- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
Evlilik bir sorumluluk degil mi agir depresyonda insan kendine bakamiyor.
Evlilik de boyle bir sansiniz yok.
Korunup da hamile kalanlar var cocuk olsa nasil buyutucek o psikolojiyle kisinin kendisi icin de zor ki baskasinin sorumlulugunu almak cok daha zora sokar.
İyi ama depresyona neden olan etmen belki ailesiyle ilgili sorunlardı ve uzaklaşmak adına evlendi. Ya da daha fazla beklemeyip evlenmesi için başka sebepler vardı...
Evlenmek size göre sorumluluktur, depresyonu ağırlaştırır. Ama belki başkasına göre depresyonuna iyi gelecek şekilde ilerleyebilir. Bilemezsiniz...
Evlenmemiş olsa tavsiyenizin belki bir etkisi olabilir ama artık evlenmiş ve üzerine konuşulacak birşey yok.
Evlenmeden önce 6 yıl birlikteydik ağzından bi tek kötü söz çıkmadı... bazı bayanlar s...gt lafını önemseme de benim için evi terk etmek için yeterli sevep diyebilirim... çünkü saygısızlığa tahammülüm yok.. küfür de bir şiddettir.. ha tokat atmış ha küfür etmiş...Ben biseyi anlamiyorum. Bazi Erkekler evlendiklerinde eslerine kufur etmeye haklari olduklarini mi zannediyor?
Bunu bir kac evli arkadasimdan da duydum.
Noluyor yani? Nasilsa evlendik, artik agzimi acarim istedigim kadar nasilsa bisey yapamaz kafasina mi giriyolar?
Kufur Cok saygisizca, evliligi de cok sarsar diye dusunuyorum.
Evlenmek her yerde "Sorumluluk"tur.
Zaten kisiye esi iyi gelebilir sevgi vardir ask vardir.
Ask ve sevgi de olsa evlilik sorumluluktur.
Ha su var kisinin onceki sorunlarindansa evliligin sorumlulugu daha hafif gelir.
Bazi evliliklerde maddi manevi daha cok sorumluluk artar.
Ailelerde isin icine giriyor onlardan birilerinin baskisi sozleri daha kotu yapabilir.
Burda esim benim icin oluyor diyenlerin iki gun sonra kayinvalideden etkilenip karisini surekli ezip psikolojik siddet uygulayanlari bosananlar da gorduk.
Ben ortadan ve genel konusuyorum.
Evlenmeden önce 6 yıl birlikteydik ağzından bi tek kötü söz çıkmadı... bazı bayanlar s...gt lafını önemseme de benim için evi terk etmek için yeterli sevep diyebilirim... çünkü saygısızlığa tahammülüm yok.. küfür de bir şiddettir.. ha tokat atmış ha küfür etmiş...
Dediğim gibi bu genellemelerin hiçbirinin önemi yok.
Olmuş birşey için neden diye sormanın anlamı yok...
Konu sahibi depresyondayken evlenmekle hata mı ettim diye sormuyor...
Siz bana soru soruyorsaniz amaciniz cevap almak ben de cevapladim.
Zaten yazicaklarimi yazdim konuyla ilgili.
Alinti yapip soru soran sizsiniz basa donup okuyun.
Sorudan kastım, sizin “neden depresyondayken evlendiniz?” sorunuz idi.
Çok haklısın.. ama küfüretmesine çok kırıldım.. normalde alıngan bir insan değilim ama bu çok çirkin birşeydi... yaptığı yanlışı anlaması için nasıl davranmalıyım ona ?Malesef öyle takma kafana sen şimdi toparlanmaya bak her atılaşmada evi terk edersek evde emin ol çok kısa sürelerde birarada olurduk:)arada idare anlayış ile yürüyor evlilikler allah şifa versin geçici bir süreç olduğunu sen de farkındasın
+1Eşinizin size küfür etmesini kesinlikle tasvip etmiyorum. Depresyon bedensel bir rahatsizlik olmadigi için karşıdan bakan ve sizin ne yasadiginizi,ne hissettiğinizi bilmeyen kişi tarafindan ne yazık ki "şımarıklik" olarak algilanabiliyor. Ben depresyonun da "bulaşıcı" bir hastalık olduğunu düşünüyorum.Bu yonde makaleler de goruyorum.Herseyden öte beraber iki kişi aynı evde yaşamaya alışmak ve dengeleri kurmak zaman alır ve başlı başına stres kaynagidir. Belki eşiniz de zor günler geçiriyordur ama yaşadığı durumu adlandıramadigi için bunu size yöneltilmiş öfke olarak ortaya koymuştur.Fevri davranmayın ,evliliğin ilk yılları çoğu kişi için gerçekten zordur.
