HAK İSTEYİNCE ... !

Malları satsinlar dörde bölüsün anneniz çok istiyorsa kendisine düşen payı abinize versin

Kardesiniz de varken, ailenizin herşeyi sizin üzerinize yapmasını doğru buluyor musunuz? Ya da kardesinizin çok sınırsız imkanları var da, miras hakkından vaz mı geçti?
: )mal varligimin buyuk kisminida kardesim aldi bana.
Kendisinede yapmamasini soyledim.ailemede soyledim.
Fakat ne almak ne uzerime tapular yapmak bu senin demek zorunda degillerdi.asla talep etmezdim asla talep etmem.bu benim hakkim benim mirasin benim payim konusmalari bana cirkin gelir.belirtmek istedigim bu.

Kardesiniz de varken, ailenizin herşeyi sizin üzerinize yapmasını doğru buluyor musunuz? Ya da kardesinizin çok sınırsız imkanları var da, miras hakkından vaz mı geçti?
+1
Gercekten merak ettim bende

Böyle durumlarda o çok sevdikleri oğulları annelerini sokakta bırakıyor da kıymet vermediği evlatları ki genelde kız oluyor onlar sahip çıkıyor

Çalışın ya da çalışmayın eşit bölmek zorunda

Sahabelerden biri bir evladini yanına çağırıp ona bir hurma verdi Efendimiz sordu diğer evlatlarına da verdin mi? Hayır Ya rasulallah deyince o zaman ya onun elinden onu al ya da hepsine ver çünkü bu adaletsizlik olur dedi

Mallar niye satiliyor ki.
Erkek kardeslerin belliki olurda annen olurse senin otomatikmen hakkin oldugunu bildikleri icin sattiriyorlar.
Ben olsam hepsinin icinde bunlari yazdiklarinizi der allaha havale ederim.
dilerim anneniz bes parasiz sag sol kapisinda gezmez.
cunku yiyici erkek kardeslere guc yetmiyor

Kardeşim istemiyorum diyor bu akşam annemle görüşemedim ama ben alcam...

evet kabul edıyo...

benim annemde herşeyini erkek kardeşime verdi...biz kızkardeşlere hak vermedi....fakat erkek kardeşim vefat etti maalesef...ve gelin annemi istemiyor...annem kendi evinde sığıntı oldu.... şu anda bende yaşıyor( demem o ki hakkınızı yedirtmeyin...fakat annenizin malını yaşarken istediği şekilde kullanmak hakkı...siz ancak anneniz öldükten sonra mirastan mal kaçırma davası açabiliyorsunuz....tabii o zamana kadar ortada mal kalırsa...

Mal kalmasa da parasını ödemek zorunda her halükarda

Annenize söyleyin hiç birşeyini satıp birinin üzerine yapıp sonrada ortada kalmasın. Malı mülkü ölene dek kendi üstünde kalsın sonrada zaten ülkede yasalar var kardeşler arası ortak bölüşülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…