- 15 Nisan 2017
- 215
- 377
- 33
- 30
Kızlarını pazarlayan anneler vardır, para ile pazarlamaktan bahsetmiyorum :) yani olmayan şeyleri bile şöyle akıllıdır böyle düzenlidir, şöyle beceriklidir gibi... Bir de o teyzeyi kızını kendi yaşıtlarına hele de oğlu olanlara nasıl anlattığını düşünMerhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Ve en can alıcı nokta ise şuydu. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Şöyle dedi: Kızım lise tercihlerinde Galatasaray Lisesi'ni tutturdu ama gitmek istemedi. Çünkü orası sözel ağırlıklı bir okul dedi.
Yahu insaf be teyze o kızın gittiği fen lisesini biliyorum ben,en fazla 480-490'lar ile öğrenci alıyor. O puanla Galatasaray Lisesi'ne mi girilir? Uyduracak bari mantıklı bir yalan uydursun. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!
Gerçekten sinir bozucuMerhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Ve en can alıcı nokta ise şuydu. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Şöyle dedi: Kızım lise tercihlerinde Galatasaray Lisesi'ni tutturdu ama gitmek istemedi. Çünkü orası sözel ağırlıklı bir okul dedi.
Yahu insaf be teyze o kızın gittiği fen lisesini biliyorum ben,en fazla 480-490'lar ile öğrenci alıyor. O puanla Galatasaray Lisesi'ne mi girilir? Uyduracak bari mantıklı bir yalan uydursun. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!
Bir de beni düşünün meslek liseliyim ve de edebiyat yapamıyorumBir düz liseli olarak bu konuya çok icerledim
Yahu dikkatimi çekti. Bakın ben size "siz"diye hitap ediyorum. Olması gereken bu zaten. Siz ise şahsıma karşı sürekli, bebeğim,tatlım diye hitap ediyorsunuz.Ben 18 yaşındayım,sizse üniversite öğrencisi olduğunuzu söylüyorsunuz. Aramızda en fazla üç,haydi bilemediniz dört yaş fark var. Annem yaşında bir üye bana böyle hitap etse hadi bir nebze... Ama sizinki çok tuhaf kaçıyor kusura bakmayın.Yok tatlım düpedüz övünüyorsun. Kendini de kandırma bizi de. Kaldi ki insanın başarılarıyla gurur duyması normal bir şey. Yani onların yaptığı seyde de bir anormallik göremiyorum. Bence fazla kompleks yapmışsın.
Sizi kibledim.Sözde şehrin en iyi anadolu lisesine gitmişsin ama ahlaki eğitimin sıfır. Terbiyesiz...
Konuma girip bu şekilde sabote etmeye hakkınız yok. Psikoloğa en çok ihtiyacı olan insanlardan birisiniz gözümde.O değilde, bu genç arkadaşımız aspergerdi , google,'dan okuyup kendi kendine teşhis koymuştu . Bide kabullenmişti o hastalığı 'biz şöyleyiz, böyleyiz diye ' anlatıyordu:) sonra 2 kere psikologa gitti, artık nasıl mübarek bir psikolog ise ; bir açıldı pir açıldı , seçimlerde mahalle muhtarı adayı olursa hiç şaşırmayacağım . Restaurantta filan ailesi adına çatır çutur kavga ediyor , millete laf yetiştiriyor . Kayinvalidelerine ,kocalarına laf edemeyen hanımlar , alıverin şu psikoloğun adresini , size de bi bakıversin
Kiblesen ne olacak ben cezamı aldım zaten ban yedim. En nefret ettiğim insan tipisin aileyi hakaret olarak kullanan bir insan. Hem de ahlak üzerinden. Halbuki bunun insanı ne kadar yaralayan bir şey olduğunu bilmen gerekirdi senin de sorunlu bir annen olduğu için.Sizi kibledim.
Hanımefendi düzgün okumadınız sanırım. İlk önce o benim anneme ve bana hakaret etti.Kiblesen ne olacak ben cezamı aldım zaten ban yedim. En nefret ettiğim insan tipisin aileyi hakaret olarak kullanan bir insan. Hem de ahlak üzerinden. Halbuki bunun insanı ne kadar yaralayan bir şey olduğunu bilmen gerekirdi senin de sorunlu bir annen olduğu için.
Evet okudum yazdıklarınız arasında dağlar kadar fark var annen gibi çemkiriyosun demek farklı ahlaksız ablana çekmişsin onlar gibi şerefsizsin demek farklı.Hanımefendi düzgün okumadınız sanırım. İlk önce o benim anneme ve bana hakaret etti.
Nefret mi ediyorum? Nereden bu çıkarımı yaptığınızı sorabilir miyimKediden, köpekten, insandan, her şeyden nefret etmek nasıl bir duygu anlatınsana biraz?
Konulardan yani başka nereden olabilir?Nefret mi ediyorum? Nereden bu çıkarımı yaptığınızı sorabilir miyim
22 yaşındayım senden 4 yaş büyüğüm. Sana tatlım demem mi çok tuhaf kaçıyor? Benden 5 yaş küçük kuzenime de öyle hitap ediyorum. Kendimi abla gibi gördüğümden. Kusura bakma asla demem bir daha.Yahu dikkatimi çekti. Bakın ben size "siz"diye hitap ediyorum. Olması gereken bu zaten. Siz ise şahsıma karşı sürekli, bebeğim,tatlım diye hitap ediyorsunuz.Ben 18 yaşındayım,sizse üniversite öğrencisi olduğunuzu söylüyorsunuz. Aramızda en fazla üç,haydi bilemediniz dört yaş fark var. Annem yaşında bir üye bana böyle hitap etse hadi bir nebze... Ama sizinki çok tuhaf kaçıyor kusura bakmayın.
Yok tatlım demekte bir problem yok da... Sizin deyiş tarzınız kinayeli geldi bana. Ayrıca 5 gün bunu düşünmedim tabii ki. Banlanmıştım. Neyse... İyi akşamlar size.22 yaşındayım senden 4 yaş büyüğüm. Sana tatlım demem mi çok tuhaf kaçıyor? Benden 5 yaş küçük kuzenime de öyle hitap ediyorum. Kendimi abla gibi gördüğümden. Kusura bakma asla demem bir daha.
5 günde düşünüp bu cevapla mı geldin anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?