Siz babanizdan kalan yer satilirken imza verdiniz mi nasil sattilar da orayi yeni yer aldilarBen istiyorum ki kızım bu senin hakkın desin ya da sen istedin bu senın hakkın desin yoksa kötülükle avukatla mahkemeyle her turlu halledılır yani. Buna uzuluyorum.
Noterde feragatname imzalamistirSiz babanizdan kalan yer satilirken imza verdiniz mi nasil sattilar da orayi yeni yer aldilar
Hatayı bastan yapmış o zaman yazıkNoterde feragatname imzalamistir
Malların kimin üzerin e olduğu fark etmez. Abinin üzerine yapılırsa ya da satılır da para abinin hesabına yatar veya onun üzerine mal alınırsa mal kaçırma davası acabilirsin ancak. Ama annen satar ve o parayı çatır çatır yerse hiç bir şey yapamaz ve hak da isteyemezsin çünkü o ölmeden o mallarda bir hakkin yok.Annemin üzerine.
Kimseye hakkını yedirme .. ayırımcılık yapan ebeveynden nefret ederim ..24 yaşında bir bayanım eşimin durumu iyi çok şükür 3 yıllık evliyim 1 kızım var.
Annem ve ıkı erkek kardeşim var biri 27 yaşında diğeri 23.
Büyük kardeşim nişanlı evlenecek.
Küçüğü okuyor.
Gelelim konumuza...
Ailem elinde olan varlıkları satmak istiyorlar bende bu variyatlardan hak almak istiyorum.
Annem abine söyleme ben sana 15-20 veririm diyor. Ama ellerine gececek olan para 600-700 bin tl civarında.
Bende 22 yaşıma kadar çalışıp parayı anneme verdiğim için daha fazla hak istiyorum...
Annem de trip yapıyor bana ben olsam kardeşimle kötü olmam , Allah herkesin parasını kendisine nasip etsin diyor. Ben istemedim diyor.
İşten çıkıp evlenene kadar neler çektim. Babam olmadığı için amcamdan dayak yedim okuldan alındım 14 yaşında çalışmaya başladım. Nişanlandım sorunlar yaşadım ayrılmak istedim annemle abim olmaz dediler. Küçük kardeşimin desteği ile ayrıldım çok şükür.
İstemediğim işe girdim onların zoruyla ben eve 1000 getirirken abim 11 ay boyunca her ay arabayla kaza yapıp 500-550 getiriyordu.Ben arkadaşımla gezmeye bile gidemezdim 50 tl zar zor alırdım. Bana hep kendisi kıyafet alırdı ben para harcamayayım diye... Evlenince annem 10.000 kredi çekti bana diye ama bana toplam 4,000 tl harcamıştır.
Bi yandan bana 8 ayar kelepçe aldı 700 tl ye gelinine 6 burma bilezik bi kelepçe 5,000 tl. Benım de gördükçe zoruma gidiyor. Haketmediğim şeyler yaptı ve hakkımı istedikçe kötü oluyorum. Abim demiş ki balame bile hak istiyor sen tapuyu benim üstüme yap demiş anneme... Annem de paranı al ama bizi silersin dedi vazgeçeyim diye.
Annem beni arıyor gel konuşalım diye. Ama vazgeçirmeye çalışacak biliyorum bende vazgeçmek istemiyorum. Napacağım ...
Napmalıyım ???
Şimdiden büyük abi malları üstüne yapmanın peşine düşmüşAile ölmeden kendileri istiyorsa size hak verir,
Ölünce de eşit dağıtılır diye biliyorum.
O kadar çok kişi tanıyorum ki tüm mallarını bir oğlunun üzerine yapıp sonra sokakta kalıp mirastan pay vermedikleri kızının yanına yerleşenBenim eski ev arkadasim 3 cocuklu bir ailenin kiziydi. 2 kiz bir erkek. bu ailede kizlar hep eve para getirdi. arkadasimin yerine kirayi bazi zaman ben odemisimdir. cok iyi arkadastik ama o ailesine para yolluyor diye magdur olsun istemedim hic. Ailesinin durumu yok zannediyorum ben cunku kizin hali tavri o sekilde. Kiz da bisey gormuyor ki ailesinden onun icin de varlik icinde yoklukmus megerse. Biriktire biriktire bak cocuklarimiza kalcak bu mallar diye diye daireler arabalar almislar. Arkadasim da seviniyor saf saf. Sonra siz kiz cocugusunuz evleneceksiniz. Elin oglu ortak olacak. bunlari biz oglumuzun ustune yapcaz demisler. Benim safsalak arkadasim ve kiz kardesi de cok baglilar ya ailelerine cok seviyorlar ya, ama ailemizle kotu olmayalim dunya mali diye ses cikarmadilar. Kardesim bizi magdur etmez diye. Allahim ben agladim sinirimden arkadasimla konusurken ama o garibim oyle saf.
cok degil iki sene sonra kapiya dayanan mafya kilikli adamlar yuzunden evlerinden cikmak zorunda kalinca anladilar herseyi. Meger cocuk kumar oynarmis ustune neyi var neyi yoksa yok pahasina elin adamlarina kaybetmis kumar masasinda. Simdi de hapiste. Calistigi sirketi de dolandirmis. Ailesi ama her hafta hala cezaevine hac ziyareti gibi gidip geliyor. Annesi ogluma nazari degenlerin gozu ciksin diye buyuculeri dolasiyor. Arkadasimla konusmuyorlar simdi cunku esi goruyor halini ben seni ezdirmem bunlara gitme, gorusme, para verme artik, zerre degerin yok gunlarin gozunde dedigi icin. Haksiz mi adam? Sizin gozunuz kaldi oglumun malinda diye kendi kizlarina ates puskuren bi anne.
Oglan sevdasi belasina simdi kocasiyla birlikte kizkardesinin evine siginmis bir kadin. Kizlarina kus hicbiri onu evine kabul etmiyor diye. Neden acaba? Bu annelerin babalarin oglan evlat sevdasi yerin dibine batsin.
Cok gordum cevremde. Genclikte kizina kan kusturan aileler yaslilikta gelinleri kabul etmeyince hep kizinin kapisinda yatiyor.
Hemen avukata gidin bence aileniz mevzuya uyanmadan islemleri baslatin. Paranin kaynaginin babanizin mirasi oldugunu ispatlayin ve eve serh koydurun.satilamasin devredilemesin. Ama bunlari gizli yapin. Ve ailem diye aglamayin lutfen. Benim bildigim anne baba evladima bisey olmasin diye kendini atese bile kursunun onune bile atar. Sizinkiler gibi, zavalli arkadasimin ailesi gibi banka cuzdani olarak gormez. Hele ki ayrim asla yapmaz. Sizin aileniz bundan sonra esiniz.
İlahi Adalet'e inandığım söylenemez...Aklıma bizim bir tanıdığımızin hikayesi geliyor
bundan bir kirk sene önce babası öldüğünde bütün verimli arazileri tarlalari oğullarının uzerine yapmışlar kiza da zorla denize yakin bol kayalikli bir arazi vermişler
Zamaninda abilerin tarlalar kızınkinden 10 kat fazla fiyatliymis
o derece bir fark varmış
o teyzenin arazisine bir beş yıl önce otel yapilmis nerdeyse 1.5 trilyon verilmiş bütün abileri abilerinin çocukları havaya kalkmış biz mirastan eşit pay almadık diye
Teyze de siz zamanında hakki hukuk mu biliyordunuz demis
Mahkemeye falan vermişlerdi abiler bir şey alamadılar ama
Kısacası kimse hainlik yapmayacak eninde sonunda buluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?