- 8 Ekim 2019
- 689
- 1.645
- 43
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Bence de. Veya en fazla pratik şeyler yapılır, çeşit çeşit bir şeyler yapmaya da gerek yok. 6 buçukta işten çık, eve git, yemek yap, sofrayı kaldır bilmem ne derken yatma vakti gelir geçer.Ben olsam bi sey yapmam, disardan soylesinler. 6 bucukta isten cikiyormussun yazik degil mi sana
Bence güzel menü oldu valla . Şimdiden elinize sağlık:)kızlar markete gidecek param yok maalesef. o yüzden sordum ne yapabilirim diye.
önerilere göre mercimeğim var ondan çorba yapayım bugün, yanına da patates ve bulgur pilavı yapabilirim onlarda var. yoğurt turşu vs yok ama havucum var ondan da salata yapayım artık. ayıplamazlar sanırım misafire bunu mu yaptı diye.
yarına da bakalım düşünüyorum şimdi. kuru fasulye yapayım olmadı akşamdan ıslarım bugün.
Sonuna kadar katılıyorum dediklerine. Bende yatılı misafiri zorunlu olmadıkça sevmiyorum. Ailelerden uzak bir şehirdeyiz, gelen yatılı kalıyor haliyle. Kendi birinci derece ailemde sorun yok hatta özlediğim için sık bile gelsinler istiyorum. Ama normal akrabaları falan ağırlamak çalışıyorken çok zor olur. Ağırlaması ayrı dert birde yastık yorgan, gittiklerinde nevresim yıkama kurutma faslı özellikle kışın hepten zor oluyor. Kimisi yıkamadan bile kaldırır, ben her şeyi sil baştan yıkayıp ettiğim için yatak yastık çarşaf işleri yoruyor.Valla misafir konusunda ben de kotuyum hic sevemiyorum misafiri. Ben küçükken babam yüzünden misafirden cok cektik. Yatilisi olsun habersizi olsun catkapisi küçüklükten gelen bi bıkkınligım var. O yüzden simdi hic istemiyorum esimle sorun bile yasiyoruz bu yüzden. 1.derece bile istemiyorum hele yatili hic. Oldugu zaman da yüzüm düşüyor direkt.
Düşüncesiz insana hic tahammulum yok. Ev daginik olur yatili agirlayacak musaitlikte olmazsin yemegi falan ayri dert zaten. Bi de benim esimin tarafi aşırı dedikoducu. Yüzümüzü görmekten cok acik aramaya geliyolar sanki. Bi yeri hele bi pis görsünler aman allahim ne laflar dedikodular. Hic gerekleri yok.
Hastane isleri varsa en fazla 2 gunde halledilir bence neden 4 gun kaliyolar ki? Erkenden cikip gitseler hadi tahlil vs ertesi gune kalabiliyor olsun da 2 gun olsun. Ayrica siz calisan insansiniz bunu bilerek çatkapi geliyolarsa bi zahmet önlerine sofra beklemek yerine gelirken bi pismis tavuk vs alabilirler ya da bi döner falan. Siz de bi ayran salata yaparsiniz olur biter. Ama sanmiyorum bu sekilde gelebilen insanlar bu konuda da düşüncesizdirler kesin.
Ben dün öz annemin evine bile sürpriz yaptim habersiz gittim oglumu özlediler diye, yabancı yer olmamasina ragmen kisi basi döner aldim yaninda salatasi vs. Annem de hemen bi ayran yapti mis. Hem habersiz gidicem hem de benim karnimi doyurmak icin mutfağa mi girisecek kadin. Ki bunu uzak akrabaya giderken de yaparim gitmek zorunda kalsam.
Ayiplarlarsa, ac agzini yum gözünü. Onlarin yaptigi ayip aslinda. Calisan insanlara hafta ici cocuklu yatmaya gitmeleri ve bunu önceden bildirmeyi bile gerek bulmadilar!!
Zik..... yesinler diyesim geldi.
Hayir yani yaslida degiller yol yordam bilmesinler. Bence menüdeki gayet iyi. Baska zaman makarna yap, yaninda yogurt yada salata yeter. Maddi zorlukta cekiyormusunuz. Keske esin hayir deseydi. Ki o payi bile birakmamislar, yola cikmislar zaten.
Ayy ben bile sinirlendim burdan.
