Nişanlının maddi durumu nasıl canımmmm..
Belki de Bu işlerin tam olarak nasıl yürdüğünü bilmiyorlardır.Birinin nişanlına nişanlısının da Ailesine yol göstermesi lazım sanırım.
Ya canım zorr..Allah sabır versin sana..bunun iki sbebi olabilir ya durumları pek elvermiyor yada nişan diye pek önemsemiyorlar düğüne saklıyorlar kendilerini...Senin ailesine aran nasıl yada nişanlının.
Arkadaşlar nişanlandım bir kuru yüzük başka bişey görmedim. Eşya şu bu alınacak herşeyine destek olmaya çalışıyorum. İlişkimizde heyecan yok, monotonun önde gideni oldu... Birşeyleri akıl edemediğini düşünüyorum, isteklerimi söylüyorum yapmıyor.. son olarak dün iyce kırıldım artık, ailesi başka bir şehirde, ailesi ile tanışmaya gittiğimde düğünleri varmış, tüm akrabaları ile tanıştım. sonra nişan oldu en yakın akrabaları nişana katıldı orda da gördüler.. sonra yakın bir akrabasının nişanı oldu ordada tüm arkrabaları gördü.. hayorlı olsun dediler... neyse benim ailemden başka hiç kimse görmedi onu.. şimdi önümüzde bir bayram tatili var.. adam akşam bana diyorki şehir dışında ailesi ile geçirecekmiş bayram tatilini. zaten akrabalarım hep gönül koydu. görmedik, elimizi öpmedi damat diye.. bayramda geleceğiz el öpmeye diyorum basıp gidiyor ailesinin yanına. beni zora sokuyor.. arkadaşlar inanın nişan alışverişine gitmedik, takı takmadılar.. günlük giyindiğim elbisemle nişan takıldı.. bir kuru yüzüğü takıp gittiler.
onu bırakın ben herşeyine destek olmaya çalışıyorum. onu çekip çevirmeye, elimden geldiğince maddi manevi destek olmaya çalışıyorum. daha önce bir başlık açmıştım orda bahsettiğim havuz sistemini uygulamaya koyduk. ikimizde maaşımızı aldık. dün diyorum hayatım para, ya dur uyuyorum... hayatım para, sonra veriririm ya, hayatım para u-yu-yo-ruuuuum sonra.....
dedimki içimden "eğer o parayı vermeden giderse yemin ediyorum hiç bir şeye destek olmuycam, herşeyide çatır çatır istiycem", neyse o arada çay oldu annem geldi. dedim hayatım parayı anneme ver.. çıkardı verdi.
ben yoruldum kızlar. yanlış yapmak istemiyorum ama devam etmenin doğru karar olduğundanda emin değilim. kendimi çekmeyi düşünüyorum. bana düşen yatak odası ise onu yapayım. dahada ne gerekiyorsa kendisi yapsın. yapamazsa bitsin. dayanamıyorum artık..
dediğim gibi kararsızım. siz olsanız ne yapardınız? yani böylemi olur. nişanda çarşıya çıkılmaz, altın takılmaz. bayramlarda alış veriş yapılmaz. herşey kızla ortak yapılır, birde bayramda kız sap gibi bırakılıp şehir dışına gidilir. vs.vs bazen çok şeymi istiyorum diyorum kendi kendime..... yol göstermek açısından deneyimlerinizi paylaşırmısınız? birde benim bu durumu düzeltmem için nasıl bir yol izlemem gerek?
Canım bence sen alış veriş meseleleri değil de daha çok sen bu kadar fedakar davranırken karşı tarafın bunları anlamamasından senin kadar fedakar olmamasından bıkmışsın sanki..seni anlasa zaten gerisi gelecek giibi görünüyor.. siz ne kadar süredir birliktesiniz..yeterince onu tanıyomusun.. ama şu da bir gerçekki evlilik aşamaları hep zor geçer,aileler devreye girince şu alındı bu verildi maddi konulardan bitebiliyor onca zamanlık ilişki..benimde o dönemlerle ilgili korkularım var açıkcası..
valla canım çok zor. asla acıma, acınacak duruma düşersin. yapsın yapabildiğini. seviyom ölüyom diye herşeye he hoş dedimi tepene...... erkek milleti. baksana adam iplemiyor bile. bir defa evleniyor insan yapsın elinden gelenin en iyisini. yoksa iylikten maraz doğuyor. dedim ya alışveriş yapılmadı, altın takılmadı. önümüz bayram sesi çıkmıyor. günde bin tane çiçekçinin önünden geçiyor, hergün geliyor ama nişandan beri bir gül görmedim..
bayram tatilinde benim akrabalarım damat beklerken, adam şehir dışına ailesine gidiyor. yeter ya, vallahi yeter. ne öküzmüşüm... evlenmeyi bilen adam, ne varsa yapmayıda bilsin. okadar destek oldum değerim yok. demekki erkek milleti bundan anlıyor. dedim kendisinede bir defa evleniyorum, herşeyin alasını istiyorum. yaparsan sen bilirsin, yapmazsan gene sen bilirsin. uğraşacak halim yok artık. bana düşen bir yatakodası ise onuda yaparım ben. ama herşeyimi tam istiyorum, alasından. yapmazsan sen bilirsin. istiyorsan ailenin yanınada gidebilirsin. onuda sen bilirsin. yeter artık, direnecek halim kalmadı dedim.
