- 3 Ekim 2007
- 14.698
- 37.029
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Görümce geldi dağılın1 sene çocuklarını kreşe göndermemekle bisey kaybetmezsiniz ama görümcenizin hayati söz konusu
Bu gelinler dağdan gelip bağdakini kovuyorlar
Hep kaynana görümce muhabbeti
Kocanız evlenirken ya da okurken ailesi destek olmadı mı
Şimdi sıra abisinde biraz yardımcı olsa ne olur kardesine
Allah bu gelinlere vicdan merhamet versin
Siz gorumcenize ve eşinizin tüm ailesine bol bol destek olursunuz umarım. Vicdanlı(!) bir gelin olarak önceliğiniz 2 çocuğunuz olmaz gorumceniz olur umarım.1 sene çocuklarını kreşe göndermemekle bisey kaybetmezsiniz ama görümcenizin hayati söz konusu
Bu gelinler dağdan gelip bağdakini kovuyorlar
Hep kaynana görümce muhabbeti
Kocanız evlenirken ya da okurken ailesi destek olmadı mı
Şimdi sıra abisinde biraz yardımcı olsa ne olur kardesine
Allah bu gelinlere vicdan merhamet versin
Kimin kime kalacağı belli olmaz gün gelir o çocuklar o görümcenin maaşıyla okur Allah herkese vicdanı kadar merhamet eder kötü olmayın iyi olun iyiGörümce geldi dağılın
Evlen, çocukların olsun da ondan sonra söyle bu söylediklerini, yaşamadan atıp tutmak kolay nasıl olsa.Kimin kime kalacağı belli olmaz gün gelir o çocuklar o görümcenin maaşıyla okur Allah herkese vicdanı kadar merhamet eder kötü olmayın iyi olun iyi
Bakarsın o çocukları da görümce okutur Allah’ın işi bu kimin kime kalcagı belli olmazSiz gorumcenize ve eşinizin tüm ailesine bol bol destek olursunuz umarım. Vicdanlı(!) bir gelin olarak önceliğiniz 2 çocuğunuz olmaz gorumceniz olur umarım.
Kimin kime kalacağı belli olmaz gün gelir o çocuklar o görümcenin maaşıyla okur Allah herkese vicdanı kadar merhamet eder kötü olmayın iyi olun iyi
Ha evlendi anasını bacısını atsın köşeyeİyi veya kötü olmakla alakası yok. Hayır gönül rızasıyla yapılır zorla veya emrivakiyle olmaz. Babanın parası cocuklarının hakkıdır öncelikle..
Evlensem de evlenmesem de sunu bilir şunu söylerim insan evlenince anasını babasını bacısını unutmaz siz yokken onlar vardı kardeş kardeşe bir ömür destektir ama sizin gibi vicdansız gelinler bi geliyor ortalığı mahvediyor Allah hepinize soracak yaptığınız zulümleriEvlen, çocukların olsun da ondan sonra söyle bu söylediklerini, yaşamadan atıp tutmak kolay nasıl olsa.
Ha evlendi anasını bacısını atsın köşeye
Değişin bu kafaları artık cehennem yeriniz
Aynı sizin modelden bizde de bitane var Allah’a havale ettik bizden bol bol yedi içti düğününü yaptırdı eşyasını aldırdı sonra vay anan baban bacın oldu
Çok dertlisin anladık da, yapmadığımızı nereden biliyorsun, yardım edilir ama olan parayla, çocuğundan keserek değil. Mesela burada 10 milyarlık bir hafızlık kursundan söz ediliyor, o kadar para verilemeden hafızlık kursuna gidebilir bu görümce, o durumda abisi harçlığını verebilir ama sormadan etmeden kimse kimseye 10 milyarlık borç yükleyemez, hayat o kadar kolay değil.Evlensem de evlenmesem de sunu bilir şunu söylerim insan evlenince anasını babasını bacısını unutmaz siz yokken onlar vardı kardeş kardeşe bir ömür destektir ama sizin gibi vicdansız gelinler bi geliyor ortalığı mahvediyor Allah hepinize soracak yaptığınız zulümleri
Kardeşin eğitim masrafı yük değildir kardeşe burayı anlasanız mecbur kalmış napsın okumasın mı senin çocuğun kreşe gidecek diye senin çoçuğun da kreşe gitmesin otur bak çocuğuna kaynanana bırak çalışıyorsan nedir yani 1 sene kardesine destek çıkacakÇok dertlisin anladık da, yapmadığımızı nereden biliyorsun, yardım edilir ama olan parayla, çocuğundan keserek değil. Mesela burada 10 milyarlık bir hafızlık kursundan söz ediliyor, o kadar para verilemeden hafızlık kursuna gidebilir bu görümce, o durumda abisi harçlığını verebilir ama sormadan etmeden kimse kimseye 10 milyarlık borç yükleyemez, hayat o kadar kolay değil.
