Güllük gülistanlık değilmiş hayatım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok dün akşam geldi onlar

belkide onlarin yaninda konuyu acip oglunuz zaten her kurusu eve giden parama göz dikiyor, nasil yetistirmissiniz bunu diye üste cikman gerekir. gerci bu durumda herseyide ayni zamanda göze almandan gerekir. okuduysam kendim okudum, kendim calistim cabaladin, sayemde ev araba sahibi oldu doyumsuz daha da gözü doymadi gibi biseyler diyebilirsin.

Sınavlara ben girdim ben dirsek çürüttüm dediğimde ben önünde dursam engel olsam okuyamazdın,bende bitiyordu diyor ki ben daha önce destekleri için teşekkür etmiş biriyim o daha sık ve sürekli olarak bekliyormuş.En son dayanamadım secde mi edeyim yani dedim bahsettiği sıklık ne yani anlamıyorum ki.

KV küs olduğumuzu anladı çok üsteleyince anlattım (normalde asla anlatmam doğru bulmam) ben de aynen dediklerinizi dedim o da “belki o olmasa başkası seni okutmazdı,belki sen olmasan oğlum daha kısmetli biriyle evlenecekti” dedi yani oğlunu tuttu.

Eksik anlatıyorsunuz gibi.üni okumak okadar kolay değil hemde evliyken ? Eskiden baya minnettar olupta şimdi mesleğiniz elinize geçincemi minnet etmiyorsunuz eşinize?Ben sizin değiştiğiniz kanısındayım kusura bakmayın? Kartlar falan bahane oyüzden hiç girmiyorum o bölüme!

Dahada beterleriyle gelecek. Seni ben okuttum diyebilen bir tipe ne yapsanız boş. Allah sabır versin ne diyeyim. Hayatınız boyunca boşansanız bile çekmek zorundasınız. Çocuklarınız sebebiyle. Hep duamdır. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi.

Hayır ben okulumu okurken de mezun olduğum gün de dahil teşekkürümü ilettim (atandıktan sonrada söylediğimi hatırlıyorum hayır atandıktan sonra demedin diyor) yani diyelim ki o olmasa okumazdım ya da aşırı destek oldu destek olmasa beceremezdim falan ya ? Ben de bunlar için teşekkürümü birçok kez iletmişim yani atandıktan önce veya sonra ayırmak onun değil de benim mi hatam ?
Biri size bir iyilik yapınca her gördüğünüzde teşekkür eder misiniz ki ben defalarca ettim de diyorum..
Üniversite okudum hem de evliyken neden yalan söyleyeyim ki :) Bilen bilir süper liseyi,ordan mezun oldum,onu da derece ile bitirdim (ki girişleri de epey zordu çok yüksek ortaokul diploma puanları ile girdik,en düşüğü 5 üzerinden 4.87 falandı ) Evlendikten sonra çocuğum da olmayınca okumaya karar verdim sınava girdim 450 küsür Puan aldım bulunduğum ildeki üniversiteye yerleştim,üstten ders falan alıp 3 yılda bitirdim :) bence siz büyüttünüz okumak çalışmak isteyin yeterli.

Son düzenleme:
Eşinizle sakın bir şekilde konuşun.ailesinin beklentisi var mı sizlerden ?ailesi baskı yapıyor olabilir mi sen okuttun ye parasını ailesine vermesin falan diye . Ben aile ilişkilerinde gaz vermem sakinlestirme taraftariyimdir ama bu adam olacak gibi durmuyor birikimini yap ayrıl ailenden de Bu adamdan da uzak bir şehre yerleş.

Eşiniz aşağılık kompleksine girmiş para yüzünden bunları yapıyosa bırak gitsin babana da destek çıkma onların zaten görevi yani okutmak bide senden para mi istiyolar ya . Sen evdeyken tum parayi eline mi sayiyodu ki senden karti istiyor. Kendini yedirme kimseye bence

Çok garip bir ego.. Kadının üstünlüğünü ya da başarısını kabul edemeyen altında ezilen kompleksli erkek... Üzücü... Siz secde de etseniz ona yetmez... Öyle bir kompleks !!! Oysaki tüm bunlar yerine sizinle gurur duyması gerekirdi... Çünkü yaptıklarınız gerçekten gurur duyulacak başarılar...

