gençler evlilik bu mu yani?

Emek harcandigi icin mala deger verilir. Mesela para biriktirip aldigim araba degerlidir, bilgisayar, vs, her neyse.
Sizin mantiginiz aliyor mu, oglunuzun getirdigi, tanimadiginiz etmediginiz, dolayisiyla sevmek deger vermek icin cok firsatiniz olmadigi kiz icin zorla paralar dokmek,, ugruna borca harca girmek? Size bunlari yaptiran kizin arkasindan sover misiniz, yoksa "helal olsun, essek gibi aldirsin bana, ne zor kizmis masallah, cok degerli, kiymetli kizim" mi derdiniz? O bahsettiginiz ornek zaten savundugunuz zihniyetin insani. Sizin gibi baskiyla para harcatip deger gorecegini sananlar iste. Gelin almaya gitmeyince otomatikmen bu lafi etmisler. Biz bu zihniyetten cikalim diyoruz tamamen.

Kac tane erkek ailesi gule oynaya para harciyor geline? Herkesin surati 5 karis, kimse memnun degil, hepsi icinden birbirine sovuyor, burada okuyoruz iste. Kimsenin kimseyi sevdigi yok. Kaynana-gelin olarak. Kac tane baskiyla para harcatildigi icin gelinine deger veren kaynana gordunuz? Tam tersine "parasini verdim aldim" diyor millet. neyse , bence bunlar kadini birey olarak asagilayan adetler. Bir erkek icin "erkek almak kolay mi, altin, para" muhabbeti yok. Cunku bizim gibi erkegi ustun goren toplumlar erkegi parayla almaktan bahsetmez, kizi almaktan bahseder. Kiza mal muamelesi yapiliyor, siz bunu deger verriliyor saniyorsunuz. Baslik parasi adetinin uzantilari bunlar iste, farki yok.

evet haklisin. gelin de gelsin hizmetciligmi yapsin isterler. o eski zamanin kadinlarina has bisey. ama konu basligi genclerin evliligi yani zamane evliligi oluyor. 30 sene once evlenip simdi kaynana olmus bi kadinin fikrini degistirmek mumkun olmaz :)

yaa bak.benim demantigim almiyor. yazdigim seyi savundugumu dusunmeyin. ama oyle dusunen cok kp kv ve anaci erkek varken o kizlari da haksiz goremem.

Hadi ya, ben o mesaja denk gelmemisim. Sirtini devlete dayarmis ha. Amerika cok merakliydi issiz gucsuz, egitimsiz yabanci kadini alip beslemeye zaten. :)

yaa bak.benim demantigim almiyor. yazdigim seyi savundugumu dusunmeyin. ama oyle dusunen cok kp kv ve anaci erkek varken o kizlari da haksiz goremem.
Herkes dengini buluyor. Oyle dusunen insana, oyle dusunen kiz dusuyor zaten, oyle kiza oyle aile.
Yoksa birey oldugunun farkinda, ayaklari yere basan kiz, boyle zihniyetlerin icine girip degismiyor.

Herkes dengini buluyor. Oyle dusunen insana, oyle dusunen kiz dusuyor zaten, oyle kiza oyle aile.
Yoksa birey oldugunun farkinda, ayaklari yere basan kiz, boyle zihniyetlerin icine girip degismiyor.
ya evet kiz birey oldugunun farkinda ama gel de bunu 60 yasindaki gelinden hizmet bekleyen zihniyete anlat.. o yuzden o kizlar da haklilar benim gozumde.

Evlendigimde hic bisi istememistim.. yok illede su olacak demedim.. ama kiymetim bilinmedi.. altinlarim calindi, beni soyup sogana cevirdiler, evliligim sarsildi.. eski kv ve kizi bir olup yuvamin icine ettiler.. ve bosandim.. bu gun olsa yine istemem.. adetlerden nefret eden bir insanim zaten.. kurban kesilir, kiyafet alinir, cehiz bilmem ne amannn ugrasamam ben.. karsi taraf gorgusuzdu, ben gorguluydum ve gorguluyum.. maddiyatci olmadim hic bir zaman.. istedigim gelinligi bile giyemedim.. gerci onuda cok gorduler bana..

evlilik iki kişinin arasında olan bişey aynısını amcamlarda yaptı yengem sürekli karıştı evliliğe babamı dibine kadar kunlandı annem yıprandı zaten babamın psikolojisi iyi değil kavga gürültü ardından da benim gibi bir kız işte

Bu arada ekşinin her haltı bilen elemanlarına da bir sorum var.

Kadınların erkekleri maddi sömürmekten başka şansı var mı?

Kadınların işgücüne katılımı malum, %30 mu ne. Bu oranda nitelikli, beyaz yaka işlerin oranı nedir?Çok az.

