Gitmek mi gitmemek mi hazmedemedim !

Eşiniz de sizi üzmek istemiyordur eminim. Belki düşüncesizlik, belki bencillik, bilemiyorum ama konuşarak birbirinizi anlayabilirsiniz bence. Sinirle ağızdan çıkanlara çok takılmayın. Tabi bir daha küfür etmesini de engelleyin, o konuda tepkiniz net olsun.

İnsan depresyondayken kendinde değildir, sağlıklı düşünemeyebilir, kendine yetemeyebilir. Çok normal değil mi böyle ağır bir dönemde bu kadar hayati bir karar almamak?
Haklısın çünkü çok çaresizim , hiç bilmediğim bi şehirde tek bir akrabam olmadan yaşıyorum.. ailem 9 saat uzaklıkta olduğu için onlar üzülmesin diye hastalığımı da söylemedim... eşimde hiç destek vermiyor bana... mesela ben dışarı çıkalım birşey yapalım diyorum.. dışarda ya hastalanırsan ? Diyor bana... bilmiyorum kafam çok karısık

Büyük geçmiş olsun. Yine söylüyorum hastalık hiç ayıp bir şey değil. Hastalığı da şifayı da veren Allah'tır. Kimsenin kınama gibi bir hakkı yok, bana göre zaten kimsenin öyle bir düşüncesi olabileceğini düşünmek mümkün olamaz.

Ancak görünen şu ki,DR'ların genetik olduğunu düşündüğüne göre tedavi biraz zor ya da çok uzun zaman ve uğraş gerektirecek bir durum var demektir. Ve ne yazık ki eşiniz bu konuda pek anlayışlı olacağa benzemiyor. (Anlayışlı olmak zorunda mı değil mi?bu ayrı bir konu) O yüzden bu akşam ki-muhtemel bir anlık kızgınlıkla söylendiğini düşündüğüm- o sözlere takılmak yerine daha kalıcı bir çözüm düşünmelisiniz. Örneğin; eşiniz de profesyonel destek alması gibi.

Söyleyin, yardım istemekten çekinmeyin. Aileniz elbette üzülür ama şuan sizin kadar üzülemezler. Destekleri bile yardımcı olur size, böyle zamanlarda insan en çok destek ve anlayış istiyor biliyorum. Eşinizle ya konuşup anlaşmaya bakın, ya da bilemiyorum.. Yaptığı çok yanlış.

Amaaaan son günlerde bende depresyonda takılıyorum sanırım
Kadın evin kölesimi? Temizlik yapmasak olmazmi? Yorgun hasta oldugumuz zaman uzanıp dinlenmeye hakkimiz yokmu?adamlar yemegini koyup yiyemiyormu?iyiki agazlarina biz tikmiyoruz.

Şöyle bir alakası olabilir mi?İnsan depresyondayken pek sağlıklı kararlar veremez. Yorgun Savaşçı'nın sorusu yerinde bir soru.

İnsan depresyondayken kendinde değildir, sağlıklı düşünemeyebilir, kendine yetemeyebilir. Çok normal değil mi böyle ağır bir dönemde bu kadar hayati bir karar almamak?

Konu sahibi evlilikle ilgili kararını depresyondayken aldığından bahsetmemiş.

Gelen soru da “depresyondaysan neden evlilik yaptın?”

Soruyu soran kişi zaten bana cevaben, evliliğin sorumluluğundan vs bahsetti. Sizin söylediğiniz açıdan yaklaşmamış yani...

Kaç defa yazdım bilmiyorum ama, sebep ne olursa olsun, neden evlilik yaptın sorusunun bir mantığı olabileceğini düşünmüyorum. Olmuş bitmiş artık, konu sahibi başka birşey soruyor.

Konu sahibinin cevabıyla ilgili değil bizim söylediğimiz.
Ben olaya sizin incelediğiniz açıdan yaklaştım, çünkü "evlenmiş bitmiş zaten" mantığıyla değil "depresyon neden evliliğe engel olsun ki" şeklinde sorduğunuz içindi cevabım.
Her neyse.

Yukarıda yazılanları konu sahibinden bağımsız değerlendireceğim,lütfen okuyanlar objektif değerlendirsin;
birisi bizimle yukarıda belitrilen sebeplerle evlense normal karşılayabilir miyiz?