Zulüm? Çok tatlısınız ya.Evlensem de evlenmesem de sunu bilir şunu söylerim insan evlenince anasını babasını bacısını unutmaz siz yokken onlar vardı kardeş kardeşe bir ömür destektir ama sizin gibi vicdansız gelinler bi geliyor ortalığı mahvediyor Allah hepinize soracak yaptığınız zulümleri
Aynı sizin modelden bizde de bitane var Allah’a havale ettik bizden bol bol yedi içti düğününü yaptırdı eşyasını aldırdı sonra vay anan baban bacın oldu
Siz tam da osunuz,bir insanın eğitim hayatını kendi kötü itisken kıskanç tavrınızla mahvediyorsunızCehennem yeriniz mi
Sen mi karar veriyosun kardeş? Bilseydik ona göre konuşurduk
Ben sahip oldugu bütün bileziklerini bozudurup kayınpederine borcunu ödemesi için vermiş biriyim. Ama gönül rızasıyla tabii... Cocuklarımın hakkından kısarak değil... Bunu da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma diye yazdım. Gelininin hıncını bizden cıkarmaya çalışıyosun galiba ama biz o değiliz bacım...:)
Peki tamam sevgili görümce, bende okudum abim beş kuruş yardım etmedi, babamın gönderdiğiyle idare ettim, abim niye yardım etmedi diye aklımdan geçmedi çünkü bende bu konudaki sorumlu olan babam abim değilKardeşin eğitim masrafı yük değildir kardeşe burayı anlasanız mecbur kalmış napsın okumasın mı senin çocuğun kreşe gidecek diye senin çoçuğun da kreşe gitmesin otur bak çocuğuna kaynanana bırak çalışıyorsan nedir yani 1 sene kardesine destek çıkacak
Muhtemelen geline bu kadar laf söyleyememiştir burada yazıyor rahat rahat , cehennemlik bile olduk yani :)Cehennem yeriniz mi
Sen mi karar veriyosun kardeş? Bilseydik ona göre konuşurduk
Ben sahip oldugu bütün bileziklerini bozudurup kayınpederine borcunu ödemesi için vermiş biriyim. Ama gönül rızasıyla tabii... Cocuklarımın hakkından kısarak değil... Bunu da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma diye yazdım. Gelininin hıncını bizden cıkarmaya çalışıyosun galiba ama biz o değiliz bacım...:)
Siz tam da osunuz,bir insanın eğitim hayatını kendi kötü itisken kıskanç tavrınızla mahvediyorsunız
Sizin dügününüzü eşyalarınızı kim aldı kocalarınızın ailesi
O görümcenin de hakkı olan paralarla
Onlar da size eşya almak altın takmak istemediler ama mecburlardı yaptılar
Şimdi de azıcık az yiyin siz yapın
ALlah herkese gönlünün ekmeğini verir bayanlar ne ekerseniz onu biçersinizPeki tamam sevgili görümce, bende okudum abim beş kuruş yardım etmedi, babamın gönderdiğiyle idare ettim, abim niye yardım etmedi diye aklımdan geçmedi çünkü bende bu konudaki sorumlu olan babam abim değil
Muhtemelen geline bu kadar laf söyleyememiştir burada yazıyor rahat rahat , cehennemlik bile olduk yani :)
Kardeş yük değildir biliyor ve elimizden geleni zaten fazlasıyla yapıyoruz sizde bunu anlayabilseniz polemiğe girmezdiniz.Kardeşin eğitim masrafı yük değildir kardeşe burayı anlasanız mecbur kalmış napsın okumasın mı senin çocuğun kreşe gidecek diye senin çoçuğun da kreşe gitmesin otur bak çocuğuna kaynanana bırak çalışıyorsan nedir yani 1 sene kardesine destek çıkacak
Nolur yardımcı olsan hayalleri olan bi genç kıza,Allah o paranın yerini doldurmaz mı sanıyorsun taksit imkanı vardır kredi imkanı vardırKardeş yük değildir biliyor ve elimizden geleni zaten fazlasıyla yapıyoruz sizde bunu anlayabilseniz polemiğe girmezdiniz.
Öyle bi yazmışsınız ki sanki çocukları baba evinden getirdik.
Zaten çocuklarıma kendim bakıyorum kreşe atıp kurtulmayı asla düşünmem.
İstediğiniz yorumu yaparsınız orda sorun yok, ama çocuklarım benim kırmızı çizgim, ordan vurmaya çalışmayın.
Asla izin vermezdim esimin ödemesine çocuğum olmasa bile karşı çıkardım cunku yeri geliyo istediğin biseyi erteliyorsun e ertelemez alırdım bole madem fazla para vardi ortada derdimHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?