Türk erkeği özgür, eğitimli gerçekten birey olmuş kadını taşıyamaz. Sadece Türk erkeği değil, tanıdığım pekçok Avrupalı erkek de taşıyamaz. Karakter meselesi bu.
istiycekler tabi. burda yaziyodu bosanma asamasinda olan biri yazmisti. kiz zahmet olmasin uzak yoldan gelmesinler die gelin aldirma yaptirmamis. bosanirken de kayinpederi "biz zaten onu almaya bile gitmemistik umrumuzda degil" benzeri bi laf etmis. kusura bakmasinlar da elin kizi deyip degersiz gostermesin kimse. emek harcamazlarsa deger vermezler. bu emek de malesef parayla yani maddi anlamda oluyor. olmali da.
evet haklisin. gelin de gelsin hizmetciligmi yapsin isterler. o eski zamanin kadinlarina has bisey. ama konu basligi genclerin evliligi yani zamane evliligi oluyor. 30 sene once evlenip simdi kaynana olmus bi kadinin fikrini degistirmek mumkun olmaz :)hiç ilgisi yok, çünkü bu mantıkla yurdum insanının çok değer görmesi gerekirdi.. şu forumda bile bu kadar tantanayı "gereksiz" olarak gören bir grup insanız.. boşananlar, ihanete uğrayanlar, dayak yiyenler hatta öldürülenlerin çok büyük bir kısmı Türk adetlerine göre evlenenler.. mesela dikkat ederseniz gelin evlenip takılarını k.valideye veriyor, özetle böyle düşünen gelinleri yatırım olarak görüyor k.valideler.. ne taktıysa onu fazla fazla alıyor, yetmiyor temizliğe gel diyor, kışlıklarımı hazırla diyor, diyor da diyor..
yaa bak.benim demantigim almiyor. yazdigim seyi savundugumu dusunmeyin. ama oyle dusunen cok kp kv ve anaci erkek varken o kizlari da haksiz goremem.Emek harcandigi icin mala deger verilir. Mesela para biriktirip aldigim araba degerlidir, bilgisayar, vs, her neyse.
Sizin mantiginiz aliyor mu, oglunuzun getirdigi, tanimadiginiz etmediginiz, dolayisiyla sevmek deger vermek icin cok firsatiniz olmadigi kiz icin zorla paralar dokmek,, ugruna borca harca girmek? Size bunlari yaptiran kizin arkasindan sover misiniz, yoksa "helal olsun, essek gibi aldirsin bana, ne zor kizmis masallah, cok degerli, kiymetli kizim" mi derdiniz? O bahsettiginiz ornek zaten savundugunuz zihniyetin insani. Sizin gibi baskiyla para harcatip deger gorecegini sananlar iste. Gelin almaya gitmeyince otomatikmen bu lafi etmisler. Biz bu zihniyetten cikalim diyoruz tamamen.
Kac tane erkek ailesi gule oynaya para harciyor geline? Herkesin surati 5 karis, kimse memnun degil, hepsi icinden birbirine sovuyor, burada okuyoruz iste. Kimsenin kimseyi sevdigi yok. Kaynana-gelin olarak. Kac tane baskiyla para harcatildigi icin gelinine deger veren kaynana gordunuz? Tam tersine "parasini verdim aldim" diyor millet. neyse , bence bunlar kadini birey olarak asagilayan adetler. Bir erkek icin "erkek almak kolay mi, altin, para" muhabbeti yok. Cunku bizim gibi erkegi ustun goren toplumlar erkegi parayla almaktan bahsetmez, kizi almaktan bahseder. Kiza mal muamelesi yapiliyor, siz bunu deger verriliyor saniyorsunuz. Baslik parasi adetinin uzantilari bunlar iste, farki yok.
Hadi ya, ben o mesaja denk gelmemisim. Sirtini devlete dayarmis ha. Amerika cok merakliydi issiz gucsuz, egitimsiz yabanci kadini alip beslemeye zaten. :)valla haklılar ben de hoşlanmıyorum Sevde :) hepsinde prenses sendromu, hepsinde anlamsız bir kapris, bir atar.. ayaklarının üzerinde durma yoksunu, sırtını bir yere dayama zorunluluğu olan tipler.. mesela buradaki altın sevdalısı üye "Amerikaya bir gitsem sırtımı devlete dayarım oh mis gibi güvence" demişti.. şimdi anlıyorsun değil mi neden eğitimsiz göçmenleri sevmiyor oradakiler.. buradan kendilerine bakılması için giden bir grup kambur çünkü..
Herkes dengini buluyor. Oyle dusunen insana, oyle dusunen kiz dusuyor zaten, oyle kiza oyle aile.yaa bak.benim demantigim almiyor. yazdigim seyi savundugumu dusunmeyin. ama oyle dusunen cok kp kv ve anaci erkek varken o kizlari da haksiz goremem.
ya evet kiz birey oldugunun farkinda ama gel de bunu 60 yasindaki gelinden hizmet bekleyen zihniyete anlat.. o yuzden o kizlar da haklilar benim gozumde.Herkes dengini buluyor. Oyle dusunen insana, oyle dusunen kiz dusuyor zaten, oyle kiza oyle aile.
