bunları ve benzer sıkıntıları okuyunca o kadar çok korkuyorum ki nişanlanmaktan. ne oluyor yıllardır tanıdığımız sevdiğimiz adamlara ailelerine söz geçiremiyorlar da sıkıntısı bize çektiriyorlar.bu nedenle nişanı bozan arkadaşımı biliyorum.oldu bittiye getirdikleri için, olmayıversin deyip geçtikleri için. ablemin evliliğinden biliyorum çok değil 10 yıl önce evlendi kendisi ve resmen 'kız evi naz evi' idi !! oysa şimdi durum tersine dönmüş resmen..biz nişan yok söz yok ortada çok değil bikaç hafta önce yükseklisansa devam ettiğm ve özel sektörde çalışıyor olduğum halde sırf 'memur' olmadığım için ertelemeye çalıştılar. akabindede yok efendim kendileri bizim iyiliğimizi istiyorlarmışa döndü olay erkek arkadaşım müdahale edince!!bu devirde sanki terbiyeli ahlaklı oğullarına eş, torunlarına anne adayı değil de cebi dolu, isteklerinden özençlerinden sürekli fedakarlık edecek resmen bir 'atm' arayışına girmiş bu erkek aileleri!! erkek kıtlığı var sanki ortada da bir tek kendi oğulları var!!
tatlım kusura bakma bu konuda zaten hassas olduğum için konuyu okuyunca döküldüm resmen. hakkında hayırlısı tatlım. bencede sanki en makul yol nişanlınla bu konuyu birebir konuşmak, yada annen onun annesiyle mi konuşsa acaba. sahipsiz değilsin sonuçta..
dediğiniz gibi sende çalışıyorsun parada var tabi sana ve ailene yıkacaklar herşeyi. düğün alışverişindede umutlanma bu böyle gider sen çok yüz vermişsin herşeyi üstlenmişsin erkek milleti hemen rahat buldumu sıkıntıya sokmaz kendini sen daha söylenmeye devam edersende çok dırdırcı olcaksın ilerde bunları duymaya hazırlıklı ol
sen alıştırmışsında nişanlını canım.. daha dün bir bugün iki.. freyacım sen daha öncede konu açmıştın o zamanda mevzusunu yapmıştık ama aceleye getirme düşün taşın bi..kendin içimn doğru kararı vermeye çalış.. ayrıca şuanki durumda da adetlerinde yerini bulması lazım,eğer senden bekliyorlarsa da çok çirkin kalır..sen çalışan bayan olabilirsin,ama bu sana yüklenmek anlamına geliyor.. herkes ebeveynliğini yerini getirip,elini cebine atacak..(sonrasında o evin sorumluluğunu zaten siz üstleneceksiniz yani) yalnız evlenmiş dahi olsan,haddinden fazla sorumluluğu üstüne alma,hep öyle devam eder..(hani sana sipariş veriyormuş nişanlın ona istinaden.. misal; ev faturalarını hep senin ödemen,kart borçlarını yatırma,pazar alışverişi,market alışverişi ws.bunlar.. sadece senin omzuna yüklenmesin ,yapan erkek çok çünkü..erinen erkekten nefret ediyorum)
Arkadaşlar nişanlandım bir kuru yüzük başka bişey görmedim. Eşya şu bu alınacak herşeyine destek olmaya çalışıyorum. İlişkimizde heyecan yok, monotonun önde gideni oldu... Birşeyleri akıl edemediğini düşünüyorum, isteklerimi söylüyorum yapmıyor.. son olarak dün iyce kırıldım artık, ailesi başka bir şehirde, ailesi ile tanışmaya gittiğimde düğünleri varmış, tüm akrabaları ile tanıştım. sonra nişan oldu en yakın akrabaları nişana katıldı orda da gördüler.. sonra yakın bir akrabasının nişanı oldu ordada tüm arkrabaları gördü.. hayorlı olsun dediler... neyse benim ailemden başka hiç kimse görmedi onu.. şimdi önümüzde bir bayram tatili var.. adam akşam bana diyorki şehir dışında ailesi ile geçirecekmiş bayram tatilini. zaten akrabalarım hep gönül koydu. görmedik, elimizi öpmedi damat diye.. bayramda geleceğiz el öpmeye diyorum basıp gidiyor ailesinin yanına. beni zora sokuyor.. arkadaşlar inanın nişan alışverişine gitmedik, takı takmadılar.. günlük giyindiğim elbisemle nişan takıldı.. bir kuru yüzüğü takıp gittiler.
onu bırakın ben herşeyine destek olmaya çalışıyorum. onu çekip çevirmeye, elimden geldiğince maddi manevi destek olmaya çalışıyorum. daha önce bir başlık açmıştım orda bahsettiğim havuz sistemini uygulamaya koyduk. ikimizde maaşımızı aldık. dün diyorum hayatım para, ya dur uyuyorum... hayatım para, sonra veriririm ya, hayatım para u-yu-yo-ruuuuum sonra.....
dedimki içimden "eğer o parayı vermeden giderse yemin ediyorum hiç bir şeye destek olmuycam, herşeyide çatır çatır istiycem", neyse o arada çay oldu annem geldi. dedim hayatım parayı anneme ver.. çıkardı verdi.
