HAK İSTEYİNCE ... !

Ailelerin erkek cocuklarina yaptiklari onlara fazla gelmez de kizlara gelir. Benzerini yasadim goruyorum...

Sende tamam istemiyorum .silin beni evlatliktan de..bakalim ne derler. Alırsan hakkini onlar silecekmis seni ayip günah ya...bu arada 8 ayar ne ben mi cahilim 14.18.22.24 ayar duydum da 8 nedir cok mu düşük ayar

600 700 bin tl varligi olan bir aile bana hic zamaninda zorluk yasamis gibi gelmedi.
belli ki ailenizde sıkıntılar var.
anneniz cok rahat size bizi silersin diyebiliyo
aile ici iletisim kopmus
madem oyle ben olsam bende hakkimi isterdim cunku ailede saygi sevgi kavrami yok.ama olaylar daha kotuye gidecekse bosverin Allah a birakin O goruyor

Avukata danışın mutlaka hakkınızı alın. Ailen sonuçta eninde sonunda yine yine barışır anlaşırsınız.

Ben aynı şeyi yasasam bı avukata danisirdim bilgi alırdım ona göre de ailemden hakkımı ister gerekirse restimi çekerdim

Yasadiklariniz bunu gerektiriyor çünkü

BiZ çok araştırdık...kalan mal ölmüş babanızın üzerine kayıtlıysa zaten mirasınızı alabiliyorsunuz... yok annenizin üzerindeyse hiçbir şey yapamıyorsunuz...çünkü mal onun ister satar ister yer diyor kanun koyucu....ancak annenin ölümünden sonra abinize mirastan mal kaçırma davası açabiliyorsunuz...sadece annenizin yaşı ilerlemişse, doktor raporuyla akli melekelerinin yerinde olmadığını ispatlarsanız sağlığında dava açabiliyorsunuz...

Vazgecme. Hakkini al. Kimse 14 yasinda seni işe gonderirken sana fikrini sormadiysa. Sende sorma kimseye al hakkini.

Benim eski ev arkadasim 3 cocuklu bir ailenin kiziydi. 2 kiz bir erkek. bu ailede kizlar hep eve para getirdi. arkadasimin yerine kirayi bazi zaman ben odemisimdir. cok iyi arkadastik ama o ailesine para yolluyor diye magdur olsun istemedim hic. Ailesinin durumu yok zannediyorum ben cunku kizin hali tavri o sekilde. Kiz da bisey gormuyor ki ailesinden onun icin de varlik icinde yoklukmus megerse. Biriktire biriktire bak cocuklarimiza kalcak bu mallar diye diye daireler arabalar almislar. Arkadasim da seviniyor saf saf. Sonra siz kiz cocugusunuz evleneceksiniz. Elin oglu ortak olacak. bunlari biz oglumuzun ustune yapcaz demisler. Benim safsalak arkadasim ve kiz kardesi de cok baglilar ya ailelerine cok seviyorlar ya, ama ailemizle kotu olmayalim dunya mali diye ses cikarmadilar. Kardesim bizi magdur etmez diye. Allahim ben agladim sinirimden arkadasimla konusurken ama o garibim oyle saf.
cok degil iki sene sonra kapiya dayanan mafya kilikli adamlar yuzunden evlerinden cikmak zorunda kalinca anladilar herseyi. Meger cocuk kumar oynarmis ustune neyi var neyi yoksa yok pahasina elin adamlarina kaybetmis kumar masasinda. Simdi de hapiste. Calistigi sirketi de dolandirmis. Ailesi ama her hafta hala cezaevine hac ziyareti gibi gidip geliyor. Annesi ogluma nazari degenlerin gozu ciksin diye buyuculeri dolasiyor. Arkadasimla konusmuyorlar simdi cunku esi goruyor halini ben seni ezdirmem bunlara gitme, gorusme, para verme artik, zerre degerin yok gunlarin gozunde dedigi icin. Haksiz mi adam? Sizin gozunuz kaldi oglumun malinda diye kendi kizlarina ates puskuren bi anne.
Oglan sevdasi belasina simdi kocasiyla birlikte kizkardesinin evine siginmis bir kadin. Kizlarina kus hicbiri onu evine kabul etmiyor diye. Neden acaba? Bu annelerin babalarin oglan evlat sevdasi yerin dibine batsin.
Cok gordum cevremde. Genclikte kizina kan kusturan aileler yaslilikta gelinleri kabul etmeyince hep kizinin kapisinda yatiyor.
Hemen avukata gidin bence aileniz mevzuya uyanmadan islemleri baslatin. Paranin kaynaginin babanizin mirasi oldugunu ispatlayin ve eve serh koydurun.satilamasin devredilemesin. Ama bunlari gizli yapin. Ve ailem diye aglamayin lutfen. Benim bildigim anne baba evladima bisey olmasin diye kendini atese bile kursunun onune bile atar. Sizinkiler gibi, zavalli arkadasimin ailesi gibi banka cuzdani olarak gormez. Hele ki ayrim asla yapmaz. Sizin aileniz bundan sonra esiniz.