Yoksa birey oldugunun farkinda, ayaklari yere basan kiz, boyle zihniyetlerin icine girip degismiyor.
evlilik iki kişinin arasında olan bişey aynısını amcamlarda yaptı yengem sürekli karıştı evliliğe babamı dibine kadar kunlandı annem yıprandı zaten babamın psikolojisi iyi değil kavga gürültü ardından da benim gibi bir kız işteEvlendigimde hic bisi istememistim.. yok illede su olacak demedim.. ama kiymetim bilinmedi.. altinlarim calindi, beni soyup sogana cevirdiler, evliligim sarsildi.. eski kv ve kizi bir olup yuvamin icine ettiler.. ve bosandim.. bu gun olsa yine istemem.. adetlerden nefret eden bir insanim zaten.. kurban kesilir, kiyafet alinir, cehiz bilmem ne amannn ugrasamam ben..
ya evet kiz birey oldugunun farkinda ama gel de bunu 60 yasindaki gelinden hizmet bekleyen zihniyete anlat.. o yuzden o kizlar da haklilar benim gozumde.
ya biraz oda var ama şimdi ben küçüklüğümden bilirim daha 14 yaşındayım arkadaşım bana aynen şunu dedi aman ya öykü okusak ne olucak ki ? zengin bi koca bulur yerim onu dedi aynen bizim kızlaramızıda aşılıyolar bunu küçük yaştan kusura bakmayın ama dediğinin de doğru kızlar okutulmuyor vs ama şimdi iş hayatında iyi mevkiilere gelmiş kadınlarda varBu arada ekşinin her haltı bilen elemanlarına da bir sorum var.
Kadınların erkekleri maddi sömürmekten başka şansı var mı?
Kadınların işgücüne katılımı malum, %30 mu ne. Bu oranda nitelikli, beyaz yaka işlerin oranı nedir?Çok az.
Kadınların her türlü önü kesiliyor. ITde mesela, aynı işe başvuran aynı nitelikli adaylarda erkek olmak tercih sebebi Türkiye'de. Haydi işi aldınız diyelim şef olma yükselme şansınız 0. Sırf erkek diye daha az deneyimli, eğitimli birini başınıza şef yapıverirler.
Kadınların önü kesiliyor kardeşim. Kadınlara üst pozisyonlara gelemiyor.
Avrupa'da çok ünlü bir şirketin kadın mühendisler toplantısına her yıl gidiyorum. Herkes tacizden, değer görmemekten, eşit olmamaktan şikayetçi.
Kadınlar eğitimli olsun eğitimsiz olsun ya yoksul bırakılıyor ya da hakettiğini alamıyor.
Genel anlamda bizim toplumda kadın 2. cins olmaya hala devam ediyor.
Durum böyleyken söyler misiniz bir kadının sadece kendi parasıyla ev/araba sahibi olma şansı nedir? Zengin adama yapışmaktan başka şans sunuluyor mu önümüze?!?!?
Cidden eşitlikçi bir toplumda yaşasaydık erkekler haklı olurdu. Ama sen kadın işçi almıyorsan, hakettiğini vermiyorsan kadınlar neden para peşinde diye bidi bidi etmiceksin kardeşim. Bunca kadının zengin koca peşinde olma sebebini arıyorsan dönüp kendi toplumuna bir bakacaksın.
ya biraz oda var ama şimdi ben küçüklüğümden bilirim daha 14 yaşındayım arkadaşım bana aynen şunu dedi aman ya öykü okusak ne olucak ki ? zengin bi koca bulur yerim onu dedi aynen bizim kızlaramızıda aşılıyolar bunu küçük yaştan kusura bakmayın ama dediğinin de doğru kızlar okutulmuyor vs ama şimdi iş hayatında iyi mevkiilere gelmiş kadınlarda var
bilmiyorum ama haklı bulmadım bulmamda sonuçta bi erkeği sadece para diye kunlanıyor bu hayatta insan bir şey için emek vermeliVallahi okusan da zaten zengin olamicaksın bundan bahsettim.
Kız haklı, okusa bile zengin olamayacağını biliyorsa neden uğraşsın? Kız da haklı.
Sen iş hayatına başla, ne dediğimi o zaman anlarsın.
kesinlikle katılıyorum!!!Adetlerine sahip çıkan gençlik nedense hep manevi olanlardanı sahipleniyor maneviyata da bu kadar sahip çıksa ya
Tabi işlerine öyle geliyo
yani öyle şimdi ben babamdan para istemeye utanırımbana annem babam bile bayramlık almıyor benim bildiğim bayramlık küçük çocuklara alınır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?