Ya ben de bu zorla deger verdirtmeye ayar oluyorum. "Alacak, bana onu da alacak, bunu da verecek. Bana deger verecek! Degerini boyle gostersin. " Zorla mi lan? Deger vermek icten gelir, sevmek gibi. Insan sana gelinisin diye azami derecede deger verebilir kendince, bu demek degil ki senin icin paralar doksun, nice sikintilara girsin. "Essek gibi yapacak" diyenleri okudum burada. Evlat olsa sevilmeyecek tipler 3-5 gunluk insanlardan zorla deger ve bunu zorla gostermesini bekliyorlar. Ya bi gidin Allah askina.
Kimileri verdigi degeri hediyelerle, harcadigi parayla gosterebilir, ben bunu anlarim. Ama bunlar hep icten gelir. "Bana para harcasin ki deger versin" denir mi yahu! Kayinvalidenin evine gidip el opmeye gocunan tipler kendi cikarlarina gelince bir gelenekci oluyorlar bir gelenekci oluyorlar ki... Bu resmen iki yuzluluk. Adetin, toren, gelenegin o kadar onemliyse git de kaynananin evinde yasa adet diye. Yasayamazsin, ama altina geldi mi "essek gibi alacak!". E sen de essek gibi kayinvalidenin evinin isini goreceksin, yaninda sus pus oturacaksin o zaman yani.
Gerci zorla yaptirilan islerin acisi evlenince cikiyor. Ismi lazim degil, burada bir arkadas var altin para diye olen, "biz degerliyiz, altin da altin" diyen... Ama ne kendi ailesi, ne esinin ailesi adam yerine koymuyor. Ahkam kesmeye hala nasil yuzu var anlamiyorum. Kendisi bir numarali kanitken. :) Allah herkesi kendi gibiyle karsilastirsin ya, valla hic ugrasamam para, altin, bayramlik, koc isteyen dilenci tiplerle. Insan tok gozlu olacak biraz.
istiycekler tabi. burda yaziyodu bosanma asamasinda olan biri yazmisti. kiz zahmet olmasin uzak yoldan gelmesinler die gelin aldirma yaptirmamis. bosanirken de kayinpederi "biz zaten onu almaya bile gitmemistik umrumuzda degil" benzeri bi laf etmis. kusura bakmasinlar da elin kizi deyip degersiz gostermesin kimse. emek harcamazlarsa deger vermezler. bu emek de malesef parayla yani maddi anlamda oluyor. olmali da.
Ben de burada bazi konulari okurken Turk erkeklerinin neden yabanci kizlara ilgi duydugunu, hatta kimisinin Turk kizlarindan hoslanmadigini cok iyi anliyorum. Her erkek cekmiyor prenses sendromlu kizlari. Hic bir ozelligi olmayan, isi gucu trip atmak, istemek olan kizi kim ne yapsin. Yurtdisindan, birey olarak yetistirilmis duzgun kizlar cok daha iyi. Bizimkiler (hepsi degil) kazik kadar olmuslar, daha ustune giyecegi bayramligi elalemden bekliyorlar cocuk gibi.ben size diyorum, yurt dışına açılın yabancı gelin iyidir
çalışşın alsın babasının evinde babasının parasıyla oturuyor şükretsin bakan adam bulmuş kendineBen de burada bazi konulari okurken Turk erkeklerinin neden yabanci kizlara ilgi duydugunu, hatta kimisinin Turk kizlarindan hoslanmadigini cok iyi anliyorum. Her erkek cekmiyor prenses sendromlu kizlari. Hic bir ozelligi olmayan, isi gucu trip atmak, istemek olan kizi kim ne yapsin. Yurtdisindan, birey olarak yetistirilmis duzgun kizlar cok daha iyi. Bizimkiler (hepsi degil) kazik kadar olmuslar, daha ustune giyecegi bayramligi elalemden bekliyorlar cocuk gibi.
Ben de hic unutmuyorum o laflarini. "Bizde saygi yok, sadece ask evliligi. Bence evlilik icin saygiya gerek yok, ask da yetiyor" vs. Nedir bu, cehaletten mi gelir, yuzsuzluk mudur, mantiksizlik midir bilmiyorum.kadın resmen evlilik için saygı önemli değil dedi yahu.. mantıkta son nokta..
artık evlilik filan düşünmüyorum bile
Ben de burada bazi konulari okurken Turk erkeklerinin neden yabanci kizlara ilgi duydugunu, hatta kimisinin Turk kizlarindan hoslanmadigini cok iyi anliyorum. Her erkek cekmiyor prenses sendromlu kizlari. Hic bir ozelligi olmayan, isi gucu trip atmak, istemek olan kizi kim ne yapsin. Yurtdisindan, birey olarak yetistirilmis duzgun kizlar cok daha iyi. Bizimkiler (hepsi degil) kazik kadar olmuslar, daha ustune giyecegi bayramligi elalemden bekliyorlar cocuk gibi.