Seviyorsan uzlaşma yolunda ol derim tabi ama seni bu kadar kızdırdığına göre uzun süredir böyle davranıyor demekki..aç telefonu söyle derdini,azıcık seni kaybetmekten korkuyorsa yapar..ama maddi durumu müsait mi o da önemli,elinden geleni yapsın durumu müsait değilse..sonuçta ailesi sen olacaksın,seni ihmal etmesi diye bir şey olamaz..herkesten çok senin dediğin önemli onun için..sen çok iyi niyetli görününce,nasıl olsa gönlünü alırım filan düşüncesinde istediklerini yapmıyor olabilir..evlilik dönemecinin farkına henüz varamış sanırım..ama yine de bu sebeplerden bitirme sakın,emeklerinize zamanına yazık,belli ki seviyorsunuz birbirinizi..biraz burnunu sürt bence.. her dedğini yapar..inşallah düzelir canım her şey..
evet beni çok kızdırdı canım. çok iyi niyetli davranıyorum. üzerine düşüyorum. her konuda destek olmaya çalışıyorum. kendiside diyor, "sen benimle olduğun sürece, ben asla yıkılmam"diye.. ama o beni iplemiyor. hatta o beni sürekli yıkıyor.. ben sırf masraf olmasın , o zorda kalmasın diye düğünden, gelinlikten bile vaz geçmeye kalktım. gittim mobilya senedine imzayı bastım. kredi çekilse oda benim üstüme olacaktı, zira ona vermiyorlar.. ben elimden geleni hatta gelmeyenide yapmaya çalışırken, o neden bukadar umursamaz. beni arıyor, aşkım sen erken çıkıyorsun bana gömlek al, benim vaktim yok. gidip cebimdeki son kuruşa kadar gömlek alıyorum, şunum yok diyor, koşuyorum, üstümde para yoksa sağdan soldan buluyorum. bende çalışan bir insanım, oda.. zoruma gidiyor, onun bir çöpünü görmezken, benim ona sürekli bişeyler yapmaya çalışmam.
vs. vs... daha ne anlatayım ki.. heralde ailesi kız çalışıyor, eşyaları alsın, düğünüde yapsın, bizden çöp dahi beklemesin. diye düşünüyor.. vallahi sinir hastası olacağım o olacak.. parayla koca aldım sanki kendime
evet beni çok kızdırdı canım. çok iyi niyetli davranıyorum. üzerine düşüyorum. her konuda destek olmaya çalışıyorum. kendiside diyor, "sen benimle olduğun sürece, ben asla yıkılmam"diye.. ama o beni iplemiyor. hatta o beni sürekli yıkıyor.. ben sırf masraf olmasın , o zorda kalmasın diye düğünden, gelinlikten bile vaz geçmeye kalktım. gittim mobilya senedine imzayı bastım. kredi çekilse oda benim üstüme olacaktı, zira ona vermiyorlar.. ben elimden geleni hatta gelmeyenide yapmaya çalışırken, o neden bukadar umursamaz. beni arıyor, aşkım sen erken çıkıyorsun bana gömlek al, benim vaktim yok. gidip cebimdeki son kuruşa kadar gömlek alıyorum, şunum yok diyor, koşuyorum, üstümde para yoksa sağdan soldan buluyorum. bende çalışan bir insanım, oda.. zoruma gidiyor, onun bir çöpünü görmezken, benim ona sürekli bişeyler yapmaya çalışmam.
vs. vs... daha ne anlatayım ki.. heralde ailesi kız çalışıyor, eşyaları alsın, düğünüde yapsın, bizden çöp dahi beklemesin. diye düşünüyor.. vallahi sinir hastası olacağım o olacak.. parayla koca aldım sanki kendime
Canım üzülme ara ama yüzeysel konuşma olmasın hatta yüz yüze konuşsanız daha iyi olur,içinde tutarsan bir gün mutlaka büyük sorunlara neden olur,geri dönüşü olmaz..şu an senin sorun olarak gördüklerin belki onun için sorun bile değildir ama,insan isteyince yapar her şeyi en azından sen çabaladıgını gördüğün için bir şey demezsin,hatta destek olursun..en yakın zamanda konuş canım ama dediğim gibi ciddi olduğunu anlasın..eminim bir şeyler yapacaktır,yapmıyorsa sorun büyük demektir..kendini yıpratma,evlilik ağır bir sorumluluk madem kaldıramayacaktı altına girmeseydi..o halde senin gibi o da yapacak..en kısa zamanda halledersin umarım bu sorunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?