- 15 Mayıs 2017
- 408
- 1.072
- 63
- 30
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Aslında yazmayacaktım buaralar çok yazdım buraya herşeye bir yorumu var gibi olmasın diye. Sakin mahcupluk falan hissetmeyin kimsenin önüne et tavuk koymak zorunda değilsiniz. Kendinizde et tavuk tüketmek zorunda değilsiniz. Iyi niyetli kimsede size etli bi yemek koymadı demez. Ben et sevmem mesela yemekte et koymam. Herkesin yemek kültürü kendine. Kimisi 3 çeşit yemek yiyip çayını meyvesini ister bizde de tek cesit yemek yapilir sonrada birtek cay sohbet bu kadar. Siz evde ne varsa yapıp koyun. Bi corba sebzeli burgur pilavida olur mesela. Illa kimsenin onune 3 cesit yemek dizmek zorunda hissetmeyin lütfen. Elinizdeki parayida harcamayin bosverin. Ben alt sınıf bir aileden geliyorum. Çok iyi hatırlarım amcamlar gelmişti evde sadece bi çuval un vardı. Annem mayalı poğaça yaptı.sabah o akşam o. 1 hafta belki 3 4 gün bilmiyorum onu yedik misafirlerle ama amcamgil yinede cebine elini atıp da bunların yiyeceğide misafir önüne koyacağıda birşeyi yok demedi. Ya da bizde kalmayı bırakıp diğer kardeşlerine geçmedi. Annemin mahcuplugunu iyi hatırlıyorum.tam olarak hissettiğim şey de bu aslında. havucum var 4 yada 5 adet. oğlum seviyor diye akşamları birer tane veriyorum.
yoğurdum yok ceibmdeki son parayı bu market alışverişine verirsem ay sonunu edemem onu düşünüyorum çünkü ucu ucuna yaşyıoruz bir liranın dahi hesabını yapıyorum çünkü mecburum.
patates sulusu yapıcam etsiz tavuksuz.
kuru fasulye de aynı öyle.
dolapta oğlum için yaptığım köfte var sadece ama onu da veremem onlara zaten içine bi dünya ekmek katıp çoğaltıyorum. kıyamam oğlumun hakkı o.
teşekkür ederim
öyle olacak vallaO değil de siz evde yokken onlar evde mi olacak ben ona takıldım
afiyyet olsun herkese :)Benimde canım kahve istedi kalkayım da yapayım bari
Onu ezip çorba yapılacak kıvama getirmesi zor oluyo süzgeç de.. çırpma teliyle denemedim ama zor olur onla da herhalde.. bence mercimek yapma yine sen bilirsin.. onun yerine sehriye corbasi yaP kolay çorbalardan yap..düdüklüde haşlayıp çırpma teli ile çırğıyorum :) blenderim yokta
kıyamam annenize ya. bakın sizde bile yer etmiş bu durum çok üzüldüm.. tekrar yaşamayın o günleri inşallahAslında yazmayacaktım buaralar çok yazdım buraya herşeye bir yorumu var gibi olmasın diye. Sakin mahcupluk falan hissetmeyin kimsenin önüne et tavuk koymak zorunda değilsiniz. Kendinizde et tavuk tüketmek zorunda değilsiniz. Iyi niyetli kimsede size etli bi yemek koymadı demez. Ben et sevmem mesela yemekte et koymam. Herkesin yemek kültürü kendine. Kimisi 3 çeşit yemek yiyip çayını meyvesini ister bizde de tek cesit yemek yapilir sonrada birtek cay sohbet bu kadar. Siz evde ne varsa yapıp koyun. Bi corba sebzeli burgur pilavida olur mesela. Illa kimsenin onune 3 cesit yemek dizmek zorunda hissetmeyin lütfen. Elinizdeki parayida harcamayin bosverin. Ben alt sınıf bir aileden geliyorum. Çok iyi hatırlarım amcamlar gelmişti evde sadece bi çuval un vardı. Annem mayalı poğaça yaptı.sabah o akşam o. 1 hafta belki 3 4 gün bilmiyorum onu yedik misafirlerle ama amcamgil yinede cebine elini atıp da bunların yiyeceğide misafir önüne koyacağıda birşeyi yok demedi. Ya da bizde kalmayı bırakıp diğer kardeşlerine geçmedi. Annemin mahcuplugunu iyi hatırlıyorum.
Bazıları o kadar düşüncesiz ki... Bedavadan yatacak yer bulma derdindeler ve tabii ki bedavadan hizmet olsun da nasıl olursa olsun diyorlar.32-33 yaşındaki adam utanmıyor mu kendisi de ailesinide elin günün evinde yatırmaya ya hayret bişey. Dağ başına değil ankaraya geliyor her yer pansiyon otel.
alışmışım sanırım bana da bu pratik geliyor teşekkür edeerim ama uyarınız için :)Onu ezip çorba yapılacak kıvama getirmesi zor oluyo süzgeç de.. çırpma teliyle denemedim ama zor olur onla da herhalde.. bence mercimek yapma yine sen bilirsin.. onun yerine sehriye corbasi yaP kolay çorbalardan yap..
fesat değilsiniz tabiki doğrusunuz ama durum bu maalesef..
