yurusun. Terlik atmak ise yaramadi demissiniz bide kafa atmayi deneyin bakalim. Harclik kesmek de sizinkinde ise yaramamis dediginize gore. Yaramaz tabii evde suyu yemegi kesin bi de oyle deneyin. Bence bunlari yapinca duzelecektir kolay gelsin.

17 yaşında ergenmi oluyor noluyor bilmemde evi otele çevirip bir işe dokunmamamsı kullanıldığımı hisettiriyor bana

çok sayfalar olmuş okuyamadım

ama ben bu bir işe dokunmuyor demişsiniz de ne iş bekliyorsunuz ki

25 yaşıma kadar annem ile yaşadım çayımı bile doldurup elime verdi

annem de boş değildi çalışan vs bir kadın kendisi

çocuğun görevi okumaktır kendini geliştirmektir diye öğrettiler bize, özellikle lisede vs sürekli ders çalıştık nerede ise, ne işine dokunacaktık ki

ben şimdi 5 yaşındaki oğluma çamaşır düzenletip katlatıp kaldırtıyorum ama lisede vs bunu yaptıramam zira okul dışında zaten ders çalışacaklar kalan azıcık zamanda da kafa dağıtmaları lazım

Eee o da size şaka mahiyetinde söylüyor o zaman siz niye aliniyorsunuz

Ya valla saygi gostersem ki gerektiginde soz sahibi olarak soz veriyoruz fikir soruyoruz .ozamanda kendini ekselans sanacak oderce arkadasim

Siz kızınız sevmiyorsunuz
Kiskaniyorsunuz
Bu nasıl düşünceler
Bir ďe anne olacaksınız
Allah ıslah etsin sizi

Genç ergeni ne kadarda kınayan var , kınayanın başına gelir bence
çoğu ailede yaşadıklarını anlatmaz
ama yaşanıyor işte , hormonal etki
her gençte yaşanıyor ,
öyle akıl vermek kolay ama neyse ki genç ergen duruluyor
hep öyle devam etmiyor ama önemli olan genç ergene tahamül ve sabır göstermek ,şöyle yapın böyle yapın olmuyor o işler uzaktan çok kolay görünüyor sanki ama değil

Ergenlige herkes giriyor mu beni ergenlige almayi unuttular herhalde :)

Ama ben rehber ogretmenle konusmustum sevgi konusunda.onu kosulsuz sevin .kisisel temel ihtiyaclarini karsiliksiz yapin yoksa cikarci alisir herseyin bir karsiligi oldugunu ogrenir demisti ve cok dogru bu okonuyu hallettik anne baba ihtiyacini alacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…