HAK İSTEYİNCE ... !

Ben istiyorum ki kızım bu senin hakkın desin ya da sen istedin bu senın hakkın desin yoksa kötülükle avukatla mahkemeyle her turlu halledılır yani. Buna uzuluyorum.
Siz babanizdan kalan yer satilirken imza verdiniz mi nasil sattilar da orayi yeni yer aldilar

Bence bir avukata danış konuyu anlat babadan kalmış ama satılmış ev alınmış oda satılmış şimdi buda satilicak üçüncü el değişmeden hak kayboluyor bazı durumlarda diye biliyorum iyisimi iyi bir avukata sor öğren nasıl bir yol izleyeceğini ayrıca annen çok ayıp etmiş abin ve gelin ona bakar saniyor şimdiden bu mal kavgası niye annen vefat edince herkes hakkını zaten alicak, benim teyzem de bir ara mirasını paylaştırma ya kalktı ben engel oldum ölünce zaten onların bırak beklesinler sonra kendi evlerinde misafir gibi olursun dedim dinledi beni neyseki pay etmedi

Kanunen %25 degil mi
Gorus bi avukatla sonuna kadar catur cutur al kurus birakma ...
Zaten sana merakli degiller bari hakkini yedirme
Bu arada dogru mu okudum 600 bin dimi ?
Yani sizin hakkiniz 150 bin boyle bi durumda ne 15 bininden bahsediyo annen uyanik mi biraz ???

Hakkını soke soke al kardesim. Gerekirse bir avukata biraz para ver kardeslerinle annenle konussun gozdagi versin. Mutlaka harekete gec simdiden.

Erkekler ne aliyorsa kizlarinda ayni hakki var dir bence satis gerçek lesirse bir avukata danisin gerekirse yasal yollardan alin nedir bu adaletsizlik anlamadim bir anne bunu nasil yapar anlayamıyorum

Annenize sorun 'abim ölürse ev esine kalacak boyle bir risk alabiliyor musun?' diye. Belki bu dusunce ile olene kadar mal paylasimina girmez. Zaten az birsey aklı varsa öyle yapar.

Annemin üzerine.
Malların kimin üzerin e olduğu fark etmez. Abinin üzerine yapılırsa ya da satılır da para abinin hesabına yatar veya onun üzerine mal alınırsa mal kaçırma davası acabilirsin ancak. Ama annen satar ve o parayı çatır çatır yerse hiç bir şey yapamaz ve hak da isteyemezsin çünkü o ölmeden o mallarda bir hakkin yok.

Önyargılı davranıyorum ama anneniz gelin bana bakar diye düşünüyor herhalde. Çok yazık şimdi kız çocukları sahip çıkıyor anaya babaya.

Dünya mali için bizi silersin diyen anneye emrin olur gözümün nuru der malın mülkün sende kalsın sildim gitti derdim!
Oğullarının mutlu ol diye ekledim! Nokta bitti!.

Kimseye hakkını yedirme .. ayırımcılık yapan ebeveynden nefret ederim ..

O kadar çok kişi tanıyorum ki tüm mallarını bir oğlunun üzerine yapıp sonra sokakta kalıp mirastan pay vermedikleri kızının yanına yerleşen
Suratlari bile kizarmiyor hala

Yap abimin üstüne herşeyi ama ben artık evladın değilim. Yaşlanınca da o pek sevgili gelinin baksın sana bakalım de.

Aklıma bizim bir tanıdığımızin hikayesi geliyor
bundan bir kirk sene önce babası öldüğünde bütün verimli arazileri tarlalari oğullarının uzerine yapmışlar kiza da zorla denize yakin bol kayalikli bir arazi vermişler
Zamaninda abilerin tarlalar kızınkinden 10 kat fazla fiyatliymis
o derece bir fark varmış
o teyzenin arazisine bir beş yıl önce otel yapilmis nerdeyse 1.5 trilyon verilmiş bütün abileri abilerinin çocukları havaya kalkmış biz mirastan eşit pay almadık diye
Teyze de siz zamanında hakki hukuk mu biliyordunuz demis
Mahkemeye falan vermişlerdi abiler bir şey alamadılar ama

Kısacası kimse hainlik yapmayacak eninde sonunda buluyorlar

Bir de kızına pay vermeyip elin oğlu mu yesin diyenler gelinlere verince el kızı yemiş olmuyor mu

Gelinler kaynanadan kayinpederi sevmiyor hatta nefret ediyorlar
Geline güvenip nasıl yaşlılıkta bize bakar diye her şeyi oğul üstüne yapıyorlar

İlahi Adalet'e inandığım söylenemez...
ama ohhh iyi olmuş...
İcimin yağları eridi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…