çocuk biraz büyük ama32-33 yaşlarında :) sinirlenmyin boşverin siz de sinirlerinizi yıpratmayın ben bolca yıpranıyorum cümlemiizin yerine :)
Kız yemek falan neysede beklerler azcık bu durum hoş değil bence ben istemezdimöyle olacak valla
E mercimeği çekecek blenderınız yoksa ezogelin yapın mercimek bulgur pirinç ile. Hem onda süzme yada çekmeye gerek yokalışmışım sanırım bana da bu pratik geliyor teşekkür edeerim ama uyarınız için :)
Sağol canım sanada burdan gönderiyorum sakinleştirir seni birazafiyyet olsun herkese :)
Kesinlikle katılıyorum bu yorumu. Hatta bu tarz düşüncesiz insanlara alttan alta mesaj vermek lazım. Hani " bizim durumumuzda bu, önceden haberim olsa daha iyi olurdu, bir de çalışıyorum, çok yoruluyorum" falan demek lazım. Ayrıca onlar düşüncesizlik edip çatkapı geliyorsa ben de evde ne varsa onu önlerine koyarım. Çocuğum için ayırdıklarımı da vermem. Elin kazık kadar düşüncesiz insanları benim çocuğumun tırnağı etmez.Aslında yazmayacaktım buaralar çok yazdım buraya herşeye bir yorumu var gibi olmasın diye. Sakin mahcupluk falan hissetmeyin kimsenin önüne et tavuk koymak zorunda değilsiniz. Kendinizde et tavuk tüketmek zorunda değilsiniz. Iyi niyetli kimsede size etli bi yemek koymadı demez. Ben et sevmem mesela yemekte et koymam. Herkesin yemek kültürü kendine. Kimisi 3 çeşit yemek yiyip çayını meyvesini ister bizde de tek cesit yemek yapilir sonrada birtek cay sohbet bu kadar. Siz evde ne varsa yapıp koyun. Bi corba sebzeli burgur pilavida olur mesela. Illa kimsenin onune 3 cesit yemek dizmek zorunda hissetmeyin lütfen. Elinizdeki parayida harcamayin bosverin. Ben alt sınıf bir aileden geliyorum. Çok iyi hatırlarım amcamlar gelmişti evde sadece bi çuval un vardı. Annem mayalı poğaça yaptı.sabah o akşam o. 1 hafta belki 3 4 gün bilmiyorum onu yedik misafirlerle ama amcamgil yinede cebine elini atıp da bunların yiyeceğide misafir önüne koyacağıda birşeyi yok demedi. Ya da bizde kalmayı bırakıp diğer kardeşlerine geçmedi. Annemin mahcuplugunu iyi hatırlıyorum.
Tarifi bende alabilir miyim? Vegandınız yanlış hatırlamıyorsamVaktiniz olunca bana özelden yazın size proteinli, bol vitaminli uygun tarifler yazarım.
aslında mantıklı en azından pütürlü demezler :)E mercimeği çekecek blenderınız yoksa ezogelin yapın mercimek bulgur pirinç ile. Hem onda süzme yada çekmeye gerek yok
ohh mis teşekkür ederimSağol canım sanada burdan gönderiyorum sakinleştirir seni biraz
hastanede işleri yokken muhtemelen evde kalırlar sanıyorum ama emin de değilim. ne diyeyim bende olsam yok diyemezdim eşime de kızamadım açıkçası bu yüzdenŞimdi 3 4 gün kalacaklar. Siz evde değilken evdemi kalacaklar. Sizin maddi sıkıntılarınız vardı. Bunlara kahvaltı öğle yemeğide koymak lazım. Habersiz falan değil o misafirler o kocan olacak adam buyur etmiş. Büyük konuşmayayım ama o adamı boşarım ben net. Size mi güvenip geliyorlar hastaneye. Sinir oldum
haklsınız.Kesinlikle katılıyorum bu yorumu. Hatta bu tarz düşüncesiz insanlara alttan alta mesaj vermek lazım. Hani " bizim durumumuzda bu, önceden haberim olsa daha iyi olurdu, bir de çalışıyorum, çok yoruluyorum" falan demek lazım. Ayrıca onlar düşüncesizlik edip çatkapı geliyorsa ben de evde ne varsa onu önlerine koyarım. Çocuğum için ayırdıklarımı da vermem. Elin kazık kadar düşüncesiz insanları benim çocuğumun tırnağı etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?