Görücü usulu görüşsem mi?

Tatlım bak benim iş arkadaşımı anlatayım sana. Kız Allahım günah yazmasın ama çirkin bir kız, asosyal, nerde ne konuşacağını bilmeyen, bakımsız yani nasıl desem cık yani. Tek özelliği eline erkek eli değmemiş. Neyse bu kocasını hep öve öve bitiremez yani bu adam nasıl oldu da benimle evlendi Allahımmm çatlayın modunda. Neyse eşi 17 sene Rusya da yaşamış bir adam, e pek tabi ki 17 senede sadece çalışmamış..Kızı istiyorlar adam görmeden kabul ediyor falan filan, balayına giderken adam dökülüyor eski pisliklerini. Kızla aynı burada tahmin edilen sebepten ötürü evlenmiş, hiç bir ortak yanları yok, evde kv ile yaşıyor ve sadece çocuk doğurmak, ütü, temizlik ve para kazanmak görevi var.

İçlerine girdikçe kıza çok üzülmüştüm ama baktım ki onun da istediği bu zaten, tencere kapak olmuşlar. Sen bunu istemiyorsun anladığım kadarıyla, çocuğu bilemem ama kv adayın felaket onu söyleyeyim. Ama gene de görüş sırf deneyim olsun diye bence.
Hayır tabikide kimsenin işini görmek için evlenmek istrmiyorum. Zaten ailemin evinde yeterince iş yapıyorum ve bunalmış durumdayım. Evlenecğim insan da beni hizmetçi olarak görmemeli ya da aa bu kız köyde yaşamış saftır vur ağzına al lokmasını gibi. Brni sevmesi gerekiyor

ne belli belki sen görünce hayal kırıklığı yaşayacaksın beğenmeyeceksin ... bi görüşün birsey kaybetmezsiniz zaten

Denklik önemli tabii ama sen de kendini böyle eksik, ezik, yetersiz pozisyonda görme.. Özgüvensiz bi şekilde çıkma milletin karşısına.. Sen gidip teklif etmedin sonucta..
Bir de, doktor, avukat, pilot, astronot vs beni hiç etkilemez, eski esimin isi milletin vaov dedigi bi meslekti mesela ama insanlik olarak denklik yokmus aramızda, gozum gormedi bile o unvanini, kariyerini, 1 yil sonunda bosandim..
Öğretmen olup bazi tipleri taniyinca zamaninda ogretmenlerime duydugum saygiyi kaybettim mesela..
O yuzden şu meslek gruplarini abartmamak lazim.. Görgüsü, ailesi, ahlaki, hayata bakış açısı, duruşu vs onemli en once..
Mesleğinden ötürü değilde sonuçta sosyal biri ve birçok şey görmüş geçirmiştir. Benim yeniliklerden pek haberim olmuyor olsada deneyimleme imkanım. Herşeyi ya tv den ya okudğum şeylerden öğreniyorum. Bu yüzden bu kadar kompleks yaptım

Mesleğinden ötürü değilde sonuçta sosyal biri ve birçok şey görmüş geçirmiştir. Benim yeniliklerden pek haberim olmuyor olsada deneyimleme imkanım. Herşeyi ya tv den ya okudğum şeylerden öğreniyorum. Bu yüzden bu kadar kompleks yaptım
4 yillik bi bölüm mezunusun degil mi?
Calisma planin var mi?

Genel de böyle her şeyi yaşamış insanlar hayattan heveslerini aldıkları için daha sadece yasamı olan insanları tercih ediyor ayrıca tanışmak isteyen o, sen değilsin yani rahat olman lazım bence

Gorucu usulu evlenmis birisi olarak iyiki esimi tanimisim diyorum sonucta flortte de arkadaslar tanistirabilir bunda aileler tanistiriyor etkilenirseniz biraz tanirsiniz olmazsa da hayir dersiniz

Bence de görüşebilirsiniz, beğenmeyen taraf olursa hayırlısı deyip tokalasir kendi yolunuza gidersiniz. Bu arada benim aklıma bir ihtimal geliyor, yazılmış da olabilir gerçi, onlar sizin haberiniz olmadan sizi görmüş olabilir , habersiz ve kimle karşılaşacağını bilmeden giden yalnızca siz olabilirsiniz :)

