gençler evlilik bu mu yani?

kadın resmen evlilik için saygı önemli değil dedi yahu.. mantıkta son nokta..

emek harcayınca "biz buna parayı bastık, kıymet bilelim" mi diyorlar?

ben size diyorum, yurt dışına açılın yabancı gelin iyidir
Ben de burada bazi konulari okurken Turk erkeklerinin neden yabanci kizlara ilgi duydugunu, hatta kimisinin Turk kizlarindan hoslanmadigini cok iyi anliyorum. Her erkek cekmiyor prenses sendromlu kizlari. Hic bir ozelligi olmayan, isi gucu trip atmak, istemek olan kizi kim ne yapsin. Yurtdisindan, birey olarak yetistirilmis duzgun kizlar cok daha iyi. Bizimkiler (hepsi degil) kazik kadar olmuslar, daha ustune giyecegi bayramligi elalemden bekliyorlar cocuk gibi.

çalışşın alsın babasının evinde babasının parasıyla oturuyor şükretsin bakan adam bulmuş kendine

kadın resmen evlilik için saygı önemli değil dedi yahu.. mantıkta son nokta..
Ben de hic unutmuyorum o laflarini. "Bizde saygi yok, sadece ask evliligi. Bence evlilik icin saygiya gerek yok, ask da yetiyor" vs. Nedir bu, cehaletten mi gelir, yuzsuzluk mudur, mantiksizlik midir bilmiyorum.

artık evlilik filan düşünmüyorum bile

Sen neden evlilik istemiyorsun ki? Sen istemezsin erkek tarafını zorunlu kılmazsın olur biter.
Ben de, ablamlar da, eltim de erkek tarafı diye ekstra şeyler, altınlar falan istemedik. Ama bohça için alışverişe gittik. Her şeyimizi geleneklere göre yaptık gitti.
Allah'a şükür halimize.
Bana göre de rezillik ama bir görgüsüzle evlenmek isteyen evlensin kime ne?

'Şimdi ki genç kızlar' demekle kastedilen şey çok tuhaf. Eskiden erkek tarafından talep edilen çok daha fazlaymış.
Günümüzde isteyen aileler de var, tok gözlü olan da.

he bir de kacarak evlenen kizlar var. hic masraf yaptirmamislar erkek tarafina. noluyo? dayak hakaret... muhtac ya erkegin eline ve ailesine. simdiki kizlar cok hakli bisey istemekte. istesinler de. cunku kizlar da farkinda karsi taraf emek harcamazsa insan yerine koyulmayacaklar. deve diken muhabbetini dusunun.

valla haklılar ben de hoşlanmıyorum Sevde :) hepsinde prenses sendromu, hepsinde anlamsız bir kapris, bir atar.. ayaklarının üzerinde durma yoksunu, sırtını bir yere dayama zorunluluğu olan tipler.. mesela buradaki altın sevdalısı üye "Amerikaya bir gitsem sırtımı devlete dayarım oh mis gibi güvence" demişti.. şimdi anlıyorsun değil mi neden eğitimsiz göçmenleri sevmiyor oradakiler.. buradan kendilerine bakılması için giden bir grup kambur çünkü..

Ben de hic unutmuyorum o laflarini. "Bizde saygi yok, sadece ask evliligi. Bence evlilik icin saygiya gerek yok, ask da yetiyor" vs. Nedir bu, cehaletten mi gelir, yuzsuzluk mudur, mantiksizlik midir bilmiyorum.

hepsi bir arada.. biri olmayınca diğerleri çorap söküğü gibi geliyor zaten..

Biraz empati yaptim da biri bana koç getirecek olsa kim ugrasacak onu bolmekle kesmekle pisirmekle diye dusunurum. Ya da elbise alacak olsalar ki ben kendi aldigimi bile bi sure sonra begenmeyip giymem hediye oldugu icin mecbur giymek zorunda kalirim falan filan. Yani bana daral geliyo altinmis bilmemneymis hepsi gosteris yok elalem ne der ay bak kac bilezik takti derler bilmem ne. Sanki o bilezikler bir gun kocisinizin baskisiyla ev araba bilmem ne alirken bozdurulmayacak. Eskiden gelinler kayinpederinjn yaninda yemek yemezmis oturmazmis sacma ama o da adet. Isimize gelince zaman degisti. Herkes isine geldigi gibi.

kendime göre birine bulamdım bu yüzden kendime evliliğe hazır hissetmiyorum

emek harcayınca "biz buna parayı bastık, kıymet bilelim" mi diyorlar?
yok onu direkt demiyolar. bilincaltina isliyor biraz. ya cok askla bakiyosunuz olaylara ya da cok iyimsersiniz. ama insanlar bu kadar iyimser degil. nabza gore serbet valla

o dediğinize emek demeyelim o halde para harcamazsa diyelim.. emek demek değil o..
adam şöyle mi düşünecek çok para harcadım nazik davranayım bozulmasın kırılmasın zira yenisini almak yeni masraf demek...

Katılıyorum deve+diken.
Değer görmek için ille de s...n taraf olmak gerekiyor, kimseye insanlık yaramıyor.

yok onu direkt demiyolar. bilincaltina isliyor biraz. ya cok askla bakiyosunuz olaylara ya da cok iyimsersiniz. ama insanlar bu kadar iyimser degil. nabza gore serbet valla

hiç ilgisi yok, çünkü bu mantıkla yurdum insanının çok değer görmesi gerekirdi.. şu forumda bile bu kadar tantanayı "gereksiz" olarak gören bir grup insanız.. boşananlar, ihanete uğrayanlar, dayak yiyenler hatta öldürülenlerin çok büyük bir kısmı Türk adetlerine göre evlenenler.. mesela dikkat ederseniz gelin evlenip takılarını k.valideye veriyor, özetle böyle düşünen gelinleri yatırım olarak görüyor k.valideler.. ne taktıysa onu fazla fazla alıyor, yetmiyor temizliğe gel diyor, kışlıklarımı hazırla diyor, diyor da diyor..

o dediğinize emek demeyelim o halde para harcamazsa diyelim.. emek demek değil o..
adam şöyle mi düşünecek çok para harcadım nazik davranayım bozulmasın kırılmasın zira yenisini almak yeni masraf demek...
canim son cunlende yaklastin fikrime. he bu arada hamilelik cocuk da devreye giriyo. bi erkegin normal sartlarda yuvasini dagitmasi cok zor zaten. erkekler o kadar cesur degiller. yani kadinlar kadar aliskanliklarini cesurca degistiremiyolar. aile hayati acisindan diyorum. he gormuyoz mu illaki var.. ama deve diken iliskisi anlatmak istedigmi ozetliyor zaten yorumlarini surekli begendigim gorusunu begendigjm misscherty ark anlamis demek istedigmi :)

Türk erkeği özgür, eğitimli gerçekten birey olmuş kadını taşıyamaz. Sadece Türk erkeği değil, tanıdığım pekçok Avrupalı erkek de taşıyamaz. Karakter meselesi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…