ben mısafır cok severım haberlı habersız cokda mısafırım olur ama hepsı en yakınlarım sık sık gorustugumuz ınsanlar, burda bu sıteden tanısıp arkadas oldugum 2 kısı geldı bende kaldı oda ayylaaarrr once ben ısrar cagırdıgım ıcın yapılan planla geldı
esımın memleketınden hıc gorusmedıgım ınsanlar höng dıye benı bıle hesaba almadan gelseler ve ınsanlık halı evde hıcbırsey olmasa gercekten cok stres olurdum ıster ıstemez hıc yuk olmasalar bıle yuk gelırdı bana bu emrıvakı yuzunden, bakalım ev musaıtmı kadın musaıt mı mesela benım regl ınanılmaz agrılı olur hastanelık olurum hep... o ana mı denk geldı yanı ne bıleyım cok uzucu
ınsallah yasamazsınız kaderını evet mısafır bereketıyle gelır derler ama bu hepten bır degısık olmus, ınsallah guzel gecer konu sahıbınınkı de boyle durumlara denk gelene allah kolaylık versın
düdüklüde haşlayıp çırpma teli ile çırğıyorum :) blenderim yoktaSüzmesi filan yorar iş yorgunusun.. bilendir ile yapacaksan daha kolay olur
çocuk biraz büyük amaAyiplarlarsa, ac agzini yum gözünü. Onlarin yaptigi ayip aslinda. Calisan insanlara hafta ici cocuklu yatmaya gitmeleri ve bunu önceden bildirmeyi bile gerek bulmadilar!!
Zik..... yesinler diyesim geldi.
Hayir yani yaslida degiller yol yordam bilmesinler. Bence menüdeki gayet iyi. Baska zaman makarna yap, yaninda yogurt yada salata yeter. Maddi zorlukta cekiyormusunuz. Keske esin hayir deseydi. Ki o payi bile birakmamislar, yola cikmislar zaten.
Ayy ben bile sinirlendim burdan.
Valla ben ankarada olsam neler yapicam ona da iste cok uzaktayimaramızda 8 saat yol mesafesı olmasaydı aksam ıcın yaptıgım yemegı oldugu gıbı alıp getırıcektım
gazıantepdeyım de ben
ne güzel arkadaşlıklar edinmişsiniz tebrik ederim sizi.ben mısafır cok severım haberlı habersız cokda mısafırım olur ama hepsı en yakınlarım sık sık gorustugumuz ınsanlar, burda bu sıteden tanısıp arkadas oldugum 2 kısı geldı bende kaldı oda ayylaaarrr once ben ısrar cagırdıgım ıcın yapılan planla geldı
esımın memleketınden hıc gorusmedıgım ınsanlar höng dıye benı bıle hesaba almadan gelseler ve ınsanlık halı evde hıcbırsey olmasa gercekten cok stres olurdum ıster ıstemez hıc yuk olmasalar bıle yuk gelırdı bana bu emrıvakı yuzunden, bakalım ev musaıtmı kadın musaıt mı mesela benım regl ınanılmaz agrılı olur hastanelık olurum hep... o ana mı denk geldı yanı ne bıleyım cok uzucu
ınsallah yasamazsınız kaderını evet mısafır bereketıyle gelır derler ama bu hepten bır degısık olmus, ınsallah guzel gecer konu sahıbınınkı de boyle durumlara denk gelene allah kolaylık versın
teşekkür ederimVaktiniz olunca bana özelden yazın size proteinli, bol vitaminli uygun tarifler yazarım.
Hazir manti al. Suda haslayip yogurt salca sosu ile servis et. Bu saatte yapilacak en kolay yemek
bende cok samımı ıcten buluyorum kendısını amin insallah gonlune gore versınValla ben ankarada olsam neler yapicam ona da iste cok uzaktayim
Benim icime dokuunuyor konu sahibi , her konusunda boyle , o oadar icten , o kadar temiz kalpli ki , allah gönlüne gore versin insallah
32-33 yaşındaki adam utanmıyor mu kendisi de ailesinide elin günün evinde yatırmaya ya hayret bişey. Dağ başına değil ankaraya geliyor her yer pansiyon otel.çocuk biraz büyük ama32-33 yaşlarında :) sinirlenmyin boşverin siz de sinirlerinizi yıpratmayın ben bolca yıpranıyorum cümlemiizin yerine :)
ya siz asıl iyi niyetlisinizValla ben ankarada olsam neler yapicam ona da iste cok uzaktayim
Benim icime dokuunuyor konu sahibi , her konusunda boyle , o oadar icten , o kadar temiz kalpli ki , allah gönlüne gore versin insallah
Benimde canım kahve istedi kalkayım da yapayım bariŞuan düzeldi canım. Bende severim sevdiklerim gelsin kalalım alışkınım kalabalığı severim. Ama bizimkiler fikirsizlerdenHele o zamanlar yokluk zamanlarımızdı biz bişey bulamıyorduk yiyecek. Onlara ne yapalım. Annem garibim didinir dururdu. Ondan aşırı irrete oldum. Tüyüm tersine dönüyor habersiz çıkıp geldiklerinde.
Yoksa kimseye yok demeyiz çok şükür annemin dediğide doğru misafir berekettir. Ama çöreklenenler değil. Onlar artık yüzsüzlük boyutunda oluyor.
Konu sahibide aynen bizim eski evin hallerini gördüm. Yoğurt alacak parası yok. Olmuyordu da zaten olmaz, olanda anlamaz o durumu. Vallaha Ankara dedi. Zaten benim bunları yaşamamda Ankara'da olmuştu. Bir eskiye gittim geldim. Doktora gelenler yol geçen hanına çeviriyordu evi. Ahh ahh dertlendim bi kahve sigara yapıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?