Gitmek mi gitmemek mi hazmedemedim !

Eşinizin bu lafına rağmen "gitsem mi gitmesem mi " diye başlık açtığınız için gitmemeye yönelik bir meyliniz olduğunu düşündüm ve bu yönde mesajlar yazdım yoksa siz şu an gitmekte pek tabi özgürsünuz.Su an beni mutlu etmek için o evde kalmadığıniz ortada.Sizin neden depresyona girdiginizi merak etmiyorum,eşinizin tam olarak ne yaşadığınızi anlamadığını düşündüğüm içindi sorularim.

Siz resmen canınıza uğraşıyorsunuz üstüne yemek yapıyorsunuz. Ama paşazade tabağa koyamıyor. Keşke sorsaydınız ağzına da ben koyayım istersen diye. Nasıl bir acımasızlık anlamıyorum. Psikolojinin kötü olması ne demektir iyi bilirim. İnsan kolunu kaldıramaz. O hasta olsaydı ortalığı ayağa kaldırırdı ama. Sizde o hastayken yanına bile uğramayın. Ne biçim insan bu erkekler. Allah tez zamanda şifa versin size. Allah yardımcınız olsun

Şöyle bir alakası olabilir mi?İnsan depresyondayken pek sağlıklı kararlar veremez. Yorgun Savaşçı'nın sorusu yerinde bir soru.
Evlenirken depresyonda değildim... düğünüm 3 gün 3 gece oldu... depresyonda olan biri panikatak anlsiyetesi olan biri bakkala zor gider.... kendi düğününü nasıl yapsın???

Benim anlamadığım bir konu war ???????? EŞİM İN BANA EVDEN SKT...GİT DEMESİ DERT DEĞİLDE(?) benim yaşadığım panikataklar asıl sorun gibi geldi??? Bu mesajlar ım çoğundan bunu anlıyorum... arkadaslar kimse keyfine hasta olmuyor... evlilik hastalıkta ve sağlıkta değilmidir???? KANSERİM eşim bana sktr..git dedi deseydim eğer , gerçekten bütün yorumlar değişecekti... işte türk toplumu ruhsal hastalıkları bu kadar önemsiyor... kanser kadar acı çektiğimiz kimin umrunda... bunu yaşayan bilir... buradan nedesem boş... allah düşmanımın başına bile bu hastalığı vermesin.

İnanırmısın pilavından çorbasına kadar yaptımm ... gündüzleyin zorda olsa evimi süpürüyorym temizliğimi yapıyorym çamaşırlarını yıkıyorummm... teşekkür ederi hak verdiğin için yaşamayan bilmez

Sürekli anlayış bekleyemezsiniz..tüm gün evdesiniz adam doğru söylüyor..hem onsuz yemek yiyorsunuz, hemde adam gelince iki dk bir tabak dolduramıyorsunuz..

sürekli hastayım,bitkinim diyen biriyle kimse evli kalmak istemez..zorlayın kendinizi eşinize karşı ılımlı davranın.

Genel olarak türk toplumu gibi ruhsal hastalıkların fiziksel semptomlarından haberi yok.... ve erkek milleti işte...

Yok ama burd bir erkek hayranlığı vardır. Kanser de deseydiniz sonuç değişmez di. Ama canım onunda sinirleri bozulmuştur denir. Onlar hizmet edilmeye rahat ettirilmeye programlanmıştır.bu durum az aksasa beyefendilerin siniri bozuluyor.

Türk topulumundan bir kişi daha teşekkür ederim yorum için :)

Konuyu biraz saptırıyorsunuz bence siz. Kimse sizin depresyonunza inanmıyor ya da küçümsüyor değil. Eşinizin yaptığının yanlış olduğunu söylüyor zaten herkes. Sadece bir anlık sinirle söylenmiş olabileceğini, depresyonda olan bi insanla yaşamanın da çok kolay olmayabileceğini sizin de biraz ona anlayış göstermeniz gerektiğini söylüyoruz. Zaten siz de ona aynı lafı etmişsiniz.
Son olarak merak ettiğim şey bundan başka da böyle olaylar yaşadınız mı, yoksa bu ilk mi?

