Iyi olmuslar, yani ama sonucta olmuslar bak. Dolandirici muamelesi yapmamislar esine. Hem de yengesi olmus.konuyu baştan sona okudum sadece meraktan. özellikle size sormuşlar velev ki dönmediniz görümce ne kadar ödemek zorunda kalacak diye?? siz de hiç cevap vermemişsiniz. meblağ büyük sanıyorum.
benim eşim polis okuluna başlarken kefil gerekmiş okulu bırakmasın diye sanırım. 80 bin falanmış hatırladığım kadarıyla. yengesi ve ablası olmuş kefil. dedim ki iyi olmuşlar. o da diyor iyi yani olmuşlar . az bir meblağ değil diye. yani olmasalardı çok da terbiyesizlik olarak görmeyecekti.
Yani gercekten cok sagolun inanin burada herkes beni yerin dibine soktu, herkes beni potansiyel dolandirici, potansiyel hirsiz yapti. cok sagolun gercekten. Hani var ya egitim kefaletinin nasil birsey oldugunu anladiniz ya o bile yeter benim icin. Zaten ben hayatim boyunca kimseden 5 kurus istemis birisi degilim, kimseye de boyun bukmuslugum yok cok sukur ama devlet iste bizi okuturken bu kefaletnameye mecbur kiliyor. Hem kefillerin sartlari da cok agir, yok iste esim olamaz, kari-koca olamaz, kefilin calisma belgesi sart vs vs. Yoksa ben de inanin babamdan bile istemekten nefret ediyorum ama prosedur boyle olmasini istiyor. Konuyu actigima bin pismanim, gorumcemin bana dolandirici muamelesi yaptigi yetmedi, tum KK dolandirici muamelesi yapiyor.Kafana takma canim, gercekten
Bak buradakilerin cogu Turkiyede yasiyorlar. Sen anlatsan da egitim kefaleti nedir bilemeyebilirler. Burada herkes birbirine borclu,herkes dolandiriciliklari gorerek yasiyor. Maddi olarak cogumuzun durumu vahim, kredi karti borclari var en basitinden. Seni anlayamayabilirler. Pisman olma, he de gec. Egitim kefaleti farkli bir konu. Kredi karti harcamasi yapip yapip da odemeyenlerle ayni kefeye asla konulamaz
kusura bakmayın ben eğitim kefaletini bilmiyordum direk kredi olarak canlandı kafamda.. sizi kırdıysam özür dilerim.. sevgilerIyi olmuslar, yani ama sonucta olmuslar bak. Dolandirici muamelesi yapmamislar esine. Hem de yengesi olmus.
Yani gercekten cok sagolun inanin burada herkes beni yerin dibine soktu, herkes beni potansiyel dolandirici, potansiyel hirsiz yapti. cok sagolun gercekten. Hani var ya egitim kefaletinin nasil birsey oldugunu anladiniz ya o bile yeter benim icin. Zaten ben hayatim boyunca kimseden 5 kurus istemis birisi degilim, kimseye de boyun bukmuslugum yok cok sukur ama devlet iste bizi okuturken bu kefaletnameye mecbur kiliyor. Hem kefillerin sartlari da cok agir, yok iste esim olamaz, kari-koca olamaz, kefilin calisma belgesi sart vs vs. Yoksa ben de inanin babamdan bile istemekten nefret ediyorum ama prosedur boyle olmasini istiyor. Konuyu actigima bin pismanim, gorumcemin bana dolandirici muamelesi yaptigi yetmedi, tum KK dolandirici muamelesi yapiyor.
ben duydum bu yuzden zor durumda kalanları.görümcen haklı ailen olmalıMerhaba arkadaslar,
LUTFEN RICA EDIYORUM KIMSE CEVAP YAZMASIN. LUTFEN. ALDIGIM CEVAPLAR YETERLI. ZATEN ADMINDEN DE KONUMU SILMESINI ISTEDIM, LUTFEN YAZMAYIN.