Kadınların her türlü önü kesiliyor. ITde mesela, aynı işe başvuran aynı nitelikli adaylarda erkek olmak tercih sebebi Türkiye'de. Haydi işi aldınız diyelim şef olma yükselme şansınız 0. Sırf erkek diye daha az deneyimli, eğitimli birini başınıza şef yapıverirler.

Kadınların önü kesiliyor kardeşim. Kadınlara üst pozisyonlara gelemiyor.
Avrupa'da çok ünlü bir şirketin kadın mühendisler toplantısına her yıl gidiyorum. Herkes tacizden, değer görmemekten, eşit olmamaktan şikayetçi.

Kadınlar eğitimli olsun eğitimsiz olsun ya yoksul bırakılıyor ya da hakettiğini alamıyor.

Genel anlamda bizim toplumda kadın 2. cins olmaya hala devam ediyor.

Durum böyleyken söyler misiniz bir kadının sadece kendi parasıyla ev/araba sahibi olma şansı nedir? Zengin adama yapışmaktan başka şans sunuluyor mu önümüze?!?!?

Cidden eşitlikçi bir toplumda yaşasaydık erkekler haklı olurdu. Ama sen kadın işçi almıyorsan, hakettiğini vermiyorsan kadınlar neden para peşinde diye bidi bidi etmiceksin kardeşim.Sen kadını insan yerine koydun mu ki? Bunca kadının zengin koca peşinde olma sebebini arıyorsan dönüp kendi toplumuna bir bakacaksın.

Özet: Erkekler zırvayı kessin.

Son düzenleme:
ya evet kiz birey oldugunun farkinda ama gel de bunu 60 yasindaki gelinden hizmet bekleyen zihniyete anlat.. o yuzden o kizlar da haklilar benim gozumde.

yok canım o kızlar öylelerini çekiyor bence ..
ben hiçbirşey istemedim hatta bohça bile.. kv deye dedim çok gereksiz karşılıklı yapmayalım onunda işine geldi belkide tamam dedi:))

daha bir gün evinde temizlik vs yapmış değilim.. benden öyle bir beklentisi olamaz çünkü ben ondan hiçbir şey beklemedim bu kozu onun eline vermedim...

ya biraz oda var ama şimdi ben küçüklüğümden bilirim daha 14 yaşındayım arkadaşım bana aynen şunu dedi aman ya öykü okusak ne olucak ki ? zengin bi koca bulur yerim onu dedi aynen bizim kızlaramızıda aşılıyolar bunu küçük yaştan kusura bakmayın ama dediğinin de doğru kızlar okutulmuyor vs ama şimdi iş hayatında iyi mevkiilere gelmiş kadınlarda var

Vallahi okusan da zaten zengin olamicaksın bundan bahsettim.

Kız haklı, okusa bile zengin olamayacağını biliyorsa neden uğraşsın? Kız da haklı.

Sen iş hayatına başla, ne dediğimi o zaman anlarsın.

Ya şu Kezban da kim ola ki herkes tanıyo bir ben tanmiyorum

Ya bırakın Kezban ne ya Çok çirkin bir benzetme birde küçümseme var kızlar lütfen yapmayin yanlışa bir yanlış daha eklemeyin

Son düzenleme:
Vallahi okusan da zaten zengin olamicaksın bundan bahsettim.

Kız haklı, okusa bile zengin olamayacağını biliyorsa neden uğraşsın? Kız da haklı.

Sen iş hayatına başla, ne dediğimi o zaman anlarsın.
bilmiyorum ama haklı bulmadım bulmamda sonuçta bi erkeği sadece para diye kunlanıyor bu hayatta insan bir şey için emek vermeli

amanın yeni gelinlere çok mu yüklenmişsiniz ne?

valla bu konular biraz iki ucu bir şeyli.

kusura bakmayın bizim bu yeni gelinler ne kadar koça bayramlığa varıncaya kadar işlerine gelen adetleri görüyorlarsa zamane kv kp de aman ne yapsak da şu işten en az zararla kurtulsak derdindeler. işlerine geleni yapar işlerine gelmeyeni e gençler kendileri yapmak istiyor, e gelin böyle adetleri istemiyor diyip kıvırırlar.

hele bu zamane kv kpne bir de e size maddi yükümüz olmasın biz zaten ikimiz de çalışıyor olacağız düğünümüzü de yaparız borcumuzu da öderiz kafasında bir gelin oldu mu o geline bir çiğit layık görülmez.

gelin zaten her şeyi severek kendi yapıyordur ama bir de bakar ki oğullarının düğününde adet diyip hiçbir şeyden kısmayan kv kp - ki zaten düğün masraflarını gelinleriyle oğulları karşılıyordur- diğer düğünlerinde aman bu adet gereksiz diyip masraf yaptırmazlar.

nerede o eski gücünü devamlı arkanda hissettiğin aman ne yapsak da oğluma bir faydamız dokunsuncu kvler,kpler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…