Gençliğim:(

mesleginiz var mi ?
daha once calisiyormuydunuz ?
hamile kalincami esti bu calisma istegi yada kuzenlerden falan mi etkilendiniz ?
Muge anlinin bi konuguna ettigi sozu aklima geldi
siz evde kisir yiyip dedikodu yaparken biz sinavlarda kafa patlatip dirsek curutuyorduk demisti ..

Allah size 2 tane evlat vermis
tadini cikarin seneye cok yogun olacaksiniz zaten .

O kuzenler emin olun işyerinde günde 8 9 saat sürekli cok cool şekilde çalışmıyor.
Siz sosyal medyadan bir insanın hayatini size gösterdiği kadarıyla görüyorsunuz.
Haliyle kimse şu an müdürüm bana laf etti; ağır geldi, çok üzgünüm diye resim koymuyor.
Sıcacık yataktan bazen sürünerek yüzü gözü şiş çıktığını görmüyorsunuz.
Bazen öğle yemeğini yiyemedigini bilmiyorsunuz.
Sadece güzellikleri biliyorsunuz.
Iş hayati hem acı hem tatlıdır.
Hem güzellikleri hem külfetleri vardır.
Kimse makamı ne olursa olsun sürekli çok cool çalışmıyor. Ben 8 yıldır iş hayatındayım. Gözlemlerimden bunları diyorum.

Tabi ki çalışmak isteyebilirsiniz.
Ama şu an hamilesiniz en cool olanından..
Hiçbir iş yeri sizi şu an işe almaz.
O yüzden şu an tek yapmanız gereken hamileliği güzel geçirmek ve üyelerin yazdığı tavsiyeleri değerlendirmek.

Ne zaman bebeğiniz sağlıkla doğar; imkanlar oluşur. Kendinize iş bulursunuz o zaman cool bir şekilde iş hayatınıza başlarsınız..

Mugenin o sözünü biliyorum malesef kendime kızıyorum zamanında bende derslere falan daha çok yonelmeliydim ama toplanıp kisiryemeye sindi bile karşıyım :d. Çalışma isteğim evlendigimden beri vardı eşim yüzünden böyle oldu hep beni baskiladi cahildim kendimi gelisyiremedim hayat sadece onla muylu bir yuva kurmaktı asla geleceğimi düşünemedim biseler yapmak istediğimde hep önüme durdu bekarkenbile ..şimdide bunu ceremesini çekiyorum ..büyük pişmanlık icindeyim keşke zamanında resti cekseydim karşı çıktığında ayrilsaydim hayatımın en büyük pişmanlığını yaşıyorum simdidr iki çocukla kaldım mesleksiz

film izle.
ye iç yat.
ağırlaşmadan evde yapacağın işleri yap.
karnın burnuna geldiğinde başına iş çıkarmazsın en azından.
kuran oku, kitap oku,değişik yemek tarıflerı ,pasta börek dene.reçel yap. ne bılım ya evde olsam neler yapmazdım vala.

Valla canım ne yalan söyleyim evet paylasiyorlar ve nasıl özeniyorum ..dediğin gibi mutlaka perde arkası vardır ama en kotu maddi özgürlükleri var üç beş kuruş kocalarının verdiğini gozlemiyorlar ..onlar adına hoşuma gidiyor bense özeniyorum doğru...şuan ayakta kalmış hafif yıkık olsada tek umudum bebek doğup kresde durabilevek yasa gelince işe girmek ama nerden baksan üç sene daha ev hanimligi hayatı ..hiç sevemedim bunu

Eşiniz yüzünden değil kendiniz yüzünden böylesiniz. Hayat bizim seçimlerimizden oluşur. Bu durumu fark ettiğinizde boşanabildiniz. Zaten eşiniz bekarken de aynıymış siz buna rağmen evlenmişsiniz. Hiç çocuk yapmayabilirdiniz. Hadi yaptınız birinci çocuğunuz doğduktan sonra boşanabilirdiniz. Çocuğuna okula gittiğine göre 6 yaşında vardır, ikinciye hamilesiniz. Siz hayatınızı değiştirmek için bir şey yapmıyorsunuz sadece sızlanıp, şikayet ediyorsunuz. Üniversite mezunu musunuz bilmiyorum ama evde oturduğunuz süre boyunca açıköğretime yazılabilirdiniz. İkinci üniversiteyi okuyabilirdiniz. Yeni bir dil öğrenebilirdiniz. Meslek sahibi olacağınız bir kursa gidebilirdiniz-ikinci gebeliğiniz için bıraktığınız kurs hariç- KPSS sınavına hazırlanabilirdiniz eğitim durumunuza göre. Bunlardan kaçını yaptınız?

Kizlar direksiyon hocası olma şansım varmı ?ehliyetim var güzel araba kullaniyorum acaba oralara başvurmam için üni mezunu olmam gerekiyormudur?ama bizim kurada hocalar gayet sıradan üni mezunu olmayan insanlardı hatta bitanesi koyden bı amcaydi benim hocam ...

