Gerçekten Sorunlumu ilişkimiz, yoksa ben mi sorun ediyorum herşeyi...

bilmiyorum canım ya, ben kopma noktasındayım. gene yüzüğü çıkardım attım evde bir köşeye.. sonuçta beni ona bağlayan sadece bir kuru yüzük başka hiç bir şey yok.. gün geçtikçede tavır ve davranışları beni kendinden uzaklaştırıyor.. bir şans bir şans diye süreyi uzatıyorsam oda çevremizde dosttan çok düşmanımız var.. onları sevindirmemek adına uzatıyorum. bilmiyorum ne yapacağım sanırım düşünmek adına bir süre görüşmeyeceğim.

evet haklısın canım. çok yüz verdim. onu düşünmek sanki benim üstüme vazifeydi. siz siz olun ağırdan satın kızlar. herşeye bende yapayım, bende edeyim demeyin işte benim gibi sonradan sözünüz geçmez, adamlarda hiç bir çaba sarf etmez...

kimsenin günahını almak istemem ama dediğin işlerinde üstüme kalacağından eminim. inşallah ben yanılırım. adam bulaşık makinası almayalım diyor. kaç gündür gel bana yardım et diyorum "evlenince" diyor. edecek adam her halukarda eder. evlenince edecekmiş. sanki evlendiği kişi ben olmayacağım, ozaman değişik birisi yada değişik bulaşık olacak.

önceki mesajımda yanlışlık olmuş canım.. -sen çalışan bayan olabilirsin, ama bu sana yüklenmek anlamına gelmiyor- demek istemiştim
ayrıca makina konusunda niye öyle bir talebi varki.. beyaz eşyaların hepsi ihtiyaçtır,hiç mi ihtiyaç olmayacak birşey sanki..
canım ne diyeceğimi bilemiyorum.. ama ne düşünüyorsan onu söyle.. ''ne gerek varki sanki,onu almayalım'' dedikleri birşeyler olursa da.. ''hayır efendim istiyorum,o olmazsa olmaz'' de çık işin içinden.. herşeyi gönlüne göre yapmaya çalış.. başkalarını memnun etmek için onların gönlüne göre hareket etme ..

peki arkadaşlar, ben nişanlıma bir süre görüşmemeyi, ve düşünmeyi önersem..
bana bugün diyorki telefonda, nekadar soğuksun, beni çok üzüyorsun. problem yok ama var ediyorsun diyor..

ne yapacağımı şaşırdım. gerçekten yokmu benmi var ediyorum ((

yaşadıklarınızı okudum, iyi kötü nişanlınızında ailesininde durumu varken böyle yapmaları hiç hoş birşey değil. bence ortada bir sorun var. şimdiden böyle yapan bir erkek evlendiğinde daha beterini yapar. Mesela durumu kötü olsaydı ne bileyim siz elinizden gelen yardımı gösterseydniz ve bu duruma karşılık nişanlınızın tavrı ne bileyim evlenince yapıcam gibisinden olmasaydı o zaman farklı düşünüebilirdi belki. işler kimi zaman iyi de gider kötü de gider ama nişanlınız durumun farkında bile değil. alın karşınıza konuşun diyorum.

canım ben ilerde inanılmaz sorunlar yaşayacağını düşündüm nedense. bence her şeyi açık açık konuş, havuz hesabı olayını da yanlış yapmışsın bence canım. hemen ona da bir çözüm bul. her şey de adetlere göre yapılsın, bunun için diret, ezdirme kendini.

maddi sorunları varsa birşey denmez ama durumu iyi olduğu halde senden birşeyleri esirgiyorsa yanlış yapıyor .sonuçta bu senin ilk evliliğin olcak yanlış anlamadıysam. 3.evliliğini ypan bayanlar bile neler yaptırıyor nişanlarında fellan yanlış anlama tabi herşey herkesn hakkı sonuçta ama herşeyin ilki daha değerli. imkanı varsa istediğin herşeyi yaptırmak senn hakkın bence

yukarıda kırmızıyla belirttiğim şeyler aynen bizde yaşandı...

hatta dahasını söyleyeyim söz yüzüğümüzü bile ben kendim yaptırmıştım ikimize...

askerdeydi aşkım o zamanlar...

14 ay nişanlı kaldık hiç bir şey almadık hediye olarak bile...

havuz sistemimiz vardı bizimde daha önceki konunda da anlatmıştım...

nikah şekerim bile olmadı...

ama şimdi sorarsan 1000 defa dünyaya gelsem, 1000 defa eşimle bu şekilde evlenmek isterim...

eğer gerçekten seviyorsanız bunlar problem değil...

ama tabii şu var eşim o zamanlar benden daha çok çaba sarf ediyordu birikim yapabilmek için...

askerdeydi ve neredeyse hiç para harcamıyordu biriktirebilmek için..

ne diyelim hakkınızda hayırlısı olsun...

huzur bereket ve sağlık dolu bir yuva diliyorum...

ortada gayet de büyük bir problem var ama sen iyiliğinden problemlerini bile içine atıp hep olumlu davranmışsın adama o da alışmış buna şaşırıyor..canım benim siz şimdi böyleyseniz evliliğinizi hiç düşünemiyorum..

