Harbi dershanelere özel kolejlere üniversitelere gönderilip yine okuyamayan okulu yarıda bırakanlar varBu arada ilk ogretim zorunlu. Yani baban seni liseye kadar okutmasaydi hapis cezasi vardi. Lise icin yani dort yil mi okuttum okuttum diyor.
Okuttum okuttum diye esinle baban boburlenmesin. Sen okumak istemeseydin trilyonlar harcasalar yine o diploma olmazdi. Esin tam bir hödük. Bosanalim diyorsa ben olsam hic ikiletmezdim olur derdim. Isin var gucun var. Bu adami cekmezdim. Tek basina daha rahat edersin. Kendine baska bir köle bulsun. Evine temizlikci alsaydi daha fazla masraf ederdi. Senin simdiye kadar yaptiklarin ne olmus peki? Nankor adam. Evlendiginde senin calismadigini biliyordu. Para kazanmaya baslayinca herkes kendine pay cikarmaya baslamis. Cevrende nasil insanlar var ya. Hic mi akli basinda biri yok. Baban da esin de bencil. Sen simdi bu adama nasil saygi duyacaksin?
Hayatinizdaki erkekler delirmis heralde. Baska aciklamasi yok.Merhaba herkese,daha önce bakıcı konusu açmıştım ve en önce de çocuğumuzun olmaması konuları vs
Ama eşimle ilgili bugüne kadar çok şükür önemli bir derdim olmadı (sadece ben çalıştıktan sonra kompleksi biri olması dert olmuştu sizlere danışmıştım da genel olarak herkes takmamam gerektiğini söylemişti falan)
Şimdi gelelim şimdiki derdime eşim genel olarak ben çalışmaya başladıktan sonra daha az bana yardım etmeye başladı,duygusal anlamda da bana karşı daha duygusuz kaba biri oldu.(öncesinde dünyanın en düşünceli adamı falandı yani,en azından bana göre öyleydi)
Çocuğumuz olmadı yıllarca ben de evlendikten sonra okudum (detay vermemin nedeni şu çocuğum olmadığı için bari bişeyle meşgul olayım dedim,okul okudum) atanmayı bekliyordum,çocuklarımın doğduğu aylarda atamam oldu.
Evlendiğimde lise mezunuydum üniversite sınavına girdim okul öncesi öğretmenliğine yerleştim,okulumu 3 yılda birincilikle bitirdim,çalışmayı seven biriyim,şimdi kafaya koysam tıp okurum,methetmiş gibi olmayayım da kendimi öyle ama
Neyse eşimin böyle değişmesini hiç anlayamadım bugün ufak bir tartışmadan olay onun değişmesine geldi.Açıklaması aynen şu “ senin okul okumana ben izin verdim ben seni okuttum ben olmasam sen okuyamazdın ama atanana kadar sana çok minnettarım diyordun,atandıktan sonra birgün olsun bana sana minnettarım demedin” dedi ağzım açık kaldı üstüne “kartlarını bana verecektin vermen lazım ben seni okuttum” dedi
Benim azmim olmasa beni 40 fakülteye bağlasan okumazdım dedim ama yok bunu dert etmiş boşanma olayına kadar geldik
Velhasıl müthiş bi kocam yokmuş hayatımda güllük gülistanlık değilmiş..
sizce ne yapmam lazım sizler kartlarınızı vermiyorsunuzdur eminim de sizi eşiniz okutsa verir miydiniz ? Ya da eşiniz böyle minnet etse ne derdiniz ?
(Buarada babam da ben liseye kadar okuttum bana yardım etmeli diyor anneme)
Aynen öyle.kendisi ilkokul mezunu ama optik ustası yani mesleği var geliri benimkine yakın.
Ancak bilgi ve doluluk manasında fazlasıyla geri kendini sadece işi konusunda yetiştirmiş, birçok yerde fikrimi bi konuda belirtince bilgimi paylaşınca hazmedemediğini fark ediyorumkeşke diyorum hiç evlenmeseydim
Dedim.evi satarım lazım değil diyor.niye demedin bu ay krediyi yatirda gör bakalim benim ayligim neredeymis....