Sizlere bir mevzuyu acmak istiyorum. Ben ve esim ABD de doktora yapiyoruz. Esimin bir kiz kardesi var, ebe olarak calisiyor. Esimle 5 yildir evliyiz. Yani az cok gorumcem de ailesi de beni taniyor, esimi zaten cok iyi taniyorlar. Ben bursiyer oldugum icin doktoraya dair kefaletname duzenlemem gerekiyor. O da guya iste ABD den donmezsem kefillerim odeyecek, devlet kefalet duzenleyip garantiye aliyor kendini. Ama ben zaten doktoram bitince donmeyi dusunuyorum, eger donmezsem burda iyi bir is bulmus oldugum icin donmem ve zaten kefillere kalmadan borcumu oderim. Zaten taksit yapiyor devlet ve taksit taksit yillara dagitarak odeniyor, bildigim arkadaslar var boyle yapan. Hic kimseyi duymadim ki ABD de iyi bir is bulmus olsun ve kefiller de borcunu odesin.
Bana daha once masterda bir arkadasim ve kardesim kefil olmustu, sonra kardesim ve babam kefil olacakti ama kardesimin bir belge eksikti diye ben de ne de olsa esimin kardesi diye gorumceme sordum. Bana bu kefilligin her turlu ayrintisini sordu olabilir yani normaldir ben de acikladim zaten. Ve gorumcem bana kefil olmadi!!! Ya donmezsen dedi, ya soyle olursa ya boyle olursa vs ben de sinirlendim ben boyle birsey ne istedim ne de sordum tamam mi, dedim kestim attim. Ben donmezsem abin de donmez zaten ve kefillere gelmeden borcumuzu oderiz dedim. Yani kefillere gelinmiyorsa kefillik neden var dedi. Odemezsek diye var dedim ama biz zaten oderiz dedim. Ya arkadaslar gunlerdir kafama takiliyor bu yaptigi. Inanin ben de esim de 5 kurus bile kimseye borc takmis insanlar degiliz, zaten bu zamanimiza resmen tirnaklarimizla geldik kimseden de 5 kurus hala istemeyiz. Asla ve asla para da istemedim, Allah dusurmesin 5 kurusunu dair istemem de, ne onun ne de baskasinin. Yani cok cok iyi de biliyor beni de abisini de ne kadar hassas kisiler oldugumuzu. Amma ve lakin gorumcem benim gozumden dustu, artik bir pul kadar degeri yok gozumde. Bu yaptigini omrum boyunca unutmayacagim. Asla da kendisi ile bir kelime bile muhatap olmak istemiyorum, ama iste esim var arada hala onun icin hala mecbur konusuyorum. Esim hala olabilir diyor normal goruyor, zaten o kefil olmazdi ki diyor, taniyor kardesini. Bu yaptigi bize karsi buyuk bir terbiyesizlik degil mi sizce?
Daha once de yazdim eger kimse kefil olmazsa biz yurtdisindaki bursiyerler nasil egitim gorecegiz? Para-pul degil bu, doktoram icin gerekli belge, devlet illa istiyor bu belgeyi.
Iyi olmuslar, yani ama sonucta olmuslar bak. Dolandirici muamelesi yapmamislar esine. Hem de yengesi olmus.
Yani gercekten cok sagolun inanin burada herkes beni yerin dibine soktu, herkes beni potansiyel dolandirici, potansiyel hirsiz yapti. cok sagolun gercekten. Hani var ya egitim kefaletinin nasil birsey oldugunu anladiniz ya o bile yeter benim icin. Zaten ben hayatim boyunca kimseden 5 kurus istemis birisi degilim, kimseye de boyun bukmuslugum yok cok sukur ama devlet iste bizi okuturken bu kefaletnameye mecbur kiliyor. Hem kefillerin sartlari da cok agir, yok iste esim olamaz, kari-koca olamaz, kefilin calisma belgesi sart vs vs. Yoksa ben de inanin babamdan bile istemekten nefret ediyorum ama prosedur boyle olmasini istiyor. Konuyu actigima bin pismanim, gorumcemin bana dolandirici muamelesi yaptigi yetmedi, tum KK dolandirici muamelesi yapiyor.