Bide bulunduğunuz şehirde okumuşsun ben dışarıya gönderdi çok masraf etti diye söyleniyor sandım yuhh yani tamam okutmuş şimdide ortalama 5000 bin maaşla karşılığını aliyir

daha kismetli mi? yok artik, baslik parasiyla mi vereceklerdi oguluslarini. ay sen anlattikca yeminle yüregim daraliyor

Eşinizde ailesi de cahil insanlar ne yapsanız onların gözünde suçlu çıkacaksın. Hayatınız zaten güllük gülistanlık değilmiş, boşanma daha önce de ciddi ciddi gündeme gelmiş.

Bu bakış açısında olan adamla ömür sürdürmek çok zor. Sizin onu aldatma ihtimalinizi düşünecek kadar kendini aşağıda görüyor eşiniz. Ne yapsanız batacak ona, kendinizi ve çocuklarınızı düşünerek hareket edin bundan sonra.

daha kismetli mi? yok artik, baslik parasiyla mi vereceklerdi oguluslarini. ay sen anlattikca yeminle yüregim daraliyor
Küçümsemek istemiyorum ama abileri hep en yakın akrabalarıyla evlenmiş, hiçbiri de ilkokul bile okumamış insanlar,okumamak başka bişey de aileleri okutmamış sonuçta..Ama kendilerini geliştirmemişler de (okuma yazma kurslarına gidebilirlerdi eşleri izin vermeyecek adamlar değil)
Zannımca o da o kuzenlerden biriyle evlenirdi,ki benden önce birisiyle sevgililiği olmuş..Ama beyimiz de annesi de kabul etmiyor,oğlum çok yakışıklı doktorlar bile onla evlenmek istiyordu diyor “kızımı ne avukatlar ne doktorlar istedi” nin erkek annesi versiyonu kendisi.

Bırakın doktorlar alsın onu o zaman... Bu adam bu kişilikle sizin hayatınızı karartır ancak.. Kendinizi ve çocuklarınızı düşünün.. Kimseye kolay kolay boşan demem diyene de kızarım hatta yuva bu kolay kurulmuyor diye ama bu adamda ben hiç ışık görmedim üzgünüm... Aşırı cahil...

Hem de nasıl geçenlerde bi yarışma programı izliyoruz bana sordu soruyu ben de cevap verdim sonra detayını sordu neden nasıl diye ben yine anlattım bu defa da çok bilmişlik yapıyorsun kafamı bozuyorsun dedi
Sorduğu soru lise düzeyi bir soru (gezegenler falan) ama ilgisi dışında olunca bilmeyebilir insan..sordun cevapladım sorma o zmn deyince tamam uzatma diyor bu defa da
Benim onla en büyük sorunum başından beri,iletişim bozukluğu..İletişime geçemiyorum

Seni sindirmeye çalışıyor, baktı başaramadı kendisi sindirecek durumu emin ol. Maalesef ne kadar eğitim görmüş olsalar da, ataerkil toplum yüzünden hepsinde yönetme isteği var. Aile yapısından dolayı eşimde ilk evlendiğimizde şimdiki adam değildi. Gerçekten boşanmak istemiyorsan, yuvanı kurtarırken de kendi haklarını kaybetmek istemiyorsan boyun eğmeyeceksin. Evet tartışacaksın, mücadele edeceksin ama cefa olmadan da sefa olmuyor aklında olsun.
Sana şöyle örnek vereyim, hangi yolu izlersen seneler sonra evliliğine yansıması nasıl olur deneyi olsun size.

-Eşim ve abisi aynı ailede büyümüşler, karakter farklılıkları olsa da aile yapıları yüzünden tavırları aynıydı. Eşimin abisi ve yengesinin tamamen erkeğin yönetimine bırakılan, kadının kendi saçını boyatmaktan, giyimi, ev dekorasyonuna kadar eşinden onay aldığı bir evlilikleri vardı. Normal çalışan bir kadın gibi, gördüğü bir çantayı alıp kıyafetini kombinlemek şöyle dursun ayakkabısını bile eskidiğinde alabilirdi. Malum maaş kartıda kocanın elinde, hatta hatırlarım kadıncağız aldığı ikramiyeyi saklamak için kırk takla atmıştı, kocası öğrendiğinde büyük kavga çıkmıştı. Kadın bir sinemaya gidemez, bir cafede arkadaşları ile kahve içemez. Şimdi ki durumda ayrılar, kadın daha fazla sabredemedi, yaşadıkları birikti en sonunda maymun gözünü açtı.