Anksiyete ve panikatağa bağlı depresyon geçiriyorum... yani fiziksel yakınmalar yaşıyorum sürekli.... nefes alamama, başdönmesi, kalp çarpıntısı, vucutta uyuşma, titreme terleme, depresyon ve anksiyete filmlerde görduğunuz gıbı bir hastalık değildir.... fiziksel semptomları insanı rezil eder... Fevri davranmıyorum. Ayrıca eşim zor gunler geçirmiyor. Şuan survivor izleyip kahkahalarrr atıyorrrr.. anksiyete panikbozukluk bulaşıcı bir hastalık değildir.. beyinde ki serotinin bazı hormonların eksilmesinden kaynaklanırEşinizin size küfür etmesini kesinlikle tasvip etmiyorum. Depresyon bedensel bir rahatsizlik olmadigi için karşıdan bakan ve sizin ne yasadiginizi,ne hissettiğinizi bilmeyen kişi tarafindan ne yazık ki "şımarıklik" olarak algilanabiliyor. Ben depresyonun da "bulaşıcı" bir hastalık olduğunu düşünüyorum.Bu yonde makaleler de goruyorum.Herseyden öte beraber iki kişi aynı evde yaşamaya alışmak ve dengeleri kurmak zaman alır ve başlı başına stres kaynagidir. Belki eşiniz de zor günler geçiriyordur ama yaşadığı durumu adlandıramadigi için bunu size yöneltilmiş öfke olarak ortaya koymuştur.Fevri davranmayın ,evliliğin ilk yılları çoğu kişi için gerçekten zordur.
2 senede bir 2ay hasta oluyorum.. ki bu hastalık bedensel olarak bende oluyor.. ayy bugün çok moralim bozuk depresyondayım şekerim modun da değilimm .. gerçekten de toplumumuz ruhsal hastalıkları ne zannediyor ben anlamış değilim ... psikiyatr diye bir anabilim dalı war..... o zaman psikyatriler boşuboşunaa 7 sene üstüne 4 yıl uzmanlık yapıp psikyatr oluyorlare... anksiyete panikbozukluk gibi hastalıklar filmlerde ki şarkılarda ki gibi bir hastalık değildir... gayette bedensel acılar veren bir hastalıktırallah sifa versin tez zamanda zor toplumumuz ozellikle ruhsal hastaliklari cok kucumsuyor malesef uzme kendini esinin is yerinde cani is yerinde BIR seye sikilmistir tabi yaptigi hos bir sey degil senin zor zamaninda yaninda olmali
Yanlış anladınız beni, depresyonda olan birisi ile yaşamanın da kişide benzer duygudurum bozukluklarına yol açmasından bahsediyorum ben.Eminim zor günler geciriyorsunuzdur.Esiniz ile daha önce aynı evde yaşama deneyiminiz oldu mu? Yani sizin atak dönemlerinizde ne yaşadığınızi evlenmeden once tam olarak deneyimledi mi?Anksiyete ve panikatağa bağlı depresyon geçiriyorum... yani fiziksel yakınmalar yaşıyorum sürekli.... nefes alamama, başdönmesi, kalp çarpıntısı, vucutta uyuşma, titreme terleme, depresyon ve anksiyete filmlerde görduğunuz gıbı bir hastalık değildir.... fiziksel semptomları insanı rezil eder... Fevri davranmıyorum. Ayrıca eşim zor gunler geçirmiyor. Şuan survivor izleyip kahkahalarrr atıyorrrr.. anksiyete panikbozukluk bulaşıcı bir hastalık değildir.. beyinde ki serotinin bazı hormonların eksilmesinden kaynaklanır
Evet deneyimledi... beraberde yaşadık en zor günlerimide gördü evlenmeden önce... silah zoruyla benimle evleneceksin demedim... benim şuanki yaşadığım anksiyete -panikbozukluğa bağlı depresyon bu da fiziksel semptomları çok fazla yaşadığın bir hastalık tipidir... neyse... eşim bana evden S***** G** (Defol) diyor.. siz neden depresyondasınız diyorsunuz :)Yanlış anladınız beni, depresyonda olan birisi ile yaşamanın da kişide benzer duygudurum bozukluklarına yol açmasından bahsediyorum ben.Eminim zor günler geciriyorsunuzdur.Esiniz ile daha önce aynı evde yaşama deneyiminiz oldu mu? Yani sizin atak dönemlerinizde ne yaşadığınızi evlenmeden once tam olarak deneyimledi mi?
Şöyle bir alakası olabilir mi?İnsan depresyondayken pek sağlıklı kararlar veremez. Yorgun Savaşçı'nın sorusu yerinde bir soru.Depresyonla evlenip evlenmemenin ne gibi bir alakası var? Bulaşıcı hastalık mı bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?