Uyu
Dinlen

Dizi film izle

İnan çalışmakta zor

Reactions: 000
Olur başvur heryere
Ünv şartı yok bildiğim

Bunun için bazı sertifikalara, eğitimlere ihtiyacınız var. Ve ben en az MYO mezunu olunması gerektiğini biliyordum, bir arkadaşım başvurmuştu çünkü, oradan öyle hatırlıyorum ama siz yine de bir araştırın tabi, belki yanlış biliyorum. Ama sonuçta hamile kadını, trafiğe gireceği, tehlike arz eden bir işe de almazlar sanki.

derdini keşke başta söylesydin.

Bence siz sadece para kazanmak istiyorsunuz elbette güzel bir şey ama artık üniversite mezunu olmak bile yeterli değil...

önce eğitim alıp okumaya ne dersınız?
Bence daha donanımlı hissedebilirsiniz
Seçimler ve sonuçlar kpss ye de çalışabılırsınız...
Hem sürekli iş olur

Takıntı yaptınız,bakış açısını değiştirmediği biz sürece mutlu olamayacaksiniz,zira hamileyken iş zor,bebekle çalışmak iki kat zor. Evde mutlu olmanın yolun bakın.

Evet kendini ise yarar hissetme ve maddi özgürlük zaten güzellik kısmında yer alıyor..
Ama klasik tabirle emeğini satıyorsun. Hakkını vererek kitap okuma, gezme, kendini geliştirme zamanından veriyorsun. Emeğini satman demek zamanını vermek demek. Evet isini sevenler var. Ama iş olduğu için bazen canın işe gitmek istemiyor. Kâr yağıyor..Pencereden karı izleyip kitap okumak kahve içmek istiyorsun. O gün pijamalarınla oturmak istiyorsun. Ama yapamıyorsun. Işte bunlarda külfetleri.. daha çok var da kimsenin içini karartmayayım..

Yani zamanımızı verip para kazanıyoruz. Evet kimseden para almıyoruz. Bu güzel.. Ama çoğu çalışan kadın bazen ev hanımlarına özenir. Ne güzel zaman kendilerinin der.

Eskiden filozoflar çalışan kesimi küçümsermiş. Eski yunan devletlerinde çalışan kesim sadece kölelermiş. Epiktetos " Gününün üçte ikisi kendine ait olmayan insan köledir." Diye bir laf etmiş. Yani eskiden de çalışmak matah bir durum değildi. Yalnız filozoflar kendini geliştirmeyi çalışmaktan saymıyordu. Kendini geliştirme yani kendini gerçekleştirme nihai amacımız; var oluşumuz olarak bakılıyordu. O isten sayılmiyordu çalışmaktan kasıt beden işleriydi. Yani onu üst sınıf yapmazdı.:)

Çok felsefeye girdim pardon ama şunu demek istedim. Her devirde çalışmanın içi farklı doldurulmuş. Bu devirde bence hem beden hem akıl olarak kendini geliştirme çalışmaktır. Şimdilik evde beyin olarak kendinizi geliştirin. Yeni yetkinlikler için aktivite yapın. Ben sizin yerinizde olsam bilmediğim bir dil öğrenmeye baslardım. Nette bir sürü video vardır. Zaten sonra kapital düzene katılıp para da kazanırsınız..

Son düzenleme:
Kitap okuyun, birşeyler öğrenin, kendinizi geliştirin. Belki ev hanımlığı dediğiniz tabiri aşağılamaz şekilde algılayabilen aydın bir kişilik olma yolunda adım atmış olursunuz da çocuklarınızı da iyi bir anne sahibi yaparsınız.

15 yıllık öğretmenim son 3 yıldır evdeyim çocuklarım için seneye başlayacağım. O hayat hiç öyle olmuyor çalışan kadınin stresi çok fazla hele cocuklu ve hamile iken.ikinci kızıma hamileyken hergün okula gitmek nasıl zordu.ve sizde okudüğüm kadarıyla fark ettiğim şey emeği kucumsuyorsunuz onu yalamam bunu yapamam siz üretmek için değil kendinizi çevrenize kanitlamak istiyorsunuz.

O amcalar Myo mezunumuydukigittiğim kursdaki ler...ama evet hamile olduğum için zaten bir sıfır yenigim

Ya ben oldum olası mahallede kapının önünde oturup gelene geçene merakla bakan yada ona buna gıdım kısır yiyim pasta yiyim ,çocuk dogurmkatan başka gayesi olmayan kadınları eskiden beri sevmem ..şuan kendimi onlarla aynı işi yaptığım için kötü hissediyorum..çünkü gerçekten boşlar , kitap okumuyorlar faydalı şeyler yapmıyorlar varsa yoksa merak dedikodu ...evde boş durdukça mutlaka bunlara yöneliyor bazıları..bende buyuzden bu ev hanimligina karşı hiç ısınamadım ...tamam çocuk büyütmek evi yönetmek çekip çevirmek kutsal bı meslek belki ama işte çevremde gördüklerim beni soğuttu hallerinden dolayi

O amcalar Myo mezunumuydukigittiğim kursdaki ler...ama evet hamile olduğum için zaten bir sıfır yenigim
Bilemedim şimdi, bazı arkadaşlar da lise mezunu oluyor demiş, siz yine kendiniz bir sorup soruşturun, umarım olur. Ama olmuyorsa da ne olacak ki? Zaten hamile olarak ya da bebeğiniz doğduğu gibi çalışmayacaksınız sanırım, değil mi? Bebeğiniz kreş yaşına gelene kadar bir AÖF bölümü bitirirsiniz hayli hayli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…