Habersiz gelen yatılı misafirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Valla katılıyorum... bu ne saçmalık...

Bir de merak ediyorum kackaloribu siz 19:00'da evde olunca eşinizde o saatte evde oluyor mu?

asla çöp olmaz bizde yemek. ben yarın işe getiririm öğlen yemeye. oğlum da yer eşimde aynı şekilde. mutlaka biter

alemsiniz güldüm vallahi :) çok hoşsunuz ya

O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Küçükken ekonomik kriz döneminde babam işsiz kalmıştı. Evde salça, yağ dahil hiçbirşey yoktu. Annem bir liralık hazır çorba alıp pişirirdi. Birgün halamın kızı okuldan arkadaşını alıp bize geldi yenge bize mantı yap diye. Annem yazık evde birşey yok diyemedi. Anneme gidecektim dedi. Onlar döndüler geri. Halam anneme bizim kız arkadaşına rezil oldu. Yengem şöyle iyi diye anlatırmış diye aramıştı. Yazık annem zorda kalmıştı

hele bu devirde herkesin birbirinin durumunu net şekilde görebiliyor. ne biliyim biz yakın akrabayı bile çaya geliyoruz diye arasak ya marketten bişiler alırız, ya evde kek börek yaparız en olmadı kışlık yaptığımız makarna,tarhana,reçelden götürürüz. önemli olan o nezaketi göstermek.

hadi belki kuzeniniz gençti düşünemedi de halanız yanlış yapmış. bilmiyor mu abisinin durumunu

Bende elim bos gitmem kimsenin eline gerci sayfalarca yazildi ama belki gelenler de eli bos gelmeyecektir , insallah elleri kollari dolu dolu gelirler de konu sahibine de faydalari dokunur

O dönemlerden hepimiz geçmişiz. Benimde halen daha içim burkulur. Şimdi insanlar yine aynı malasaef geçim sıkıntısı çok ve insanlarda birbirine tahammül kalmadı. Şahsen ben kimseye tahammül edemiyorum artık

Bende elim bos gitmem kimsenin eline gerci sayfalarca yazildi ama belki gelenler de eli bos gelmeyecektir , insallah elleri kollari dolu dolu gelirler de konu sahibine de faydalari dokunur

umarım öyle olur. zira 1 gecelik değil iş. en azından bir market alışverişi yaparlar inşallah.

Ben genel olarak misafire karşı değilim. Severim de sevdiğim insanların gelmesini. Ama bunun da bir adabı vardır. Önceden evi temizlersin alışverişini yaparsın işin varsa ertelersin felan. Ona göre kendini hazırlıyorsun ki, misafir ağırlarken neşen olsun. Öyle "sürpriz tanrı misafiri" diye hop diye gelmek bence karşı tarafı da rencide edebiliyor. Yada ben fazla ince düşünüyorum. Ben kimsenin evine habersiz gitmem. Eminim bu işleri de bugün sabah çıkmadı. Ne var ki önceden müsaitmisiniz diye sorsalar? Yada bana göre düşünen insan öyle hafta ici çalışan insanın evine de yatılı gitmez. Bide öyle gelip sonradan laf sokan veya dedikodu yapan oluyor. Söyle böyle ağırlamadi gibisi

Ben gelecek olanlara kızmadım ya.
Bizim tarafta yakın akraba otelde kalmaz, yatılı misafirden hoşlanmam ama otele gitmesini de beklemem.
Ama bu durumda tok gelmelerini veya alışveriş yapmalarını beklerim.
Umarım böyle olur.

gerçi ortada hastalık durumu var. belki hızlı gelişti ve hemen doktora gelmeleri gerekti. onu da bilemiyoruz. hani normalde gelmeye niyetleri yoktur da mecburendir.
allah korusun kötü ihtimalli bişeyse bi de..
işin orasından bakınca da insan tuhaf oluyor tabi.

7 de çıkıp yapabileceğiniz en güzel şey makarna ve çorba olur bugün için. Köy ne kadar uzaklıkta bilmiyorum ama tokta gelebilirler sizin çalıştığınızı düşünerek.

Elinizde ne varsa onları yapin ve hiç mahcup olmayın bunun için. Köyden de yemeklik birşeyler getirirler belki.

Sürekli olan birşey olmadığı ve hastane durumu olduğu için siz güleryüzle ağırlamaya çalışın misafirinizi.

Allah yardımcınız olsun.

Çok özür dileyerek soruyorum, karı koca çalışıyorsunuz, sebze alamaz misiniz mesela? Ben az önce bir sebze alışverişi yaptım 20tl tuttu aşağı yukarı ve onlarla günlerce yemek yapabilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…