Onlara laf geldi mi yapmasaydın diyorMaaşım belli yol param belli kredi belli e hesabını da yapamıyosan o da senin sorunun deseydin. Ayrıca eve katkın var sonuçta biriktirsen bile kime ne yani. Ben üstüne eşimin maaşından harcıyorum yani onun maaşı benimkinden çok daha fazla ama lafı olmuyor. Bence böyle şeylerin lafı olmamalı evlilikte. Eşini ciddi bir şekilde uyar boşanma konusuna getiriyosa lafı sende altında ezilme bence. Bu zamana kara yıkadığın kirli donlarını başına kak sende onun
Yani genel olarak iyi temiz biri ama bunu söyleyince demek ki değilmiş dedimBen de evlendikten sonra okudum, 2 yıl boyunca hem okudum hem çalıştım. Bölümü 1.likle bitirdim, eşim inanılmaz destek oldu okul konusunda, zaten onun teşvikiyle sınava girip yerleştim. Şimdi atanmayı bekliyorum ve yüksek ihtimalle atanacak gibiyim. Şakayla karışık bazen seni okuttum vs diyor ama asla çalış kartını ver, bana minnettar ol falan demedi. Belki eşiniz de bir an sinirle söylemiştir, ayrıca sizin paranızı alıp bireysel olarak bir şey mi yapmayı düşünüyormuş. Hadi kartınızı aldı diyelim, tüm paranız bir yerde birikip oradan harcayabilirsiniz ortak olarak.
Asla katılmıyorum.Bizi hayata kendileri getirdi ve okutmak ebeveynlerin lütfu değil görevi.Ben olsam beni okuttugu icin teşekkür eder, beni okuturken kac para harcadiysa tek tek avucuna sayardim.gurur yapardim.senin harcadigin kismini sana veriyorum gerisi benim alin terim der asla kart falan vermezdim
Bence eşini birisi doldurmuş. Yok bunlar normal bir insanın düşünceleri olamazBiz de hep böyleyiz aslında.Yani ben ev kredisini veririm o da faturaları aidatı mutfak ve evin diğer ihtiyaçlarını karşılar.Ama ben yol gidip geldiğim için paramın 3/1 ide yola gidiyor zaten,bana bişey kalmıyor ona rağmen sanki paramı eve koymuyormuşum ya da birikim yapmışım gibi muamele etmesi hatta senin paran nerde 3 yıldır çalışıyorsun nereye koyacağına sen Karar veriyorsun ben bilmiyorum bile ne olduğunu dedikavga etmeyi bile bilmiyor kısaca.Krediyi onun adına çektik ben her ay ona gönderirim o ödemeyi yapar o an çıldırtmak için haberim yok bile dedi.
Dediğiniz gibi kompleks olabilir, erkeklerin çoğunluğunda var. İstiyorlar ki karşısındaki eşleri, sevgilileri kendilerinden daha düşük sosyo-ekonomik seviyede olsun. Aksi durumda ezileceğini düşünüp kompleks yapıyorlar. Müthiş kötü biri olduğunu sanmam, siz de o şekilde düşünüp kendinizi üzmeyin.Yani genel olarak iyi temiz biri ama bunu söyleyince demek ki değilmiş dedimbilmiyorum.O da hep destekti hep en iyisini istedi benim için ama o kadar farklı konuştu ki dün inanamadım kompleks olabilir çünkü ben okuduktan sonra bariz belli etti.Misal çocuklarla ilgili bir durumda bile fikrimi söyleyince büyüklük tasladığımı söyler ya da ima eder aslında eski MR-21 im yine.İşte bu aşağılık psikolojisine sebep olayları biriktirip dün öyle yaptı gibi.Ya da müthiş kötü biri ve gizledi.
Geç gelir işten ve beraber gideriz nereye gidersek o da haftasonları, çok mümkün değil dediğiniz..Ama biara kv duydu babamın ben okuttum demelerini (kardeşim bendeyken bana bahsetti o da duydu) biz okuttuk dedi o daBence eşini birisi doldurmuş. Yok bunlar normal bir insanın düşünceleri olamaz
Yarın ben kendi kazancimla kredi ödüyorum ki sen göndermiyorsun bile der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?