Güllük gülistanlık değilmiş hayatım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eee sen bana minnettar mısın?
Çocuklarını doğurdum yemeklerini yaptım bulaşıklarını yıkadım kirli donunu temizledim
Tüm bu yaptıklarımın yanında okul bitirip atandım eve para getirdim kredini benim paramla ödüyorsun
Sen bana minnet duyduğunu niye söylemiyorsun diye olay çıkarın

Dengesiz bencil erkek tribi
Bu arada kadının iyisi darlıkta erkeğin iyisi bollukta belli oluyormuş cidden

Ben olsam bu ay çektiği krediyi ödemesi için para mara yollamam
Sadece kendimin ve çocukların ihtiyaçlarını alırım
Sorarsa Ee benim paramın nereye gittiğini bilmiyormuşsun ya benim beş kuruş yararım olmuyordu ya her zaman nasıl ödüyorsan şimdi öyle öde derim

Harbi dershanelere özel kolejlere üniversitelere gönderilip yine okuyamayan okulu yarıda bırakanlar var
Biri başarılı olunca herkes olaya kendinden bir pay çıkarır olmuş büyük ihtimalle adamın kadına okumaya yardım etmesi kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez düşüncesi
4 sene okuturum ömür boyu başına kalkarım
Maaşıda benim elime sayar zaten demiş

Başarı sizin başarınız. O kadar okuyan, sınavlara giren, kazanan sizsiniz. Ama bu nasıl bir asalaklıksa artık, sizin başarınızı kendilerine mal edip paranıza çökmeye çalışıyorlar.
Kusura bakmayın, hakaret etmek istemezdim ama eşinizin yaptığı da babanızın yaptığı da tam olarak bu.
Başkasının emeği üzerine bu cümleleri nasıl kurabiliyorlar, para için kendilerini şu duruma nasıl düşürebiliyorlar aklım almadı.

Maaşınızı eve harcamanız adama yetmiyor. Paranızı kendisi yönetmek istiyor, çünkü aslında sizi yönetmek istiyor.
Güçlü olmanızı istemiyor, ona muhtaç olun istiyor.

Kendinizi ezdirmeyin, kartınızı vermeyin.
Boşanmayacaksanız da mutlaka kendinize ait birikim yapın. Bu adama güvenip de bütün kazancınızı önüne sermeyin.

Hayatinizdaki erkekler delirmis heralde. Baska aciklamasi yok.

İlkokul mezun mu? Eşiniz başarınızı kıskanıyor. Ve kartı almak için gözünüzü korkutmak istemiş sizi minnettar kılmak için böyle davranmış. Boşanalım dediğinde tamam desenize ben gerçekten boşanmak istediğini düşünmüyorum ama siz sanırım her dediğini yapmışsınız ürkütmek istiyor sizi.

Bu konuya niye herkes sasirmis.. ben hic sasirmadim

Insanoglu iste. Nefs sahibi. Gözü dönmüs herifin paradan..

Zaten babanizda ayni seyleri yasamissiniz.
Esinizi fazla gözünüzde büyütünüz sanirim..

Öyle karsiliksiz kendi menfaatini düsünmeksizin iyilik yapan insanlar cok enderdir bence.

Cogu erkek de, erkeklik gururuna yediremediginden esini calistirmaz veya birseyler ödetmez. Yani o konu da baska.

Ha ben bu durumda ne yapardim?
Aldigim maastan birkac kurusu önüne atardim köpege atar gibi.
Yemek yaptigim zaman masayi toplayinca tesekkür etsene minnet duysana diye laf sokardim.
Bazi günler yemek yapmaz kendin yap derdim.
Baska bir günde esyalarini toplarken bak ben olmasam bir hicsin pisliksin derdim.

Son düzenleme:
Siz de desenize her gun geldigin evin kredisini ben oduyorum oyleyse sen de cik evimden. Cirkinlesenle cirkinlesmek lazim. Babanizin da esinizin de hayattaki tek basarisi sizi kendi tabirleriyle okutmak herhalde yoksa bu kadar takilmazlardi. Ayrica ogretmen maasini ne kadar saniyorlar ki hem ev kredisi odeyip hem esinize hem babaniza yeteceksiniz....

