Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Biz ne ara beles yasamisiz ki beles yasamaya alismis olalim. Bir kere vergimizi aksatmamisiz pasa pasa odemisiz. Devletten simdiye dek uc cocuk okuduk bir kurus burs almadik alamadik evleri arabalari olan yandas cocuklarindan sira gelmedi. Evet bu ulke yandas torpilciler icin cok guzel biz susalim siz pohpohlamaya devam edin.

Arkadaşlar Selam

Yazdıklarınızı teker teker okuyorum şimdi ve eşime de okuyacağim. Bu konuda genel bir araştırma yapmaya yorumlar almaya ihtiyacım var sahiden..

İyi ki varsınız sağolun

burada yorum yapanların çoğu avrupayı bir şey sanıyor muhtemelen sadece tvden gördükleriyle yazıyorlar ve orada vatan özlemiyle yaşamamnın ne demek olduğunu bilmiyorlar.
en iyi kararı ailenizle birlikte alırsınız buradaki yorumlarla değil.
çocuklarınız için endişe etmeyin şuan dil biliyorlar bu artı ile trde kariyer yapacaklar.
benim ailem de zamanında kesin dönüş yapanlardan
iyiki de yapmışlar diyorum
kardeşlerim ve benim çok güzel kariyerlerimiz oldu
ama orada kalan kuzenler fabrikalarda işçiler çoğu

Bakin ben ulkedeki sistem harika, hersey tikiriyla isliyor demiyorum, verdiginiz ornek olaya da herkes gibi ben de tepkiliyim, kesinlikle yanlis birsey ama ben demek istiyorum ki kacip gitmek cozum degil. Her toplulukta çürük elmalar var. ruya gibi bir yer mi var dunyada suclarin olmadigi. Makam mevki sahiplerinin kollandigi bariz net olan alt tabakaya oluyor ama bunlar benim ulkeden gitmem icin yeterli sebep degil, hicbir durumda da gitmem zaten. Arkama destegimi alir vakif sendika vb seylere katilir oyle hak ararim. Isteyene alternatif cok istemeyene de birakip gitmek kolay... herkesin kendi tercihi yine de saygi duyarim ama boyle mesajlar gormek incitti gercekten... ben demiyorum ki 4x4 luk ulkeyiz

Yalnız ailemiz Türkiye'ye dönüş yapmış ve bizim şimdi cok güzel kariyerimiz var diyorsunuz da ailenizin dönüş yaptığı zamanla şuanki bir mi? Ülkeye ne olduysa şu son 5 senede oldu zaten.
Şu saatten sonra buraya dönmek akıl karı değil.
Hele de referandumun sonucunda ülkenin nereye sürükleneceği muallak iken.

Eskiden bakiyorum evlerde camasir makinasi bile luksken simdi kizlar ceyizinde bulasik makinasini hazirliyorlar eskiden emekli maasi alinir birikim varsa konur 60 indan sonra ev sahibi olunuyordu iyi kotu simdi ciftler evlenir evlenmez aliyorlar..ornegin buyukanne maasi ornegi dunyanin baska yerinde yok yeter mi yetmez daha iyisi olmali eksileriyle artilariyla bizim ulkemiz.

+1 Ve burada ortam karisirsa oradaki Turklerin de iyi muameleye ugrayacagini zannetmiyorum. Onlara da bir bedel odetilir. Odetirler. Tarihlerinde ornek cok. Egitim de ogrencide ve ailede bitiyor. Konu sahibi sana tavsiyem ise su, kafanizda geri donmek varsa donun ama bunu planli yapin. Issiz kalica ofkeyle donerek degil. Esin mukemmel olmasa da bir ise girsin. Yavas yavas hazirliklariniza baslarsiniz ve geciminizi saglayabildiginiz icin daha rahat saglam bir kafayla karar verirsiniz.

terör saldıralı her yerde bomba olmazsa araba ile artık avrupa da güvenli değil ki..
ayrıca türkiyede kariyer veya iyi bir üniye girmek her zaman zordu, hala zor bu çalışmaya bağlı.
ama burada tr kötülenirken ben yatıyım,bol çocuk doğurayım sonra da devlet bize bahmir mantığı ise bir şey diyemem ,
öyle düşünenleri avrupa da başından atmaya çalışıyor zaten boşuna hayal kurmayın :)

Okuyunca intihar edesim geldi bu ulkede yasadigim icin. Arkadaslae yapmayin biz zaten gelismis bir ulke degiliz ki gelismekte olan bir ulkeyiz ona
Nen bu goruse katilmiyorum. Gecmise donup bakin herkes kendi doneminden sikayet edip bir onceki donemin daha guzel oldugunu savunuyor. Simdi de eski guzel diyoruz ama eski dizi filmlere bakin hep yoksulluk hep zamlardan sikayet eden filmler ulke olarak pekde parlak bir gecmisimiz oldunu kimse iddia edemez. Yasanamayacak bir ulkede degiliz ama kacip gittikce oyle birulke haline gelebiliriz.