Bence de görüşebilirsiniz, beğenmeyen taraf olursa hayırlısı deyip tokalasir kendi yolunuza gidersiniz. Bu arada benim aklıma bir ihtimal geliyor, yazılmış da olabilir gerçi, onlar sizin haberiniz olmadan sizi görmüş olabilir , habersiz ve kimle karşılaşacağını bilmeden giden yalnızca siz olabilirsiniz :)
Beni teyzesi dışında kimse görmedi. Burda oturmuyorlar çünkü . bi yerden fotoğrafımı bulup görmüştür en fazla ama çok düşük bir ihtimal.

ucunda ölüm yok ya görüşün gitsin ,en fazla bir kaç saatiniz heba olur
ya beğeneceğin biriyse? ya sana hitab eden yönleri varsa ?
bu da farklı bir deneyim olur sizin için

Bence görüşebilirsin hatta evlenebilirsin ne olacak sanki ama önce fotoğrafını sen gör. Sana hayal kırıklığı olmasın. Bir şekilde gör ona göre görüş

Bence fotografini gor sonrada tanis.

Yani soyle dusun aileler degilde , arkadaslarinda ayni sekilde tanistirabilirdi.

Kismet bu belli olmaz tanis. Kendine guven.
Zit kutuplarda birbirini ceker.

Diger gelinlerini ayirma sebebi önemli???:duduk: tanisin ama dikkatli olun. Cocuk sirf annesi ailesi istiyor diye evleniyor olabilir sosyal gezmis.tozmus biri diyorsunz evlendikten sonrada sizi annesinin elinin altina emanet edip hayatini istedigi gibi yasayabilir bu ihtimalleride dikkate alin ve temkinli olun tabiki. Tanimadan birseyler soylemek dogru olmaz tanismak gerek

Ay niye hayal kırıklığına ugrasin tövbe. Sen hayal kırıklığına uğramak onemli olan bu.

Bence görüşmekte fayda var. Aklına ystmazsa olmaz dersin

Merhaba arkadaşlar.

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır uzaktan bir akarabamız yiğeni ile tanısştırmak istiyordu beni fakat okulumun bitmesini bekliyordu. Ben o zamanlar olmaz diyordum. Bir kaç gün önce ciddi bir şekilde yine teklif etti. Çocugun annesi de görüşmemizi istiyormuş . fakat şöyle bir durum var. Benim hiçbir sosyal medya hesabım yok ve fotoğrafımı görebilecek bir imkanı da yok.

Bu çocuklaaynı memlekettiniz ama o doğma büyüme çanakkaleli. Tıp okumuş. Bir sürü ülke görmüş. Yabancı dil biliyor. Bayağı sosyal biri. Bende köy gibi bir yerde yaşıyorum. Yakın şehirler dışıda hiçbir yeri görmedim. Arkadaş çevrem yok denecek kadar az. Ve çekingen utangaç biriyim. Ve gördüğüm kadarıyla çocuğun pek çekingen olabilme ihtimali yok.

Anlamadığım böyle bir insan nasıl kendi çevresinden bir kız arkadaş edinmez de annesinin teyzesinin uygun bulduğu bir kızla tanıimak ister. Üstelik fotoğfamımı görmemesine rağmen. Belki çok çirkin biriyim ona göre.

Annem babam tanışmam için çok ısrar ediyor. Fakat ben bu duruma pek anlam veremedim. Sanki çocuk beni görünce hayal kırıklığına uğrayacak gibi hissediyorum. Ve soğuk biriyim maalesef. Annesi falanda görünce vazgeçeçek gibi hissediyorum.

Sizce ne yapmalıyım kabul edeyim mi görüşmeyi ? Üzülen ben mi olurum?

Bence cocuğun senden haberi yok. Akrabanızla er kişinin annesi ayarlıyor herseyi.

Bu arada çocuğu da şöyleymiş böyleymiş diye gözünde büyütme. Öyle süper etiketli bir tane de bizim evde var. Hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. NATO kafa NATO mermer bir adam. Halbuki görüşürken çok jantiydi. Yurtdışında çalışmış sarışın boylu poslu yüksek gelirli mühendis ve hemşeriyiz. Daha ne olsun... yok öyle değilmiş. Etikete kanma derim

Back
X