Üstüne para vermeyelim deofff hala safım ben yaaaa
der valla
Ben de hic unutmuyorum o laflarini. "Bizde saygi yok, sadece ask evliligi. Bence evlilik icin saygiya gerek yok, ask da yetiyor" vs. Nedir bu, cehaletten mi gelir, yuzsuzluk mudur, mantiksizlik midir bilmiyorum.
kendime göre birine bulamdım bu yüzden kendime evliliğe hazır hissetmiyorumSen neden evlilik istemiyorsun ki? Sen istemezsin erkek tarafını zorunlu kılmazsın olur biter.
Ben de, ablamlar da, eltim de erkek tarafı diye ekstra şeyler, altınlar falan istemedik. Ama bohça için alışverişe gittik. Her şeyimizi geleneklere göre yaptık gitti.
Allah'a şükür halimize.
Bana göre de rezillik ama bir görgüsüzle evlenmek isteyen evlensin kime ne?
'Şimdi ki genç kızlar' demekle kastedilen şey çok tuhaf. Eskiden erkek tarafından talep edilen çok daha fazlaymış.
Günümüzde isteyen aileler de var, tok gözlü olan da.
yok onu direkt demiyolar. bilincaltina isliyor biraz. ya cok askla bakiyosunuz olaylara ya da cok iyimsersiniz. ama insanlar bu kadar iyimser degil. nabza gore serbet vallaemek harcayınca "biz buna parayı bastık, kıymet bilelim" mi diyorlar?
he bir de kacarak evlenen kizlar var. hic masraf yaptirmamislar erkek tarafina. noluyo? dayak hakaret... muhtac ya erkegin eline ve ailesine. simdiki kizlar cok hakli bisey istemekte. istesinler de. cunku kizlar da farkinda karsi taraf emek harcamazsa insan yerine koyulmayacaklar. deve diken muhabbetini dusunun.
istiycekler tabi. burda yaziyodu bosanma asamasinda olan biri yazmisti. kiz zahmet olmasin uzak yoldan gelmesinler die gelin aldirma yaptirmamis. bosanirken de kayinpederi "biz zaten onu almaya bile gitmemistik umrumuzda degil" benzeri bi laf etmis. kusura bakmasinlar da elin kizi deyip degersiz gostermesin kimse. emek harcamazlarsa deger vermezler. bu emek de malesef parayla yani maddi anlamda oluyor. olmali da.
Üstüne para vermeyelim de
yok onu direkt demiyolar. bilincaltina isliyor biraz. ya cok askla bakiyosunuz olaylara ya da cok iyimsersiniz. ama insanlar bu kadar iyimser degil. nabza gore serbet valla
canim son cunlende yaklastin fikrime. he bu arada hamilelik cocuk da devreye giriyo. bi erkegin normal sartlarda yuvasini dagitmasi cok zor zaten. erkekler o kadar cesur degiller. yani kadinlar kadar aliskanliklarini cesurca degistiremiyolar. aile hayati acisindan diyorum. he gormuyoz mu illaki var.. ama deve diken iliskisi anlatmak istedigmi ozetliyor zaten yorumlarini surekli begendigim gorusunu begendigjm misscherty ark anlamis demek istedigmi :)o dediğinize emek demeyelim o halde para harcamazsa diyelim.. emek demek değil o..
adam şöyle mi düşünecek çok para harcadım nazik davranayım bozulmasın kırılmasın zira yenisini almak yeni masraf demek...
Ben de burada bazi konulari okurken Turk erkeklerinin neden yabanci kizlara ilgi duydugunu, hatta kimisinin Turk kizlarindan hoslanmadigini cok iyi anliyorum. Her erkek cekmiyor prenses sendromlu kizlari. Hic bir ozelligi olmayan, isi gucu trip atmak, istemek olan kizi kim ne yapsin. Yurtdisindan, birey olarak yetistirilmis duzgun kizlar cok daha iyi. Bizimkiler (hepsi degil) kazik kadar olmuslar, daha ustune giyecegi bayramligi elalemden bekliyorlar cocuk gibi.
genelle yapmamak lazım taşıyan da olurTürk erkeği özgür, eğitimli gerçekten birey olmuş kadını taşıyamaz. Sadece Türk erkeği değil, tanıdığım pekçok Avrupalı erkek de taşıyamaz. Karakter meselesi bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?