Adetlerı bılmıyorlardır dıyemıycem bu zamanda turk olupta nısanda kıza hedıye alındıgını,takılar takıldıgını bılmeyen yoktur bence
Ama durumları pek ıyı degılse,alacak durumları yoksa onemseme bence sonuca asıl olan mutluluk,huzur
Bayramı aılesıyle gecırmek ısteyebılır ama once sızınkılerle tanıssaydı sonra gıtseydı bayram kac gun sonucta
Bence karar vermekte acele etme dugun tarıhını ertele gerekırse.İlerde bosanmaktan daha ıyıdır
Ben 1 yıl nısanlı kaldım eger bır altı ay daha kalsaydım evlenmezdım
Nısan uzatılmaz falan derler ama bence bıraz zaman ver takıp et davranıslarını sonucta zararın neresınden donulse kar

evet havuza zaten ben para atmayı düşünmüyorum zaten. çalışıyorum, düğüne yakın çekerim 2000 tl kredi, saatinide alırım yatak odasınıda, taksitle öderim.. gerisini onlar düşünsün..

ben benden bişeyler sakladığını düşünüyorum nedense.. ya maaşını ailesine yolluyor, yada borcu var, yada çok cimri. nişandan önce su gibi para harcayan adam, nişandan sonra bir yerden sıkıp, diğer yerden yalamaya başladı. borcunu soruyorum ısrarla, sıkıştırmalarıma rağmen yok diyor.. bakın bayram geliyor, sordumu hiç bir şeye ihtiyacın varmı diye.. sormazda.. bırakın sormayı istediğimide yapmaz..

seninki askerde çabalıyormuş canım, benimki ne yapıyor. annesi arıyor para yolla, aldığı paranın %90 ını yolluyor.. bana yazık değilmi? ha desin ki bana "borcum var" ben ödeme demem.. ama bana borcum yok diyor.. ailesine yollamasını istemiyorum, bizde ev - yuva kuracağız. destek olacaklarına daha elinden almasınlar istiyorum. ama yok, hala arıyorlar 300 yolla, 500 yolla, 400 yolla.. zaten adamın aldığı okadar yok. ben oğullarına hayat arkadaşı olacağım bir kuru yüzükle beklerken o ailesine para saçmasın istiyorum... ya okadar çok problem varki.. bana göre problem olan herşey, ona göre problem değil. kafamda kuruyor, pireyi deve yapıyormuşum ( of ya, vallahi delircem

benim çok sıkıntı çekeceğim kesin.. zira alıştı, nasılsa seviyoır katlanır yapıyor galiba...

ailem uzatılmasın 3 ay içinde düğün yapılsın diyordu, dün ailemlede konuştum, ben bununla evlenme evlenmeme konusunda kararsızım. yanlış yapmak istemiyorum. bu yüzden 1 sene nişanlı kalıp bakacağım, ona göre karar vereceğim dedim.. ailem anlayışla karşıladı. çünkü aileme göre benim problem ettiğim herşey, başlı başına bir problem. ve aileme göre gerçekten problemli bir ilişkimiz var.

şimdi yol yordam bilmezler ama evlendikten sonra gelinin yapması gereken her şeyi bilirler.

aynen öyle canım. kendi yapmaları gereken hiç bir şeyi bilmezler.. ama senin yapman gereken herşeyi, hatta fazlasını bilirler.. ve söke sökede alırlar.. işte öyle.. yüzde bin haklısın..

arkadaşın söylediği gibi sen söylendikce dırdırcı olucaksın bu erkekler çok değişti önceden bi erkekğin parası olmadımı gurur yapar başka yerden buluş hiç çaktırmazdı şimdiki erkekler nerde beleş oraya yerleş sevgi aşk değil para arar olmul çalışan para kazanan kız arar olmuş ,bence sen yol yakınken dön en iyisi ömrünün sonuna kadar ona bakamazsın çok yıpranırsın dseğişir die sakın düşünme ablamla aynı hataya düşme olurmu nişanlın değişmeyecek ömrünün sonuna kadar böyle katlanabilirsen evlen ama bu böyle gider

Kızlar benim fikrim şu ki, ortada yanlış,ters giden bir şeyler var ise her iki tarafta da mutlaka bir hata vardır, siz bütün cevaplarda oğlanı ve oğlan tarafını yermişsiniz, tamam bende bu arkadaşımın durumuna çok üzüldüm ama ortada yanlış giden şeyler var bence.
Öncelikle bir kız satılık gibi evlenmez, o seni alıyo sen onu almıyosunki ne demek? Her iki taraf da imkanları dahilinde elbetteki ortak paydada buluşacak. Kusurabakmayın ama ben bu arkadaşımın fedakarlığını tebrik ettim, kızcağızı yerin dibine sokmuşsunuz ama bu devirde bence bu arkadaşım gibi iyi niyetli kızlar yok. Herkes paralı biri bulup kullanma, kendini satma derdinde genellikle. Herşeyi erkekten bekliyor bence türk kızları tembeller. Yurt dışında yaşıt evleniyorlar ve her ikiside çalışıp yapıyor bir şeyler.
Arkadaşım seni çok ama çok destekliyorum, ilişki bitse bile bir gün senin vicdanın rahat enazından kimsenin parasına göz koymamış yememişsin. Ama anlamadığım şu ki bunu fırumda bilen de yok anlaşılan, adetlerimiz, adetlerimiz diye tutturmuşsunuz ama "nişanı kız tarafı, düğünü oğlan tarafı" yapar. Tabi tek taş yüzük ve bir set altın takılır, set takılmış ise düğünde takılmaz tekrar. Nasıl ailenden kimse tanımadan nişanlandın ki? Biz de nişan bir düğün edasında, her iki tarafın da tüm ailesinin duyacağı şekilde kız tarafı tarafından yapılır ve elbise dahil olmak üzere masraflar kız tarafına aittir, oğlan tarafı da çiçeğini, çikolatasını, takısını alır gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…