- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Suç görümcede değil onu doğuran ana babada bakamayacaksa yapmayacaktı. Yaparken sana mı sordu da sen okutacakmışsın? Bir ana baba doğuruyorsa bakabileceği kadar doğuracak hiç bir abi abla kardeşlerine ölüm olmadığı sürece bakmakla mükellef değil.Hayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Madem her şekil bu para sizden gidiyor bari siz harcayın çocuklarınız eğlensin sizin üstünüz başınız parlasınİşte onu da ben yapamam ki. Çocuklarımı düşünüyorum.
Aynen öyle yapıyorlar sanki o kadın har vurup harman savursa kendi bir kuruş alabilirdi sankiSuç görümcede değil onu doğuran ana babada bakamayacaksa yapmayacaktı. Yaparken sana mı sordu da sen okutacakmışsın? Bir ana baba doğuruyorsa bakabileceği kadar doğuracak hiç bir abi abla kardeşlerine ölüm olmadığı sürece bakmakla mükellef değil.
Benim amcamı babam okuttu ve en sonunda anneme dediki bana para verdiyse abim verdi sen kimsin?!! Yani beslemeyin çok oyar gözünüzü
Para sizin çocuklarınıza birikmiyor ki görğmcenize gidiyor. Bir de düğün masrafı demişsiniz. Şaka mı bu? Bu yıllarınız geri gelmeyecek. Çocuklarınızla gezip tozduğunuz anı kalacak, eşinizin ailesine verdikleriniz değil.İşte onu da ben yapamam ki. Çocuklarımı düşünüyorum.
! Kesinlikle daha şimdiden görümceyi abisinin evlendireceğine karar vermişler bilePara sizin çocuklarınıza birikmiyor ki görğmcenize gidiyor. Bir de düğün masrafı demişsiniz. Şaka mı bu? Bu yıllarınız geri gelmeyecek. Çocuklarınızla gezip tozduğunuz anı kalacak, eşinizin ailesine verdikleriniz değil.
Çok haklısınız aslında.Para sizin çocuklarınıza birikmiyor ki görğmcenize gidiyor. Bir de düğün masrafı demişsiniz. Şaka mı bu? Bu yıllarınız geri gelmeyecek. Çocuklarınızla gezip tozduğunuz anı kalacak, eşinizin ailesine verdikleriniz değil.
Benim annem çalışıyordu çünkü babam asgari ücretliydi sigara ve kahvehaneye maası anca yetiyordu bize faydası olmadığı gibi gönderdiği parada annemin parasıydı.Aynen öyle yapıyorlar sanki o kadın har vurup harman savursa kendi bir kuruş alabilirdi
Bide acaba ben haksızım abartıyor olabilir miyim diye düşünerek konuyu açmıştım. Ben iflah olmam.! Kesinlikle daha şimdiden görümceyi abisinin evlendireceğine karar vermişler bile
Kadın kendinden çocuklardan sıkıyor
Para kaynanaya gidiyor cinnet sebebi
Amin. Geçenlerde bi tanıdığım dedi ki erkekler 40 yaşını geçmeden önce akıllanmazlar. Ne kadar haklı.Benim annem çalışıyordu çünkü babam asgari ücretliydi sigara ve kahvehaneye maası anca yetiyordu bize faydası olmadığı gibi gönderdiği parada annemin parasıydı.
Herkes işine geldiği konuşuyor işte. Babamda anladı ama iş işten geçti. Umarım konu sahibinin eşi iş işten geçmeden anlar
Çok iyi anlıyorum çünkü babamların ailede böyleydiBenim annem çalışıyordu çünkü babam asgari ücretliydi sigara ve kahvehaneye maası anca yetiyordu bize faydası olmadığı gibi gönderdiği parada annemin parasıydı.
Herkes işine geldiği konuşuyor işte. Babamda anladı ama iş işten geçti. Umarım konu sahibinin eşi iş işten geçmeden anlar
Yaranızı deşmişim ya. Üzüldüm sizin için.Çok iyi anlıyorum çünkü babamların ailede böyleydi
Benimde annem çalışıyordu
3 halayı evlendirmek 2 amcayı okutup iş sahibi yapmak bize düştü
Sonra ne mi oldu?
Siz ne yaptınız ki
Bizim Allah'tan kısmetimiz vardı bu işi eşleri bulduk dediler
Bir anlatsam roman olur
Bu yüzden çok üzülüyorum böyle konulara
Kimse sizin ailenizden çocuğunuz dan değerli değil
Eviniz arabanız var mıBide acaba ben haksızım abartıyor olabilir miyim diye düşünerek konuyu açmıştım. Ben iflah olmam.
Hayır yok. Ev için birikim yapmaya çalışıyoruz zaten.Eviniz arabanız var mı
Onlar için borca krediye girerdim ben olsam
Yok üzülmüyorum artıkYaranızı deşmişim ya. Üzüldüm sizin için.
Hayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Türkiyede böyle bir algı var en büyük olan kardeşlerine bakmak gibi bi görev yüklemişler sanki. Saçmalık.Çok iyi anlıyorum çünkü babamların ailede böyleydi
Benimde annem çalışıyordu
3 halayı evlendirmek 2 amcayı okutup iş sahibi yapmak bize düştü
Sonra ne mi oldu?
Siz ne yaptınız ki
Bizim Allah'tan kısmetimiz vardı bu işi eşleri bulduk dediler
Bir anlatsam roman olur
Bu yüzden çok üzülüyorum böyle konulara
Kimse sizin ailenizden çocuğunuz dan değerli değil
Babam en son ameliyat olunca anladı. Ölümden dönünce eşten başkası başında olmayınca anladı. 40 yaş yine iyiymişAmin. Geçenlerde bi tanıdığım dedi ki erkekler 40 yaşını geçmeden önce akıllanmazlar. Ne kadar haklı.
Bir kere isteseniz de yapmamalısınız. Neden mi?
Ev için para biriktiriyorsunuz, iki çocuğunuz var onları kreşe vereceksiniz.
Sonra eviniz kira, yeme, içme,gezme, acil masraflar 5 bin tl maaşla oluyor. Daha başka geliriniz yok ise zor.
Bu arada ikiniz de 5er bin tl mi alıyorsunuz, toplam 5 bin tl mi eve giriyor?
Bu arada 10 bin tl ödemezsiniz de arada sırada harçlık verirsiniz, bir kitap,elzem bir kıyafet lazım olur alırsınız, yardımı öyle yaparsınız ama 10 bin tl sizi çok zorlar.
Sizin de geçinmeniz lazım.
Ayrıca ileride görümcenizin düğününü neden eşiniz yapıyor?
Görümceniz kendi kendisi ile mi evlenecek hayret bir şey, gece gece güldüm..
Olsun o da bişeydirBabam en son ameliyat olunca anladı. Ölümden dönünce eşten başkası başında olmayınca anladı. 40 yaş yine iyiymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?