Geçmiş olsun...Dilerim bir an önce şifa bulursunuz. Elbette hasta olmak ayıp değil,kimin ne olacağı da hiç belli değil.
1 yıllık mı evlisiniz 2 mi?1 yıl içinde anksiyete,PA ve depresyon birden ya da peş peşe başladı ise zaten çok zor bir evlilik yaşıyor olduğunuz anlaşılır. Tabii ki eşlerin hastalık durumlarında birbirlerine anlaşyış göstermesi,tolere etmesi,bakması gerekir. Acaba ikinize de evlilik mi ağır geldi?

Panikatak bende 8 yıldan beri war arada nüks ediyor 2 sene de bir bazen sene de bir.... eşimi tanımadan öncede wardı... hastalığımın evlilikle bir alakası yok... ayrıca hastalığım beyinden kaynaklanan bir hastalık genetik olduğu düşünmeye başladı drlar.. 1 buçuk yıldan beri evliyim... panikatak-anksiyete-depresyon zaten kardeş hastalıklardır hepsi birbirini tetikler...

Özürdilerim, ben burda panikbozukluğun ne demek oldğuunu anlatmaktan sıkıldım.... bu konu da yorum atacaklar lütfen yazmasın

Yazanlar sizin hastalığınıza inanmıyoruz da demedi, bu da hastalık mı da demedi. Objektif bakmaya çalışıyor herkes. Çok agresifsiniz. Topluca eşinize saydırmamızı beklediniz sanırım ama bence yorumların çoğu yapıcıydı. Aleyhinize yazılan bir şey yok.
Biraz sakinleşmeye çalışın. Evet eşiniz hatalı, küfür etmemeliydi, anlayışlı olmalıydı. Odağınızı çevirmeye çalışın, düşündükçe sinirlenirsiniz söylediğine. Kendinizi biraz daha iyi hissettiğinizde karşınıza alıp konuşursunuz, sizi kırdığını söylersiniz.

Türk topulumundan bir kişi daha teşekkür ederim yorum için :)

Önyargı değil, realist bakış açısı diyelim biz buna..

Tüm gün çalışan adam bir tabak yemek konmamasına laf eder bu toplumda böyle, erkeklerde böyle..ufak tefek şeylere dikkat edip adamın gözüne "psikolojisi bozuk" algısını yerleştirmeyin..depresyon tedavi edilebilir bir hastalık fakat eşinizin kafasındaki "sürekli hasta,mızmızlanan,kocasına bir tabak yemek koymaktan aciz kadın" algısını tedavi edemezsiniz..tüm gün yayılsanızda, akşam birlikte yemek yiyin, sonra onu tv ile başbaşa bırakın..size laf söylemesine neden olacak şeyleri illa gözüne batırmayın.

Türk toplumunda evlilikler böyle yürüyor

İşte hasta olan o olsaydı değil bunları yapmak bir bardak suyunu bile almazdı. Aldırmayın. O hasta olunca sizde onun gibi davranırsınız. İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz

İşte hasta olan o olsaydı değil bunları yapmak bir bardak suyunu bile almazdı. Aldırmayın. O hasta olunca sizde onun gibi davranırsınız. İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz
Teşekkür ederim.. kavuşacağımda 2 aya birşeyim kalmaz... benim hastalığım gelip geçici , ama sözler unutulmuyor.... insan bazen düşünüyor, ya trafik kazası geçirsem ? Bütün ömrümce yatalak kalsam ? Bana bakarmıydı?? Güzel dileklerle mutlu olmak in evlenir insan.... hastalıkta sağlıkta diye yeminederiz evlenirken.. ama herşey ağızdan çıktığı gibi olmuyor.

Depresyonla evlenip evlenmemenin ne gibi bir alakası var? Bulaşıcı hastalık mı bu?
İnsan depresyondayken kendinde değildir, sağlıklı düşünemeyebilir, kendine yetemeyebilir. Çok normal değil mi böyle ağır bir dönemde bu kadar hayati bir karar almamak?

Şu hayatta en irite olduğum kelimelerden biridir bu. Ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşasın ona kimse bu hakkı vermiyor.
Kendine bir tabak yemek koyamıyorsa da o evlenmeyecekti o zaman.
Ne zoruna gitti de beyefendi bu aşamaya geldi acaba. Egosu mu zarar gördü,kıyamam..
Konuşmak bir işe yaramayacak tecrübeyle sabit. Sinirlendim yine gece gece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…