Sabahtan beridir anlatmaya calistigim bu zaten. ben bankadan para cekmiyorum, ev almiyorum, araba almiyorum, arsa almiyorum. Acikcasi ortada donen hicbir para da yok. Ancak devlet benim egitim gormem icin beni bu kefaletnameyi vermeye zorunlu kiliyor. Aslinda sacmalik da burada, yani ben devlet bursiyeriyerim, devlet memuruna benzer bir durum ama devlet memurlari alinirken kefaletname isteniyor mu, hayir? Iste guya bizi yurtdisina yollarken devlet -kacak- olma ihtimalimize karsi kendini garantiye aliyor ama kacak olmamiz -vize durumumuzdan- dolayi mumkun degil. Bizim egitimimiz bitince vizemiz de bitiyor ve devletler arasi anlasmaya gore kesinlikle geri donmemiz lazim. Eger donmezsek ABD bizi yollar cunku vizesiz kalamayiz. Bu durumda burada kalan arkadaslarim -yuzde yirmi- tazminati bizim devlete odeyerek burada kalma izni aliyorlar yani is taaa kefillere gidene kadar -asla- kalmiyor. Zaten yuzde yirmisinden sonra kalan kismi da taksite bolup yillara yayarak oduyorlar. Ayrica yuzde yirmisini odeyen iyi bir is bulmustur kalani da azar azar odeyecek guctedir, hic kefilin borc odedigini duymadim.kusura bakmayın ben eğitim kefaletini bilmiyordum direk kredi olarak canlandı kafamda.. sizi kırdıysam özür dilerim.. sevgiler
Valla takma bak iste. Gul gec. Sen bir doktora ogrencisisin, dolandirici olmak icin fazla caliskansinIyi olmuslar, yani ama sonucta olmuslar bak. Dolandirici muamelesi yapmamislar esine. Hem de yengesi olmus.
yok bu zamanda artık kardeş kardeşe kefil olamıyor. malesef neler neler biliyorum . arkadaşım ablasına kefil oldu. borç içinde yaşıyor şimdi. ödeyemiyorum dedi çıktı. yurt dışında yaşıyor ablası da . imkanları gayet iyi gibi görünüyor ama değilmiş demek ki.Sabahtan beridir anlatmaya calistigim bu zaten. ben bankadan para cekmiyorum, ev almiyorum, araba almiyorum, arsa almiyorum. Acikcasi ortada donen hicbir para da yok. Ancak devlet benim egitim gormem icin beni bu kefaletnameyi vermeye zorunlu kiliyor. Aslinda sacmalik da burada, yani ben devlet bursiyeriyerim, devlet memuruna benzer bir durum ama devlet memurlari alinirken kefaletname isteniyor mu, hayir? Iste guya bizi yurtdisina yollarken devlet -kacak- olma ihtimalimize karsi kendini garantiye aliyor ama kacak olmamiz -vize durumumuzdan- dolayi mumkun degil. Bizim egitimimiz bitince vizemiz de bitiyor ve devletler arasi anlasmaya gore kesinlikle geri donmemiz lazim. Eger donmezsek ABD bizi yollar cunku vizesiz kalamayiz. Bu durumda burada kalan arkadaslarim -yuzde yirmi- tazminati bizim devlete odeyerek burada kalma izni aliyorlar yani is taaa kefillere gidene kadar -asla- kalmiyor. Zaten yuzde yirmisinden sonra kalan kismi da taksite bolup yillara yayarak oduyorlar. Ayrica yuzde yirmisini odeyen iyi bir is bulmustur kalani da azar azar odeyecek guctedir, hic kefilin borc odedigini duymadim.
Sagol ya eksik olma en azindan sen bana potansiyel dolandirici muamelesi yapmadin. Demek ki ulke baya dolandirici dolmus ki insanlar kardes de olsalar birbirlerine iyilik yapmayi unutmus, herkes birbirine dis biliyor. Ne deyim yazik cok yazik.Valla takma bak iste. Gul gec. Sen bir doktora ogrencisisin, dolandirici olmak icin fazla caliskansin
Neler okuyoruz burda, insan hayretler icerisinde kaliyor
Bu soruyu bikac kisi daha sormus cevap vermedi henuzben hala anlamadım peki diyelim ki ödeyemediniz ya da abd de kalmaya karar verdiniz ne kadar para ödenmesi gerekecek?
ben hala anlamadım peki diyelim ki ödeyemediniz ya da abd de kalmaya karar verdiniz ne kadar para ödenmesi gerekecek?
Yazık mazık değil olmuyorum kardeşim, zorla mı ?Sagol ya eksik olma en azindan sen bana potansiyel dolandirici muamelesi yapmadin. Demek ki ulke baya dolandirici dolmus ki insanlar kardes de olsalar birbirlerine iyilik yapmayi unutmus, herkes birbirine dis biliyor. Ne deyim yazik cok yazik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?