Görümcemin masrafları

Görümce geldi dağılın

Siz gorumcenize ve eşinizin tüm ailesine bol bol destek olursunuz umarım. Vicdanlı(!) bir gelin olarak önceliğiniz 2 çocuğunuz olmaz gorumceniz olur umarım.

Kimin kime kalacağı belli olmaz gün gelir o çocuklar o görümcenin maaşıyla okur Allah herkese vicdanı kadar merhamet eder kötü olmayın iyi olun iyi
Evlen, çocukların olsun da ondan sonra söyle bu söylediklerini, yaşamadan atıp tutmak kolay nasıl olsa.

Siz gorumcenize ve eşinizin tüm ailesine bol bol destek olursunuz umarım. Vicdanlı(!) bir gelin olarak önceliğiniz 2 çocuğunuz olmaz gorumceniz olur umarım.
Bakarsın o çocukları da görümce okutur Allah’ın işi bu kimin kime kalcagı belli olmaz
Kötü insan olmayın ki Allah da sizin çocuklarınıza yardımcı olsun
Cirkef gelinlerin sonu hep hüsrandır

Kimin kime kalacağı belli olmaz gün gelir o çocuklar o görümcenin maaşıyla okur Allah herkese vicdanı kadar merhamet eder kötü olmayın iyi olun iyi

İyi veya kötü olmakla alakası yok. Hayır gönül rızasıyla yapılır zorla veya emrivakiyle olmaz. Babanın parası cocuklarının hakkıdır öncelikle..

İyi veya kötü olmakla alakası yok. Hayır gönül rızasıyla yapılır zorla veya emrivakiyle olmaz. Babanın parası cocuklarının hakkıdır öncelikle..
Ha evlendi anasını bacısını atsın köşeye
Değişin bu kafaları artık cehennem yeriniz
Aynı sizin modelden bizde de bitane var Allah’a havale ettik bizden bol bol yedi içti düğününü yaptırdı eşyasını aldırdı sonra vay anan baban bacın oldu

Evlen, çocukların olsun da ondan sonra söyle bu söylediklerini, yaşamadan atıp tutmak kolay nasıl olsa.
Evlensem de evlenmesem de sunu bilir şunu söylerim insan evlenince anasını babasını bacısını unutmaz siz yokken onlar vardı kardeş kardeşe bir ömür destektir ama sizin gibi vicdansız gelinler bi geliyor ortalığı mahvediyor Allah hepinize soracak yaptığınız zulümleri

Çok dertlisin anladık da, yapmadığımızı nereden biliyorsun, yardım edilir ama olan parayla, çocuğundan keserek değil. Mesela burada 10 milyarlık bir hafızlık kursundan söz ediliyor, o kadar para verilemeden hafızlık kursuna gidebilir bu görümce, o durumda abisi harçlığını verebilir ama sormadan etmeden kimse kimseye 10 milyarlık borç yükleyemez, hayat o kadar kolay değil.

Kardeşin eğitim masrafı yük değildir kardeşe burayı anlasanız mecbur kalmış napsın okumasın mı senin çocuğun kreşe gidecek diye senin çoçuğun da kreşe gitmesin otur bak çocuğuna kaynanana bırak çalışıyorsan nedir yani 1 sene kardesine destek çıkacak

Zulüm? Çok tatlısınız ya.
Yazdıklarınızı üzerime alınmadım. Konuyu iyice okuyamadınız sanırım. Yaptığımız diğer şeyleri de burada yazamadım. Benimde 4 tane yengem var. Gelin ne yapar, görümce ne yapar biliyorum yani.

Cehennem yeriniz mi
Sen mi karar veriyosun kardeş? Bilseydik ona göre konuşurduk
Ben sahip oldugu bütün bileziklerini bozudurup kayınpederine borcunu ödemesi için vermiş biriyim. Ama gönül rızasıyla tabii... Cocuklarımın hakkından kısarak değil... Bunu da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma diye yazdım. Gelininin hıncını bizden cıkarmaya çalışıyosun galiba ama biz o değiliz bacım...:)

Siz tam da osunuz,bir insanın eğitim hayatını kendi kötü itisken kıskanç tavrınızla mahvediyorsunız
Sizin dügününüzü eşyalarınızı kim aldı kocalarınızın ailesi
O görümcenin de hakkı olan paralarla
Onlar da size eşya almak altın takmak istemediler ama mecburlardı yaptılar
Şimdi de azıcık az yiyin siz yapın

Peki tamam sevgili görümce, bende okudum abim beş kuruş yardım etmedi, babamın gönderdiğiyle idare ettim, abim niye yardım etmedi diye aklımdan geçmedi çünkü bende bu konudaki sorumlu olan babam abim değil
Muhtemelen geline bu kadar laf söyleyememiştir burada yazıyor rahat rahat , cehennemlik bile olduk yani :)

Tövbeler olsun kız düğünümü anlattıracak bana şimdi kim ne taktıydı
Kötü söz sahibine aittir. Sana iyi geceler.....

ALlah herkese gönlünün ekmeğini verir bayanlar ne ekerseniz onu biçersiniz
Geline laf söylemem Allah’a havale ederim
Ben sadece yapmayın diyorum gelin olmak kötü olmak değildir Allah var bi de

Kardeş yük değildir biliyor ve elimizden geleni zaten fazlasıyla yapıyoruz sizde bunu anlayabilseniz polemiğe girmezdiniz.
Öyle bi yazmışsınız ki sanki çocukları baba evinden getirdik.
Zaten çocuklarıma kendim bakıyorum kreşe atıp kurtulmayı asla düşünmem.
İstediğiniz yorumu yaparsınız orda sorun yok, ama çocuklarım benim kırmızı çizgim, ordan vurmaya çalışmayın.

Nolur yardımcı olsan hayalleri olan bi genç kıza,Allah o paranın yerini doldurmaz mı sanıyorsun taksit imkanı vardır kredi imkanı vardır
Bak kızım benim de bi kardeşim vardı beni okuttu ben de suan altımdaki arabamı sattım onun çocuklarına eğitim için verdim
Bu işler böyledir duydun mu kafan aldı mı beynin bastı mı
Senin çocukların belki bigün halasının parasıyla okucak Allahtan senet mi aldın düşmez kalkmaz bi Allah

Asla izin vermezdim esimin ödemesine çocuğum olmasa bile karşı çıkardım cunku yeri geliyo istediğin biseyi erteliyorsun e ertelemez alırdım bole madem fazla para vardi ortada derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…