Bu ne arkadaş? Çalışan kadın konularında kadın çalışmak zorunda değil kocis bakmak zorunda diye azar isitiyoruz bu konularda ülke için, ekonomi için ne yaptın diye azar istiyoruz ahahahaha.

Bu ne arkadaş? Çalışan kadın konularında kadın çalışmak zorunda değil kocis bakmak zorunda diye azar isitiyoruz bu konularda ülke için, ekonomi için ne yaptın diye azar istiyoruz ahahahaha.
Konuda bir kişi çıkıp ne Türkiye ne Ingiltere icin bedava yasayin demis ama belesci yine biz olmusuz. Belescilik buysa oteki turlu biz ölelim
Hem calis hem vergi öde hem belesci helal süper devam

bence gelin ççocuklarınız için orada ne türk
nede ingiliz olacaklar kimlik bunalımı çekecekler birde müslüman çocuğu diye hep haksızlığa uğrayacaklar sadece büyük şehire değilde ufak ilçede hayat daha iyi olacaktır çocuklar için sınıflar kalAbalik değil ve her mevsim işçiye ihtiyaç var yani iş sorunu yok işi beğenmeme sorunu var

Eşim eğitim öğretimin tam içinde. Her zaman söyler. Eğitim sistemi günden güne kötüye gidiyor. Kendini kurtaran çocuk sayısı az. Herkes üniversite mezunu ama iş yok. Varsa da onca eğitim sonucu kazanacağın para maddi manevi seni tatmin etmiyor.

Çocuklar yarış atına dönmüş gibi sınavlara hazırlanıyor.

İlköğretim 2. sınıfta İngilizceye başlanıyor ama öğrenilemiyor veya konuşulamıyor.

Eğitimde devamlılık yok. Nerdeyse her sene öğretmenler değişiyor. (Bu Türkiye'nin birçok ilinde böyle ististanai iller ve okullar hariç o da proje okulu veya rotasyonla değiştirmeye çalışılıyor)

Çocuklar düşünmeye, analiz yapmaya, yeni bir ürün veya düşünce ortaya koymaya değil fabrikasyon bilgilerle (bol bol ezberlemece) donatılıyor.

Eğitimin iyi olabilmesi için öğretmenlerin donanımlı olması çok önemli ama eğitimcilere yeterince fırsat tanınmıyor. (Seminerler, hizmet içi eğitimler verimli değil).

Okullar yetersiz. (Teknolojik alt yapı, kütüphane, laboratuvar vb)

Öğrenciler için sosyal imkanlar yok.

Say say bitmez eğitim ile eksiklikler. Yanlış anlaşılmasın iki çocuğum var. Ömrüm el verdiğince bu ülkede yaşamayı isterim. Ama birde acı gerçekler var. İstediğimiz kadar ülkemizi sevelim el ele verelim bazı şeyler elimizde değil. Eğitim politikası denen bişey var. Vatandaşa sunulması gereken hizmetlerin başında gelen bişey eğitim. Kısacası FIRSAT EŞİTLİĞİ yok.

Konu sahibi burda eğitim üç aşağı beş yukarı böyle. Sizde iyice araştırın ona göre karar verin. Hakkınızda hayırlısı olsun en çokta çocuklarınız için

Ben yorumumda paradan puldan fakirlikten zamdan bahsetmedim ki.
Neden bu ülkede yasanmaz denildiğinde akla ilk gelen maddiyat oluyor?
Tek sorun fakirlik olsaydı keşke eminim burada dönmeyin diyen arkadasların bircoğu böyle söylemezdi o zaman.
Para mühim tabi, bu devirde insanca yasayabilmek için şart ne yazıkki. Ama önce yaşayabilmek şart.
Bak yorumlarda arkadaslar nelerden bahsetmişler. Eğitim, sağlık, terör, yeni çıkan veya yeniden hortlayan hastalıklar, sonucunda ne olacağı belli olmayan bir seçim... Keşke sorun maddiyat olsaydı.
Kaçıp gittikçe ülke için durum daha vahim olacak belki evet. Ama kaçılacak hale getirilmeseydi o zaman.

Kaçıp gittikçe ülke için durum daha vahim olacak belki evet. Ama kaçılacak hale getirilmeseydi o zaman.
Ulkenin durumunun ozeti de bu zaten herkes kendi kellesini kurtarmak icin cabalayinca sonuc husran. Kimse elini tasin altina koymak istemiyor. Herkes bir baskasindan bekliyor. Politikaci da hakim de doktor da eline firsat gecince kendi cikarlarina bakiyor, kendi icin faydali olacak seyleri maksimize etmeye calisiyor, problemlerden mumkun oldugunca kaciyor. Sonuc ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…