Biz aynısını yaşadık..
Dayima verildi herşey...
Sonra dayim, anneannem dahil herkesi evden kovaladı...
Babadan kalma bir mal ise zaten sizin imzaniz gerekir ...
Mesela; 600 bin tl ise 4 kardeş var ise bölünür..
Hepsi bu kadar basit..
Ister kussunler ister darilsinlar vermeyin .

Mallar kimin üzerinde ki ? Sizin onayınız gerekiyor ki sizi vazgeçirmeye çalışıyor kesinlikle taviz verme ! O anne kız evladını düşünmüyorsa annenin ayıbıdır. Şuan evlisin bir çocuğun var ama ilerde ne olacağını kimse bilemez. Mallardan hakkını al üzerine kadar bir ev alırsın . Evi de üzerine yaparsın .

parayida almam onlarida silerim yarin oburgun kapima gelse oyle anneyi eve de almam ne halleri varsa gorsunler evlat ayiran ana baba mi olur yazik

Annemin üzerine.

Bence sen annenle bir konuşma yap. Anladığım kadarıyla baban yok. Ölümlü dünya de. Mali satarsın parayı oğluna verirsin ve gelin seni istemez abimden çocuk yapar. Hadi abim seni tuttu diyelim abimle anlaşamaz ayrilirsaliye malın yarısı gitti. Ya da abimin kafasına girdi seni silerse ne olacak de. Bana geleceksin de. İşte o zaman ben de seni kapının önünde bırakırım de. Sen öldükten sonra mal kaçırma davası acarım zaten süründürürum herkesi de.

ıhtıyatı tedbırmıydı bısey koyuyosun satamıyırlar bı bılen vardır mutlaka... Mahkeme yoluna gıdın hakkınızı arayın tek kurusu yedırmeyın sız hakkınızı ararsanız esıt paylasılır kucuk kardesınınde payını kurtarmıs olursun, yazık yarın bırgun o da evlenecek onun yuvası nasıl kurulacak ne ac gozlu abı ne bıcım bır anne!

Valla ben hakkimi kimseye yedirtmem..
600-700 binden bahsediyorsunuz.

Abiniz evlat da siz nesiniz?

Kesinlikle hakkini al sonra da gorusmek istemeyen istemesin.

Seni dusunmeyen anneyi sen de dusunme ne diyim

Boyle kadinlar hic dogurmasa keske

Ellerindeki varliklari satmamalari konusunda telkin yapin bence.gorunen o ki mallar satilirsa siz hakkinizi alamayacaksiniz.eger anneniz babaniz mallarimizi satip keyfini surucez diyorlarsa haklilar satsinlar onlar kazanmis onlar yesinler.ama yok satip diger kardeslerinize yedirecekler size payinizi vermeyeceklerse satmalarina engel olun

Vermek istemiyorlar işte...
Olmeden once de haksiz pay ederlerse dava acabilirsiniz.Ama ispatlamaniz gerekir.Ornegin bir aile bir cocugunun sadece zorunlu ihtiyaclarini karsilamis diger cocugunun luks harcamalarini karsilamis olsun.Sadece zorunlu ihtiyaclari karsilanan kisi eger dava acar kanitlarsa mirastan digerinin luks harcamalari miktarinca daha fazla pay alir.Ornegin bir cocugu devlet okuluna digeri ozel okula gitmisse bile dava acip hak iddia edebilir.Ya da birinin dugununde digerine nazaran luks harcamalar yapilmissa da ayni sekilde.Ama elden verilen parayi ispat etmeniz zor anneniz sattim yedim ogluma da vermedim diyebilir.Avukat arkadaslar daha iyi bilecektir mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…