Ve katıldığım nokta evlilik gerçekleşmiş artık çözüme bakmak gerekir.

Çözüm der daim erkek milleti öküzdür ... odunu yontmaktır... ben bunu anladım 6 senedir... ama bazı odunları yontmak zordur...

Çözüm der daim erkek milleti öküzdür ... odunu yontmaktır... ben bunu anladım 6 senedir... ama bazı odunları yontmak zordur...

Ahh güzelim 6 senedir anlamışsınız,ama 1 ya da 1.5 yıllık evlisiniz. Zaten evlilik sorunları bundan dolayı yaşanmıyor mu?
Evlenirken esaslı bir evlilik okulu diploması aranması şart.

Burada kastettiğim, sorunlardan kaçmak için birini bulup evlenmek değildi...

Öyle sevmediği biriyle sırf sorunlardan kaçmak için evlenseydi, şimdi bu lafın üstüne ne yapsam diye sormazdı zaten. Seviyor demek ki kocasını.

Benim kastettiğim zaten nişanlıydı ama düğün öncesi vs stresiyle depresyona girdi diyelim ya da ailesiyle çatışmaya başladı ve depresyona girdi.

E bu durumda ben depresyondan çıkana kadar evlenmeyeyim, bekleyeyim mi diyecekti?

Kimisi evlenmeyi sorumluluk almak olarak görür. Ama konu sahibi bu tarz bir durum yaşayıp, düğünü erteleyip bu stresi 1 yıl daha çekeceğime, sevdiğim adamla evleneyim, düzelir nasılsa demiştir belki.

Evlenmeden önce depresyonum yoktu ... panikbozukluk hastasıyım.. arada mevsim geçişlerinde, depresyon ve panikatak yaşabiliyorum..

Kaç yıldır mevsim geçişlerinde PA ve depresyon yaşıyorsunuz ve kaç yıldır tedavi görüyorsunuz? Dilerim bu konularda uazmanlaşmış DR.bulmuşsunuzdur. Bu önemli çünkü.

Evlenirken depresyonda değildim... düğünüm 3 gün 3 gece oldu... depresyonda olan biri panikatak anlsiyetesi olan biri bakkala zor gider.... kendi düğününü nasıl yapsın???
Biraz sakin çok sert cevaplar varıyorsunuz burda insanlar size yardımcı olmaya çalışıyor yoruma açık değilseniz konu acmamaniz gerekiyor Allah sağlık şifa versin empati kuruyorum esin konusunda çok haklsin inş düzene girer hersey

Eşinizin küfrüne katılmıyorum ama depresyondayım diyip de 7 gün boyunca yatıp uyuyup işten gelen bir insana çorbanı kendin koy demek bana acaip geldi, benim de hiç tahammülüm yoktur kendini salmış bırakmış kalkmaya mecali olmayan insana. Birinin sızlandığını sürekli uyuduğunu gördüğümde sinir olurum.Kendi ailem olsa dahi.

Evet evet... aslınsa psikyatr bilim dalı diye birşey de yok ..

Esiniz hastaliginizi bilerekmi evlendi.mesela ben de okb hastasiyim esime anlattim o da her zamn destek oldu cok sukur agladigimda sarilir at kafandan der telkin verir.bi de yuz goz olmayin esinizle hatasini anlayana kadar konusmayin

Evet evet... aslınsa psikyatr bilim dalı diye birşey de yok ..

1 hafta boyunca yatıp uyuyup sorumluluk almayıp hastayım diyip köşesine çekilmek bence depresyon değildir.Benim mesleğimde mesela ne yaşarsam yaşayayım işe gidince kendimce güler yüzlü olma zorunluluğum var, anksiyete teşhisi bana da kondu ama resmen paşa paşa kalkıp gidiyorum, rapor almak ya da izin almak ancak adım atmaya dermanım olmazsa düşüneceğim şeyler.Prensipler ve sorumluluklar deniliyor bunlara.
Keşke herkes depresyondayım diyip bir köşeye yatabilse ama bence kimseye yakışmıyor. Ben küfrü haricinde eşinizin sinirine hak verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…