Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

kimse kimseye kefil olmak zorunda değil. dünyanın bin türlü hali var. terbiyesizlik olacak bir durum değil. ona gelene kadar babanız varmış, kendi akrabalarınıza sorsaydınız.
ben olsam kardeşime bile kefil olmam, çocuğum var bir sürü borcun içindeyim. görümceniz de kendi ailesini düşünmek zorunda olabilir.

kimse kimseye kefil olmak zorunda değil bende olmam açıkcası kimseye kefil, çok çok güveniyor isem nakit para veririm ama ondada yediğim kazık çoktur en baştada eşimden o nedenle ne kefil olurum ne borç veririm kimseye...
hem görümcenizin yaptığı çok normal, sizde eşinizi kefil etseymişiniz anladığım kadarıyla onun böyle kefillik bir durumu yok..

rosalone bende kaynıma kefil olmuştum hiç tereddüt etmeden aklımın 1000 de 1 ine bile bişey takılmadan tabikiiiiiiiii ne demek kardeşiz biz diyerek seve seve hemde ....sonra seve seve ben ödedim borcunu o harcadı ben ödedim..hemde benimde bisürü borcum varken o paraya benim ihtiyacım varken tüp bebek için yana yana para ararken onun borcunu ödemiştim . ölsem unutamam yaptığını 8 senedir görüşmüyorum hiç yan yana gelmedim ..ama eşim görüşüyor kardeşi işte atamadı hayatından ..

Olmak zorunda değil.Siz empati yaptığınızı düşünüyorsunuz ama aslında hala kendi açınızdan bakarak onun adına konusuyorsunuz.Eşi varsa eğer belki de o istemedi yahut başka bir sebep var ya da istemedi binbir türlü hal var dedi, düşündü.Size çok basit gelen bir şey karşı tarafa çok çetrefilli gelebilir.Gözümde b.k kadar değeri yok demişsiniz eşinize bunlar sizin evliliğinizi de etkileyecek derecede ağır çıkışlar.Bence biraz sakin olun zaten olay çözümlenmiş, neden büyütüyorsunuz bu kadar?

Bende kefil olmazdım. Karşımdaki isterse babam olsun , takıntılarım var bazı yaşadıklarımdan kaynaklı.

Bende şunu anlayamıyorum ; bir insan istediğiniz şeyi yapsa çok iyi, kendi prensipleri doğrultusunda karar verse kötü.

Bu haksızlık değil mi ? Saygı duymak gerekiyor. " Asla konuşmayacağım , çok kırgınım " duygularını hak etmiyor bu hareket.

Egitimle ilgili kefalet ayri bir konu. Yani bankaya borc gibi degil, herkes fazla abartmis. Abdde bu sekilde okuyan bir cok tanidigim var daha odemeyenini gormedim.

Bir avukat olarak şunu soyliyim kusura bakma ama kimseye kefil olmam.Kimse de kimseye olmasın benden tavsiye

Egitimle ilgili kefalet ayri bir konu. Yani bankaya borc gibi degil, herkes fazla abartmis. Abdde bu sekilde okuyan bir cok tanidigim var daha odemeyenini gormedim.
Gercekten sizi tebrik ederim, konuyu en ince noktasindan anladiginiz icin. Sbahtan beridir anlatmaya calisiyorum durumumun borcluk, paralik bir durum olmadigini. Zaten gonul koydugumda bu yuzden, ben para, borc, ev, araba kefilligi istemedim. Egitim kefaletnamesi bu, binlerce ogrenci bu sekilde burada. Gorumceme de anlatmaya calistigim buydu yoksa asla -Allah dusurmesin- kimseden 5 kurus istemem. Inanin yillardir buradayim ben de kimseyi gormedim kefilin borc odedigi, ya insanlar kendileri oduyor ya da donuyorlar zaten. Gercekten anlayisiniz icin tesekkur ederim, bin pismanim bu konuyu actigim icin!!!

konuyu baştan sona okudum sadece meraktan. özellikle size sormuşlar velev ki dönmediniz görümce ne kadar ödemek zorunda kalacak diye?? siz de hiç cevap vermemişsiniz. meblağ büyük sanıyorum.
benim eşim polis okuluna başlarken kefil gerekmiş okulu bırakmasın diye sanırım. 80 bin falanmış hatırladığım kadarıyla. yengesi ve ablası olmuş kefil. dedim ki iyi olmuşlar. o da diyor iyi yani olmuşlar . az bir meblağ değil diye. yani olmasalardı çok da terbiyesizlik olarak görmeyecekti.

Kafana takma canim, gercekten
Bak buradakilerin cogu Turkiyede yasiyorlar. Sen anlatsan da egitim kefaleti nedir bilemeyebilirler. Burada herkes birbirine borclu,herkes dolandiriciliklari gorerek yasiyor. Maddi olarak cogumuzun durumu vahim, kredi karti borclari var en basitinden. Seni anlayamayabilirler. Pisman olma, he de gec. Egitim kefaleti farkli bir konu. Kredi karti harcamasi yapip yapip da odemeyenlerle ayni kefeye asla konulamaz

Bence görümcen hakli, dünya hali, insanin basina bin bir türlü sey geliyor. Niye böyle bi riski alsin? Ben olsam bende yapmazdim. Bide tabi görümceyle önceki muhabettinize de bagli olay. Simdi kardes gibiydik dersen o zaman durum zor biraz. Ama klassik gelin-görümce iliskisiyse eger cok hakli.

bence normal davranmış.
biz kardeşime kefil olduk ama o bize olmadı. kendi bilir.

vaktin çoksa şahit ol.
paran çoksa kefil ol.

demişler.

ben param olsaydı kefil olurdum. yokken olmam. hala kardeşimin borcunu ödüyoruz.

Bence de görümcenize gönül koymaya hakkınız yok.Türkiye'de cok yaygın bu kefil borcuunun şahsa kalması. İnsanın bu olayı öcü gibi görmesi çok doğal.. Sizde eşinize de isyan etmeyin.. Kafanıza takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…