-Biz yeni evlendik bir iki olay derken, baktım eşim abisini taklit ediyor. Saçımı boyatacağım onay almamı istiyor. Onay derken yakıştı yakışmadı olayı değil yani düpedüz izin almamı bekliyor. Gittim boyattım güzelde oldu, bir iki diklenecek oldu, beğenmezsen bakmazsın dedim. İşe girdim ilk maaşımı aldım, bir masa başında maaşları ortaya koyup hesap kitap yapacağız diye beklerken, eşim maaşımı aldı, saydı bana içinden harçlık verdi kalanını attı cebine. O an şok oldum ama sesimi çıkarmadım, ertesi ay maaşları aldık, aldım bunu karşıma, ödemeleri çıkardım. "Bundan sonra sen bunları,ben bunları ödeyeceğim, buda birikim yapacağımız para, herkes maaşından kalan parayla ayı geçirecek, istediğini yapacak" dedim. Bizim ki şok oldu "sen ben mi yapıyorsun" dedi. "Tam tersine biz yapıyorum ama sen direkt ben yapıyorsun. Her ay eşek gibi çalışıp koca eline para sayacak kadınlardan sanıyorsan yanlış düşünüyorsun, bu tavrınla beni sindiremez anca tartışma çıkarır bizi yıpratırsın. Geçimimi sağlayamayacak kadar yetersiz bir kadın olduğumu düşünüyorsan, benimle evli kalıp ömrünü heba etme her anlamda yetersiz olurum zaten senin için. Bende yetişkin bir bireyim, bu saygısızlığı kabul edemem" benzeri şeyler söyledim. Tabi ki herşey bir günde değişmedi, bu konuyla ilgili laflar sokuldu, tartışmalar yaşandı vs. Bu ve buna benzer bir kaç olay daha yaşadık. Beni ezmeye çalıştığı her durumda tavrımı koydum ortaya. Şimdi ki zamanda paramız, kararlarımız ortak. Kız arkadaşlarımla küçük haftasonu tatilide yaparım, evime beğendiğim bir şeyi de gönül rahatlığıyla alırım.

Eşin okuman para harcamış olabilir, ama bunu hayat arkadaşına destek olarak değilde, geleceğe bir yatırım olarak görüp şimdi yüzüne vurması gerçekten çok çirkin. Babanızda az değilmiş, hep akbabalar denk gelmiş size. Hepimizi babalarımız okuttu, ama şu günde babamın üstüne bir kazak alsam ne gerek vardı der.
Madem eşin hesap yapıyor sen ona daha ince hesap yap, her gün temizlediğin ev, yıkadığın çamaşır, yaptığın yemeğide ekle hesaba. Madem bir iki kez oturup niyetini açıkladın, bunu artık daha fazla yapma. Bir iki cümlelik net cevaplarla tavrını koy, kapat konuyu. İleride daha mutlu bir evlilik istiyorsan lütfen sindirme çabalarına karşı koy. Kabul ettiğin her şey katlanarak dönecek sana ve bir süre sonra tahammülün kalmadığı için daha çok tartışacaksınız. Bu konudaki çatışmanızın bitmesi senin boyun eğmene değil, eşinin durumu sindirmesine bağlı unutma.

Babanizdan da Allah razı olsun (!) Ne kadar cefakar bir baba bu devirde liseye kadar okutmak, sonrada maaştan pay istemek, daha da acınası sizin babanıza hak vermeniz

Aşağılık kompleksi işte harcatmayın kendinizi.. kendinden aşağıda bir kadına erkeklik taslayarak bir şey olduğunu sanar böyleleri.. Onun eline bakınca, sana harçlık verince, her şey için ondan izin alınca iplerini onun eline verince adam olduklarını düşünürler... tedavisi yok bence en yakın zamanda kurtarın kendinizi ve çocuklarınızı.. Siz böyle anlattıkça iyice sinirleniyorum !!!

Çok üzgünüm ağlama krizlerine girdim ama yok kesinlikle kendini haklı buluyor,bana minnettar olmalısın bunu dile getirmelisin hatta kartlarını bana vermelisin diyor
Boşanalım bile dedi
psikolojik baskı ile sizi sindirmeye çalışıyor
izin vermeyin
her ay maaşınızdan belli bir meblağ gönderin
hemen hemen her çalışan kadının yaptığı gibi

Bu adam kompleks yapmış, kafasına estiği an yine gelip boşanalım diyecek. Sürekli pohpohlanmak istiyor, sen şusun sen budun denilecek sürekli. Karşısındaki kadın bilse de hep aptal gibi olacak o yönlendirecek.
Annesi de zır cahilmiş bu arada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…