Bence bu zamana kadar kendi icinizde esinizin hatalarini ortmussunuz, artik ortemeyeceginiz raddeye gelmis. Yoksa bir insan boyle degismez bir anda. En azindan esinizin gercek yuzunu gordunuz evliliginize bir de bu goz ile bakip devam etme sansiniz var.

Saçmalamış. Nerden vursamda şu kartları alsam kadın özgür oldu Çevre genişliyor saygı kazanıyor ezmeliyim çırpınışları. Kavgada etme sinirlerini yıpratma gülerek izle

Onlara laf geldi mi yapmasaydın diyor

Kart içğn boşayacaksa boşasın parayla jigalo mu tuttunuz kendisine demekki küçğk insanmiş şu deper verdikçe karsısındakini ezmeye çalışan türden

Baba dur zaten ortalık karışık derdim babama.Eşe kart vermekte sorun görmüyorum, ama bunu kendim hesap kitapla uğraşmayı sevmediğim için yapıyorum, vermiyorum desem vermem.Eşten ziyade babaya sinir oldum ben.Babam tek kuruş kabul etmez benden,gurur yapar.

Yani genel olarak iyi temiz biri ama bunu söyleyince demek ki değilmiş dedim bilmiyorum.O da hep destekti hep en iyisini istedi benim için ama o kadar farklı konuştu ki dün inanamadım kompleks olabilir çünkü ben okuduktan sonra bariz belli etti.Misal çocuklarla ilgili bir durumda bile fikrimi söyleyince büyüklük tasladığımı söyler ya da ima eder aslında eski MR-21 im yine.İşte bu aşağılık psikolojisine sebep olayları biriktirip dün öyle yaptı gibi.Ya da müthiş kötü biri ve gizledi.

Ben olsam beni okuttugu icin teşekkür eder, beni okuturken kac para harcadiysa tek tek avucuna sayardim.gurur yapardim.senin harcadigin kismini sana veriyorum gerisi benim alin terim der asla kart falan vermezdim

Ben olsam beni okuttugu icin teşekkür eder, beni okuturken kac para harcadiysa tek tek avucuna sayardim.gurur yapardim.senin harcadigin kismini sana veriyorum gerisi benim alin terim der asla kart falan vermezdim
Asla katılmıyorum.Bizi hayata kendileri getirdi ve okutmak ebeveynlerin lütfu değil görevi.

En son cümlenize çok güldüm.Babanız! bir lütufta bulunmamış zaten sizi okutmak zorunda.Herkesin sizden bisey ler beklemesi ne acı.Kartınızı verseniz ne vermeseniz ne bizim evde kart diye bisey yok paranın lafı da olmaz senin paran benim param.Maaslar alındığında bende toplanır ihtiyacımız kadar harcanır ve geri kalan atılır kenara.Eşiniz de babanız da çok bencil.

Bence eşini birisi doldurmuş. Yok bunlar normal bir insanın düşünceleri olamaz
Yarın ben kendi kazancimla kredi ödüyorum ki sen göndermiyorsun bile der

Dediğiniz gibi kompleks olabilir, erkeklerin çoğunluğunda var. İstiyorlar ki karşısındaki eşleri, sevgilileri kendilerinden daha düşük sosyo-ekonomik seviyede olsun. Aksi durumda ezileceğini düşünüp kompleks yapıyorlar. Müthiş kötü biri olduğunu sanmam, siz de o şekilde düşünüp kendinizi üzmeyin.

Bence eşini birisi doldurmuş. Yok bunlar normal bir insanın düşünceleri olamaz
Yarın ben kendi kazancimla kredi ödüyorum ki sen göndermiyorsun bile der
Geç gelir işten ve beraber gideriz nereye gidersek o da haftasonları, çok mümkün değil dediğiniz..Ama biara kv duydu babamın ben okuttum demelerini (kardeşim bendeyken bana bahsetti o da duydu) biz okuttuk dedi o da oğlumdan olmasa nerden okuyacaktı falan dedi yani herkes sebepleniyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…