ben yoruldum kızlar. yanlış yapmak istemiyorum ama devam etmenin doğru karar olduğundanda emin değilim. kendimi çekmeyi düşünüyorum. bana düşen yatak odası ise onu yapayım. dahada ne gerekiyorsa kendisi yapsın. yapamazsa bitsin. dayanamıyorum artık..
dediğim gibi kararsızım. siz olsanız ne yapardınız? yani böylemi olur. nişanda çarşıya çıkılmaz, altın takılmaz. bayramlarda alış veriş yapılmaz. herşey kızla ortak yapılır, birde bayramda kız sap gibi bırakılıp şehir dışına gidilir. vs.vs bazen çok şeymi istiyorum diyorum kendi kendime..... yol göstermek açısından deneyimlerinizi paylaşırmısınız? birde benim bu durumu düzeltmem için nasıl bir yol izlemem gerek?
peki arkadaşlar, ben nişanlıma bir süre görüşmemeyi, ve düşünmeyi önersem..
bana bugün diyorki telefonda, nekadar soğuksun, beni çok üzüyorsun. problem yok ama var ediyorsun diyor..
ne yapacağımı şaşırdım. gerçekten yokmu benmi var ediyorum((
canım ben ilerde inanılmaz sorunlar yaşayacağını düşündüm nedense. bence her şeyi açık açık konuş, havuz hesabı olayını da yanlış yapmışsın bence canım. hemen ona da bir çözüm bul. her şey de adetlere göre yapılsın, bunun için diret, ezdirme kendini.
maddi sorunları varsa birşey denmez ama durumu iyi olduğu halde senden birşeyleri esirgiyorsa yanlış yapıyor .sonuçta bu senin ilk evliliğin olcak yanlış anlamadıysam. 3.evliliğini ypan bayanlar bile neler yaptırıyor nişanlarında fellan yanlış anlama tabi herşey herkesn hakkı sonuçta ama herşeyin ilki daha değerli. imkanı varsa istediğin herşeyi yaptırmak senn hakkın bence
seninki askerde çabalıyormuş canım, benimki ne yapıyor. annesi arıyor para yolla, aldığı paranın %90 ını yolluyor.. bana yazık değilmi? ha desin ki bana "borcum var" ben ödeme demem.. ama bana borcum yok diyor.. ailesine yollamasını istemiyorum, bizde ev - yuva kuracağız. destek olacaklarına daha elinden almasınlar istiyorum. ama yok, hala arıyorlar 300 yolla, 500 yolla, 400 yolla.. zaten adamın aldığı okadar yok. ben oğullarına hayat arkadaşı olacağım bir kuru yüzükle beklerken o ailesine para saçmasın istiyorum... ya okadar çok problem varki.. bana göre problem olan herşey, ona göre problem değil. kafamda kuruyor, pireyi deve yapıyormuşumyukarıda kırmızıyla belirttiğim şeyler aynen bizde yaşandı...
hatta dahasını söyleyeyim söz yüzüğümüzü bile ben kendim yaptırmıştım ikimize...
askerdeydi aşkım o zamanlar...
14 ay nişanlı kaldık hiç bir şey almadık hediye olarak bile...
havuz sistemimiz vardı bizimde daha önceki konunda da anlatmıştım...
nikah şekerim bile olmadı...
ama şimdi sorarsan 1000 defa dünyaya gelsem, 1000 defa eşimle bu şekilde evlenmek isterim...
eğer gerçekten seviyorsanız bunlar problem değil...
ama tabii şu var eşim o zamanlar benden daha çok çaba sarf ediyordu birikim yapabilmek için...
askerdeydi ve neredeyse hiç para harcamıyordu biriktirebilmek için..
ne diyelim hakkınızda hayırlısı olsun...
huzur bereket ve sağlık dolu bir yuva diliyorum...
ortada gayet de büyük bir problem var ama sen iyiliğinden problemlerini bile içine atıp hep olumlu davranmışsın adama o da alışmış buna şaşırıyor..canım benim siz şimdi böyleyseniz evliliğinizi hiç düşünemiyorum..
Adetlerı bılmıyorlardır dıyemıycem bu zamanda turk olupta nısanda kıza hedıye alındıgını,takılar takıldıgını bılmeyen yoktur bence
Ama durumları pek ıyı degılse,alacak durumları yoksa onemseme bence sonuca asıl olan mutluluk,huzur
Bayramı aılesıyle gecırmek ısteyebılır ama once sızınkılerle tanıssaydı sonra gıtseydı bayram kac gun sonucta
Bence karar vermekte acele etme dugun tarıhını ertele gerekırse.İlerde bosanmaktan daha ıyıdır
Ben 1 yıl nısanlı kaldım eger bır altı ay daha kalsaydım evlenmezdım
Nısan uzatılmaz falan derler ama bence bıraz zaman ver takıp et davranıslarını sonucta zararın neresınden donulse kar
şimdi yol yordam bilmezler ama evlendikten sonra gelinin yapması gereken her şeyi bilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?