Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Ya işte laf olsun devlet para veriyor demek için yapılmış resmen

size demiyor kadın yanlış anlıyorsunuz

Aynen devletin yardım politikası için söylemiştim onu yardımları alabilmek için şartlar zorlayıcı alabilen kişi çok az ama yardım var yani yok değil.

Hayatinanlamisensin siz de biraz yandaş olmayan taraflardan takip etseniz iyi edersiniz.

Kendi fikrini dayatan, insanları ''ne kadar kolay kötülülüyorsunuz'' diye suçlayan, insanların fikirlerini

eleştiren sizsiniz.Siz eskiye göre neyi nasıl değerlendiyornuz, yaşınız kaç? belli ki daha çok gençsiniz.

Nereden mi anladım ''hadi bye''dan.

Ben sizin muhtemelen anneniz yaşındayım.Sizin bilmediğiniz, yaşamadığınız eskileri yaşadım, gördüm.

İnanın çok çok güzel yıllardı.

Bu konuya yazmasam olmazdı çünkü ben de ilk evlendiğimde Türkiye de kaldım bir sene. Eşimle restorantı açtık ama bir deprem oluyor 150 kişilik rezervasyonum var ve sana diyorlar ki ay biz bugün kapalı yerde kalamayacağımız iptal ediyoruz senin aldığın o kadar malzeme elinde kalıyor. Seni düşünen yok tabii ki serbest meslekte. Hamile kaldım Dr a özele gitmek zorundasın. Yapamadım ve benim zaman eşimi tehditle Almanya ya yanıma getirdim sen gelmezsen ben dönmüyorum olay biter dedim. Neyse uzatmayayım geçtiğimiz Kasım ayında gittim bir haftalığına daha önceki konumu bilenler bilir rahatsızım rahmimden bir de orada doktora gideyim dedim önce özele gittim sonra bir de bu kadar övüyorlar devlet hastanesine gideyim dedim ve gittim sok oldum.

Ülke çok kötü Avrupa çok güzel demeden yalnızca kendi yaşamıma göre degerlendirecegim. Yaşam standardım her geçen yıl düşüyor. Hem maddi hem manevi olarak hep düşüşteyim. Benim aldığım eğitimle aynı kalitede eğitimi şu an benden küçükler alamıyor. Hep kötüye gitti. Maaşım sözde her sene artıyor ama alım gücü gittikçe düşüyor. Arabalar pahalı, evler pahalı. Kiralar yüksek, ulaşım pahalı. Psikolojik gerginlik var ülkede. Kimse gülmüyor. Benim işim var ama benden sonra mezun olan meslektaslarim iş bulamıyor. Sağlık hizmetleri eskiden benim için daha iyiydi. Bir çok imkanım elimden alındı. Ben yalnızca bi kesimim bu ülkede. Durumu iyiye gidenler yok mu? Var olmaz mı? Zenginliğine zenginlik katan, arabalardan inip jiplere binen, yatlar katlar alan, hiç bir vasfı olmayan çocuğunu bir telefona en güzel işe koyan, her işini yaptıran bi kesim daha var ülkede. Biz aynı safta değiliz ne yazık ki.

Yaşım sizin kadar değildir söylediğinize göre ve konuyla da alakası yok ama yine de söyleyeceğim. Malesef günümüz gençliğinde hep bir özgürlük naraları var benim fikrim benim kararım ama söz konusu olunca karşı taraf en ağır eleştirilere maruz bırakılıyor. Biz bu özgürlük ve fikirlere saygı duyma olayını yanlış anlıyoruz sanırım.

Kapının önünde bir bilgisayar orada herkesin ismini yazıyor yani hiçbir şekilde hasta mahremiyeti yok. İçeriye giriyorsunuz aynı anda altı bayan bir sekreter var bir tane yardinci sizi hazırlayan üzerinizi örten biri var birde Dr var. Herkes birbirinin hastalığını öğreniyor doktor sırayla küçük kabinlere girip herkese cevap veriyor dışarıda bekleme saatim yaklaşık 2 saat içeride kalma saati inanın 5 dakikayı bulmadı. Yanı sağlık sistemi kıyasla bu idi. Hiçbirşey anlamadım bürokrasi ile uğraşmaktan. Hayat Almanya'dan cok cok daha pahalıydı. Artı yalnız bir bayan olarak artık sokaklarda rahat yürüyemiyordum büyük şehir olmasına rağmen. Ben Almanya'da gece 3 de çocuğumu rahatlıkla yalnız basıma hastaneye götürebilirim ama orada böyle birşey imkansız . Bizim 1 2 ay kalıp geldigimiz esimizle gezip tozdugumuz gibi değil sürekli kalmak istersen ve ben döndüğümde esime vasiyet ettim bana bir şey olursa beni Almanya'da musluman mezarligina gömsün diye. Çünkü insanlarda müthiş ayrılmışlar herkes kutubunu belirlemiş hoşgörü empati sıfır. Size tavsiyem bir değil bin kere düsünün

