- 28 Mart 2011
- 1.018
- 854
- 123
- 49
güzel güzel yazmışsın da asgari ücretle çalışıyor diyelim iki çocuk var vs para lazım sigortalı çalıştığından verilmiyor o paraların hiç biridaha bir sürü maddeleri var o yardımların bin yoksulu dizsen 1 tanesi anca alır o dediğin "sözde" yardımları
kısacası sen öyle yazıyon ama o dediğin paraları alabilen yok
Niye laf olsun diye soyluyeyim gundemi takip etmiyorsunuz haberiniz yok birseyden..Ya işte laf olsun devlet para veriyor demek için yapılmış resmen
size demiyor kadın yanlış anlıyorsunuzNiye laf olsun diye soyluyeyim gundemi takip etmiyorsunuz haberiniz yok birseyden..
Tamam simdi anladim tesekkur ederimsize demiyor kadın yanlış anlıyorsunuz
size demiyor kadın yanlış anlıyorsunuz
Sadece 1-2 senedir burada yasiyorum senelerdir burada yasiyormusun gibi konusuyorsun. Turkiyeye gelip gidiyorum ve goruyorum eskiye gore degerlendiriyorum.. herkes kendi fikrini soylemekte ozgurdur neden kendi fikrinizi dayatmaya calisiyorsunuz.. bu benim fikrim benim dusuncem .. benim ozel hayatim hadi bye
Kendi fikrini dayatan, insanları ''ne kadar kolay kötülülüyorsunuz'' diye suçlayan, insanların fikirlerini
eleştiren sizsiniz.Siz eskiye göre neyi nasıl değerlendiyornuz, yaşınız kaç? belli ki daha çok gençsiniz.
Nereden mi anladım ''hadi bye''dan.
Ben sizin muhtemelen anneniz yaşındayım.Sizin bilmediğiniz, yaşamadığınız eskileri yaşadım, gördüm.
İnanın çok çok güzel yıllardı.
Çocuklarım 13,8,5 yaşındalar. Evet yardım verilmiyor orda biliyorum. İşsiz kalmanın verdiği çaresizlik içindeyiz. Kafamız karmakarışık. Eşim tazminat hakkı alamadı kebab işinde çalışıyordu burda. Kebapda çalışanlar saatli çalışıyor yani çalışırsan maaş var çalışmasan maaş yok. Birden alıp çıkardılar inanılmaz hayalkırıklığı yaşıyoruz. Ama inan çoğu insanda dönüyor dönmüş Türkiyeye memnunuz diyenlerde çok çocuklar alışıyor diyorlar.
Şaştım kaldım inanki ....[/QUOT
bircok konu okudum burdaki kadar ülkemi gömen mesajlar toplulugunu bir arada gormedim. Madem o kadar yakiniyorsunuz duzelmesi icin el ele verelim? Kacip gitmek yapabildiginiz en iyi sey dimi ? Ilerde o gittiginiz yerlerde de sorunlar olunca vatan millet diye aglamaya baslarsiniz o zaman hangi yuzle geleceksiniz ? Agzimi acmak istemiyorum. Konu sahibi arkadasim sen doldurusa gelme. Egitim dedigin sey sistemde degil cocugun kendisinde bitiyor. Sanirsin bu ulkede iyi doktor muhendis profesor falan cikmiyor. Onlar insan evladi degil de ne evladi ? Alismissiniz beles yasamaya kendinizi rahatlatmak icin sisteme sovuyorsunuz. Tamam bende sistemi begenmiyorum ama yapilmayacak sey degil. Bir tane vatanim var yarin birgun bu ulke saldiriya ugrarsa kimse size kapilarini acmayacak bunu iyi bilin. O cok hayalini kurdugunuz avrupa ulkeleri ve abd'de burdaki suriyeliler gibi olacaksiniz.
bircok konu okudum burdaki kadar ülkemi gömen mesajlar toplulugunu bir arada gormedim. Madem o kadar yakiniyorsunuz duzelmesi icin el ele verelim? Kacip gitmek yapabildiginiz en iyi sey dimi ? Ilerde o gittiginiz yerlerde de sorunlar olunca vatan millet diye aglamaya baslarsiniz o zaman hangi yuzle geleceksiniz ? Agzimi acmak istemiyorum. Konu sahibi arkadasim sen doldurusa gelme. Egitim dedigin sey sistemde degil cocugun kendisinde bitiyor. Sanirsin bu ulkede iyi doktor muhendis profesor falan cikmiyor. Onlar insan evladi degil de ne evladi ? Alismissiniz beles yasamaya kendinizi rahatlatmak icin sisteme sovuyorsunuz. Tamam bende sistemi begenmiyorum ama yapilmayacak sey degil. Bir tane vatanim var yarin birgun bu ulke saldiriya ugrarsa kimse size kapilarini acmayacak bunu iyi bilin. O cok hayalini kurdugunuz avrupa ulkeleri ve abd'de burdaki suriyeliler gibi olacaksiniz.
Aynısını düşünüyorumzamanında benim ailem de dönüş yapanlardan, tüm kardeşlerim üniversite mezunu ve hepimizde devlette iş bulabildik, yurt dışında kalsaydık böyle olmayacağına adım gibi eminim. şu an bir çok eş dost akrabamız hala orda, eşlerin ikisi de çalışmazsa birikim olmuyor diyorlar benim devrelere bakıyorum tahsil yok, 20-25 inde evlenip bol bol çocuk yaptılar, orada gördüğün muamele yabancı, ülkende almancı hep ikilem hep ikilem.... üstelik kültürel yozlaşma çok çok fazla, iyi ki gelmişiz biz, ben ülkemi gömen bu mesajlara katılmıyorum konu sahibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?