bircok konu okudum burdaki kadar ülkemi gömen mesajlar toplulugunu bir arada gormedim. Madem o kadar yakiniyorsunuz duzelmesi icin el ele verelim? Kacip gitmek yapabildiginiz en iyi sey dimi ? Ilerde o gittiginiz yerlerde de sorunlar olunca vatan millet diye aglamaya baslarsiniz o zaman hangi yuzle geleceksiniz ? Agzimi acmak istemiyorum. Konu sahibi arkadasim sen doldurusa gelme. Egitim dedigin sey sistemde degil cocugun kendisinde bitiyor. Sanirsin bu ulkede iyi doktor muhendis profesor falan cikmiyor. Onlar insan evladi degil de ne evladi ? Alismissiniz beles yasamaya kendinizi rahatlatmak icin sisteme sovuyorsunuz. Tamam bende sistemi begenmiyorum ama yapilmayacak sey degil. Bir tane vatanim var yarin birgun bu ulke saldiriya ugrarsa kimse size kapilarini acmayacak bunu iyi bilin. O cok hayalini kurdugunuz avrupa ulkeleri ve abd'de burdaki suriyeliler gibi olacaksiniz.

0orada kalman gerektiğini ve buraya asla gelmemenı saglamak için nasıl bir cümle kurmam gerektiğini bilmiyorum ,

ama ben o cümleyi kurdum say

ve gelme ,

biz burda gelecek kaygısından vazgeçtik , bugun neresi patlayacak korkusu yasayıp , çocuklarımızın ırzına namusuna kimse uzanmasın diye dua ediyoruz ,
madem çalışana her yerde iş var orada sokakları süpürür evelere temizliğe gider genede burada bu korkuları yaşamazdım

zamanında benim ailem de dönüş yapanlardan, tüm kardeşlerim üniversite mezunu ve hepimizde devlette iş bulabildik, yurt dışında kalsaydık böyle olmayacağına adım gibi eminim. şu an bir çok eş dost akrabamız hala orda, eşlerin ikisi de çalışmazsa birikim olmuyor diyorlar benim devrelere bakıyorum tahsil yok, 20-25 inde evlenip bol bol çocuk yaptılar, orada gördüğün muamele yabancı, ülkende almancı hep ikilem hep ikilem.... üstelik kültürel yozlaşma çok çok fazla, iyi ki gelmişiz biz, ben ülkemi gömen bu mesajlara katılmıyorum konu sahibi

Yurtdışının da Türkiyenin de avantaj ve dezavantajları var, orası süper orda kalın diyemem, burası dört dörtlük hemen gelin de diyemem. Ama ben yurtdışında yaşamak istemezdim yinede, sonuçta sevdiğim insanlar burda, akrabalarım burada, doğduğum büyüdüğüm yerler buralar

Baştan sona katılıyorum.
Yorumları okurken hangi ülkede yaşıyoruz diye düşündüm.burası çok kötü kaçııııın kurtaaaarın kendinizi diye yapılan yorumlara bakıyorum birde kendi yaşadığım hayata.arada uçurum var.

Ülkemi çok seviyorum.insanlarını çok seviyorum.yaşadığım hayattan da çok memnunum.

konu sahibi arayana iş çok bu ülkede.ben yabancı bir ülkede asla yaşayamam.Allah yaşatmayıda nasib etmesin.
En doğru kararı siz vericeksiniz.iyi araştırın ama bu ortamlarda değil.aile ve yakın çevrenizdekilerden yardım alın.

kimse vatanını bırakıp igtmekten bahsetmiyor arkadasım , biz surıyeli değiliz , pes etmediğimiz için halaa vatanımızdayız ,

4 tane kız çocuguna cinsel istismarda bulunan muduru şikayet edenleri içeri atmışlar müdürü sokaklara salmışlar ,

sen hangi güvenli memleketten bahsediyorsun .

Aynısını düşünüyorum
Ülke süper olmasa da bizim ülkemiz.

Çok Hak veriyorum size ne kadar gömmüşüz memleketimizi. Utandım okurken. Arkadaşlar herkes kaçsın gitsin de suriyelilere mi dönelim? Gidip dilenelim mi başka yerlerde. Yemin ediyorum şurda Allah korusun bi savaş çıksa bişey olsa kaçacak yerimiz mi var? Allah aşkına sahip çıkalım buraya, kolay kazanılmadı hiçbir şey. Burun kıvırdığınız türkiyeyi bulamayabilirsiniz.

Konu sahibi arkadaş için de bence eğitim orda çok harika süperse bilemicem ama bence önemli olan ailede alınan eğitim, sonrası halloluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…